Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ajutor si sfaturi pentru un suzuki vitara

arrow

Postări Recomandate

Am un Suzuki Vitara stock, 1995, 2 usi, motor 1.6 (97CP/71kW) si ma intereseaza sa il pregatesc pt off-road amator, sau semipro :grin: (sa il mai tavalesc prin niste noroaie, sa pot urca si trece lejer cu el cam peste orice, in limite decente sa spun asa).

Am idee cam ce ar trebui sa ii fac dar am zis ca mai bine cer parerea altora mai pasionati si cunoscatori. Pe mine ma intereseaza in special ca iarna sa pot urca cu el pe zapada si sa rezist un pic la abuz.

Eu as vrea sa il inalt cam 15-20cm din amortizoare si arcuri, sa ii inalt caroseria de pe sasiu, daca as putera cu ceva sa ii imbunatatesc motorul (marit air intake, filtre, evacuare).

Vreau sfaturile voastre cum as putea sa o fac capabila. Tin sa mentionez ca dispun de cam 1000-1300 euro sa investesc in ea. Si de asemena ma intereseaza sa stiu ce cauciucuri ar fi mai bune ca sa pot rula cu ele ok si pe asfalt si sa le pot folosi si la off road vara si ma mai intereseaza care sunt cele mai bune cauciucuri de iarna de off road.

Astept sfaturi si pareri. Va multumesc :cl

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ajutor si sfaturi pentru un suzuki vitara

Stimabile cetatean , in dreapta sus ai optiunea de cautare , ceea ce intrebi tu s-a discutat enorm de mult , cauta acolo si vei gasii raspuns la toate intrebarile tale.

2. trece te rog pe la prezentarea membrilor si prezinta-te , asa cum cere regulamentul forumului care banuiesc ca nu l-ai citit.

Bun venit in club4x4

Never stop exploring
Link spre comentariu

Re: Ajutor si sfaturi pentru un suzuki vitara

Buna seara !

Exceptand cele propuse de SilenceDJ, si are perfecta dreptate, pot sa-ti spun ca liftarea cu 7-8", implicatiile acesteia, plus "tunarea" motorului, luate impreuna, depasesc de obicei cu mult pragul de 1300 Euro.

Ca sa nu vorbesc de problemele legate de timp pentru rezolvarea problemelor la care pana acum sigur nici nu te-ai gandit...

Un exemplu ar fi, in cazul lift-ului de 8", conducte de frana mai lungi, care sa se potriveasca pe conductele actuale.

Iar un set de MT pe 31" e minim 500 Euro, resapate, si iti trebuie cinci, nu patru...

Plus unghiuri cardane, plus rapoarte mai scurte, plus diff-uri blocante/autoblocante/blocabile/autodeblocante, plus jantele care trebuie...

Regula de baza in astfel de situatii, suprapusa peste una din legile lui Murphy (fost coleg de camera la facultate...), este ca, pentru a avea un proiect viabil unde sunt implicati bani, odata stabilita suma, dubleaza cifra si treci la urmatorul ordin de marime...

In cifre, asta ar insemna cam asa: ai planificat 1300 Euro, proiectul te va costa 2x1300x10 Euro, adica 26.000. Si nu e chiar gluma...

Iar legea de mai sus se aplica si la timpul necesar finalizarii proiectului... Deci, daca crezi ca-ti va lua sase luni sa fii gata, va dura de fapt doi ani... Plus 26.000 Euro, of course...

Dar, bine ai venit in club ! Si vezi ca odata inceput proiectul, orice modificare duce la alta, care duce la alta, care duce la alta... Si binenteles ca, odata finalizat proiectul, vei avea o masina perfect ilegala, din punctul de vedere al celor de la RAR/ITP. Dar va merge (aproape) pe oriunde...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare