Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Drum spre Grecia prin noul punct de frontiera Zlatograd / Thermes

omoroka

Postări Recomandate

Pentru ca tocmai m-am intors din Grecia unde mi-am petrecut jumatate din concediu si am experimentat noua ruta care traverseaza Bulgaria de la Ruse la Zlatograd unde s-a deschis in luna Mai un nou punct de granita cu Grecia ma gandesc ca v-ar fi utile cateva informatii celor care vor dori sa urmareasca aceast traseu.

Nu de alta dar pe mine GPS-ul m-a bagat in niste balarii groaznice, ajungand la un moment dat sa fac chiar offroad cu Golful prin muntii Bulgaresti. Pe de alta parte ruta este foarte buna, poate chiar cea mai scurta si directa, in special pentru cei ce merg spre coasta nordica a Greciei sau in Thassos.

Ruta incepe clasic cu drumul Ruse - Sofia pana la Bjala dupa care se face stanga spre Veliko Tarnovo. Pana aici totu e bine, va puteti baza pe GPS. Treceti prin Veliko Tarnovo ca nu are centura si mergeti spre Gurkovo chiar daca pe harta vi se va parea mai direct drumul prin Gabrovo - Kazanlak. Drumul prin Gurkovo taie muntele printr-o zona mai putin serpentinoasa iar drumul e mai lat si mai bun. Traversati Gurkovo prin centru ignorand GPS-ul in cazul in care v-ar sugera o ruta mai scurta inainte de oras si mergeti spre Kazanlak. Chiar inainte de a intra in Kazanlak, dupa Magliz faceti stanga spre Stara Zagora. Chiar la intrare in Stara Zagora intrati pe soseaua de centura, o ocoliti prin Est si mergeti spre Dimitrovgrad, apoi spre Haskovo, pe aceasta bucata de drum GPS-ul urmarind varianta buna. Din Haskovo mergeti spre Kardzali via Cernocene si va trebui sa fiti din nou atenti pentru ca GPS-ul gaseste ca ruta mai rapida si scurta un alt drum mai prost. Din Kardzali mergeti prin Momcilgrad - Podkova - Benkovski - Zlatograd, aceasta fiind zona la care trebuie sa aveti grija cel mai mult pentru ca GPS-ul vede un drum mult mai optim prin Dzebel si nu e bun! In Zlatograd veti intalni indicatoare care va indruma spre Grecia si chiar daca la un moment dat va parea ca ati ajuns la capatul cel mai rau al Bulgariei brusc va va aparea un drum nou nout care intra agresiv in munte spre granita Greceasca. Punctul de frontiera e foarte mic si modest insa nou, in varf de munte, lasa impresia ca treceti granita in Elvetia mai degraba decat in Grecia :y Interesant este ca o data trecut in Grecia, drumul, spectaculos de altfel pentru ca urmareste un versant de munte mult mai abrupt, este de doar o banda folosita pentru ambele sensuri! Deci trebuie sa aveti mare grija pe acest segment, in special in curbe pentru ca deabia au loc doua masini una pe langa cealalta. In 5 km insa ajungeti la un drum mai larg de doua sensuri care va conduce imediat in Thermes. Din Thermes va puteti lasa purtat cu incrdere de GPS spre destinatia pe care v-ati propus-o. Daca mergeti in Thassos va recomand sa luati feribotul din portul Keramoti unde aveti curse la fiecare 45 de minute iar traversarea este cea mai directa. Asta daca insistati sa mergeti in Thassos, destinatie pe care nu o recomand pentru ca in ciuda frumusetilor, insula este destul de poluata... de romani, bulgari si sarbi, primii fiind mai problematici decat ceilalti :ha:

Ca si concluzii finale, drumul e mult mai scurt, asa cum va spuneam si la inceput, cel putin ca km parcursi. Din pacate spre deosebire de varianta prin Sofia nu veti intalni nici-o bucata de autostrada pe care sa mergeti mai repede. Pe de alta parte prezenta politiei este semnificativ mai redusa pe aceasta varianta. De exemplu, atat la dus cat si la intors am intalnit fix 4 echipaje de politie in timp ce pe cealalta varianta de fiecare data cand am fost am numarat intre 8 si 10 masini cu girofar. Si inca o data, atentie mare la coclaurile pe care intentioneaza sa va bage GPS-ul. Eu folosesc pentru sosea iGo 8.3 cu harti 2009.

Cam asta e treaba. Sper sa va fie utile informatiile mele.

Numai bine :h5

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Drum spre Grecia prin noul punct de frontiera Zlatograd / Thermes

... data viitoare iti recomand sa-ti iei un Garmin cu orice harti de la 2006 incoace ( sa aiba hartile complete ale europei est + vest) .... si sa vezi ce frumos o sa te descurci cu el prin Bulgaria si Grecia..

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare