Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vopsea mata

Make

Postări Recomandate

Vreau sa o fac, intr-un viitor apropiat de cateva luni verde mat. Ea este verde inchis acuma si ma gandeam ca i-ar sta mult prea bine mata, verde, inchis. Dar asa are si armata si s-ar putea sa nu fie in ordine...stiti ceva? Aveti idee daca este in ordine?
Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vopsea mata

Pai de ce nu ar fi?...cate masini sunt albastre la fel ca ale jandarmeriei ?...

acuma serios..nu cred ca are nici o relevanta faptul ca e o culoare similara celor folosite de armata...vezi masini camo ,M-uri vopsite kaki...etc.

Link spre comentariu

sunt multe feluri de verde si de kaki

kaki nu o sa gasesti gata facut, o sa trebuiasca sa prepari, si e total diferit ca nunata de un verde

mat, eu am ales varianta ieftina, am luat vopsea mata,(nu auto) si am combinat sa imi iasa ce am vrut ca nuanta din galben taxi si negru

vopseaua era mata ca si o catifea

daca mergi sa iti faca cei de la vopsele auto mat... te incalta la pret, ca e foarte scump agentul de matuire, si NU iese mat, pt ca este prea lucioasa sa o matuiasca cu adevarat, iese mai putin lucioasa

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Masina e verde inchis cam ca tabla de pe acoperisuri, doar ca e lucioasa...si trebuie sa o evidentiez cumva...multumesc mult...e in plan si cu siguranta, nu cred ca acuma, dar la vara ii vine randul...

Scot fum din A/T-uri
Link spre comentariu

Am avut un Aro kaki si nuanta parca a fost facuta din verde si galben combinate. Nu am avut nici o problema pentru ca aceasta culoare a avut-o din fabrica. Am inteles ca se poate prepara vopsea mata din una normala in care se adauga pudra de talc, dar s-ar putea sa iasa cam poroasa.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

nu va complicati cu talc

iese urat si nu se usuca bine

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

astazi am luat vopseaua mata facuta pe comanda la o fabricuta. culoare albastru inchis. dupa vopsire am sa revin cu o poza elocventa. sper sa fie ceva frumos si de recomandat. :wink: ideea ca trebuie si aplicat un ,,lac mat,, dupa vopsire. :wink:

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
  • 5 săptămâni mai târziu...

Vopsea mata preparam mai demult din vopsea de gard (emaur) amestecata cu creta de munte, un praf alb. Iesea foarte bine.

Am vrut sa fac asa ceva si anul trecut, nu mai stiu pentru ce, si am fost la magazinul de chimicale de unde luam creta de munte. Duduia aia a inceput sa rada, a zis ca nu mai au creta de munte de 10 ani.

Link spre comentariu

Daca vrei sa-i schimbi nuanta, ia-ti vopseaua in nuanta respectiva gata mata si nu baga talc sau alte porcarii. Daca ai deja vopsea si e lucioasa, adauga agent de matuire lichid (special de la mag. de vopsele). Daca iti place culoarea masinii si te deranjeaza doar ca luceste si nu e mata, exista lac incolor mat, pe care-l dai direct pe masina (pe baza de apa, nu pute, usor de aplicat si in curte, daca nu bate vintul:grin:). Asa matuim si la noi in firma unele masini, ca sa nu luceasca in filme.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Agentul ala de matuire cum se cheama?

E usor sa zici sa iei vopsea mata din magazin. Dar sunt cazuri in care, pentru o masina de 1000 de euro nu prea merge sa cumperi 3 kg de vopsea cu 500.

In germana Mattierungsmittel in engleza Matting Agents si sint mai multi producatori. Citeva exemple:

- http://www.acematt.com/product/acematt/de/Pages/default.aspx

- http://www.deuteron.com/deuteron/index.php?language=en&cat=c2_Mattierungsmittel--Pulver-.html&XTCsid=60702449fff1ec112f423a885c4dc21b

- http://www.wlw.de/treffer/mattierungsmittel.html

Referitor la pretul vopselei (500,-€/3Kg:oo) , eu mi-am comandat 5Kg. de vopsea (pt. 2 masini, un Y60 lung si unul scurt), la o firma de profil (Prosol), mi-a fost extra amestecata la RAL-ul dorit de mine, vopsea foarte rezistenta la solicitari mecanice (cu care se vopsesc excavatoare si utilaje agricole), si a costat cu tot cu acceleratorul de intarire 75,-€. Asta am considerat un lux exorbitant, avind in vedere ca, K160-ul l-am vopsit cu o vopsea care a costat vreo 17,-€/2,5Kg.

Dar poate sint eu prea nepriceput sa gasesc vopsele asa scumpe.:wink:

Link spre comentariu

te bagi a ne trimiti si noua, celor din lumea a 3 a ceva vosea care se corespunda?

de exemplu eu doresc 10 litrii de vopsea mata kaki (nu verde ci kaki, deci fara nunate albastrui), daca se poate tot asa..de utilaje agricole

plata ininte

Link spre comentariu

Noi traim intr-o tara mult mai scumpa decat Germania. Aici ori iti iei standox, cu 150 eur/kg, ori vopsea de gard, care si ea o fi mai scumpa ca una din Germania. Alta optiune nu ai.

Daca la inceput luam numai masini mai ieftine de acolo, deja am inceput sa iau si produse alimentare. Ia sa incerc si cu vopsea.

Link spre comentariu

te bagi a ne trimiti si noua, celor din lumea a 3 a ceva vosea care se corespunda?

de exemplu eu doresc 10 litrii de vopsea mata kaki (nu verde ci kaki, deci fara nunate albastrui), daca se poate tot asa..de utilaje agricole

plata ininte

Tocmai m-am hotarit sa nu vopsesc inca masina. Din cele 5 kg. cumparate, am folosit 200-300 g pt. jante. Daca te intereseaza restul + 1 litru de "hardener" (intaritorul), da-mi PM si-ti fac un pret bun. Culoarea este RAL 1017 (gen Camel Tropy), mat.

Asa arata jantele:

imsk2.jpg.acc34d9de98a6d00545fa7efb94d465d.jpgCamelTrophy.jpg.7aeaff782530dc1fdc06e25186e6d872.jpg

Link spre comentariu

Tocmai m-am hotarit sa nu vopsesc inca masina. Din cele 5 kg. cumparate, am folosit 200-300 g pt. jante. Daca te intereseaza restul + 1 litru de "hardener" (intaritorul), da-mi PM si-ti fac un pret bun. Culoarea este RAL 1017 (gen Camel Tropy), mat.

Asa arata jantele:

[ATTACH=CONFIG]99061[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]99062[/ATTACH]

genial...numai ca mie imi trebuie kaki

kaki este facut din o parte galben si 2 parti negru

deci, ar fi de suplimentat cu 10 kg negru mat compatibil si vor iesi 15 l de kaki militar mat rezistent.... se mai baga cineva????

facem lista, il preparam in arad (poate pune miron la bataie si un malaxor profi) si se ambaleaza si trimite

hai baieti, care se mai inscrie la kaki militar???

Link spre comentariu

Ma bag si eu ca vreau sa imi revopsesc M-ul dar nu stiu exact de cati litri am nevoie

Mie ca sa vopsesc (cu rola) un K160 scurt (exteriorul) de doua ori mi-au trebuit vreo 2 kg (am cumparat 2,5 kg si am vopsit si bara fata cu bullbarsi bara spate cu suport roata de rezerva). Daca vopseam cu pistolul, probabil imi trebuia jumatate.

Link spre comentariu

na , e ca rezolvata

eu iau de 150 euro, mai e un doritor deci care ia.... sa ne zica cati litrii

total pachet ar fi deci 225 euro (plus transport, sa ne zici ce si cum)

asta iese 15 euro/litru (plus transport)

se nasc urmatoarele intrebari (firesti :grin:)

- poti sa mai iei 2 parti de negru fix dinasta care sa se amestece cu cele 5 l de galben...sa iasa kaki???

- se continua lista...care se mai baga pana la 15 l total???

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare