Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

georgei23

Postări Recomandate

Pentru cei care au ratat iesirea din '3/4 iulie transalpina' se doreste o reeditare a acesteia

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=54030

Ca sa nu 'reinventam apa calda' vom merge cam pe unde au fost si cei din 3/4 iulie.

Program:

Plecare sambata 31 iulie 6.15 de la macdonalds militari

Regrupare (daca o sa avem cu cine :)) la Horezu la ora 9

Intrate in Traseu Horezu/Polovragi-Valea Macesului, apoi facem Strategica si cazare in zona ranca sau obirsia lotrului

continuam duminica pe transalpina cu iesire spre sebes, sau daca mai gasim ceva interesant la nordul lacului vidra iesim prin voineasa

ne orientam la fata locului sambata seara

Participanti, pina acum eu si @cipytu (deci garantat o sa avem poze/filmulete super!)

Masini: Pajero cu simexuri si troliu + Jimny cu simexuri

Miercuri/Joi ne intililnim cu un prieten care stie bine zona si definitivam traseul (revin cu un track)

Cazare la pensiune/cort, dupa preferinte

Mancare, ce avem 'la pachet'

Sambata seara este posibil sa ni se alature niste prieteni 'suv-isti' + niste 'dulai' de 'paza' si facem o tabara mai mare, undeva pe malul lacului vidra, unde trecem cu barca, in locuri fara manelisti.

Baietii detin reteta si ingredientele pentru o omleta cu carne 'la garnita' preparata la ceaun pe foc de lemne.

Pentru cei care prefera pensiuni se poate gasi ceva in apropriere.

In zona sunt pastravarii super de unde putem sa ne aprovizionam.

Speram sa avem vreme buna!

Asteptam si alti 'pasionati' sa ni se alature :W

0761941038

Editat de georgei23
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 129
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august

Va fi mai mult ca sigur IMPOSIBIL sa ajungeti in Horezu la ora 9.00 !

Avand in vedere ca peste aproximativ o luna am planificat o iesire cam pe acelasi trseu cu baietii din ARO CLUB ROMANIA voi face pe dreacu in 4 sa merg alaturi de voi,impreuna cu tarzy si tarzmobilul sau.Noi vroiam sa plecam pe 30 dupaamiaza ,sa dormim in zona si dimineata sa o luam catinel pe munti spre strategica ,cu plecare din zona Baia de fier sau Polovagi .

ramane sa vorbesc cu tarzy si va anunt .

baciudibaciu
Link spre comentariu

nu stiu ce sa zic...plecam mai devreme, la 5.45 ......

calculul este 1h15m pina la Pitesti +

1h15m pitesti valcea

30min vlicea horezu

=3h

deci trebuie sa plecam de la 5.30-6.45

mai analizam si varianta cu plecarea de vineri seara...

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Pana la Horezu se face cam 40 min! sambata radarele pendesc incepand de la Pitesti ,pana la Horezu intr-o veselie .Ce e mai rau :uameni ca nu stau dreacu intr-un loc : se plimba aiurea pe sosele si vaneaza .

Mersul in coloana , formata chiar si din 3-4 masini cu statii ajuta mult

In ce priveste plecarea voastra e ok sambata ,cu toate ca daca ati avea timp ar fi ideal vineri,mai ales ca timpul-vremea se anunta super OK .Pentru cazare va sfatuiesc sa faceti rezervare la Ranca ,ptrca sambata nu veti gasi nici o camera .Sanse mai mari la Obarsie sau pensiunile din zona Vidra.

In ce ma priveste ,am o casa la Novaci deci nu ma plang de cazare !

baciudibaciu
Link spre comentariu

Ce ziceti am sanse sa parcurg traseul asta cu o LADA NIVA stock? (am anvelope bune) ca tare asi vrea sa merg:al

eu zic da

chiar daca urcati prin Valea Macesului, numai sa nu fie foarte foarte ud.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

@nivaru: eu nu am facut traseele astea dar din ce am inteles de la altii cred ca se pot face cu orice masina cu o garda la sol mai decenta, cum e niva

vino si gasim noi o cale sa trecem toti! venim impreuna plecam impreuna!

nci masina mea nu e prea departe de modelul stock

ce gume ai?

Link spre comentariu

@nivaru: eu nu am facut traseele astea dar din ce am inteles de la altii cred ca se pot face cu orice masina cu o garda la sol mai decenta, cum e niva

ce gume ai?

transalpina nu mai pune nici un fel de problema nimanui.

strategica poate fi parcursa relativ de orice masina, depinde pe unde vrei sa urci, (sau sa cobori daca o abordezi din Transalpina), acolo e un pic mai dificil.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

ce gume ai?

SUNT DE IARNA nu stiu ce marca sunt dar profilul lor este format din patratele multe unul langa altul.

Le-am testat si prin noroaie si nu am ramas decat o singura data suspendat.

Sper sa iasa super din toate punctele de vedere (distractie:2dr :B, aventura:cort, si fara incidente)

Pana la urma cand e plecarea?

Toate cele bune

Link spre comentariu

daca vreti sa intrati dinspre Horezu , .... recomad sa ajungeti sus prin : HOrezu -Vaideeni - lacul balota - muntii capatanii - si la curmatura Oltetului o sa intalniti Strategica .... soft daca nu ploua ....

cumpar oblon patrol 260 la 2 usi ...!!!!
Link spre comentariu

daca vreti sa intrati dinspre Horezu , .... recomad sa ajungeti sus prin : HOrezu -Vaideeni - lacul balota - muntii capatanii - si la curmatura Oltetului o sa intalniti Strategica .... soft daca nu ploua ....

cum e varianta asta prin vaideeni fata de cea pe cheile oltetului?

multumesc!

Editat de georgei23
Link spre comentariu

Cica e frumos tare pe acolo. Eu am ratat portiunea asta cand am fost pe 3-4 iulie. E dificil cand se strica vremea si nu mai vezi ce si pe unde... sa ajungi in Curmatura Oltetului.

Din Curmatura Oltetului cobori la Petrimanu si apoi pe valea Latoritei pana la Ciungetu de unde poti ataca cel mai usor Strategica.

(Curmatura Oltetului este hotarul ce delimiteaza M-tii Parang de M-tii Capatanii, Strategica este pe creasta M-tilor Latoritei)

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

Daca nu-i cu suparare, puteti lua track-ul GPS din topicul de aici, de la plimbarea pe care am facut-o in 26.06.2010

http://wwoc.3xforum.ro/post/595/5/26_Iunie_reluam_expeditiile_in_Mtii_Capatanii_/

Sa aveti drum bun si parte de vreme frumoasa. De asemenea, e o varianta ceva mai "hard" de coborare pe sub Piatra Tarnovului, catre Ciunget. Pentru amatorii de adrenalina, recomandam!

P.S.: cam pe la ce ora preconizati ca veti fi in Ciunget, pentru a urca pe Strategic? Poate mai venim cateva echipaje din Valcea si ma gandesc ca nu v-ar deranja sa va insotim o bucata de drum.

Link spre comentariu

O sa urcam totusi prin Polovragi/Cheile Oltetului ca e mai simplu, tzind cont ca vin si masini mai putzin 'pregatite' cu noi.

Am inteles ca in vreo doua ore se urca pina la petrimanu si apoi max 1 h se coboara spre brezoi.

Cu cei din Vilcea am putea stabili un punct de intilnire in Valea Macesului pe la ora 14 si facem impreuna Strategica.

La intilnirea cu Transalpina facem dreapta si coborim spre Obrisia Lotrului.

Ar trebui sa stabilim cum facem cu cazarea.

Mi se pare cel mai bine plasata Obirsia Lotrului.

Aici se poate si la pensiune (trebuie sa ne hotarim rapid pentru rezervare) sau la cort.

pentru planificarea benzinei

polovragi-ciungetu-strategica-obirsia lotrului aproximativ 100km

obrisia lotrului restul transalpinei 55km

daca facem plinul in horezu avem suficienta benzina si pentru ceva devieri pe care le hotarim la fata locului

Editat de georgei23
Link spre comentariu

@nivaru: din moment ce majoritatea celor ce s-au anuntat sunt mai la inceput si unii dintre noi nu au gume, e mai bine asa

eu vreau sa vad locuri frumoase nu sa ma stresez prea tare

la alte iesiri/noroieli/padureli poti sa exersezi strinsul din buci, fara sa bati atitia kilometri

cind o sa mergem cu 'veteranii' sau macar cu cineva carea mai facut traseul sau la o iesire mai scurta o sa incercam si mai multa adrenalina

iesirea asta e mai 'de tura';

Link spre comentariu

O sa urcam totusi prin Polovragi/Cheile Oltetului ca e mai simplu, tzind cont ca vin si masini mai putzin 'pregatite' cu noi.

Am inteles ca in vreo doua ore se urca pina la petrimanu si apoi max 1 h se coboara spre brezoi.

Cu cei din Vilcea am putea stabili un punct de intilnire in Valea Macesului pe la ora 14 si facem impreuna Strategica.

La intilnirea cu Transalpina facem dreapta si coborim spre Obrisia Lotrului.

Ar trebui sa stabilim cum facem cu cazarea.

Mi se pare cel mai bine plasata Obirsia Lotrului.

Aici se poate si la pensiune (trebuie sa ne hotarim rapid pentru rezervare) sau la cort.

pentru planificarea benzinei

polovragi-ciungetu-strategica-obirsia lotrului aproximativ 100km

obrisia lotrului restul transalpinei 55km

daca facem plinul in horezu avem suficienta benzina si pentru ceva devieri pe care le hotarim la fata locului

horezu-vaideeni-vf. Nedei-Curmatura Oltetului-petrimanu-ciunget-valea macesului-strategica-ranca-novaci-horezu: fix 200 km

va ajunge combustibilul din rezervoare pt. ce vreti voi sa faceti.

de ce nu luati in calcul Ranca pt. innoptare?

eu am fugit cu pedala la podea din Obarsia lotrului...

daca alegeti Ranca, de la Saua Stefanului (intersectia cu strategica) faceti stanga si aveti cea mai frumoasa parte a transalpinei...vf. muntinu, pasul urdele (cel mai inalt din tara!!!), vf. papusa... e pacat sa o ratati... plus ca ramaneti "pe partea asta" de munte, coborati la novaci si "go planet" home... pe dincolo ocoliti pe asfalt pe la brezoi.

noi asa am facut ultima data.

numai ca era o ceata pe transalpina de abia vedeam masina din fata...

noroc ca eu am prins ultimul tren anul trecut, cu transalpina salbatica, cu lespezile de la muntinu etc.

daca prinzi vreme frumoasa (noi am prins anul trecut) ti se taie respiratia...

Link spre comentariu

@nivaru: din moment ce majoritatea celor ce s-au anuntat sunt mai la inceput si unii dintre noi nu au gume, e mai bine asa

eu vreau sa vad locuri frumoase nu sa ma stresez prea tare

la alte iesiri/noroieli/padureli poti sa exersezi strinsul din buci, fara sa bati atitia kilometri

cind o sa mergem cu 'veteranii' sau macar cu cineva carea mai facut traseul sau la o iesire mai scurta o sa incercam si mai multa adrenalina

iesirea asta e mai 'de tura';

Urcarea pe Vaideeni nu presupune nici echipare speciala nici gume mai mult decat AT

Locurile sunt mult mai frumoase pe partea asta decat urcarea pe Valea Oltetului si prin padure pana la Curmatura

Nu e cazul de strans din buci...si nici de exces de adrenalina...

Alegerea va apartine, am vrut sa stiti doar ca drumul pe Horezu - Vaideeni e ok...

Vreme buna si distractie placuta!!

Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

confirm ce spune dl. irimescu (pe care il salut, pe necunoscute:h5)

pe acolo a mers cu noi si un Chevrolet Captiva stock.

am scris la inceput, singura parte mai delicata este urcarea pe strategica din valea macesului. eu am urcat pe acolo, anul trecut, cu Hyundai Santa Fe stock, dar era uscat... fix dupa ce am trecut de portiunea grea a inceput ploaia, dar deja nu mai conta. si eram singur.

dixtractie maxima!

Link spre comentariu

din pacate aici nu pot sa te ajut, nici macar cu indicatii, nu am fost decat o singura data pe vaideeni...

poate dl. irimescu, watcher sau baietii de la valcea sa aiba vreun track.

Link spre comentariu

@giorgel

de ce i-ai dat talpa la obirsie? s-a taranit asa rau? pina unde merita sa mergem spre nord pe transalpina? sau nu merita sa mergi la nord de jonctiunea cu strategica/ in balnnta cumarele ocol pe asfalt?

merita un dud intors pe transalpina pina la un anumit punct? care ar fi acel punct?

la nord de lacul vidra 'cataractele lotrului ai fost? merita ocolul?

Link spre comentariu

exista track pus de @landrover

caut si editez!!

Da, e pus de Oldcarsmaniac in pagina anterioara!!:2dr

http://wwoc.3xforum.ro/redir.php?http%3A%2F%2Ffilestorage.ro%2Ffile%2F75c47e

Editat de Cristian Irimescu
Luaz 969, Aro 244, L200
Link spre comentariu

@giorgel

de ce i-ai dat talpa la obirsie? s-a taranit asa rau? pina unde merita sa mergem spre nord pe transalpina? sau nu merita sa mergi la nord de jonctiunea cu strategica/ in balnnta cumarele ocol pe asfalt?

merita un dud intors pe transalpina pina la un anumit punct? care ar fi acel punct?

la nord de lacul vidra 'cataractele lotrului ai fost? merita ocolul?

partea cea mai frumoasa a transalpinei este intre ranca si saua stefanului (de unde se desprinde strategica). daca voi veniti pe strategica, la acea intesectie (este mare cat china) daca la dreapta mergi la obarsie, la stanga la ranca...

eu as face tot timpul dus-intors intre vf. papusa (sub care e ranca) si saua stefanului... restul ai mai vazut...

de la ranca ai o coborare spectaculoasa pe asfalt pana la novaci, apoi relax home.

de ce am plecat din obarsie: in primul rand noua ne place sa innoptam cat mai sus. daca nu e sus, apoi tre' sa fie bine... si ce am vazut la obarsie (la cabana cel putin este dezastru....) m-a facut sa accelerez vreo 20-30 km (nu stiu cati exact) spre petrosani, si am dormit la cabana Mija ( pe care o recomand, am fost de mai multe ori acolo, este mirific, inconjurata pe aproape trei parti de ape care curg...) insa noi planuisem sa venim acasa pe defileul jiului/ tg. jiu/ vizitare capodoperele lui brancusi:y

cataractele lotrului & alte nazadravanii din zona sunt un alt proiect, probabil ca anul acesta se va face, dar este de sine statator, fara strategice&transalpine, doar traversarea muntilor cumva (polovragi-petrimanu-ciunget sau vaideeni-curmatura-ciunget). let it be...

Link spre comentariu

Mai e un drum frumos de la Obrasia Lotrului spre Petrosani apoi din Petrosani pana in Baile Herculane tot prin munte pe forestier:grin:.Din Obarsie pana in Petrosani i-am dat pe bike vreo 20km numa coborare.L-am asteptam pe tata cu masina sa ajunga si el vreo 1ora :ooo

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare