ised8u Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Salut! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema! Am vandut in primavara un focus inscris pe numele meu in ro unei persoane. Pentru ca avea platite impozit, asigurare si taxa de drum pana in februarie 2011 am hotarat de comun acord sa ramana pe numele meu pana in iarna. Acum persoana respectiva ma roaga sa ii fac o procura pentru ca are rezervare de concediu in bulgaria saptamana viitoare. Ma duc eu frumos la notar si asta imi spune ca nu se poate face procura pentru ca nu e valabil decat contractul de comodat, si ca trebuie sa vina utilizatorul masinii frumos din bucuresti pana in maramures unde ma aflu eu in concediu. cum pot sa il ajut pe tip? ce risca daca pleaca fara acte? cei care frecventati bulgaria va rog sa imi spuneti daca va intreaba cineva de acte pe acolo ca eu nu am fost niciodata decat spre vest si nord iar acolo nu le pasa prea tare. doar la intrarea in serbia am fost verificat dar serbia e un caz special. in rest am fost pana in norvegia fara probleme. vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tomitza Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: AJUTOR URGENT: contract de comodat auto Acum o luna am fost in Bulgaria si la vama nu m-a intrebat decat de buletin dar m-a oprit politia aproape de Sofia si mi-a cerut actele masinii ea fiind in leasing dar baietii nu voiau decat spaguta de rigoare. Asta este cazul meu dar am auzit ca s-a mai intamplat sa mai ceara. Multa bafta. 0723358877 Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: AJUTOR URGENT: contract de comodat auto sunt in concediu, la 2 Mai. ieri am tras o fuga pana in Bulgaria, cu masina sotiei proprietar porsche leasing, utilizator firma noastra impreuna cu noi a fost si cumnatul meu, cu masina inscrisa pe firma noastra 3 copii minori cu noi, dintre care doar al nostru cu ambii parinti prezenti. am trecut fara nici o greata pe la vama veche, nu a intrebat nimeni de procuri, nici pt. masini, nici pt. minori. nu cred ca o sa aiba probleme cu bulgarii, e tara UE, plus ca noi inca le mai ducem bani destui astora... Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tony Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: AJUTOR URGENT: contract de comodat auto la bulgari e la noroc,anul trecut aveam contract de comodat si la vama au controlat pasapoartele,actele masinii si cand au vazut ca nu sunt eu propietarul m-au intrebat de contract si dupa ce l-au verificat au zis ca e ok.Anul acesta trecusem masina pe numele meu si la vama au vazut pasapoartele si la actele masinii nici nu s-au uitat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drm Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Re: AJUTOR URGENT: contract de comodat auto saptamana trecuta am facut la notariat o procura in sensul asta. daca te refuza notarul, poti incerca la altul. sau poti face o procura autentificata la un avocat. care e rolul notarului in general? e un martor autorizat. constata si parafeaza ca a constatat o intelegere intre 2 persoane fizice. doar in romania i se da o asa mare importanta. succes. experientia docet. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat August 5, 2010 Autor Partajează Postat August 5, 2010 Re: AJUTOR URGENT: contract de comodat auto va multumesc! exact asa am si rezolvat. am mers la alt notar. ideea era ca din punct de vedere legal contractul de comodat exprima transferul dreptului de folosinta, iar pentru un contract e nevoie de ambele persoane implicate sa semneze in fata notarului. nu poti imputernici pe cineva sa iti foloseasca un bun decat daca exista un scop bine determinat, pentru ca procura sa fie valabila. adica nu "ii permit sa imi foloseasca masina" ci "il imputernicesc sa cumpere in numele meu piese din bulgaria, iar pentru aceasta poate folosi masina mea". noul notar la care am apelat, fiind un tip istet a stiut ce trebuie scris. va multumesc, procura este deja la prioripost pe numele beneficiarului. vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate