Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Consumabile Freelander Td4

titiromm5

Postări Recomandate

Salut,

De curand i-am cumparat tatalui meu un Freelander TD4 din 11/2001, in 3 usi cu cutie manuala. L-am adus in tara dupa multe peripetii , iar acum trebuie sa-i fac o revizie mai amanuntita , mai ales ca masina a stat neclintita cel putin 6 luni. Am cautat pe forum dar nu prea m-am lamurit despre consumabile.

Iata ce nelamuriri am :

1. ce ulei de motor sa folosesc si ce cantitate (pe site-ul Castrol spune 5W30)?

2. ce ulei de cutie de viteze si ce cantitate (MTF94 sau Castrol SMX)?

3. ce ulei sa folosesc la diferentialul spate si ce cantitate (Castrol EPX 80W90)?

4. masina are o singura curea de transmisie sau 2 ?

Filtrele o sa le cumpar de pe site-urile noastre de piese , dar mai am de schimbat discuri de frana + placute de frana +saboti frana si posibil rulmentii pe spate.

Ma poate ajuta careva sa inteleg codul de fabricatie la Freelander?

Multumesc

Editat de titiromm5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Consumabile Freelander Td4

Descarca pe aia potrivita de aici si vei sti tot http://green-oval.com/joomla/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=13&Itemid=29

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Vizitator Guest

Salut

La ulei de motor se merge pe Castrol 5W40 daca ai pana in 100000 km sau 10W40 daca ai peste 100000 si ai nevoie de 7,3 litri.La cutie uleiul este MTF94 si cantitatea este de 2,2 litri.Diferentialul spate are 830 ml si uleiul este Texaco 80W90 cu specificatie API GL5.Curele sunt 2,una la AC alta la alternator+servo+pompa apa.Daca vrei coduri la piese trimite-mi te rog pe PM seria de sasiu si iti dau toate informatiile.Cu bine,Catalin.

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru informare.

Totusi atat de mult ulei intra intr-un motor de 2000cm3? Am un prieten cu un bmw 318d si la el in motor intra 4.5l si foloseste Castrol 10W40. :tk

Atunci convinge-te, de fapt sunt 6,8....datele date de D-l Land Atelier sunt pt. Td5(mai greseste omu:wink:).....Texaco din ala e cam greu de gasit dar gasesti uleiuri cu proprietati similare. Hai noroc

http://a.imageshack.us/img33/5185/td4oils.png

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare