ady s Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 cine ma poate ajuta!?am un clantanit puternic care provine de etrieri ce as putea sa le fac k is foarte enervanti.multumesc.. suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri problema asta o am si eu,,,,banuiesc ca e aceeasi cauza,,,la denivelari parca zdrangane placutele pe disc,,,asa s emanifesta si la tine? audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady s Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri da asa se manifesta si la mine doar la denivelari clantane k naiba.ce le as putea face?? suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri nu as putea sa-ti dau un raspuns pentru ca si eu am aceeasi prolema,,, poate mai sare careva cu vreo idee audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri Voi il aveti la gropi si denivelari, eu il am in permanenta! :ha: Pentru ca am discul pe stinga putin ovalizat si bate in permanenta in placuta. O solutie ar fi sa dai placutele pe exterior cu solutie din acea de etansat garniturile de la motor.Practic sa le lipesti de etrier si pistonasul etrierului.Ale mele asa erau cind am luat masina si nu faceau pic de zgomot.Apoi am desfacut eu totul pentru verificari si nu am mai lipit placutele, si de atunci tot zornaie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dalmatianul Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri sunt niste cleme care in mod sigur lipsesc sau sunt slabite :grin: suzuki samurai 92 golf plus cross 08 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 (editat) Re: zgomot etrieri Sunt niste cleme,care imping placuta in jos cumva spre pamint.Dar pentru o miscare laterala a placutei nu exista astfel de cleme.La autoturismele de generatie mai noua( Skoda Octavia/Fabia, Opel Astra/Vectra etc) exista niste cleme cu trei gheare, care sint aplicate pe spatele placutei.Aceste cleme intra,una in pistonul etrierului si una in decupajul de pe exterior al etrierului,pentru a le fixa bine si nu produce zgomote.Odata am luat niste placute no name pentru un Vectra.Dupa vre-o 3 luni, s-au decalit acele cleme, si cloncaneau placutele la gropi, de am crezut ca s-a rupt vre-un amortizor. Uite o poza ca sa vezi despre ce spuneam. Editat Iulie 23, 2010 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzimm Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri ATUNCI II DAM INAINTE:xoare nu ar merge pus silicon rosu pt temperaturi inalte? audi a4b8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
SilenceDJ Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri Pentru miscarile laterale va sfatuiesc sa incercati cu arculete platbanda de la etrierii de cielo , matiz , poate reusiti sa le prostiti cumva Never stop exploring Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri ATUNCI II DAM INAINTE:xoare nu ar merge pus silicon rosu pt temperaturi inalte? Pai la acel silicon rosu ma refeream mai devreme :y,doar ca am uitat sa specific ca este rosu :grin:.Este din acela care se foloseste la etansarile garniturilor de la motoare.Eu asa am avut la masina mea cind am luat-o si nu scotea nici un zgomot pina sa-mi prind eu urechile pe acolo. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 (editat) Re: zgomot etrieri Pe vremuri la tico si matiz in momentul in care se uzau putin placutele iar etrierii incepeau sa bata pur si simplu puneam "gumite"pe suruburile care prind etrierul si orice zgomot disparea pe vecie.Gumitele erau bucatele de cauciuc care inveleau suruburile de prindere a etrierului,se bagau fortat usor si nu mai permiteau suruburilor de prindere sa aiba joc,orice bataie disparind.Bataia de etrier nu e de la placute ci de la faptul ca atunci cind ele se uzeaza permit un usor joc al" calaretului" provenit de la sistemul de prindere. Avind in vedere ca si tico si matiz sunt de inspiratie suzuki sunt mai mult ca sigur ca au si aceeasi buba cu etrierii. Smecheria nu imi apartine ci o stiu de la taximetristii care foloseau gama daewoo si a mers intotdeauna. Editat Iulie 23, 2010 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady s Postat Iulie 23, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 23, 2010 Re: zgomot etrieri acele gume de care spuneti vin puse in gaurile in care intra suruburile care tin etrierul?? suzuki off road Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 (editat) Re: zgomot etrieri promit ca miine va spun exact eventual si cu poze de la un matiz ca trebuie sa vizitez un bun prieten care poseda utilajul.eu nu am mai facut de mult figura si vreau sa fiu sigur ca va dau datele exacte.oricum e o treaba usoara de citeva minute mai greu e datul rotilor jos.Apropo orice mecanic de daewoo mai vechi stie smecheria cel putin prin iasi nu cred ca am intilnit pe cineva sa nu stie. Editat Iulie 23, 2010 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
grandvitara Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 (editat) Re: zgomot etrieri acele gume de care spuneti vin puse in gaurile in care intra suruburile care tin etrierul?? Vin puse pe suruburi.Principiul e simplu:in momentul in care placutele sunt noi ele imping si in calaret care nu mai are cum sa joce,In momentul in care placutele se uzeaza permit calaretului sa aiba un usor joc (se poate verifica si la mina) care duce la zgomotele suparatoare.Ideea e ca doar la gama daewoo am intilnit problema mecanicii spunind ca e din cauza ca etrierii sunt prea grei permitind ca in timp sa se uzeze gaurile de prindere pe fuzeta sau suruburile astfel aparind si zgomotele. Editat Iulie 23, 2010 de grandvitara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate