Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Trasee zona prahova

Mugur Iacob

Postări Recomandate

Deoarece multi amici cu diverse acareturi 4x4 ma intreaba de trasee usoare ....de exemplu un traseu de facut cu o skoda yety 4x4, m-am gandit sa deschid un topic in care sa prezentam trasee + grad dificultate + necesar echipare masina+nr de telefon ai colegilor din zona care pot da o mana de ajutor in caz de Doamne Fereste:h5

Daca tot am venit cu ideea vin cu primul traseu - vezi mai jos

Editat de Mugur Iacob
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Trasee zona Prahova

Traseu - Valea Doftanei - Sacele (prin Valea Neagra)

Ruta-Ploiesti - Campina - Valea Doftanei - dupa ce se intra in localitatea Valea Doftanei se merge drept pe drumul principal pana se iese pe macadam, apoi se merge drept - se tine drumul "principal" care pe alocuri este presarat de diverse drumuri secundare - punctul final la Sacele da in DN 1A Brasov-Cheia-Ploiesti - cum iesi in asfalt stanga ajungi la Brasov,dreapta ajungi la Cheia

Pentru verificare - in punctul maxim ca inaltime a muntelui veti trece foarte aproape de (10-15m) de o linie de inalta tensiune (pe partea stanga cum mergeti spre Sacele. Apoi dupa ce ati coborat muntele ajungeti la o mini intersectie unde trebuie sa urmati directia inainte - se face usor stanga apoi usor dreapta si tot inainte

Vara - fara ploaie - traseu uscat

Traseul este mediu-usor, eu l-am facut cu Jimny 4x4 singur cu anvelope de vara. Sunt vreo 2 puncte trebuie putina atentie deoarece de la ploi drumul s-a mai stricat. Prima cumpana este trecerea printr-un mic parau - cu atentie si incet se poate trece fara probleme, a doua este o panta in urcare la stanga care, daca se ia curba mai pe exterior se urca fara probleme

Vara - cu ploaie - traseu ud - noroi - ceva ravene medii

Recomand anvelope specifice (MT sau minim AT) - de preferat sa mearga 2 masini minim (care sa aibe sufe)- din cauza zonei de munte in cazul ploilor torentiale pot aparea diverse raulete care se umfla si pot face traseul destul de dificil

Iarna

- minim 2 masini pregatite cu avelope minim MT,sufe,lopata,troliu poate fi de ajutor, ceva experienta in OFF nu strica.De obicei e zapada destula si sansele de a ramane suspendat sunt destul de mari. Ca idee asta iarna eu am mers bine doar echipat cu Simex-uri - dar au fost colegi care au rupt planetare si daca nu aveau troliu...Eu am mers cu tupeu pentru aveam in gasca si masini mai pregatite...inaltate,cu trolii smad...dar am izbit...

Colegii care stiu traseul ma pot corecta/completa

Bafta:h5

PS1: Recomand respectarea reguluii de baza - minim 2 utilaje la drumetiile in Off-Road

PS2: Mugur Iacob 0724 227 445

• Like 1
Link spre comentariu

Re: Trasee zona prahova

buna initiativa!

o sa dau si eu un link cu imagini din traseul asta asa cum arata anul trecut.

Am facut si anul asta traseul (vara) si nu au fost probleme.

http://www.suzuki-club.ro/forum/jurnal-de-bord/jimny-al-meu/16/

Eu abia stept sa facem traseul DJ101T intre Bertea si Valea Doftanei. Acest drum e trecut pe toate hartile, dar el nu exista in realitate. Si cand ploua sa te tiii... Poate l-a facut cineva si ne da detalii:tk

Editat de alexb25

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

@Nessum, interesant daca zici de simexuri si troliu :dr3. Trece-l in calendar. Weekendu viitor sunt acasa adica si sambata si duminica disponibil. Duminica asta nu pot sa vin deoarece am o intalnire "amicala" cu o tipa:ha:.N-am vazut-o de 2ani intelegi:grin:. Dupa ora 12-1 noaptea cand sosesc mai ma gandesc ce trasee interesante pt toate categoriile de 4x4 sunt prin PH si le postez.

Link spre comentariu

de trecut la usoare as cataloga si cel facut de saptamana trecuta:

comarnic-secaria-cu coborarea in zamora(grija la bariere)

coborarea in zamora se face din varful muntelui luand-o la stanga la prima intersectare de drumuri.

la dreapta am inteles ca este spre azuga si este f grea!

F putin noroi restul grohotis, urcari la 20 25 grade senzatii pentru o masina gen skoda!

ptr restul ciuruiala!

adaugare la traseu sa fie cu ochii inchisi!

in comarnic pana in ultima trecere de pietoni se face dreapate si se urca in tromba.

cand se ajunge in secaria se tine drumul de posada ,adica stanga.

se merge tot inainte si la un moment dat se trece un mic pod aflat pe dreapta ,se face stanga lasandu-se in spate o antena de telefonie.

se ajunge la un gard care se deschide si se inchide/ nu este proprietatea cuiva dar este pus sa nu treaca vacile in munte!

asa ca spor la treaba .

Editat de davema

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

:2dr hehe fratii din Ploiesti au si sarit cu trasee BRAVOS!!!

Am o singura rugaminte - cand postati un traseu descrieti exact cat mai multe detalii despre drum...de unde pleci unde faci stanga unde faci dreapta....astfel incat daca ai merge cu ochii inchisi sa poti face traseul coordonat de un copilot ...intelegeti voi.Pentru unii dintre noi par usoare dar daca vine cineva care nu cunoaste zona....

Multumesc pentru intelegere!:2dr

Link spre comentariu

@Nessum' date=' interesant daca zici de simexuri si troliu :dr3. Trece-l in calendar. Weekendu viitor sunt acasa adica si sambata si duminica disponibil. Duminica asta nu pot sa vin deoarece am o intalnire "amicala" cu o tipa:ha:.N-am vazut-o de 2ani intelegi:grin:. Dupa ora 12-1 noaptea cand sosesc mai ma gandesc ce trasee interesante pt toate categoriile de 4x4 sunt prin PH si le postez.[/quote']

@Eko... conversatie placuta cu domnisoara :br

Sa nu te gandesti la trasee in seara aia, lasa-le pt. ziua urmatoare. stii cum e .... trasee in PH se mai pot face:banana dar.... o conversatie cine stie cand o poti relua :hw :ha:

Zona descrisa de mine putem s-o incercam saptamana viitoare. dupa ploile astea cred ca s-a schimbat putin reliefu'.

E mult lut rosu in zona.:x

Cu "Simexuri" razbim noi daca suntem 5 masini! :grin:

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare