Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

incalzire 300 gd

drag

Postări Recomandate

Venisem cu o intrebare referitor la vascocupla in alta postare, am rezolvat problema, nu e vascocupla de vina, in continuare masina se incalzeste, nu la 120 dar in jurul valorii de 100. ce ar trebui sa verific? ce altceva poate fi dus? sie cineva in zona bistritei un medic pt g-uri?m maine dau jos pompa de apa si termostatul. garnitura de chiuluasa cum se paote verifica?
mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: incalzire 300 gd

Termostatul e ok, pompa de apa la fel, interesant e ca nu am apa in furtunul principal care vine pe sus in radiator, numai aer. nu stiu ce sa fac, tot caut pe aici un doctor dar... inca nimic.

mai bine taci si lasi impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa elimini orice dubiu
Link spre comentariu

Buna ziua !

Nici cu motorul mergand nu vine apa pe furtunul de sus, care aduce apa la radiator ? In caz afirmativ, pompa e "ne-buna"...

Si, fara urma de misto, dar, ai apa destula in sistem, ai aerisit instalatia de racire ultima data cand ai umblat acolo ?

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

nu, cu ata mai mult, cand se raceste, furtunul de sus arata ca si cum ar fi fost vidat, pompa e buna, azi a dat-o jos si a verificat-o mecanicul.

Link spre comentariu

Buna seara !

Cunosc un caz cand la un moment dat s-a schimbat o pompa pe ceva masina, si rotorul era cu paletele orientate in sens invers fata de cum trebuia sa fie fluxul de apa. Sa vezi acolo stres, pana le-a picat fisa celor in cauza...

Pompa de apa poate fi defecta in mai multe feluri. Una din variante ar fi ca la cald rotorul sa nu mai fie solidar cu axul pompei, si sa nu se invarta cat trebuie de repede, adica "patineaza" rotorul pe axul sau.

Un motor se mai incalzeste si in situatia cand, original, sistemul de racire a fost conceput sa lucreze presurizat, undeva pe la 0.4-0.6 bari, iar la tine nu mai lucreaza presurizat. Adica, de la un capac de la radiator defect (neetans, nemaitinand presiunea), sau busonul de la vasul de expansiune strans insuficient.

Treaba cu busonul de la expansiune nestrans am patit-o personal...

Dubios, tine-ma la curent, va fi ceva de invatat de aici.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Salut

Am un GE 300 si am aceeasi problema. Temperatura imi este intre 100 si 120. Am speranta ca termostatul imi este defect. Sambata am sa schimb termostatul. Un prieten de al meu a avut aceeasi problema si a schimbat busonul de la vasul de expansiune si acum nu mai are probleme.

Am cumparat si buson pe care tot sambata am sa-l schimb.

Duminica-luni pot sa-ti transmit daca am rezolvat problema.

Bogdan

Link spre comentariu

unde e augsbrug? sa nu fie ceva de prin germania. radiatorul e nou.

Salut

http://www.augsburg.ro si vezi ca pe acest site poti comanda direct dupa ce dai toate datele masinii. Busonul l-au avut pe stoc.

Daca nu vrei sa comanzi pe net, Augsburg are sediul la Carrefour Militari.

Succes

Link spre comentariu

Bogdi, cum stam cu bosonul, ala era de vina?

Salut

main montez busonul si schimb termostatul.

Te anunt duminica seara sau lun dimineata.

Am sa fac si un traseu mai hard sa vad cum se comporta. Vreau sa merg in zona pe unde s-a prabusit elicopterul saptamana asta

Link spre comentariu

Bogdi, cum stam cu bosonul, ala era de vina?

sunt liviu din tg-mures ma ocup cu g class de vreo 10 ani,daca se stringe furtunul de apa poti sa ai una din probleme : radeator infundat sau termostat defect. Termostatul este bine oricum sa fie schmbat si radeator poti sa faci la RAL la voi in Bistrita,acolo le fac si eu pt. Gurile de competitie. Poti sa ma suni la 0745010380 daca mai ai probleme,sau nevoie de piese.

Link spre comentariu

Salut

Am montat busonul si termostatul. Acul de temperatura nu se mai ridica asa de mult. Am mers pe serpentine si nu a mai depasit linia dintre 80 si 120 grade, chiar sta mutin sub ea.

In dimineata asta fac un traseu foarte greu de munte si pot sa vin cu mai multe informatii putin mai tarziu.

Ideea este ca s-a imbunatatit vizibil problema cu temperatura apei. Nu pot spune daca a fost de la buson sau de la termostat. Inclin totusi sa cred ca a fost de la termostat.

Link spre comentariu

ok, Tine-ma la curent cu traeul de azi, saptamana viitoare ma duc la Liviu ca mai a ceva de lucrat acolo si ii dau si eu de cap.

Link spre comentariu

Mai mult ca sigur ca a fost de la termostat.

Si busonul are o influenta dar nu sa tina temperatura jos sau sus ci doar de presiune pe instalatie.

Inca un aspect care nu trebuie omis este ca la motor trebuie bagat antigel, nu apa.

Motoarele Mercedes se incalzesc ma repede decat restul motoarelor avand o capacitate mai mare si fiind oarecum inghesuite.

Calitatile antigelului nu esta doar de a nu ingheta iarna, are si punctul de fierbere mult mai sus decat apa.

Apa face rau si prin depunerea de calcar in radiator si pe termostat, fierbe repede si face presiune pe instalatie distrugand presetupa pompei si fortarea daca nu spargerea furtunelor.

zic si io.........
Link spre comentariu

Buna ziua !

@rommy20005

Busonul care mentine o oarecare presiune in instalatie a fost gandit datorita fenomenului fizic cunoscut, si anume ca, in conditii presurizate, orice lichid se incalzeste si fierbe mai tarziu decat in conditii libere.

Cu alte cuvinte, daca un buson de la un sistem de racire presurizat este defect, sistemul prinde aer, si racirea nu se mai face cum s-a gandit initial, deci motorul se va incalzi.

Si sunt o gramada de masini gandite cu sistem de racire presurizat...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Inca un aspect care nu trebuie omis este ca la motor trebuie bagat antigel, nu apa.

Un amestec ideal este 60/40 (60% antigel)

Punct de fierbere la amestec 50/50 : 108*C

La amestec 60/40 : 110*C

Pe de alta parte, apa chioara are cea mai buna capacitate specifica de caldura si pe masura ce adaugi antigel, aceasta scade.

http://www.engineeringtoolbox.com/ethylene-glycol-d_146.html

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

ok, Tine-ma la curent cu traeul de azi, saptamana viitoare ma duc la Liviu ca mai a ceva de lucrat acolo si ii dau si eu de cap.

Salutin pacate mi s-a incins si de data asta motorul, dar nu asa de mult ca inainte.

Am sa incerc sa curat din nou radiatorul. Sper ca saptamana asta sa o fac.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Ieri am fost la Liviu in Mures caruia ii multumesc din nou cu ocazia asta pentru seriozitatea si profesionalismul de care a dat dovada si am rezolvat problema.

Viscocupla a curatat-o si a facut-o sa cupleze, vasul de expansiune l-a dus undeva unde a fost lipit si vad ca tine, iar termostatul de 85 l-a schimbat cu unul de 80 de grade. Apa nu a mai crescut , sta pe maxim 90 de grade.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare