Sefulik Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Desi urmaresc de ceva timp topicurile legate de snorkel-e nu m-am lamurit in privinta unor lucruri: 1.Snorkelul scade consumul? Depinde ce tip e admisia? Clasic , Cyclon ? 2.Atunci cand ploua si este in mers,nu intra apa pe sus? 3."cyclonu" ala de tractor e asa de eficient incat nu intra deloc ulei in admisie la denivelari pronuntate? 4.Pe inclinari ce se intampla cu uleiul din "cyclon"? 5.Un traseu mai lung al admisiei de aer nu afecteaza consumul? 6.In afara de functia de baza (sa nu intre apa in admisie) mai are si alta functie? 7.Care tip de admisie este mai eficienta la snorkel,cyclon sau clasic? (dpdv al consumului si performantei) Astept cat mai multe raspunsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 23, 2010 Share Posted July 23, 2010 Re: Intrebari generale snorkel Cred ca aici sunt discutate ffff multe aspecte referitoare la snorkel..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=36996 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted July 31, 2010 Author Share Posted July 31, 2010 Re: Intrebari generale snorkel Si ca sa raspund singur,rezumatul topicului din link: 1.Scade consumul in sensul ca trage aer mai rece de sus si nu din compartimentul motor/aripa. 2.Apa intra numai in cel clasic,in ciclon nu. La cel clasic are niste canale gandite prin care se scurge apa la imbinarea cu corpul snorkelului. 3.Ulei daca intra,se opreste in filtru. Un ciclon fara ulei n-ar fi rau. 4.Curge in admisie. 5.Nu afecteaza foarte mult,sa cauzeze probleme. 6.In afara de treaba cu aerul mai rece,nu. 7.Ciclon - e mai eficient la ceea ce face. Pareri pro si contra vor fi etern,asta e micul meu rezumat dupa ce am citit toate paginile din topicul respectiv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rechinu Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Re: Intrebari generale snorkel Ai fost super tare! Mai rar asa oameni, m-ai scutit de o gramada de treaba. :tk LIVE FREE OR DIE! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 Re: Intrebari generale snorkel Cu mare placere! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abrudila Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Re: Intrebari generale snorkel strict parerea mea (pentru ca sunt in constructie cu un snorkel cyclon)... nu are cum sa intre ulei in admisie... se pune foarte putin in pahar, iar ca sa ajunga in admisie trebuie rasturnat cam mult , iar prin scuturare.... hmmm sa zicem, ca asa ar putea sa se prelinga ceva pe tubulatura, dar mult prea putin ca sa ajunga la locul cu pricina ... dar poate ne lamuresc altii care au deja si care fac giumbuslucuri mari de tot (stim noi cine si nu aratam cu degetul :ha:) p.s. subsciu si eu .... m-ai scutit de multe cautari :tk si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted August 13, 2010 Share Posted August 13, 2010 Re: Intrebari generale snorkel Pana cand vom tot deschide topicuri noi cu aceleasi subiecte? @sefulik, nu inteleg ce raspunsuri astepti aici? Daca ai nelamuriri , de ce nu intrebi in topicurile deja existente? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted August 13, 2010 Author Share Posted August 13, 2010 (edited) Re: Intrebari generale snorkel Pana cand vom tot deschide topicuri noi cu aceleasi subiecte? @sefulik, nu inteleg ce raspunsuri astepti aici? Daca ai nelamuriri , de ce nu intrebi in topicurile deja existente? Nu mai astept nici un raspuns. M-am lamurit dupa ce am citit 20pagini de pareri pro-contra si orgolii. Topicul se poate sterge/inchide ,eu m-am lamurit. :h5 Edited August 13, 2010 by Sefulik Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolfman Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Re: Utilitatea unui snoorkel. pareri de la cine stie si are!! Foloseste functia de cautare ca merge. La o simpla cautare doar in titluri a cuvantului snorkel gasesti f multe informatii. Arunca un ochi si aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?54708-Intrebari-generale-snorkel&highlight=snorkel "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Re: Utilitatea unui snoorkel. pareri de la cine stie si are!! habar nu am cat e de reala treaba cu acea crestere de putere.....dar in schimb stiu ca unul din proastele obiceiuri la Pajero e ca trage usor apa in filtru....iar de acolo ...mai departe.....caz concret Lucian Munteanu si masina lui la una din iesirile noastre... asa ca in curand o sa-mi montez si eu un horn pe masina...sa scap de grija asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Re: Intrebari generale snorkel @Cornea Rares : Fiind o intrebare de interes general, topicul tau a fost unit cu cel de fata care contine in postul #2 si un link catre topicul cu cele mai multe postari despre snorkel. Daca vei deschide un topic cu montarea unui snorkel la un Mitsubishi, atunci da, va sta f bine la Mitsubishi. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 29, 2011 Share Posted January 29, 2011 Re: Utilitatea unui snoorkel. pareri de la cine stie si are!! habar nu am cat e de reala treaba cu acea crestere de putere.....dar in schimb stiu ca unul din proastele obiceiuri la Pajero e ca trage usor apa in filtru....iar de acolo ...mai departe.....caz concret Lucian Munteanu si masina lui la una din iesirile noastre... asa ca in curand o sa-mi montez si eu un horn pe masina...sa scap de grija asta Mai vin si eu cu alt exemplu, alta iesire dar acelasi Lucian. Avea mai multa apa decat mine, desi eu nu am snorkel... nu prea am inteles faza. Si pe mine ma cam streseaza ca nu am snorkel, mai ales ca am observat ca apa intra mai usor atunci cand intri tare in niste balti de cacao decat atunci cand ai de trecut o apa mare. In al doilea caz mergi cu prudenta, incet si cu cap si nu ai probleme.... dar sa iei o balta de 20 cm si sa iei apa e cam enervant :dr3 Mariuse, il faci tu sau il cumperi?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted January 30, 2011 Author Share Posted January 30, 2011 (edited) Re: Utilitatea unui snoorkel. pareri de la cine stie si are!! Si pe mine ma cam streseaza ca nu am snorkel, mai ales ca am observat ca apa intra mai usor atunci cand intri tare in niste balti de cacao decat atunci cand ai de trecut o apa mare. Eu iti recomand sa verifici aparatorile de plastic din contraaripi. Ele,prin constructie nu permit apei sa ajunga asa usor la tubul de admisie. E un nene pe forum care a indoit o biela la un V6 exact din cauza nemontarii lor. @Cornea Rares Am citit aproape toate topicurile legate de snorkel,pe indelete si am ajuns la concluzia ca el nu mareste puterea. Chiar invers,se mareste traseul admisiei iar aerul cald se ridica sus (de unde trage aerul ala rece ?). Pe langa asta,tubul de admisie nu trage aer din compartimentul motor,ci din spatele aripii. Functia snorkelului (ca de asta se numeste snorkel) e simpla,sa nu intre apa in admisie la treceri de rauri,balti,etc. Edited January 30, 2011 by Sefulik Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 (edited) Re: Intrebari generale snorkel Sefulik, contraaripile sunt la locul lor, inclusiv si acea aparatoare de cauciuc care e prinsa cu suruburi din plastic. Am si un scut mare dedesubt si aparatoarea aia din tabla in fata, sub far, la culoarea masinii, pe care nu am taiat-o pana acum tocmai ca mai apara si ea ceva (vezi poza). http://img338.imageshack.us/img338/5200/muntiivranceigresuoffro.jpg Uploaded with ImageShack.us Problema e ca nu mai am bara si din cauza asta apa intra mai usor la far, pe sub capota fix la admisie. Asta e problema lui Pajero... ca are admisia prea in fata. Alta problema e ca un snorkel normal de mk2 nu pot sa pun din cauza formei aripii.. dar nu ma deranjeaza prea tare ca oricum as vrea unul home made. Dar il astept intai pe Marius sa-si faca ca sa fur ideile de la el.. :ha: Edited January 30, 2011 by doctoru' Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marius C alias Turagmes Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Re: Intrebari generale snorkel Sefulik...aerul ala rece e de afara...aerul tras din compartimentul motor sau dintre aripa si contra aripa e cu cel putin 10 grade mai cald Vali...nu cred ca ai ce fura..aripile mele nu-s asa umflate...si pot monta un horn de-a gata....dar...nu se stie niciodata ce visez peste noapte :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Re: Intrebari generale snorkel Vreau sa-mi fac un fel de "rollcage la aripi" :ha: adica sa unesc pragurile de bara fata. Credeti-ma ca mie chiar imi trebuie... Si se gandea mintea mea in sinea ei... oare acea teava nu poate avea dublu rol?? Cu un T la admisie si un Y sa urce pe stalp care sa se termine cu un ciclon. Oare nu a mai facut nimeni o tiganie din asta, ca eu parca as face-o si as fi curios sa vad cum arata :ha: Daca nu... imi iau un snorkel de la Ariston si gata :ha: :ha: http://img408.imageshack.us/img408/9749/snorkelariston.jpg Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 (edited) Re: Intrebari generale snorkel Doctore , cu doi metri de tzava si doua coturi de sapti'zaci te sevesc io cu placere , lamultianiptiusanutedeoki , mancatiasi.... Oriunde ar fi admisia ridicata , e un avantaj net fata de priza de aer de sub aripa , unde ai praf de la roata , temperatura mai ridicata , plus posibilitatea sa bea apa motorul in flux direct ( cum a facut Jorj - a umplut complet cilindrul care s-a nimerit cu admisia deschisa ). Edited January 30, 2011 by cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Re: Intrebari generale snorkel POIMAINE, domle, POIMAINE primesc telefoane.. Vezi daca stam prea mult langa Sclipici... ne molipsim si noi. Eu in loc de cap Cyclon o sa-mi pun o cana intoarsa de aluminiu fara maner, iar tu confunzi zilele ca si el. Dragutul de el... m-a sunat de 2 ori pana acuma sa-mi zica la multi ani. On topic: Loveste-ma, Costica, cu "doi metri de tzava si doua coturi de sapti'zaci" numai sa fie de Aluminiu sa nu ma doara prea tare :grin: Poti sa faci o treaba ca asta de mai jos, sau intrebarea e ca "mananci calule ovaz"?? http://img43.imageshack.us/img43/2152/dscf9532c.jpg Uploaded with ImageShack.us Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 (edited) Re: Intrebari generale snorkel Eu imbatrinesc si uit , Sclipici deja a ajuns acolo sau nu mai poate rezista emotiei . Pot sa-ti fac orice gaura la masina , cel din imagine e de nivel de gradinita ( cu coturi de cauciuc si coliere , teava de balustrada .....Hai ca se poate !Teava mergea si neagra-sau nichelata , 60 mm diam - un picior de mobilier , pret = max 25 ron /buc . Cot radiator = 7 ron /buc . Colier=3 ron /buc . Placuta cu gauri 1,5ron/buc . Popnit sau forante 5x15= dale-n masa, inestimabile .Garnitura de protectie la trecerea prin aripa = nepretuita , unicat . Pret total aparent exterior =sub 100 lei autohtoni . Si asta nu mai e caterinca . ) Scuze pentru aberatiile offtopic . Imbatrinesc . Uit . Cum declara domnul din foto ca a facut racordul la cutia filtrului de aer ? Mai pune foto cu Pajura respectiva , ca-s ontopic . Edited January 30, 2011 by cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctoru Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Re: Intrebari generale snorkel Nu declara domnul nimic... si nici nu mai stiu de unde am poza ca as cauta-o.. :sr Nu mai am poze cu Pajura asta decat din spate, pastrata pt alte chestiuni care te pot interesa daca vrei: bara spate, suport canistra etc. In rest poze snorkel pajero mai am destule, tinand cont ca ma intereseaza subiectul, dar sunt cam off topic aici... Daca prezinta interes o sa deschid un topic la Pajero. Nu ma pot abtine insa sa nu pun o poza cu cel mai ciudat snorkel :uameni Ia uite ce ciuperca i-a crescut lui asta.. :ha: http://img338.imageshack.us/img338/1548/434284123924a20568e5.jpg Uploaded with ImageShack.us Cos, cat despre restul... vorbim. :tk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sclipici Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Re: Intrebari generale snorkel Doctore, se poate face un cyclon ...e simplu...din castroane si cani ! Ce-am facut eu (snorkelul) e foarte ieftin si in cazul distrugerii, te costa 20 ron sa-l repari... Il am de un an pe masina si n-am avut niciodata probleme....nici pe ploaie/ninsoare, nici la trecerea prin apa. O singura data am pierdut cana din varf si am pus o sticla taiata...! Off topic: Ne dai voie sa incepem de azi cu "La multi ani"? :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sefulik Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Re: Intrebari generale snorkel @Marius C alias Turagmes Ideile expuse de mine le-am gasit in unele topicuri de pe forum. Nu le-am scornit eu. @Doctoru' Daca i-ai trage o tubulatura pana la stalpul parbrizului si de acolo gaura (in aripa) + teava de fier pe stalp? N-ar fi mai simplu? E in stilul "ciupercii" din poza dar numai ca teava urca pana sus iar gaura se da in lateral. PS: Foarte misto Pajero-ul tau. O bara ca ta vreau sa fac si eu. :grin: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Re: Intrebari generale snorkel .......... In rest poze snorkel pajero mai am destule, tinand cont ca ma intereseaza subiectul, dar sunt cam off topic aici... Daca prezinta interes o sa deschid un topic la Pajero. ... Pentru inspiratie..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?59983-Snorkel-LJ70-DIY REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
nessum Posted March 12, 2016 Share Posted March 12, 2016 Re: Intrebari generale snorkel Azi prin Bucuresti pe un Isuzu. :wtf1: Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts