Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Din ce tip de plastic e capacul de la RD28TD ?

cos

Postări Recomandate

Re: Din ce tip de plastic e capacul de la RD28TD ?

Capacul este din plastic+ H2O:ha:.Am vazutca l-ai spart.Ai doua variante:

1-altul (cred ca au baietii aici pe forum)

2-Incercam varianta lipirii la cald(te duc la cineva sau incercam sa-l facem noi)

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1: am altul , e curb acolo unde ar trebui sa fie drept la garnitura = curge ;

2 : nu e termosensibil...la modul cunoscut.

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Daca nu ma inseala intuitia, este vorba de capacul de la culbutori. Daca ma inseala, mai poate fi capacul de la vasul de supraplin, de la servofrina, ambreiaj, servodirectie ... etc.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Singura posibilitate e cea capacul de la culbutori. Rd28td e motor...si chiar nu are alt capac din plastic , ca celelalte sint metalice . Celelalte vase cu fluide nu fac parte din motor , sint anexele lui .

Cu tot respectul , intrebarea ramine , nefiind una de fitze .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

capacul este : ebonita .... sau ABS ..... cum se mai spune ptr ca e de culoare alb .... negru acum de la ulei ..... asa ca nu se lipeste cu nimic ...

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

Ar trebui sa va intilniti si sa cautati o solutie. Nou, sare de 1000 lei.

ABS-ul se poate lipi cu piese de lego diluate in acetona. Se pun citeva piese de lego intr-un borcan, se toarna acetona pina le acopera, se pine capacul (ca acetona se evapora foarte repede) si se lasa peste noapte. Apoi, cu o surubelnita se amesteca pina se obtine o pasta de consistenta mierii de albine. Se curata bine locul, se da cu hirtie abraziva sa se faca niste santuri unde sa prinda amestecul, se curata din nou si se aplica cu o spatula pasta rezpectiva. Pe forum la francezi (patrol-gr.net) am vazut solutia asta. Era un topic lung in care un nenea isi tine jurnalul masinii. Am scormonit dupa el, da nu mi se arata in seara asta.

Link spre comentariu

L-am gasit pe nen-tu fratuzu' http://www.patrol-gr.net/forums/viewtopic.php?t=41288&highlight=lego dar asta si-a reparat masca din fata cu piese lego, naiba stie cu ce se poate lipi capacul culbutorilor, o sa intreb maine la Sika.

Nissan Patrol Y60 2.8, 1989

Suzuki Samurai 1.3i, 1994

Link spre comentariu

Asta e topicul. Asa e. Oricum, capacul, are dublura de metal pe dinauntru. Lipitura nu trebuie sa faca fata la nu-s ce presiune. La tine e cam nasol, ca e rupt la urechea de prindere, dar la cit costa nou, merita incercat. A, mai e si faza ca de prea multe ori mestesugarii de motoare string suruburile la mina ... La motorul asta, etansarea o face garnitura aia de cauciuc, care incepe de pe la 45 lei si se termina pe la 300 lei, in functie de buzunarul fiecaruia. Mai mult, daca se insista cu strinsul, se poate fugari filetul din chiulasa si apar alte necazuri. Surubele alea sunt cu opritor. Daca le stringi mai tare decit scrie la carte ceva se fugare acolo. Bafta mare la reparare!

Link spre comentariu

Aceasi fisura o am si eu , stringere tot la mina , insa capacul a fost fisurat din prima . Nu este ABS, nici ebonita - la 'noi ' , ebonita are un sens mai cuprinzator in exprimare . Filetele in chiulasa se defecteaza mult mai greu , au lungime suficienta , mai degraba se rupe portiunea de filet pina la umarul de limitare a stringerii .

Pentru moment , capacul a fost reparat in drum , nu ca asa ar fi trebuit , insa ma trageau cainii sa nu ajung la destinatie , si curgea ulei pe evacuare . Am curatat bine zona , si am lipit un petic de banda adeziva de aluminiu , o varianta industriala. A rezistat peste 1000km fara probleme .

Pentru prima si ultima data de cind am masina asta am lasat in garaj o mare parte ciorcioboatelor care le caram cu masina , in ideea ca e o destinatie precisa si un timp bine determinat , iar daca am nevoie de ceva , in capitala gasesc si piese de fata mare , la un tel distanta .

Numai ca in plin cimp , a inceput sa fumege si sa miroasa puternic - sau asa imi parea mie in cap .

Pe la unul din suruburi - la mijloc , pe partea stg , curge ulei si se prelingea in cele din urma pe evacuare . Exact fisura din foto anterioara .

Reparatia a durat cam trei minute , mai mult m-am spalat pe labe dupa . si mai important a fost ca am facu o pauza de drum .

Bine ca n-am lasat toate sculele si celelalte la garaj .

Intre multele lipiciuri si lipicele , am si un baton de la Bison , care , daca dam crezare prospectului , lipeste rapid si definitiv , chiar si sub apa sarata , ulei , combustibili , metale , sticle , plastice etc . Cum nu era in masina , nu l-am folosit , si acum inca mai merge cu aia 5 cmp de aluminiu , fara sa plinga .

Problema in fisura respectiva e faptul ca se deschide la stringere , si apare o largire de 0,1 sau mai mica , care normal sta inchisa fara stringere iar la stringera surubului se deschide . Asta face viata grea oricarui adeziv , care e astfel solicitat la intindere - in situatia respectiva e cel mai dezavantajos . Probabil voi inlocui surubul cu alt sistem , care sa stringa capacul pe chiulasa si sa desfaca fisura , voi lipi in aceasta pozitie , iar dupa o ora , cind Bison va face ce promite prospectul , voi monta surubul de origine si vom vedea daca reparatia e buna .

Sau voi inlocui capacul , insa cel de inlocuire e putin burdusit catre exterior si garnitura calca la limita pe marginile chiulasei . In cazul asta , prefer sa pastrez pe cel fisurat , pentru ca are marginile aliniate , chiar daca un tub de silicon si o zi de repaus ar rezolva si celalalt capac .

Dupa atita vorbarie , revin la baza de start , ce tip de plastic e ? L-am studiat , japonezu' mic n-a scris nimic .

Link spre comentariu

Dupa o indelungata gindeala - cit beui o cana de lapte -, o sa pun o mica piesa de adaos , din tabla subtire de aluminiu , cel mai probabil de la o doza de bere , care se profileaza usor dupa curbele zonei defecte . Lipita cu un adeziv- aflu eu cum il cheamape tac-su pina la urma - ar trebui - in teorie - sa tina .

Presiune nu prea e in capac , ci mai mult un flux serios de ulei .

Link spre comentariu

@Avolocaru probabil ca are motorul RD28Ti, care are pompa de vaccum pe capacul de la culbutori (antrenata de axa cu came), caz in care capacul este din aluminiu.

Si uite asa am scapat de durerea de rinichi...:ha:.

Normal pe suprafata capacului, interior sau exterior, ar trebui sa fie stantata o prescurtare...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare