sixone Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Am o intrebare legata de locul unde s-ar potrivi mai bine un troliu pe Mitsu Pajero: pe bara sau sub bara? In poza atasat este montat sub bara, dar se poate monta si deasupra (se vede tot din poza) Eu vad lucrurile asa, dar n-am mai avut niciodata troliu pe masina, deci e posibil sa ma insel, d-asta va si intreb; avantaje montat deasupra: - acces mai usor -> intretinere usoara pentru gresat cablu, verificat stare,etc.. - acces la manetuta de ambreiaj - cand il infasori vezi daca se infasoara bine sau nu.. - daca intri sau ramai intr-o balta, il poti folosi, banuiesc ca daca el e jos in apa nu merge, nu? :wink: avantaje montat jos: - e mai ferit de accidente sau hoti - poate arata mai bine - poti monta si un bullbar standard acum nu inteleg, daca-l montezi sub bara, cum misti maneta de ambreiaj sau verifici cum se bobineaza cablu cand se infasoara? si mai am o intrebare, unde imi pot confectiona si eu placa pentru troliu si monta utilajul pe masina? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Salut , poti sa vii la noi in Ciolpani sau .... in curand:ypu in Peris. montaj costa 100 euro inclus placa.:y 0731 322591 (maurizio) sau 593 (dan) tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu ciolpani, grr.. da' departe mai sunteti, mi-e greu sa ajung pana acolo din cauza job-ului.. poate imi iau o zi libera, altfel nu stiu cum pot ajunge. unde imi recomanzi sa-l amplasez, sub bara sau pe bara? montajul si placa de care spui tu sunt pentru amplasarea pe bara sau sub ea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maurizio Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Salut, da ca problema este distanta.... luam masina si l aducem inapoi , serviciu este in pret!!!!:y:y:y pt montaj eu sfatuiesc pe bara sau in spate iei.:old maurizio tel. 0785 366 599 (mauri) dreamservice2005@yahoo.com Ssangyong Musso 3,2 6 cil 6 trepte sonauto ex dakar ESTOTE PARATI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Rila Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu ciolpani, grr.. da' departe mai sunteti, mi-e greu sa ajung pana acolo din cauza job-ului.. poate imi iau o zi libera, altfel nu stiu cum pot ajunge. unde imi recomanzi sa-l amplasez, sub bara sau pe bara? montajul si placa de care spui tu sunt pentru amplasarea pe bara sau sub ea? Buna ziua "6-1", vezi in site-ul suzukidojo din Noembrie 2009, modificarile facute masinii mele; troliu in bara. E ok, verificat in timpul iernii. Servus, Rila Pajero NL 3.0 LWB 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Salut. Eu l-am montat in bara, la final arata cam asa : "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu La 100 de euro cu transport, placa si montaj mai stai pe ganduri? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu undeva la 50 euro e numa placa de troliu universala, care trebuie "croita"... don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu multumesc tuturor pentru raspunsuri. maurizio: ok, am sa te sun saptamana viitoare pentru montaj, sper sa-mi fac eu timp sa ajung la voi, sa nu va pun aiurea pe drumuri. cred ca in bara va fi, fiindca as vrea sa-mi pun si un bullbar ca cel de pe masina lui eugen (din poza) eugen: arata foarte misto, o singura nelamurire am, la care nu mi-a raspuns nimeni, cum ajungi la maneta de ambreiaj, iese pe undeva pe sus prin bara, ca nu-mi dau seama? max: astept sa-mi vina troliul, l-am comandat de pe ebay, probabil saptamana viitoare va fi aici :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu daca nu ai acces la maneta, nu o mai folosesti folosesti doar motorul, si pentru rulare si pentru derulare sfatul meu: sa fie montat cit mai sus Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Eugen Remus Cucu Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu eugen: arata foarte misto, o singura nelamurire am, la care nu mi-a raspuns nimeni, cum ajungi la maneta de ambreiaj, iese pe undeva pe sus prin bara, ca nu-mi dau seama? In mode normal nu iese prin bara caci este scurta,eu am taiat-o de la jumatate si sudat inca o piesa metalica intermediara intre cele doua bucati pana a iesit peste bara dupa care am cromato.Estetic nu o sa mai arate ca maneta noua dar nu o sa se vada pentru ca este inauntru barii.Daca o sa montezi cutia cu solenoizi in compartimentul motor o sa iti trebuiasca sa achimbii cablurile intre cutie si troliu ca sunt foarte scurte. "Planning is bringing the future into the present so that you can do something about it now." -- Alan Lakein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 20, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2010 Re: Pajero - Montare troliu daca nu ai acces la maneta, nu o mai folosesti folosesti doar motorul, si pentru rulare si pentru derulare sfatul meu: sa fie montat cit mai sus got it.. totusi pare utila maneta aia, daca ai ceva de desfacut la cablu, e mai incomod sa-l desfasori cu motorul. eugen: okay, merci, astept sa-mi vina troliul sa vad ce si cum.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Asa, azi mi-a ajuns si mie troliul, arata bine, are tel. wireless dar nu are cablu de otel. N-am idee daca trebuia sa vina cu el sau nu, in cutie n-are loc de cablu, doar daca era infasurat pe tambur. In specificatii scrie '94ft of 3/8" diameter (28m of 9.4mm diameter)' iar troliul e de 12000lbs (5440kg) Acum intrebarea: asta trebuia sa fie inclus sau astea sunt spec. recomandate/maxime? Adica pot pune max. 28m de 9.4mm? Cablu de 9.4mm n-am gasit, doar de 10 si 8 (care rezista la 5T). De care imi recomandati sa iau de 8 sau 10? Ma gandesc ca cel de 10 sa nu fie prea gros/greu? Si cati metri? 20-25 sunt de ajuns? Aa.. si n-am inteles, ce inseamna treptele alea, in care trage 5440, 4170, 3640, 3125, cat de desfasurat este cablul? Adica daca-l desfac de tot trage 5440 si daca e aproape infasurat pe tambur trage 3125? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Plitz Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Cablul se aseaza cam in 4 straturi (depinde de diametrul folosit), pe primul ai raza cea mai mica si forta cea mai mare a troliului, pe masura ce creste raza de bobinaj al cablului scade forta. Vezi ca sunt discutii complete pe acest subiect la sectiunea trolii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Daca scria in anunt ca are 28 m cablu otel apai trebuia sa vina cu 28 m cablu infasurat pe tambur... Suna-l, daca cutia a fost sigilata nici el nu stia ca, chinezii nu au impachetat toata marfa. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu e luat din uk, cred ca e transportul la cablu ala cat nu dau pe cablu aici, nu stiu daca are rost sa ma agit.. i-am dat un mail sa vad ce zice.. ma gandesc ca l-a scos el sa platesc transportul mai ieftin, am impresia ca-s grei 28m de cablu. anyway sa iau de 10 sau de 8 sau unde gasesc de 9.4mm? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Salutari ! 10mm is always mai bine ca 8mm, daca mergi pe cablu de otel... Dar daca tot n-ai cablu, fa un efort (financiar) si arunca-te pe o plasma Dyneema sau asemenea, e mult mai usoara, nu-ti sare-n cap daca plesneste, etc... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu din pacate plasma momentan depaseste bugetul meu, am inteles ca trebuie schimbate si rolele, pusa o fanta (alti bani) plus ca nu stiu daca nu-s probleme cu plasma la incalzire. am inteles ca nu merge pusa pe toate tipurile de trolii din cauza supraincalzirii lor, cum pot afla daca se poate monta plasma pe asta sau nu? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kato Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Pana acum nu am vazut troliu sigilat care sa vina fara cablu !!!...si am vazut cateva...pe de alta parte... sigilat... inseamna doua corzi de plastic peste cutie, dar pe lateral poti scoate troliul afara si sa-l pui inapoi fara sa se vada se pare ca au dat jepcari in el !!! vezi ca nu costa putin si nici nu poti pune orice cablu..risti sa-ti sara in cap...ia legatura cu omu-l si transmitei doleantele ....sa-ti trimita cablul ! Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Salutari ! Pentru plasma se foloseste o fereastra de aluminiu FARA role, care costa putin, undeva pe la 30 Euro, daca imi aduc aminte corect. Iar de incalzit, toate troliile se incalzesc, dar nu la fel... Fereastra de aluminiu mi-am luat si eu, urmeaza plasma. Iar cablul care ramane va fi eventual foloist ca prelungitor la nevoie, in caz ca lungimea plasmei nu ajunge. Cat despre incalzirea troliilor, e o regula asemanatoare cu cea valabila la motoare. Si anume, cu cat un troliu e de capacitate mai mare, cu atat lucreaza mai lejer cand e pus la treaba. Dezavantajele unui troliu mai puternic sunt legate de greutatea proprie (si a cablului mai gros) mai mare, precum si de faptul ca suge mai mult curent din sistem. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sixone Postat Iulie 24, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2010 Re: Pajero - Montare troliu Ar fi frumos cu plasma, dar din pacate plasma + fereastra (cam 250 euro) fac exact cat troliul meu :grin: O sa-i dau mail englezului sa vad daca-mi trimite si cablul (cutia era sigilata, cu plasticele alea 2 de care spunea kato). Poate si-au bagat nasul astia de la curier (TNT), habar n-am.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudi Postat Aprilie 10, 2013 Partajează Postat Aprilie 10, 2013 Re: Pajero - Montare troliu Daca scria in anunt ca are 28 m cablu otel apai trebuia sa vina cu 28 m cablu infasurat pe tambur... Suna-l, daca cutia a fost sigilata nici el nu stia ca, chinezii nu au impachetat toata marfa. la mine a venit separat cablul de 28 m, am troliu Winch de 5,9t. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate