emanoil Postat Iulie 17, 2010 Partajează Postat Iulie 17, 2010 (editat) Salut Anul asta impozitu' la masina a fost.... MARE. Dar la anul e jale. Exista posibilitatea trecerii masinii pe o persoana cu handicap in vederea scutirii? Daca da, ce demersuri sunt necesare? Editat Iulie 17, 2010 de emanoil :ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! 1. omologare ca autoutilitara, 600 ron/an 2. masina pt handicapati, dar trebuie sa prezinte modificari specifice pt transportul sau conducerea de catre persoana handicapata a vehiculului. e complicat rau 3. vanzarea catre un veteran de razboi. Scutit de impozit. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! cu cat va creste asigurarea in conditiile unui impozit de 600 lei? dar rovigneta? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! 2. masina pt handicapati, dar trebuie sa prezinte modificari specifice pt transportul sau conducerea de catre persoana handicapata a vehiculului. e complicat rau Daca handicapul nu este locomotor? Mediu - grav ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DragosDim Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! cu cat va creste asigurarea in conditiile unui impozit de 600 lei? dar rovigneta? Rovigneta pentru autoutilitara ~= 450 RON sau pe undeva pe aici ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Daca handicapul nu este locomotor? Mediu - grav ? nu stiu ce sa zic! si handicapurile astea sunt pe grade, banuiesc ca legislatia scutirii de impozite auto e cumva legata si de aceste grade de hadicap. Daca ai vreun deget stramb nu stiu daca esti indreptatit sa ai SL500 fara impozit.........:ha: ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sefulik Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! nu stiu ce sa zic! si handicapurile astea sunt pe grade, banuiesc ca legislatia scutirii de impozite auto e cumva legata si de aceste grade de hadicap. Daca ai vreun deget stramb nu stiu daca esti indreptatit sa ai SL500 fara impozit.........:ha: Eu stiam ca sunt 3 categorii (handicap usor,mediu si grav) si am auzit vorbindu-se la un spital unde am fost la niste analize,un doctor si-a trecut Q7 pe persoana cu handicap grav,dar nu locomotor si plateste impozit de dacie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pinti Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! pe veteran de razboi este cel mai simplu si mai sigur. ARO M461 din '65 Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! pe veteran de razboi este cel mai simplu si mai sigur. cel mai sigur e sa nu-l declari...daca doamne fereste :grin: cat sa mai tina si oamenii aia... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoil Postat Iulie 19, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Situatia reala: soacra mea este in scaun cu rotile de peste 20 ani... bineinteles ca nu are permis de conducere... are totusi dreptul de a avea masina la care sa nu plateasca impozit? la insotitor are dreptul. :ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Reverse Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! 1. omologare ca autoutilitara, 600 ron/an 2. masina pt handicapati, dar trebuie sa prezinte modificari specifice pt transportul sau conducerea de catre persoana handicapata a vehiculului. e complicat rau 3. vanzarea catre un veteran de razboi. Scutit de impozit. Am tot citit pe monitorul oficial si prin diverse site-uri dar sunt confuz. Nu inteleg cat o sa platesc eu pentru Hilux motor de 2500, persoana fizica autoutilitara. Stiu sigur ca rovinieta e 450, mai mare decat la alte masini datorita faptului ca este autoutilitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Am tot citit pe monitorul oficial si prin diverse site-uri dar sunt confuz. Nu inteleg cat o sa platesc eu pentru Hilux motor de 2500, persoana fizica autoutilitara. Stiu sigur ca rovinieta e 450, mai mare decat la alte masini datorita faptului ca este autoutilitara Daca te uitai pe topicul "Impozit auto-arhiva" , ai fi aflat...... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?p=597504#post597504 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tomas Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Peroanele cu handicap locomtor accentuat sau grav au scutire de la plata impozitului pe autoturism cu conditia ca masina sa fie special adatptata in acest sens.Daca e adaptata RAR va trece acest lucru in Cartea de Identitate a autovehicolului.Autoturismul cu cutie automata nu este considerat special adaptat. Scutirea de la plata impozitului se aplica incepand cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii actelor justificative si a cererii privind scutirea. Veteranii de razboi sunt scutiti de la plata impozitului pentru un autoturism indiferent de capacitatea cilindrica.Daca veteranul are 2 sau mai multe masini el va alege care dintre ele sa fie scutita.De scutire mai beneficiaza si vaduvele nerecasatorite ale veteranului de razboi.Scutirea se face in baza documentelor justificative. Autovehicolele istorice sunt scutite de la plata taxei de poluare si de la plata impozitului.Mentiunea autovehicul istoric sau epoca trebuie sa apara in Cartea masini. Eu altetipuri sau modalitati de scutire nu stiu, daca stiti voi scrieti sa invatatam:ha:. VITARA 16V-MODIFICAT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoil Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Stiu si eu ca trebuie modificata masina dar in situatia in care persoana nu are permis.... degeaba o modifici. Normal ar fi sa aiba dreptul totusi la un vehicul. Merci pt. raspuns Tomas. :ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoil Postat August 5, 2010 Autor Partajează Postat August 5, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Multumesc; se poate inchide.:tk :ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator costinell Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! De scutire mai beneficiaza si vaduvele nerecasatorite ale veteranului de razboi.Scutirea se face in baza documentelor justificative. . Deci daca bunica-mea e vaduva de veteran pot cumpara masina pe numele ei, apoi o inmatriculez tot pe numele ei si sunt SCUTIT??? Ar fi extraordinar... nu m-as mai utia la cilindree !!!!!!!!! Cind ma duc sa o cumpar imi va tb buletinul ei sa fac actul direct si ar fi indicat sa cer si fisa fiscala a masinii, nu? Multam Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Deci daca bunica-mea e vaduva de veteran pot cumpara masina pe numele ei, apoi o inmatriculez tot pe numele ei si sunt SCUTIT??? Ar fi extraordinar... nu m-as mai utia la cilindree !!!!!!!!! Cind ma duc sa o cumpar imi va tb buletinul ei sa fac actul direct si ar fi indicat sa cer si fisa fiscala a masinii, nu? Multam in aceeasi situatie sunt si eu, acuma ma rog sa traiasca bunica-mea cat mai mult :-) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
camsonat Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Sa presupunem urmatoarele: -pentru masina din semnatura fac contract de v-c cu bunica; -in baza acestui act o scot de la mine de la financiar; -printr-o intimplare "nefericita" pierd contractul si fisa de inmatriculare chiar la iesirea de la ANAF; -exact in momentul ala fac un soc emotional si am o usoara amnezie si uit ce am facut in ultimele ore. In varianta in care mi-am propus sa tin masina asta pina isi da duhul (nu ca ar mai compara cineva asa ceva), iese din discutie varianta revinzarii si "cocosarea" viitorului posesor cu impozitul din urma. Ce alte probleme as putea avea pe termen lung sau scurt din punct de vedere financiar? Nu vreau sa dau idei cuiva dar recunosc, in situatia asta proasta d.p.d.v. financiar rotitele se invirt uneori si in sens nu tocmai licit.:id '89 Terrano 3.0L V6 VG30I Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Octombrie 22, 2010 Partajează Postat Octombrie 22, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! am avut mai demult un break cu care mai caram una alta. l-am luat de la un arab care a plecat din tara, wera inmatriculat pe o firma in lichidare judiciara faza e ca am lalait-o cu inmatriculatul pe numele meu si cand m-am trezit era prea tarziu, omul plecase din tara iar eu apucasem deja sa o inregistrez la circa pe numele meu am facut asadar un contrac de v-c inapoi catre firma respectiva ( care nu mai exista) si am radiat-o de la financiar. le-am spus alora ca masina era in garantie si am dat-o inapoi ca nu mi-a mai placut cum merge dupa 2 ani masina a mai zacut o vreme prin batatura si am dat-o moca unui amarat. p.s: faza naspa este ca de atunci am ramas cu un obicei cam prost, cand vad camere pe dn 1 accelerez... :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Scorpion DSI Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! am mai scris si in alt post,dar ma voi repeta. din surse neoficiale se pare ca vor sa uneasca baza de date a politiei rutiere cu ANAF-ul si atunci.......:hl pt ca se va circula cu auto neinmatriculat. sper din inima sa nu se intimple totusi asa. orice alte informatii sunt binevenite pt ca toti avem motoare '' mari '' in ochii statului :uameni La cat mai multe ture Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Selejan Raul Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Citat: Postat original de costinell Deci daca bunica-mea e vaduva de veteran pot cumpara masina pe numele ei, apoi o inmatriculez tot pe numele ei si sunt SCUTIT??? Ar fi extraordinar... nu m-as mai utia la cilindree !!!!!!!!! Cind ma duc sa o cumpar imi va tb buletinul ei sa fac actul direct si ar fi indicat sa cer si fisa fiscala a masinii, nu? Multam Din cate stiu eu nu se poate inmatricula pe persoane trecute de 90 de ani, asa ca atentie. Dupa 90 se considera ca nu mai poti conduce. TODAY IS A GIFT Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Statul considera ca tot ce depaseste 1,4L, este un motor mare. Vedeti noile proiecte de lege prin care nu se mai acorda subventii posesorilor de masini cu motoare de la 1,6L in sus. Vom ajunge sa steptam ca masinile noastre sa implineasca 30 de ani, conditie necesara pt a fi inmatriculate ca "vehicule istorice". In acel moment Utilajele vor reveni in forta, din pacate doar in fata casei... padurile vor fi fost de mult vandute... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Statul considera ca tot ce depaseste 1,4L, este un motor mare. Vedeti noile proiecte de lege prin care nu se mai acorda subventii posesorilor de masini cu motoare de la 1,6L in sus. Vom ajunge sa steptam ca masinile noastre sa implineasca 30 de ani, conditie necesara pt a fi inmatriculate ca "vehicule istorice". In acel moment Utilajele vor reveni in forta, din pacate doar in fata casei... padurile vor fi fost de mult vandute... Gresit ! Ca sa poata fi considerat vehicul istoric, trebuie sa treaca 30 ani de cand s-a oprit fabricatia acelui model de masina identificata cu acelasi model de caroserie si acelasi tip de motor , vezi RNTR7 , textul consolidat feb 2010, subcapitolul13, aliniatul 20.1 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Corect, doar ca nu am scris. Mai exact, spre exemplu, Patrolurile din '90 vor trebui sa aibe 37 de ani pt a fi considerate "istorice", intrucat in '97 s-a trecut la alt model. uff ale naibii legi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog4x4 Postat Noiembrie 7, 2010 Partajează Postat Noiembrie 7, 2010 Re: Nu vreau sa platesc megaimpozit! Autoutilitara se poate considera si Patrolul di 92 ala scurt? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate