Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

snorkel cyclon pt samurai buget 45 euro

dalmatianul

Postări Recomandate

Re: snorkel cyclon pt samurai buget 45 euro

Nu stiu daca filtrul tip Cyclon este cea mai buna solutie la noi. E prea expus crengilor din padure. E mai util la drumurile lungi gen expeditii in special in Africa sau in alte zone cu mult praf sau nisip.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

partea dinspre motor este pastrata cea originala ma refer la tubulatura ,tubulatura de scurgere '' sifon'' a ajuns pina la primul cot ,adica este prin interiorul tubulaturii originale deci in concluzie nu se prea vede mare lucru,mentionez ca nu merg prin padure extrem ,doar pe drumuri forestiere si nu fac scuba este strict pt praf ,teava este din metal asa ca ce se poate sparge este borcanul din plastic care costa 7.5 ron .maine am sa fac si poze :grin:

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

este de la un capac de carcasa de filtru de aer de la dezmembrari din care am taiat si pilit o mare parte ,cred ca este de la ceva opel daca nu ma insel .diametrul tevii este de 50 si a intrat perfect in capac .:h5mare atentie la deschiderea usi si nu am putut cobori mai jos prefiltrul trebuie avut mare grija la ungiul de indoire ,la mine au iesit cute dar cine are un aparat de indoit profi atunci cred ca iese mai bine.am incercat sa fac din pvc dar nu am gasit teava si coturi, decit cele cu garnitura .greutatea este ok :grin:

Editat de dalmatianul

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

de la ce este piesa care vine prinsa pe aripa

Si eu ma intreb!Cred ca este de la un sifon de cada.Gaura aia de sus de la cada,care are rol de prea-plin,are pe spate ceva de genul asta.Tu din ineriorul cazii,vezi doar o sita metalica rotunda sau butonul acela rotund(ca nu pot sa-i spun robinet) de care invirti stinga-dreapta ca sa scoti si sa lasi dopul la cada.Oricum,arata bine!Dar mai important e sa fie si practic.Si eu ma gindisem la ceva cu cap ciclon sa fac la al meu.

Link spre comentariu

pe marginea gaurii din aripa am pus o bucata de izolatie de cablu cu trei fire sa nu taie racordul flexibil dupa masa am sa fac niste poze si cu interiorul pt doritori:x

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

tehnic probabil ca isi face treaba dar estetic arata comic,,,,parerea mea

nu stimabile coleg, comic este faptul ca poti realiza ceva cu mult mai putin bani decat sa arunci o garla de bani pe un nume, care face de fapt acelasi lucru....felicitari @dalmatianul pentru realizaresunt masini de concurs care au o bucata de teava de 1” prinsa cu diferite coliere si alte sarme si alea nu le critica nimeni....

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

Faina treaba:br. Si eficace... . Sa urmaresti consumul (sper ca ai facut-o si inainte). N-o sa-ti para rau:wink:. Si, daca mai lasi cite un Cyclon prin padure, tot (se merita) merita : costa mai putin decit doua filtre de aer... .

Si daca umbli pe drumuri de tara (mai ales in spatele altora), in functie de praf, imbicsesti un filtru intr-o zi-doua. Asa , golesti "paharul":x, si da-i mai departe. Eu nici nu mai imi imaginez ture, fara Cyclon. Ma scuteste sa car cu mine o garmada de filtre de are de rezerva.:grin:

Editat de Astral

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

ori cum inspiratia a fost de la posturie lui Patrolator cu respect, singura problema ca la noi in tara mai greu sa gasim materiale si pe deasupra sunt farmacist :grin: la capitolul indeminare ,toata treaba a fost de la situatia prafului din filtru care costa 33 ron bucata .in legatura cu consumul cred ca nu ma va afecta asa de mult ,cel putin asa sper ca samuraiul va circula cu nasul desfundat :x

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

La consum pot sa-ti spun ca te va afecta , dar in bine !

Eu de cand mi-am pus snorkel mi-a scazut consumul destul de mult ( desi tot mare e dar asta e o alta poveste ) .

In plus motorul parca are mai multa viata in el.

Suzuki Samurai Tin top 1,3 1994 - " Punisher "
Link spre comentariu

acum am sosit am facut primul test ,surpriza parca trage mai bine sau este o impresie ,singurul minus se aude cind turezi peste 3000 un zumzet dar placut iti da impresia ca motorul vrea mai mult .ori cum nu-mi pare rau ca am gaurit aripa, va recomand :banana,iar la consum cred ca va fi rezonabil ori cum eu sunt multumit per ansamblu :y

suzuki samurai 92

golf plus cross 08

Link spre comentariu

Acum poti schimba poza de la avatar , ai trecut la un nou nivel :D

Felicitari , arata bine si buzunarul tau e cel mai fericit

Never stop exploring
Link spre comentariu

acum am sosit am facut primul test ,surpriza parca trage mai bine sau este o impresie ,singurul minus se aude cind turezi peste 3000 un zumzet dar placut iti da impresia ca motorul vrea mai mult .ori cum nu-mi pare rau ca am gaurit aripa, va recomand :banana,iar la consum cred ca va fi rezonabil ori cum eu sunt multumit per ansamblu :y

Nu-ti fa probleme cu acel sunet. Este aerul aspirat, care incepe sa se invirta la trecerea prin acele pale (se formeaza un ciclon-poate de acolo si numele:ha:)separind, multumita fortei centrifuge, particolele mai grele ca aerul. In Germania i se mai spune Vorabscheider (separator). Revenind la "zumzait": la turatie mai mare, trece un debit de aer mai mare si incepe sa fie "auzibil". Oriunde e la fel; si la tine: daca respiri "normal" pe nas, nu auzi mare lucru, dar cind tragi brusc aer pe nas, se uita lumea.:grin: Acelasi orificiu nazal, acelasi volum pulmonar, doar un alt debit (cmc/min)

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Faina treaba:br. Si eficace... . Sa urmaresti consumul (sper ca ai facut-o si inainte). N-o sa-ti para rau:wink:. Si, daca mai lasi cite un Cyclon prin padure, tot se merita. Costa mai putin decit doua filtre de aer... . Si daca umbli pe drumuri de tara (mai ales in spatele altora), in functie de praf, imbicsesti un filtru intr-o zi-doua. Asa , golesti "paharul":x, si da-i mai departe. Eu nici nu mai imi imaginez ture, fara Cyclon. Ma scuteste sa car cu mine o garmada de filtre de are de rezerva.:grin:

Sa inteleg ca daca montezi un Cyclon, scapi de filtrul de aer?

Link spre comentariu

Nu , insa separarea in amonte de filtru de origine este facuta in mare parte de ciclon . Asta reduce din cantitatea care trebuie sa o preia filtrul si se va incarca mai putin , cu efecte de prelungire a duratei de utilizare ( in stare buna , cu o trecere usoara a aerului ) . Insa nu la nesfirsit , pentru ca desi aparent este mai curat , de fapt lipsesc particulele mari , cele mai vizibile ( si la care separarea in ciclon e mai eficienta ) . Particulele mici sint purtate de aer si ramin in filtrul de hirtie . Ce cantitate - depinde de drumul parcurs , de volumul de aer aspirat , de finetea de separare si cea de filtrare .

Ciclonul umed - cu ulei - e indiscutabil mai eficient . Chiar in cazul in care uleiul ar ajunge in tubulatura snorkelului , cantitatea e mica si filtrul de hirtie ar retine uleiul - in cazul in care ar ajunge totusi pina la filtrul de hirtie . Asa ca inclinati-va fara sa va faceti probleme legate de uleiul din ciclon - daca aveti ulei in ciclon - si sa va fie de bine .

Intretinerea e mai greoaie , ca ai de-a face cu ulei murdar , insa beneficiile sint superioare decit la separarea uscata .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Faina lucrare :br, ma apuc si eu sa-mi fac unul. Nu de alta dar de cand cu inundatiile din ultimul timp... :grin:.

P.S. @dalmatianul: Ai PM cu cateva intrebari.

Editat de Gil
Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

Faina lucrare :br, ma apuc si eu sa-mi fac unul. Nu de alta dar de cand cu inundatiile din ultimul timp... :grin:.

P.S. Ai PM cu cateva intrebari.

Sibiul nu stiam sa fie in zona de inundatii :wink: ?!?!

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare