Astral Postat Februarie 11, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii cred ca dusterul tr sa i se dea atentie Acest topic a fost facut sticky aici , la SUV-uri, adica totusi i s-a acordat atentie...... Sunt mai multe motive pt care deocamdata nu i se creaza o sectiune separata ca si celorlalte marci si asa cum tot insisti tu : - e o masina noua, in afara de prezenta la TAT, n-a aratat nimic si aici ma refer si la proba timpului.....ai tu convingerea ca Duster-ul va mai exista pe piata peste cativa ani la cat de rapid schimba Renault modelele ? - nici posesorii de Duster nu sunt f multi, si ca atat mai putini sunt prezenti pe forum - deci pt cine sa cream sectiunea ? - la fel, dpdv tehnic, nici aici nu sunt prea multe de discutat, motivele fiind tot cele de mai sus : inca n-au apucat sa se strice, posesorii sunt putini si probabil ca isi rezolva problemele direct la service...... Sper ca intelegi mai bine acuma.....cand se va constata ca va creste traficul despre Duster, fii convins ca ii va fi dedicata o sectiune.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 11, 2011 Partajează Postat Februarie 11, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii cred ca dusterul tr sa i se dea atentie Daca nu e asa, sa fie pacatul meu, dar mie imi pare o postare pentru contor. Cata atentie ii dai Dusterului, ovidiu1973, daca nu te-ai obosit macar sa scrii cuvintele intregi? Ca sa raspund totusi la obiect, nici unei masini nu "tr" sa i se acorde atentie, suntem un forum offroad nu un dealer al unei anumite marci. Obiceiul pe aici e ca masinile sa isi CASTIGE atentia. Dusterul intamplator si-a castigat-o, e centrul a cel putin 2 topicuri fluviu, lucru pe care il poti constata si tu daca iti vei gasi timp sa le gasesti si sa le citesti. Spor la cautat! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
IS77XXX Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Masina e in linia renault cunoscut pt 4x4 "reusite", alde rx4. Fiabilitatea ramane de demonstrat in timp.....dar renault si fiabilitate in aceeasi fraza .........cine vrea sa dea 14000E pt un 4x4 gen duster sa fie sanatos!!!...si sa-l stapaneasca sanatos..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Februarie 13, 2011 Partajează Postat Februarie 13, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii IS77XXX, am vazut o postare similara pe un alt topic. Cred ca era destul sa ne comunici o singura data parerea ta, ca pricepem usor. Iti spun si aici ca cel mai ieftin Duster 4x4 e 12300. Daca faci efortul sa citesti cele 2 topicuri Duster o sa vezi ca un coleg a facut comparatie de pret intre acesta si toti concurentii semnificativi. Later edit: Am cautat eu postarea, nici nu e departe, era suficient sa citesti ce a scris Resiteanul mai sus pe aceeasi pagina: 6. Plecând de la maşină nouă Duster preţul maxim, vis-a-vis de preţul minim al celorlalte variante noi, poţi: a) cu preţul la Tucson iei un Duster nou+ o vitara/samurai la 4000 euro, de plânge off-road-ul pe unde treci; b)Ix 35', Kia Sportage, Nissan Q sau Mitsubishi = Duster+ jimny la 6000 euro (ambii soţi cu 4x4 şi de zi cu zi ,din care unul bun şi pentru grătare,pescuit, etc) c)Kia Sorento,Subaru Forester,Honda CR-V,Toyota RAV-4 = Duster+maşinile 4x4 pe care mi le recomandai tu la 8-9000 de Euro. d)Mazda CX-7= 2 Duster-e! Vorbim aici de maşini noi- vs -maşini noi şi de( repet) preţul maxim Duster-vs-preţul minim la celelate variante. Preţurile de catalog, binenţeles. Imi permit sa zic ca e cea mai documentata comparatie pe care am vazut-o.:g Editat Februarie 13, 2011 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micuTZU Postat Februarie 20, 2011 Partajează Postat Februarie 20, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii :g este scris aici ceea ce am făcut eu în realitate .... Iar una peste alta, în 8 luni, sunt extraordinar de încântat de achiziție (se mișcă minunat pe lângă asfalt soft spre mediu). Pasul următor e să-mi iau o jucărică de rupt coclaurii (mediu spre hard) la preț total de "una cu pedigree" (cum spunea cineva la celălalt topic). Și am cu ce să plimb și familia la un concediu fără griji, (o să) am și cu ce să mă murdaresc în weekend. Și referitor la întrebarea din titlu, nu m-am făcut deloc de râs la ultimul eveniment la care am participat, fără daune aș adăuga. Nu pot spune același lucru despre toate mașinile de acolo .... :grin: (și nu mă refer la offroaderii hardcore, care căutau "scandalul"). Totuși, stă bine în zona SUV - părerea mea. Locul ei e pe șosea și pe lângă, fără a căuta cratere, gropi cât China și noroaie până-n gât. Poate peste ceva vreme, când (și dacă) va fi dovedit abilități de off, rezistență/anduranță și când nu va mai fi nouă să mă doară sufletul ... poate .... Editat Februarie 20, 2011 de micu`TZU Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi! Duster Laureate 1,5 dCi 110 cp 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
montañes Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Gazelles 2011 225/75R16 +5mm dci 110 +15 hp http://3.bp.blogspot.com/-m8Xy9x-i7v0/TW0rzHEPXZI/AAAAAAAAB5E/DwlDN7eoKME/s1600/00.PNG https://sites.google.com/site/daciaduster4x4/preparaciones-del-duster/rally/rally-aiecha-des-gazelles-2011 Pics journaldu4x4.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
montañes Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=B_lba7Gk0rI http://www.youtube.com/watch?v=B_lba7Gk0rI Editat Martie 14, 2011 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jay333 Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii [video=youtube;zjpNJn7-5S0]http://www.youtube.com/watch?v=zjpNJn7-5S0 Da, stiu, nu-i mare branza comparat cu un Patrol sau mai stiu eu ce alti monstri de off-road adevarat. Editat Martie 14, 2011 de jay333 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Martie 14, 2011 Partajează Postat Martie 14, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Frumos traseu si interesant filmuletul. Am tot stat sa vad daca te intalnesti cu cineva, sa vad cum se descurca masina la plecarea de pe loc si in eventualitatea in care iei zapada nebatuta sub roti. Mi-a parut ca a mers fara efort deosebit masinuta. Fain! Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 14, 2011 Autor Partajează Postat Martie 14, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Un review mai vechi, dar care nu poate fi acuzat de subiectivism sau altele..... http://www.4x4news.co.uk/4x4news2010janjun.html#28apr10 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ndc2011 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Frumos traseu si interesant filmuletul. Am tot stat sa vad daca te intalnesti cu cineva, sa vad cum se descurca masina la plecarea de pe loc si in eventualitatea in care iei zapada nebatuta sub roti. Mi-a parut ca a mers fara efort deosebit masinuta. Fain! traseul era necirculat (e un drum spre creasta iar iarna satenii nu se duc acolo) si de aceea nu m-am intalnit cu nimeni. eu sunt f. multumit de ceea ce a facut mititika insa nu o voi utiliza in off road prea des pentru ca nu e pregatita pentru asa ceva. ce e important e ca e o masina pe care, pana la o anumita limita, te poti baza in soft off road. vreau sa-mi iau un IMS pentru hard off road. il pregatesc cum trebuie si il pun la munca. tot masina romaneasca! :) pe vremuri Aro era o masina vestita pentru calitatile de off roader! Duster 4x4, 1.6, 16V IMS/ARO M461 4x4 permanent, decapotat, diesel, powered by Mercedes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jay333 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Frumos traseu si interesant filmuletul. Am tot stat sa vad daca te intalnesti cu cineva, sa vad cum se descurca masina la plecarea de pe loc si in eventualitatea in care iei zapada nebatuta sub roti. Mi-a parut ca a mers fara efort deosebit masinuta. Fain! Multumesc de aprecieri. Am mai multe filmulete urcate pe youtube. La un moment dat m-am intalnit cu 2 ATV-uri; altfel nimeni cu masina, lucru bun pentru ca nu prea am fi avut cum sa ne ocolim. :grin: Masina s-a comportat nesperat de bine la urcusul cu pricina. Majoritatea drumului am mers in modul Auto, doar pe o mica portiune am folosit 4WD Lock (desi cred ca se descurca la fel de bine si in Auto). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Salut. Ma bucur sa vad ca se fac masini destul de potente in astfel de conditii si la noi ( chiar daca sub conducere straina ). Traseul nu pare prea usor. E cumva drumul spre Babele? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jay333 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Aproximativ. E drumul de la Sinaia spre Varful cu Dor insa am luat-o spre Bolboci, nu spre Babele. Cat despre potenta, e o masina cu care te descurci unde nu bagi o berlina insa nu intri unde te bagi cu un off-roader. Sau intri dar s-ar putea sa nu iesi cu forte proprii ori fara pagube. :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Am vazut toate partile pe youtube. Traseul l-am facut de multe ori pe timp de vara/toamna, tocmai am recunoscut semnul unde te-ai oprit cu indicatiile spre diferitele locatii. Nici nu era recomandat sa o iei spre Babele de acolo, drumul ala e destul de prost vara (fiind uscat). Poza pe care o am la profil este facuta la Releul de pe Varful Caraiman. Iti recomand sa mergi si pana acolo. Felicitari , ceea ce ai facut tu e un test adevarat. Editat Martie 15, 2011 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jay333 Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Multumesc. Am in plan sa trac o fuga si spre dreapta, spre Babele, cand o fi vremea mai prietenoasa. Mai am in plan si o iesire spre lacul Rausor - cabana Voina pana unde mi-o permite drumul si mila de masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pretorian Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Nu cumva drumul spre babele e blocat cu bariera ? si zic nenii aia ca e rezervatie naturala ? si mai stau si cu chitantieru' in mana ? Toyota Hilux Vigo 2.5 Can Am 800 LTD Nu incerca sa alergi mai tare decat poate ingerul tau pazitor sa zboare Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
costel.c Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Dacia a scumpit Dusterul, cea mai ieftina versiune 4x4 fiind acum 13200 euro. http://www.incont.ro/auto/dacia-a-scumpit-duster-ul-vezi-noile-preturi.html Suzuki Swift 1.5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luciango Postat Martie 16, 2011 Partajează Postat Martie 16, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Buna tuturor, Sunt nou pe aici. Am si eu un Duster 4x4 si jay333 am fost eu asta vara pana la Piatra Arsa cu el. Pana la Babele era un damb mai mare care se putea ocoli insa. Nu m-am incumetat totusi. Editat Martie 21, 2011 de luciango Duster PH1 4x4 1.5 dci 2011 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 17, 2011 Autor Partajează Postat Martie 17, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Iar eu am sa va rog sa ramaneti on-topic, adica la discutii referitoare la DUSTER, nu la trasee si altceva........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
waaky Postat Martie 17, 2011 Partajează Postat Martie 17, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Salutare Dupa ce cu greu am urmarit acest topic, datorita derapajelor de la subiect gen "nu e buna ca stim noi cine o s-o conduca",vreau sa-mi zic si eu parerea. Dar mai intai sa spun ca am urmarit si toate topicurile despre duster in alte forum-uri + multe filme pe youtube, si am facut drive test la dealer in SV cu diesel 85CP 4x2, numai pe sosea, si test cu diesel 110CP 4x4 pe sosea si o pista a dealerului cu cateva rampe, niste busteni facuti covor, nisip etc.testele au fost cam scurte. Parerea mea : Avantaje: 1.masina are o suspensie extraordinara si sistemul de transmitere 4x4 a cuplului este foarte eficient, surprinzator de eficient(ajutat si de suspensia si greutatea redusa a masinii) 2.Dimensiunile masinii sunt optime, asigura un comfort bun si ampatament bun ca sa se descurce si-n varfuri de rampa, si sa ai comfort in exploatare de oras pe hopuri scurte(gropile noastre) 3.Singurul motor care e in gama si se merita cred ca este cel diesel 110CP, diferenta de pret strict pe dif.consum real inte el si benzina 105CP cred ca se amortizeaza in 50mii km Dezavantaje : 1.Sigurata precara, exact ca logan, MCV tabla foarte subtire, portiere, capota stalpi si lonjeroane slabe , avarii majore in caz de impact(deja e un accident al unui posesor roman in alt forum) musai trebuie CASCO la ea si condus atent non stop cu grija nici macar altul sa nu intre in tine. 2.Interior unele gafe chiar si pt ieftineala...inelele acelea brown shiny sunt oribile, si cateva comutatoare(butoane) plasticate arata ca jucarii china dragonu rosu. 3.pret - pt siguranta precara,plastice si revizii nu tocmai ieftine, ar trebui sa fie mai ieftina la achizitie cu macar 1mie E la fiecare model in parte...dar na si campania de marketing e scumpa General : O masina deosebita , buna pentru oras si remarcabila in conditii de pescuit,concedii aventuri in toate coclaurile frumoasei tzarisoare, mai buna in teren ca multe suv-uri dar mai putin sigura la impact, nu e facuta si inca nu e momentul sa concureze cu masini dedicate off-road,cu taxe si impozite accesibile, de condus constient si cu prudenta pe sosea te duce la viteze de croaziera acceptabile, nu pt teribilism. O consider o COMPACTA cum nu a mai fost, cu abilitati in teren accidentat,noroaie etc. excelente.Te va duce acolo unde nici o alta compacta nu te duce, doar s-o "incalti" corespunzator. Editat Martie 17, 2011 de waaky Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micuTZU Postat Martie 19, 2011 Partajează Postat Martie 19, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Sunt perfect de acord. Am fost cu mașina asta unde nu gândeam că se poate, am iesit din situații deosebite. Este mașina care m-a repoziționat din la ce draq îmi trebuie SUV în nu mai îmi iau decât SUV/OFF. Evident se putea face mai mult din ea. Doar că, fiind un mare succes comercial, iată că se poate și mai scump (cu 1000 e). Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi! Duster Laureate 1,5 dCi 110 cp 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
micuTZU Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 (editat) Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Cel mai nou! Numai la Geneva 2009!!! LE: O fost cineva care anunța noua variantă de Duster. Doar că era nouă din 2009. Apoi se pare că a șters ambele comentarii.... și acum am rămas io ca cucu.....:fg1 :uameni :ha: Editat Martie 21, 2011 de micu`TZU Bufnițele nu sunt ceea ce par a fi! Duster Laureate 1,5 dCi 110 cp 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
waaky Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii poftim ? eu n-am inteles ultimul tau post ? ce-i cu geneva 2009 ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanclinciu Postat Martie 21, 2011 Partajează Postat Martie 21, 2011 Re: Dacia Duster - SUV, 4x4 sau ce ? Discutii Dacia nu a vrut sa faca cel mai bun SUV. A vrut sa faca o masina decenta la un pret cat mai mic. Nu concureaza cu Range Rover. E o masina buna in banii ei. Evident ca daca o compari cu un Tiguan sau o Kuga e un cazan, dar costa aproape jumatate decat cele doua. Dupa parerea mea decat un SUV second pe care nu ti-l poti permite (ma refer la intretinere corespunzatoare) mai bine un Duster. In offroad poate mai mult decat e nevoie pentru un SUV. Mie personal nu-mi place ca design, dar dupa parerea mea e o masina cinstita in banii ei. Sunt ferm convins ca o sa aiba succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate