Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat niva 1.9 D

danielsusanu

Postări Recomandate

Re: niva 1.9 D

Salut.Fratele meu are o Niva cu motor 1,9 diesel (cred ca motorul este Peugeot daca nu ma insel).Este destul de OK avand in vedere faptul ca are consumul undeva pana la 5,5 la suta.Cuplul foarte bun la turatii joase ,m-a distrez grozav cand o dau pe mic si in viteza intai urca dealuri destul de abrupte singura la relanti (eu ma dau jos din masina si fug sus sa o astept):wink:

Singura ei hiba este rugina.Motorul este din fabrica .Are mare priza la belgieni si francezi .La noi in tara daca am auzit de trei patru bucati diesel.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Stiu ca se gaseste motor de fiat JTD pt Niva, dar am mai auzit si de motoare de peugeot. Cred ca este montat si omologat artizanal,dar nu de fabrica,deoarece s-ar fi auzit de vreo oarecare colaborareintre fabrici,ceva de genul cum au montat cei de la Aro motoare de renault si de toyota.

Singura problema cred ca ar fi carcasa de ambreiaj si baia de ulei. Restul vad ca se incadreaza neasteptat de bine in compartimentul motor....

Link spre comentariu

Au facut rusi si Nive cu motor de 1.9 disel Peugeot, dar, foarte putine si doar pt west. In deva o fost una rosie cu asemenea motor, dar era pue de catre proprietar. Merea tare bine in teren (din cate am auzit de la altii - niste speologi).

Link spre comentariu

motorul este facut de peugeot, ala de pe 405, fara turbo

masina se afla in germania, este la al doilea proprietar

are cam multa rugina in praguri si portiere, dar oricum va trece printr o etapa serioasa de tinichigerie(grunduire, antifonare, sablare pt punte etc)

saptaman viitoare merge un prieten dupa ea si daca este totul in regula(financiar) o sa ma apuc de restaurat destul de repede

multumesc pentru raspunsuri

Link spre comentariu

daca e cu motor de 405 sunt foarte bune

am avut o perioada de 7-10 ani peugeot 405 si moatoarele sunt foarte bune + ca gasesti la dezmembrari orice piesa f ieftina

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare