f_zoltan Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Re: Dictionar Imi dai voie sa ridic o obiectie Astral? Topice se refera la cuvantul romanesc topic, in sens de: ♦ Ordinea cuvintelor în propoziție sau a propozițiilor în frază. ♦ (Despre nume) Care denumește locuri, localități. In sensul folosit de noi este neologism sau doar un cuvant englezesc aplicat in limbajul tehnic al forumurilor, in sens de tema de discutie, idee supusa dezbaterii. Nu cred ca se aplica acelasi plural si topicuri imi pare un plural de bun simt in contextul dat. Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 (editat) Re: Dictionar Eu as mai avea o remarca de facut (mi-a stat pe varful degetelor de mult, insa n-am vrut sa fac eu pe Pruteanul forumului, insa acum daca tot s-a atins un pic subiectul froumului...): descrierea sectiunii "Intalniri" sa se modifice un pic, din "Intalniri a membrilor acestui forum.", in "Intalniri ale membrilor acestui forum". Si, pentru ca tot veni vorba de pluraluri, acorduri si alte ele, poate se sesizeaza unii dintre colegii nostri si iau aminte la folosirea cratimei. Mi se pare ingrijorator sa vedem din ce in ce mai des forumulari de genul: "haide-ti sa-mi raspunde-ti", etc. Poate moderatorii pot afce ceva (stiu ca e imposibil sa corectezi orice post, sau sa-i atragi atentia respectivului utilizator de fiecare data cand face o greseala). Sau poate deschidem un topic nou, privitor la ramatica limbii romane si a catorva reguli de baza (cand se scrie cu doi de ii, ca am vazut si aici o multime de "balari", de la "cati litrii" si pana la "as putea gresii". Poate se gaseste cineva care are timp si, care este si de profesie (vreun profesor de limba romana...) sa faca un mic indrumar pe site... Parerea mea (care este). Editat Septembrie 7, 2010 de ampopa “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Dictionar descrierea sectiunii "Intalniri" sa se modifice un pic, din "Intalniri a membrilor acestui forum.", in "Intalniri ale membrilor acestui forum". Ai dreptate. Nu am vazut pana acum gresala. Am corectat-o. Mersi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 7, 2010 Partajează Postat Septembrie 7, 2010 Re: Dictionar ................. Sau poate deschidem un topic nou, privitor la ramatica limbii romane si a catorva reguli de baza (cand se scrie cu doi de ii, ca am vazut si aici o multime de "balari", de la "cati litrii" si pana la "as putea gresii". Poate se gaseste cineva care are timp si, care este si de profesie (vreun profesor de limba romana...) sa faca un mic indrumar pe site... Parerea mea (care este). Fara sa par negativist sau carcotas, dar f multi nu citesc nici macar Regulamentul forumului, d-apai un topic de gramatica ?!? Tot pe acest topic exista corectura pentru RESAPAT....ai idee cati mai scriu inca reEsapat ? Deci nici aici nu-si arunca un ochi din cand in cand........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 16, 2011 Partajează Postat Octombrie 16, 2011 (editat) Re: Dictionar Pe voi nu va zgaraie pe timpan acest "se merita" .....? ESTE INCORECT !!! NU-L MAI FOLOSITI !!! http://scri.ro/merita-sau-se-merita-276.html http://www.scientia.ro/homo-humanus/44-dificultati-ale-limbii-romane/178-se-merita-ori-nu-ma-risc.html Editat Iunie 25, 2012 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 Re: Dictionar Salut, Oooo, de cand asteptam o discutie pe tema asta.... Ma zgrie pe pata galbena (ca nu pot spune pe timpan) multe din cuvintele si expresiile folosite pe aici. Ajut si eu cu urmatoarele: Incorect = Sa fi atent la... Corect = Sa fii atent la... Incorect = Fi atent! Corect = Fii atent! Mai putin folosite pe forum (mai mult prin firme multinationale), dar foarte sacaitoare sunt si cuvintele in engleza amestecate in propozitii rezultand un fel de romgleza (mai ales in cazul cuvintelor care au o traducere acceptabila in romana). E.g.: - "A posta un raspuns." poate fi elegant inlocuit cu "A publica / a scrie un raspuns". - Se poate folosi in loc de "Thread" "fir" (cum este in "firul discutiei"), etc. Iar apopos de ron si roni trebuie vazut cum facem sa nu ajungem "sa ne tiganim pentru cativa rroni":grin:. (Nu sunt xenofob sau rasist dar suna mult prea bine ca sa ma pot abtine.) Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 17, 2011 Partajează Postat Octombrie 17, 2011 (editat) Re: Dictionar Orice greseala gramaticala este perfect intentionata !!! :h5 Am postat in acest thread ..... am publicat in acest fir (de discutie).... Am postat in acest thread .... am raspuns in acest fir (de discutie).... Lista ar putea continua cu banalul "mouse".....unii au preferat sa-i zica "maus"...francezii au fost mai categorici "souris". Personal mi se pare mai deranjant sa folosesti K in timpul discutiei....k vezi doamne k iti e lene sa scrii 2 lit. (adica 2 litere). Editat Octombrie 17, 2011 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Dictionar "functionabil" asta de unde-a mai aparut ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ampopa Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Re: Dictionar "functionabil" asta de unde-a mai aparut ? :g Cred ca de la "functionar amabil" “E mult mai usoara dezintegrarea unui atom decat a unei prejudecati” - Albert Einstein Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo_jimny Postat Aprilie 5, 2012 Partajează Postat Aprilie 5, 2012 Re: Dictionar Atentie la vehicul vs vehicol, că e plin forumul de "vehicole". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Dictionar apreciez in mod deosebit noua tendinta de a pune i-uri din belsug, sa ai de unde alege... litrii kilometrii etc astept cu interes sa vad cand vor apare cuvintele scrise cu 3 de i, ca doar exista precedentul "copiii" :ang1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 (editat) Re: Dictionar Sunt convins ca materia Gramatica a fost scoasa din grila scolara de noua reforma a invatamantului. Apreciez eu ca dupa anii '95. Ma uit la tinerii cu care lucrez. Folosesc pixul doar in cazul in care trebuie sa semneze ceva. Daca ii pui sa noteze, scot telefonul si tasteaza. Nu stiu ce sunt diacriticele pentru ca Facebook nu are. LE: Apropos de subiectul discutiei. Cum e corect: "N-am ce face" sau "Nu am ce face" ? Editat Aprilie 11, 2012 de stane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Dictionar Cum e corect: "N-am ce face" sau "Nu am ce face" ? na-m ce face :ha::ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 (editat) Re: Dictionar Din pacate, eu am constatat in ultima perioada o explozie de cratime, iar cu galben este forma corecta : i-mi http://forum.club4x4.ro/showthread.p...l=1#post790446 a-ti (in cazul de mai jos nu se pune cratima fiind vorba de persoana a II-a, nu de a I-a ...."a-ti da seama unde ai gresit e foarte bine" ) http://forum.club4x4.ro/showthread.p...l=1#post792103 vre-o http://forum.club4x4.ro/showthread.p...983#post791983 Editat Aprilie 13, 2012 de f_zoltan REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Dictionar Textul original sa ramana ca atare, iar in paranteza, varianta corecta. Nu foloseste nimanui o pata galbena. Nici celui care a scris, ca nu mai vede ce a scris,(si poate a tastat aiurea peste o virgula sau liniuta, nu intra in discutie metri, kiometri, litri,etc) nici altui cititor care , poate, ar face aceasi greseala si nu este convins de ea. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Dictionar :s Ar fi bine ca pe langa regula cu descrierea de la topicul de prezentare sa mai fie adaugata una in regulament cu citirea acestui topic. :rules aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 (editat) Re: Dictionar Din pacate, eu am constatat in ultima perioada o explozie de cratime, iar cu galben este forma corecta : vre-o Cu asta nu as fi asa de radical, nu e vina unora ca Vacademia adapteaza gramatica in fiecare an. Pe vremea cand eram ciutan era sacrilegiu sa scrii vreun sau vreo. Asa cum era ridicol sa scrii sunt iar â era acceptat doar in român si derivatele lui. Dar gandeste-te ce complicat e sa ceri cuiva sa stie ca injuratura-i favorita incepe cu "du-te-n" si se termina cu "ma-ti" :ha: Editat Aprilie 13, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stane Postat Aprilie 16, 2012 Partajează Postat Aprilie 16, 2012 (editat) Re: Dictionar iar â era acceptat doar in român si derivatele lui. : Probleme de identitate au avut cei ale căror nume conţineau "Î". Pe Pîrvu trebuia sa-l cheme Parvu, Pîrlog era Parlog. Ca nu ştiau tastaturile şi Romfonturi nu erau. Pârlog, şi acum îşi scrie numele "Pirlog", ca el a refuzat noua grafie. ...Am executat această postare pentru că sunt fan diacritice, acum "nu am ce face" şi să mă exersez pe tastatură. Citiţi şi aici: http://omarlupino.wordpress.com/2009/12/11/noua-grafie-a-limbii-romane/ Editat Aprilie 16, 2012 de stane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Dictionar PROMPT ! http://dexonline.ro/definitie/prompt REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 (editat) Re: Dictionar Tot pentru cine este interesat sau mai are dubii cand se folosesc un "i" sau doi "i" : http://diacritica.wordpress.com/2009/01/02/fi-fii-cand-se-scrie-fi-cu-2-i/ ....SI se poate exersa aici : http://teste.haios.ro/teste.php?id=26&sct=216 Editat Iulie 11, 2012 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Dictionar stai linistit, astia si daca au dubii nu sunt interesati... 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Dictionar stai linistit, astia si daca au dubii nu sunt interesati... ... eu am o gramada de greseli in mesajele scrise si nu pot sa le mai corectez. nu vreau sa ma justific cumva, insa motivele pot fi multe sau mai multe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 16, 2012 Partajează Postat Septembrie 16, 2012 (editat) Re: Dictionar "VREUN" si "VREO" se scriu FARA CRATIMA !!! Nu exista exceptii !!! Vedeti mai jos explicatia gramaticala : http://scri.ro/vreun-vreo-sau-vre-un-vre-o-615.html Iar "VREODATA" nu se scrie NICIODATA in alt fel decat "VREODATA" !!! http://scriebine.com/invata-sa-sudezi-cuvinte-vre-o/ SI cititi si ce se afla pe link-ul de mai jos ca nu strica : https://diacritica.wordpress.com/2009/07/28/ati-cautat-va-raspundem-71/ Editat Mai 13, 2016 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nomad Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 (editat) Re: Dictionar BARA,substantiv - plural BARE sI nu BARI. http://dexonline.ro/definitie/bara/paradigma Editat Decembrie 14, 2012 de Astral Life's Too Short To Drive Boring Cars Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 (editat) Re: Dictionar Multi (chiar personaje celebre) nu se exprima corect, si asta, independent de vointa lor sau din motive, pe care ei nu le pot influenta.:roll: Yoda: Puterea unui Jedi curge din Forţă. Dar atenţie la partea Întunecată. Mânia, frica, agresivitatea; partea Întunecată a Forţei sunt. Uşor ele curg, repede să ţi se alăture în luptă. replică din filmul artistic Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul contraatacă Yoda: Să vă ajut pot. Luke Skywalker: Nu cred. Caut un mare războinic. Yoda: Războaiele mare nu te fac. Mâncare... Luke Skywalker: Nu pune mâna! E cina mea. Yoda: Asta mâncare?! Mă mir că ai crescut atâta! replici din filmul artistic Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul contraatacă Luke Skywalker: Te-ai mai înzdrăvenit? Ia să vedem! R2, ce facem aici? Locurile astea oribile mă îngrozesc! Şi totuşi... Locurile astea mi se par cunoscute de undeva. Nu ştiu, R2... Şi totuşi, am impresia că... Yoda: Că ce? Luke Skywalker: Că suntem urmăriţi! Yoda: Armă lasă! Gânduri rele nu am. Ce faci aici? Luke Skywalker: Caut pe cineva. Yoda: Cauţi?! Găsit-ai! Luke Skywalker: Aşa-i... replici din filmul artistic Războiul stelelor - Episodul V: Imperiul contraatacă Yoda a fost unul dintre cei mai corect gramatical vorbitori..., pîna a primit un roundhousekick de la CHUCK NORRIS Si de atunci vorbeste asa. :ha::ha: Editat Decembrie 15, 2012 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate