unde Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Eu ziceam sa le vedem de aproape, nu de pe creasta :wink: Eu nu am fost decit pina la pestera Polovragi. Pe drumul respectiv la un moment dat pe dreapta e pestera si pe stinga cheile Oltetului: http://img94.imageshack.us/img94/5089/1005727.th.jpg http://img375.imageshack.us/img375/1676/1005740r.th.jpg Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august pai oricum le vedem, ca tot pe creasta mtilor capatinii iesim oricum am lua-o! giorgel si cristi irimescu m-au sfatui sa o luam pe la vaideeni ca e usor (giorgel a facut druml cu un suv stock) si mai frumos horezu-vaideeni-vf.Nedei-curmatura oltetului - polovragi-cheile oltetului-curmatura oltetului deci ajungeti in acelasi punct de la curmatura oltetului coborati la lacul petrimanu lacul galbenu este mult mai in stanga, de la petrimanu vorbind, nu cred ca se vede nici de sus, acolo se si infunda drumul dupa cate am inteles (nu am fost niciodata la galbenu) giorgei23, pe vaideeni-curmatura oltetului a fost si un Chevrolet Captiva stock cu noi, nu eu eram acela. polovragi-curmatura oltetului-petrimanu-ciunget-valea macesului-strategica l-am facut eu cu SUV-ul stock, anul trecut. blueheart, TRANSALPINA se poate face cu orice masina acum. celelalte trasee nu spun ca sunt absolut inaccesibile pt. un 4x2 condus de un tip cu "sange in planetare", dar pe alocuri ar fi suficient de dificile. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian Irimescu Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 (editat) Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Eu propun sa urcam pe la Polovragi si nu pe la Vaideeni. In felul asta vedem si cele 2 lacuri: Petrimanu si Galbenu. Ce ziceti? Eu ziceam sa le vedem de aproape, nu de pe creasta :wink: Eu nu am fost decit pina la pestera Polovragi. Pe drumul respectiv la un moment dat pe dreapta e pestera si pe stinga cheile Oltetului: Drumul de la Vaideeni si cel de la Polovragi se intalnesc sus in punctul Curmatura Oltetului. De aici de coboara spre raul Latorita si se ajunge la Lacul Petrimanu. Pentru a ajunge la Lacul Galbenu, se face stanga cad se ajunge la rau.. Editat Iulie 30, 2010 de Cristian Irimescu Luaz 969, Aro 244, L200 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Iulie 30, 2010 Partajează Postat Iulie 30, 2010 (editat) Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Intre timp, n-am avut de lucru si m-am uitat pe prognoza meteo... si zice nasoale: sâmbătă Cer senin. Maxim 27 °C . Vânt SE 10 km/h . sâmbătă noaptea posibil furtună cu descărcări electrice. Nori risipiţi. Minim 16 °C . Vânt SE 7 km/h . 30% Şanse de precipitaţii (water equivalent of 2.91 mm). duminică posibil ploaie. Nori risipiţi. Maxim 30 °C . Vânt Liniştit. 30% Şanse de precipitaţii (water equivalent of 2.49 mm). Indicele de căldură: 30 °C . Orasul selectat e Horezu. Editat Iulie 30, 2010 de unde Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Intre timp, n-am avut de lucru si m-am uitat pe prognoza meteo... si zice nasoale: sâmbătă Cer senin. Maxim 27 °C . Vânt SE 10 km/h . sâmbătă noaptea posibil furtună cu descărcări electrice. Nori risipiţi. Minim 16 °C . Vânt SE 7 km/h . 30% Şanse de precipitaţii (water equivalent of 2.91 mm). duminică posibil ploaie. Nori risipiţi. Maxim 30 °C . Vânt Liniştit. 30% Şanse de precipitaţii (water equivalent of 2.49 mm). Indicele de căldură: 30 °C . Orasul selectat e Horezu. mie mi se pare mai mult decit ok prognoza 30% e un risc neglijabil pt cevrem sa facem noi http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august prima impresie, la cald: :ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu restul... de maine incolo... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august prima impresie, la cald: :ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu:ypu restul... de maine incolo... Asadar, poazele ::grin: . Despre traseu o sa-l las pe Georgei23 sa povesteasca pt ca eu nu sunt foarte bine orientat in spatiu (daca am toate rotile la locul lor pe masina - ceea ce se intampla nu atat de des pe cat ar trebui si benzina destula nu prea retin pe unde merg ci doar ma bucur de experienta). Cert e ca la intoarcere am coborat Strategica in Valea Macesului pe un traseu care mi-a parut absolut superb, cu forestier cu noroi, mers pe creasta cu vedere spre Voineasa, mers pe iarba virgina, crengi de corcodus care se scuturau singure in masina si cel mai dragutz, niste ravenutze (mari exact cat sa te tina atent dar nu suficient de mari pentru a-ti rupe masina in ele) prin care mergeai si puteai culege de pe geam flori pentru iubita de acasa..... :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 2 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 3 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 4 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 5 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 6 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 7 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipytu Postat August 1, 2010 Partajează Postat August 1, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Tura 8 de poaze :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 (editat) Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Revin cu traseul: Ziua 1 Buc-Horezu-Vaideeni Dupa intrebarile de rigiare prin Vaideeni am primit niste indicatii de urcare spre creasta M-tilor Capatinii, cu directia Curmatura Oltetului. Pe la 10.30 am intrat in traseu. Am urmat indicatiile si am urcat pe Mtii Capatinii pe valea Luncavatului/Blajulu pe un drum interesant in conditii de uscat. Pe ploaie parea ca poate ridica multe probleme. Ajuns la sub Virful Ursul (pe ultima portiune ne-am intilnit si cu 'autostrada' dj646, cu fauna de rigoare). Pe culme am intrebat daca exista vreo trecere catre curmatura Oltetului. Am primit doar ridicaturi din umeri (de la culegatorii de afine'aviz amatorilor). In final un nene, cu un l200 care cara pietre in bena ne-a zis ca singura optiune este sa ne intoarcem si sa mergem prin polovragi/cheile oltetului. Cum noi eram mai insistenti din fire am reusit sa scoatem de la el indicatia ca ar fi un drum care coboara la ciungetu, dar ca e pentru atv-uri, dificil, cu prapastie in dreapta si ca daca ne blocam nu avem cum sa intoarcem. Am vrut sa ne convingem pe pielea noastra si am purces, cu inima strinsa eu cu @cipytu intr-o mica recunostere 'pe drumul fara intoarcere.....(posibilitatea de..:)). Drumul nu s-a dovedit asa de rau cum fusesem avertizati, unde am gasit loc de intors i-am chemat si pe ceilalti si am continuat cu o coborire frumoasa de pe creasta mtilor capatii, de la virful ursul, la ciungetu pe un drum destul de neumblat, dar totusi vizibil (o 'mica' inclinare si laterala si in fata' dar fara probleme deosebite). Sentimentul de loc foarte putin umblat ne-a umplut 'sufletul' de placerea 'explorarii'. Pe finalul coboririi, unde ne-am orientat dupa o combinatie harta/puncte cardinale/ gps am reusit sa ajungem pe o 'autostrada' forsetiera in lungul riului repedea care ne-a scos repede la ciungetu. Era ora 14.30. A urmat strategica cu urcare de la ciungetu (pe valea piriului rudaresei), drum de voie cu piesaje superbe, cu pauza de prinz (o cimpeneasca mica) si multe pauze de poze Am ajuns in saua Stefan (intersectia cu Transalpina pe la 19.30 Am continuat pe Transalpina pina la Obirsia lotrului, apoi stinga spre petrosani unde am innoptat la cabana mija (12km inainte de petrosani). La cabana mija nu este semnal gsm pe nicio retea. Editat August 2, 2010 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 2, 2010 Autor Partajează Postat August 2, 2010 (editat) Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Ziua 2 Trezit de voie, mic dejun pinala prinz, luat directia Rinca pe la 12.00 cu intentia Bucuresti, fara offroad. La saua Stefan, vazind Strategica cum serpuieste frumos, pe unii dintre noi i-a reapucat dorul de coclauri si am luat-o iar pe Strategica, cu intentia de a gasi o cale de a cobori la lacurile petrimanu/galbenu. fara a ocoli prin ciunget. Am inteles de la niste localnici cu care ne-am intilnit pe strategica ca un astfel de drum ar exista, dar ca e blocat de niste brazi prabusiti si se poate face doar cu motorul de enduro. Tzinind cont de experientele anterioare am dorit sa ne convingem cu ochii notri, dar din pacate am rata intrarea in drumul asta si nici acum nu stiu unde era aceasta intrare. Am continuat pe strategica si la punctul unde incepea coborirea spre ciungetu ne-am hotarit sa continuam sa mergem inainte, catre est, si bine am facut ca urmatorii 10km au fost absoult superbi, pe niste sei pe la 1000 si ceva de metri, prin finete si paduri de foioase, unde pe nord se vedea valea lotrului, cu voineas iar pe sud valea latoritei. Ultimii 3-4 km au fost cu ceva ravene, nu ceva care sa ridice probleme, dar, asa cum zicea si 'cipytu' cit sa te tzina atent. Coborit la valea macesului (ora 18) si apoi asfalt brezo/ vilcea / bucuresti. Transalpina este o 'autostrada' unde nu prea te poti uitala peisaje din cauza gropilor si a turismelor care misuna peste tot + praful de rigoare. Este o treaba 'cu specific....'...unde se imbina intr-un mod haotic portiunile de asfalt cu portiunile de drum in lucru, drum lat/ drum ingust, poduri in constructie. La obirsie am vazut un indicator ca oricum o parte din ea este interzisa circulatie publice Super iesire cu de toate, ('exploare' coborirea de pe vf ursul la ciungetu, peisaje superbe pe Strategica' si ceva actiune pe ultima portiune din strategica, spre valea macesului) Editat August 2, 2010 de georgei23 http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Forte Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 (editat) Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Sa va fie de bine! Spirit de aventura! Dorinta de a explora locuri pustii! Frumos! 6-8 august doriti o re-editare?! Editat August 4, 2010 de Forte Off-road in Dobrogea! Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06, On-road: Renault Laguna 02, ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08! Multumesc Asfalttango! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august a doua impresie: de traseu s-a ocupat georgei23 si cipytu, eu am fost ocupat cu munca, eram in misiune sub acoperire din partea celor de la Drumuri Si Poduri, le-am facut partea cea mai grea, aia cu nivelatul si extrasul bolovanilor, de azi incep ei asfaltarea pe traseul de mai sus. :grin: azi noapte cautam masina pe autovit, una cu tocuri. ca la un moment dat ma simteam ca intre niste alpinisti echipati corespunzator, in timp ce eu eram in slip si slapi :))))). dar pana la urma am razbit, coafura (planetarele) inca rezista. abia astept urmatoarea iesire. pe traseul asta am avut ocazia sa ma prind mai bine cum e cu reductorul ala, pe care pana acum l-am folosit foarte putin, si in general unde nu era cazul si nici cum trebuia :) studiul pe youtube de pana acum mi-a prins bine, cu toate dificultatile care rezulta dintr-o garda la sol mai modesta, am reusit sa nu raman agatat pe nicaieri. pe de alta parte, baieti super de treaba, si intelegatori :h5 multumesc inca o data pt invitatie! :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Sa va fie de bine. Super frumoasa iesire ati facut. 2 x Strategica in acelasi week-end. :y Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
blueheart Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Deci s-ar putea merge cu o masina de strada pe acolo? bineinteles, cascand ochii. ps: eu sunt ala in slip si slapi (opel astra..). :ha::ha: ps2: mentionez ca cu astra asta, saracuta, am facut TA in 2009, inainte de asfaltare, 'la rosu'. :wink: "Una dintre pedepsele pentru refuzul de a participa la politica e ca ajungi sa fii guvernat de cei ce-ti sunt inferiori" - Platon Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august @blueheart: pe strada da, poti merge, am vazut si un WV Polo, care a cam dat cu bara fata in tarana, chiar in fata noastra, am vazut si Mercedes, Loganuri cat cuprinde, undeva era parcat si un Lupo... poti merge deci si cu Tico. dar pe strada. adica unde e cat de cat amenajat/asfaltat. dar pe unde am fost noi, nici o sansa :grin: chiar te-am pomenit :grin: daca eu am fost in slip si slapi, tu erai in c...l gol acolo, ca sa pastram proportiile :grin: au fost chiar vreo 3 episoade destul de dure, unde am avut si eu emotii, dar am trecut. cu ce costuri, o sa vad cand ma bag sub masina cu prima ocazie :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Deci s-ar putea merge cu o masina de strada pe acolo? bineinteles, cascand ochii. NU... iti trebuie ceva garda si 4x4 pe alocuri si la deal si la vale. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baciudibaciu Postat August 2, 2010 Partajează Postat August 2, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Felicitari ! din pacate nu am reusit sa ne intalnim,cu toate ca si noi am "bantuit " sambata cam tot pe acolo ! La ora 10.30 am intrat pe cheile oltetului si am parcurs urmatorul traseu : Curmatura oltetului Nedei Pietrele Tarnovului Ciunget Din nefericire o cruce cardanica a vrut sa faca pui pe munte si ramasi fara tractiune fata am avut probleme . A trebuit sa mergem spre Brezoi ptr a cumpara crucea ,dar pe drum in Malaia am rezolvat problema cu si prin bunavointa unui localnic . Deja se facuse 18.30 asa ca a trebuit sa renuntam la strategica si am luat drumul spre casa prin valea Latoritei ,spre cabana Petrimanu ,curmatura Oltetului Polovragi etc ! Am tot incercat prin statie sa va auzim dar ...nimic ! Voi pe munte nu folositi canalul 16 ? oricum a fost fain ! baciudibaciu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat August 3, 2010 Autor Partajează Postat August 3, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august pe 16 am stat tot timpul dar cu ce vai/munti erau pe acolo....nu ne-am auzit poate data viitoare reusim si inca ceva:pe coborirea spre valea macesului e cazuta o stinca mare; mitsu pajero al lui @cipytu a trecut la limita; nu exista posibilitatea ocolirii deci limita la gabarit http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat August 3, 2010 Partajează Postat August 3, 2010 Re: Transalpina/Strategica 31 Iulie/ 1 august Felicitari ! Am tot incercat prin statie sa va auzim dar ...nimic ! Voi pe munte nu folositi canalul 16 ? Ciudat... exact canalul 16 l-am folosit. E drept ca din cind in cind se auzeau niste zgomote ca atunci cind receptionezi pe cineva aflat prea departe. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate