daniel_cojocar Postat Iulie 4, 2012 Partajează Postat Iulie 4, 2012 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Salutare, Fiind si eu nou pe-aici, incerc sa ma bag si eu in seama. Am un Duster (cel sin semnatura) care are aproape 2 ani (1am si 10 luni, mai precis) si aprox 46.000 km. Tocmai am fost si i-am facut revizia de 45.000 acum o saptamana. Am tras de toate cele de pe dedesuptul masinii si nimic nu misca... asta doar asa pt cei care cred ca se poate merge cu o masina doar o zi (in OFF). A, era sa uit, nu sunt dintre cei care si-au luat Dusternul numai pt a merge cu... de la 160 in sus, Am mers (deocamdata) cateva sute de km si numai in viteza-ntaia si max a doua... in "4 LOCK". Masina mea poate fi regasita in diverse ipostaze la Topicul de prezentare. Drum bun si fara evenimente! Editat Iulie 4, 2012 de daniel_cojocar Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Nu stiu zau de ce ne tot legam de competentele Duster-lui in off-road!! A zis cineva ca e masina e facuta pentru ciobanii de la stana din varful muntelui? Este o masina de sosea, gandita pentru ceva situatii mai dificile... Adica sa poti circula cu ea pe o zapada de Bucuresti, sa poti intra cu ea pe un camp, dar nu sa faci ceea ce faci cu un Patrol, Pajero sau orice altceva. Nu am o astfel de masina, nu pot sa spun nici ca sunt mare fan, dar hai sa nu-i mai tot cautam bube din astea in cap... Sa vorbim despre fiabilitate, tinuta de drum, lucruri de acest gen, nu despre competente in off-road toata ziua... Parerea mea...:grin: "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Pentru simplul motiv ca asa e prezentata aici - offroader . Si chiar face offroad , din cite am vazut ...sau nu ? ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Este off-roader ca vor unii sa demonstreze ceva sau pentru ca nu isi permit o a doua masina, de tavalit prin noroaie... Dar modelul, la origini vorbesc, este un SUV Compact. Nu a fost GANDIT pentru asa ceva, de asta are si abilitati reduse. Vorbind despre calitate-pret(la o masina NOUA), eu unul cred ca merita... "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matea bogdan Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii mama, mama, s-a iscat ceva discutie pe marginea...fiabilitatii dusterului? competentei in offroad? nici nu mai stiu la cate offtopicuri sunt aici. de prin 2010 se tot discuta. parerea mea e ca pentru multi dintre "plimbaretii" de pe aici este o masina buna. daca iti plac drumurile forestiere, padurile, muntii, sa vizitezi tara si coclaurile ei pe drumuri inaccesibile majoritatii masinilor de strada, daca iti place sa-ti iei nevasta si copilul cand vii vara de la servici la 4-5 si sa faci un picnic pe dealurile cele mai apropiate...e o masina care se descurca f bine. daca vorbim de offroad mai "agresiv" ...deja discutiile sunt inutile. desi , dusa la extrem si forjata maxim masina poate surprinzator de mult. eu am avut una pe mana o saptamana si trebuia predata firmei dupa aia. va dati seama cam ce am facut cu ea... dar asta e o alta discutie pentru ca nici un om intreg la minte nu ar face cu masina personala ce am facut eu cu aia.plus de asta era stock. daca pui niste simexuri , o inalti 15-20 de cm ii pui suspensii adevarate, troliu si alte "bijuterii"...atunci se schimba situatia. asadar daca o luati pentru a explora munti, paduri, dealuri coclauri, natura - si sa fim sinceri sunt o tona de drumuri frumoase (forestiere sau de genul asta) la noi in tara- este o masina buna care consuma putin , are impozite mici, asigurari la fel iar cu piesele...te mai descurci ca na, suntem in romania... parerea mea Editat Iulie 6, 2012 de matea bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_cojocar Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii [Adica sa poti circula cu ea pe o zapada de Bucuresti, sa poti intra cu ea pe un camp, dar nu sa faci ceea ce faci cu un Patrol, Pajero sau orice altceva. Nu am o astfel de masina, nu pot sa spun nici ca sunt mare fan, dar hai sa nu-i mai tot cautam bube din astea in cap... Sa vorbim despre fiabilitate, tinuta de drum, lucruri de acest gen, nu despre competente in off-road toata ziua... Parerea mea...:grin: Nu cred ca e, nici bine si nici sanatos, sa o compari cu un Patrol sau cu un Pajero caci nimeni nu poate face aceasta comparatie (cu toate ca de multe ori se descurca rezonabil in comparatie cu aceste 2 masini) Este off-roader ca vor unii sa demonstreze ceva sau pentru ca nu isi permit o a doua masina, de tavalit prin noroaie... Dar modelul, la origini vorbesc, este un SUV Compact. Nu a fost GANDIT pentru asa ceva, de asta are si abilitati reduse. Vorbind despre calitate-pret(la o masina NOUA), eu unul cred ca merita... Nu este un off-roader pentru ca vor unii sa demonstreze asta ca nu-si pot cumpara o a doua masina. Scuzele mele daca nu se poate calcula, un 5000 EUR platit pentru un Samurai bine echipat si un alt 10000 EUR platit pentru o masina de asfalt (ambele la SH), ca aduc la o suma totala de 15000 EUR fata de un Duster care ajunge pe la 17500. Oricum, la originea subiectului, sta un principiu al unei masini, nu gandite pentru HARD OFF-ROAD, dar care poate face si asa ceva (esential este sa ai in spate un MIC (sau mare) ajutor, asa cum il au cei de la RTR-TAT) Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sarruss Postat Iulie 6, 2012 Partajează Postat Iulie 6, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Dusterul este destul de potent pentru un SUV de sosea. Fata de Tucson de exemplu il avantajeaza treapta 1 de viteza care ii ca un fel de reductor. Ca difflock central au ambele. Ce nu stiu eu ii cum se comporta un Duster cu ESP in noroi, il ajuta ESP (care are inclus ASR) in momentul in care o roata pierde tractiunea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Darius Postat Iulie 9, 2012 Partajează Postat Iulie 9, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Daniel, asta spuneam si eu, poate nu m-am exprimat eu cel mai bine... ca astfel de comparatii nu sunt deloc sanatoase, atata tot. Eu unul mi-as cumpara Duster, este cea mai buna oferta din clasa ei... "Umblati cu bine!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
coolhandluca Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Ma bag si eu in discutie din postura in care chiar doresc sa-mi achizitionez in perioada asta un SUV nu foarte scump dar care sa-mi confere niste siguranta si confort in plus fata de masina mea actuala. Bugetul sa spunem ca este undeva pe la 13-15000 euro. Am studiat cu atentie oferta referitoare la Duster, am fost la ei sa facem niste calcule si concluzia mea e ca varianta care ma intereseaza pe mine adica 4x4 cu motor diesel varianta cea mai "puternica", AC si culoare neagra ma duce undeva pe la 750 de milioane adica spre 17000 euro. Prin urmare am renuntat la ideea de Duster si ma gandesc in acest moment mai degraba la un Touareg dieselul de 2,5 la 170 de cai pe care-l pot lua undeva la 12000 de euro cu vreo 150000 km. Tinand cont ca circul destul de putin aproximativ 15000 km / an cu masina personala si nu ma sperie nici impozitul de vreo 8 mil pe an si nici consumul de peste 10% cred ca pentru mine e o varianta mult mai buna ca si Duster. Masina e chiar ok mie imi place, sa nu fiu inteles gresit, dar punand in balanta toate am ajuns la concluzia ca nu e pentru mine. Editat Iulie 28, 2012 de coolhandluca SHOGUN 3.0 V6 24V Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Silviu4x4 Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Silviu, sunt intru totul de acord cu cele spuse de tine! Este masina pe care o voi cumpara si eu; de doi ani tot testez terenul si intrucat anul trecut tot nu eram hotarat, mi-am luat o motocicleta BMW R 1200GS Adventure. Am ajuns la concluzia ca PENTRU CEEA CE IMI TREBUIE MIE - spatiu interior si in portbagaj, veleitati offroad, 4 usi, taxe si costuride intretinere mici - Dusterul de departe iese castigator in cursa cu celelalte optiuni - Jimny, Niva, Land Cruiser. Doar de curiozitate - eu fiind fan diesel - tu ce ai testat: benzina sau diesel? Salutare, i-mi cer scuze de intarzierea raspunsului, probabil ca nu te mai ajuta acum, dar oricum... Am primit de la inchirieri un Duster pe benzina si probabil motorul foarte mic. Ciudat este ca in teren, fiecare dintre noi, tine sa isi asculte motorul, turatiile, vibratiile, ruperea aderentei etc ...ei mie mai ca mi-a fost imposibil asta...nu vibra nu se auzea NIMIC! Am pus muzica si dai mocirle piatra stanca intrun confort imens oferit de suspensie. Norocul meu a fost, cä existä in zona Sibiu Alba Deva un Duster, la inchirieri frecat des de cineva cu o fabricä de ciment. Acela l-am primit si eu deja zgäriat peste tot si cu pete de ciment...deci nu mo durut capul ca o sa il mai zgariu si eu si l-am zgäriat serios in deschideri de poteci pe la Prislop in spate...oricum l-am luat cu casco. Silviu Caut oameni cu interese comune, morale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat August 1, 2012 Partajează Postat August 1, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am mers cu varianta pe beniza. Raport calitate-pret bun. As vrea sa-i recomand colegului de forum coolhandluca sa cumpere mai bine un Duster putin utilizat care sa poate fi achizitionat cu bani mai putini decat un Touareg destul de rulat care isi poate marii costul prin reparatii aduse ulterior. Recomandat este sa cumperi o masina aproape noua si in garantie. Bafta ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vlad.one Postat August 7, 2012 Partajează Postat August 7, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Cat consuma in medie motorul 1.6 pe benzina in oras si pe teren? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_cojocar Postat Septembrie 12, 2012 Partajează Postat Septembrie 12, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Cat consuma in medie motorul 1.6 pe benzina in oras si pe teren? Motorul pe benzina se duce cam la 9-10 % in oras dar... depinde si cum mergi. In teren... nu cred ca poate cineva spune cu exactitate cat consuma (indiferent de masina) caci sunt atat de multe variabile... Oricum, benzinarul (pentru economie) are marele avantaj ca, dotat cu o instalatie de gaz, ajunge la un cost simtitor mai mic! Dacia DUSTER 4x4 1,5 Dci 110 CP\ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Octombrie 4, 2012 Partajează Postat Octombrie 4, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii eu la dusterul pe care il conduc, dupa 25.000km, am sesizat urmatoarele: schimbat rulmenti fata, schimbat ceva bucse, schimbat cite ceva pe la directie. la ambreiaj cred ca se putea ceva mai bun. este destul de rigida... de mers in teren am urcat de citeva ori la ciucas, si cu dale si fara dalele actuale. mai fun fara dale. am mai mers prin fagaras, zona sibiului, pe la zarnesti (pe la exploatarea de lemn, pestera nu stiu cui), prin cheia (tabla butii, vama buzaului, ceva forestiere). numai trasee pe uscat, pentru ca nu are nici macar AT-uri. masina urca destul de bine dar are tendinta sa ridice cite o roata ca si ciinele la pom. mi-as dori la ea: alt ambreiaj, o caroserie mai ingusta (aripile umflate sint criminate) si niste mt-uri. ca posibilitati de inaltare: flanse distantiere, arcuri The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jay333 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Cat consuma in medie motorul 1.6 pe benzina in oras si pe teren? Din noiembrie anul trecut m-am apucat de tinut evidenta la alimentari. In perioada cuprinsa in "istoric" a vazut preponderent asfalt dar am mai si scos-o pe ici, pe colo insa lejer. http://www.spritmonitor.de/en/detail/521991.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Azi, in Abu Dhabi. Sa cucerim lumea! Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii cu emblema de renault... :uameni The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Se practica si la Nissan. Nissan vinde in Mexic (sper sa nu ma insel) masini tot cu emblema Renault. Iar in America urmeaza sa se vanda Renault cu emblema Nissan. Ce sa-i faci, asta este alianta Renault-Dacia-Nissan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
koais Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Cred ca sunt facute in Maroc pentru tarile din Golf. In Maroc sunt asamblate la fabrica Renault Nemo me impune lacessit ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu ovidiu Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii nu bate ceva prea tare pe masina , e data muzica prea incet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vid313 Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Doua filme interesante cu duster langa cateva suzuki: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Duster este facuta pe platforma de succes Nissan B utilizata inclusiv la Logan: http://en.wikipedia.org/wiki/Nissan_B_platform Un Logan putin mai inaltat. Ma mir ca este capabil de off, cu toate ca nu acesta este scopul lui. Daca pastreaza fiabilitatea, mi-as lua una in viitor. Se prezinta interesant ca pret/calitate. Arata bine, dar se pregateste varianta noua care va arata si mai bine :) Editat Decembrie 20, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Arata bine, dar se pregateste varianta noua care va arata si mai bine :) Ceva poze, detalii? S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator Cosmin Adrian Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii http://www.youtube.com/watch?v=mM98fvHGxDI Posibil sa fie doar un facelift, dar si asa arata binisor la banii astia. Probabil pretul nu va fi cu mult diferit. Ramane de vazut. Editat Decembrie 20, 2012 de Cosmin Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
icXu Postat Decembrie 20, 2012 Partajează Postat Decembrie 20, 2012 Dakar 2013 Duster pt Dakar 2013: My Build: ARO Spartana Offroad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate