Astral Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Re: Dictionar Asta-i corect? "Cit ar fi"? Ca unul dintre cei mai prosti vorbitori de limba Romana postrevolutionara, marturisesc ca asta cu "cit ar fi", cel putin mie imi suna aiurea. Parerea mea este ca mai "bine" suna: 1.-Pt. a afla masa ansamblului motor-cutie: -"Cit cintareste motorul impreuna cu cutia de viteze?" 2.-Pt. a afla dimensiunile: -"Cit de mare este motorul impreuna cu cutia de viteze?" 3.-Pt. a afla pretul: -"Cit costa motorul impreuna cu cutia de viteze?" ...si asa mai departe.:grin: Ai dreptate, dar nu puteam sa-i stric de tot omului bucuria unei intrebari puse aiurea..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Re: Dictionar On-topic, un pic: RESAPAT, nu REESAPAT, ca doar nu a iesit din nou pe esapament.... :g Pentru cine nu crede ca intr-adevar RESAPAT e forma corecta : http://dexonline.ro/definitie/re%C8%99apat REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Re: Dictionar Ce ne facem, căci a scrie corect româneşte include şi folosirea diacriticelor. Eu unul nu am chiar atat timp..., dar când văd documente oficiale scrise fara, nu-mi place. PS: Am vazut aici folosit "gestme" - de la justme probabil si "with_tiger" in loc de white_tiger (fara suparare boierilor - si eu greseste :al) Stiu ca nu este vorba de lb. Romana dar parca totusi... father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sop Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Re: Dictionar Ce ne facem, căci a scrie corect româneşte include şi folosirea diacriticelor. Eu unul nu am chiar atat timp..., dar când văd documente oficiale scrise fara, nu-mi place. PS: Am vazut aici folosit "gestme" - de la justme probabil si "with_tiger" in loc de white_tiger (fara suparare boierilor - si eu greseste :al) Stiu ca nu este vorba de lb. Romana dar parca totusi... Salut dragii mei !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De trei ani tot ma hotarasc sa intru pe site ca si utilizator, dar numai acum am reusit fiind departe de tara! Pina acum doar am citit (si i-am lasat pe altii sa tot comenteze, dar dupa spusele lui Max ''ar fii bine sa intrati si voi aia mai vechi in ale off roadului, pe forum si sa va spuneti parere), dar de acuma incolo o sa fiu prezent va promit (si prind ''gustul'' asa cum a spus si Ioana, nu mai scapati de mine). Sper sa reusesc sa ajung inainte de concurs la Cluj, sa-mi pot pune umarul un pic la miscarea carutei mai incolo! PS. Sunt Gyula Kirkosa dar de acum incolo pe forum With Tiger (nu White). Se pare ca asa a vrut omul sa fie ... cu tigru...indiferent ca-i alb sau nu...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Re: Dictionar intra ursul in camara ? ursul intra in camara ? ......??????????? cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Re: Dictionar shtiu, sectziunea ii mishto; ashtept ushor shireturi asha mai tzapene... parca era o prevedere in regulament privind folosirea SH, TZ si alte rromanisme...:hw Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 (editat) Re: Dictionar intra ursul in camara ? ursul intra in camara ? ......??????????? Potrivit regulilor limbii romane, mai intai se pune subiectul si mai apoi celelalte parti de vorbire! Deci: Ursu intra in camara? - este CEL MAI CORECT!:ha::ha::ha: A....sa nu uit: corect este MAXIMUM! si MINIMUM! Nu maxim si minim! Fir-ar al naibiului dracului de MINODORA LA MAXIM ca v-a zapacit pe toti!!!! Am vazut ca si in reclame, conferinte, chiar si primul ministru la fel spune: MAXIM si MINIM, 'tu-le rasa-n cur de idioti cu MBA-urile lor la Sorbona! (Bine, acum la Boc nu ma asteptam la multe la cata scoala are, dar e personaj reprezenativ si d'aia v-am dat exemplul) Editat Martie 28, 2010 de Petre Niteanu a.k.a. bullbar Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
csaf Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar Imi vine in minte denumirea monedei noastre nationale. Stiu ca este leul, cu subdiviziunea sa, banul. Din ce-mi amintesc de la scoala (s-ar putea sa gresesc, asta a fost demult), leul este moneda oficiala inca din 1867. Mai nou, comercianti, bancheri, politicieni, jurnalisti, ne vorbesc de RON, acesta fiind de fapt prescurtarea denumirii utilizata de banci. Pana la denominare, prescurtarea bancara era ROL, apoi, pentru a nu exista confuzie intre devize, a aparut RON, care pare ca suna destul de bine multora... A, si am mai folosit aici o vorba: "demult"; a nu se folosi acest cuvant scris legat, cand vrei sa scrii (de exemplu): "nu te-am vazut de mult timp". Nu vreau sa intru in detalii gramaticale acum; sunt la birou si... mai am si eu sefi!:ha: Suzuki Vitara JLX 1,6 16v LWB - ZUZA Skoda Fabia Combi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 (editat) Re: Dictionar Imi vine in minte denumirea monedei noastre nationale. Stiu ca este leul, cu subdiviziunea sa, banul. Din ce-mi amintesc de la scoala (s-ar putea sa gresesc, asta a fost demult), leul este moneda oficiala inca din 1867. Mai nou, comercianti, bancheri, politicieni, jurnalisti, ne vorbesc de RON, acesta fiind de fapt prescurtarea denumirii utilizata de banci. Pana la denominare, prescurtarea bancara era ROL, apoi, pentru a nu exista confuzie intre devize, a aparut RON, care pare ca suna destul de bine multora... :ha: Apropos, ce-i de fapt RON-ul ala? La inceput am crezut ca este numele nou al leului, dar asta vara, am vazut ca pe bani (bancnote si monede) scrie tot "lei". Asadar cine ma poate lumina? Eu am "Gugalit" si cam atat am gasit: "Ronul - regele leilor Nu ştiu dacă a devenit o problemă socială, dar pe nime a cam început să mă incomodeze. România are trei monede naţionale: LEUL VECHI, LEUL NOU şi RONUL. Se poate spune că suntem o ţară de doi lei şi-un ron. Leul vechi stă, încă, bine înfipt cu ghearele în obişnuinţa noastră, leul nou rage cu putere, având de partea sa statutul său oficial, fără, să ne impresioneze, încă, prea mult, dar printre ei s-a strecurat pe nesimţite acest RON nesuferit, o prescurtare financiar-bancară la nici nu mai contează ce, încercând să se încoroneze prin forţa faptelor ca rege monetar al vieţii noastre de zi cu zi. Ordinul de la Direcţiune este să se vorbească numai în lei noi, dar este mai lung şi uşor de confundat cu cel vechi, aşa că ronul e mai practic. Greşeala s-a făcut, după părerea mea, atunci când s-au tipărit noile bancnote după chipul şi asemănarea celor vechi. Cică urma să ne fie mai uşor. Aiurea! Eu şi acum mă uit la hârtia de 100 de lei şi pot să jur că este de un milion; şi nu ştiu dacă această obişnuinţă o să-mi iasă prea curând din cap. Dacă se făceau bancnote diferite, ştiam clar că aia-i de un leu, ailaltă de 5 lei ş.a.m.d. Dar aşa...!! Să aşteptăm să vină euro. Cine ştie cum l-om mai porecli şi pe-ăsta!" sau: "RON-ul ochiul dracului de Cristian Banu | 25 February, 2010 - 2:46 pm - publicat în PoliTichii Stimaţi oameni ai muncii din mass-media (că ceea ce faceţi voi nu este jurnalism), moneda naţională este leul. Nu RON-ul, pe acelaşi principiu conform căruia moneda americană este dolarul nu USD-ul, moneda unică europeană este euro, nu EURul. Puteţi cel mult să spuneţi “lei vechi” sau “lei noi”. Dar au trecut 5 ani de la denominare (pe înţelesul vostru, de când s-au tăiat patru zerouri)." Si nu prea stiu ce sa incep cu descrierea asta... .:cn Editat Martie 29, 2010 de Patrolator Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar ROL - Romanian Leu - vechea moneda RON - Romanian New - noua moneda NU ARE PLURAL!!!! GRESIT: RONI sau ROLI! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar Apropos, ce-i de fapt RON-ul ala? La inceput am crezut ca este numele nou al leului, dar asta vara, am vazut ca pe bani (bancnote si monede) scrie tot "lei". Asadar cine ma poate lumina? Da, a fost denumirea leului nou cat timp au circulat in paralel leiii noi cu cei vechi, pana la denominare. Cred ca "N" venea de la "new".....naiba stie.... Oricum e o prostie sa mai fie folosita aceasta denumire, cum la fel e o prostie sa se vorbeasca in valoarea veche a leilor.....cred ca sunt multe minti prea odihnite ca altfel nu-mi explic de ce, daca pe pretul unui produs e scrisa o valoare, pe banii din buzunar aceeasi valoare, lumea sta sa-si chinuie creierul sa se exprime in valoarea leilor vechi....:uameni http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_leu REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marcel Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar ROL - Romanian Leu - vechea moneda RON - Romanian New - noua moneda NU ARE PLURAL!!!! GRESIT: RONI sau ROLI! In iulie 2008 a dat BNR-ul o adresa prin care a hotarit ca nu mai exista ron sau rol. A revenit la leu si gata. Cineva din BNR a hoatarit ca a trecut suficient timp de la denominare, timp in care populatia s-a obisnuit cu noua denumire. 1 I Have No Idea What You Are Talking About Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar Potrivit regulilor limbii romane, mai intai se pune subiectul si mai apoi celelalte parti de vorbire! Deci: Ursu intra in camara? ..........i-al de :ce da-l afara ...!!!!!!!!!! :ha: cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar :al:al:al:1:pt:ga:-P:-P:-P Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianudeanu Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar Luciane...stiindu-te mare pescar...imi vine un scenariu in minte...tu pe malul apei, pregatit cu un bob de porumb sa prinzi un caras...te trezesti in ac cu ditamai crapul de 23 de kg=)) i-ai servit-o frumos, prea frumos:br:br:br:ha::ha::ha::ha::ha: ..........i-al de :ce da-l afara ...!!!!!!!!!! :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Dan Cilan Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Re: Dictionar ..........i-al de :ce da-l afara ...!!!!!!!!!! :ha: :ha: Lipoveanu - Petre 1 - 0 0745634366 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Lipoveanu Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Dictionar este 2-0 .... si-a mai luat-o odata .... cand i-am pus un bilet la stergatoare ..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=44593&highlight=off-line-ul+stergator&page=3 cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Dictionar Pentru cei mai noi, care poate nu cunosc anumiti termeni prescurtati : OEM - Original equipment manufacturer "When referring to automotive parts, OEM designates a replacement part made by the manufacturer of the original part." http://en.wikipedia.org/wiki/Original_equipment_manufacturer REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Dictionar Potrivit regulilor limbii romane, mai intai se pune subiectul si mai apoi celelalte parti de vorbire! Deci: Ursu intra in camara? - este CEL MAI CORECT!:ha::ha::ha: Poate a trecut prea mult timp de cand eram la scoala, sau poate am chiulit la ora aia, dar eu stiam ca inversiunea in cazul propozitiilor interogative este corecta. Gresesc? Sau este MAI OPTIM asa cum zice Petre ? :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Petre Niteanu aka bullbar Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Dictionar este 2-0 .... si-a mai luat-o odata .... cand i-am pus un bilet la stergatoare ..... http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=44593&highlight=off-line-ul+stergator&page=3 Recunosc: Lucian este imbatabil la glume d'astea! Ma declar infrant! Nenea Lucian, pot sa nu ma mai prezint la urmatoarea glume pe care mi-o faci?:grin: P.S. Ca sa vedeti si voi, dragi iuzeri, cum e omul: Astral a fost in ambele dati, si la gluma de 1 Apilie a lui MAx, si la cea a lui Lucian cu biletul din parbriz, vioara a II-a! Al naibiului chibit! Lungan si chibit! Ti-o coc eu, Astrale!:y Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Re: Dictionar Recunosc: Lucian este imbatabil la glume d'astea! Ma declar infrant! Nenea Lucian, pot sa nu ma mai prezint la urmatoarea glume pe care mi-o faci?:grin: P.S. Ca sa vedeti si voi, dragi iuzeri, cum e omul: Astral a fost in ambele dati, si la gluma de 1 Apilie a lui MAx, si la cea a lui Lucian cu biletul din parbriz, vioara a II-a! Al naibiului chibit! Lungan si chibit! Ti-o coc eu, Astrale!:y De la tine oricand, ca doar stiu ca va fi ca in cantecul Mariei Tanase ! :h5 gLTvP67zY-s REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator nr. 150 Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Re: Dictionar ROL - Romanian Leu - vechea moneda RON - Romanian New - noua moneda NU ARE PLURAL!!!! GRESIT: RONI sau ROLI! Dacă tot s-ar dori un plural, am putea adopta: RON - ronini - harakiri ROL - roluri - role După ce se fac înmulţirile, putem afla câte "roluri" intră într-un "ronin" sau câte "role" înseamnă un "harakiri"... Poate ne trece şi nouă tranziţia, criza economică şi trădătorii de neam şi ţară deghizaţi în politicieni dacă am folosi "harakiri" drept (denumire pt) monedă. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 18, 2010 Partajează Postat Mai 18, 2010 Re: Dictionar SPOA spring perch over axel basically move the axel under the leaf spring from on top of it (http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=50196) REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Re: Dictionar PTO = "A power take-off (PTO) is a splined driveshaft,......" http://en.wikipedia.org/wiki/Power_take-off REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 (editat) Re: Dictionar Nu va zgarie pe creier cand auziti "SE MERITA" ??? E INCORECT !!!! Si pentru a nu lasa loc la dispute...... http://www.scientia.ro/homo-humanus/44-dificultati-ale-limbii-romane/178-se-merita-ori-nu-ma-risc.html http://scri.ro/merita-sau-se-merita-276.html Editat Ianuarie 29, 2013 de Astral 1 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate