Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

rulmenti cutie

georgenk4

Postări Recomandate

Re: rulmenti cutie

Nissan nu are fabrica de rulmenti (cred..). Am cumparat piese originale . la rulmenti pe cutie erau nissan , iar leopardul era SKF...

Deci le fac si alte firme...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o informatie: rulmentii din cutie pentru nissan patrol, an 1994, motor 2826 cmc se gasesc doar pe original sau si produsi de alte firme? multumesc!

depinde ce numesti rulmenti:

- daca te referi la cei de tren fix si mobil, da ii poti gasi si after market, SKF, koyo etc.

- daca ai nevoie si de cei cu ace de sub oarecare pinioane, aceia nu i-am identificat decat pe programul Nissan, ambalati Nissan. Nici pe ei nu era un alt inscris. Dar, cine stie pe unde sunt facuti si mai ales sub ce cod ii gasesti?

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

in prima faza ma intereseaza rulmentul din vibrochen de la priza din cutie. in speta masina prezinta urmatoarele simptome:

un huruit monoton care dispare cand apas ambreiajul; acelasi huruit se amplifica pe acceleratie in vitezele intaia si a doua, la vitezele superioare nemaiauzindu-se(sau poate se aude dar mai slab si e acoperit de zgomotul motorului). anterior am schimbat kitul de ambreiaj(rulmentii de la ambreiaj erau si ei dusi) dar a ramas acest huruit de care am mentionat.

in rest cutia se prezinta foarte bine: nu paraie , nu agata, nu sare din viteza!

Link spre comentariu

Cu ceva timp in urma a fost o discutie pe tema rulmentului din vilbrochen . Personal am desfacut cu minutele mele de 9 (noua ) ori cutia de motor , la mai multe RD28 TD . La nici unul nu am gasit rulment , ci o bucsa de bronz . Nici la engezoaice , nici la olandeze , nemtesti , ...masina mea e 260LWB , de asemenea...

Nissan 4x4 spunea ca e gresit faptul ca e bucsa si nu rulment . Incontestabil , e o autoritate in domeniu .

Dilema mea vine din faptul ca unul din motoare avea 90 k km atunci cind a ajuns la mine , si am vazut-o aproape in fiecare zi de munca ca sa fiu sigur ca la ea nu s-a schimbat decit uleiul in motor si odata in cutie . Am fost primul care a rupt masticul de etansare intre cutie si motor , si avea bucsa , la fel ca toate celelalte masini cunoscute de mine .

Astea fiind spuse , intreb acum cu tot respectul : ai rulment in vilbrochen ?

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Offtopic: La motoru 4,2D kitul de ambreaj de la xtremeoutback vine cu bucsa de bronz pt vilbrochen, la 2,8 nu stiu...

On topic: pt cutia de 2,8TD exista un rebuilt kit cu absolut toti rulmentii si simeringurile necesare, il vinde Taubereuther, insa este cam piparat.

"De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani

"Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene

Link spre comentariu

si la RD28T, kitul SAFARI Clutch vine tot cu bucsa de bronz..... Ce sa zic, ma gandesc ca kiturile de off road , care se stie ca, oricum au viata scurta, datorita conditilor de utilizare extrema , si, deci e cumva normal sa ai bucse, lesne de schimbat. La masina stok insa, la care nr de km parcursi pana la epuizarea ambreiajului trebuie sa fie cat mai mare, e esentiala solutia cu rulment, deoarece e mai durabila in timp........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare