Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Muntii Iezer 21 - 22 August

georgei23

Postări Recomandate

Re: Muntii Iezer 21 - 22 August

Pana incep sa pun pozele am si eu ceva de zis.

Prima data vreu sa-l trag putin de urechi pe Gerogei pt ca e incapatanat si nu asculta bine ce zic oamenii,ciobanii,sau tapinarii aia. Cand ne-am oprit tot in Bughea au trecut 2 cu carutele si Eu i-am intrebat daca ei urca spre golul aplin cu carutele.Au zis ca NU. Deci daca aia nu puteau fi sigur ca tu nici n-aveai sanse. A2a faza cu acel cioban. Taicamiu l-a intrebat daca e demult prin zona cu stana si a zis ca Da. Deci omul ala cunostea muntele f bine si drumurile de acces in creasta pt stane. Ne-a raspuns frumos ca drumul tine 4km apoi se infunda ca de acolo se scot doar lemne si mai urca putin doar tractorul sa traga bustenii. Tu din nou ai tinut-o pe a ta ca hai sa continuam. Aproape de capat l-am intrebat si pe ala de la Taf si la fel a zis ca drumul mai urca putin si se infunda iar tu tot vroiai sa urci :ha:. Nu e prima oara cand te incurci cu GPS-u si ne duci aiurea. Asa ai facut si in Baiului "Hai pe aici ca asa zice GPS-ul meu" .

Sper sa nu se supere nimeni pe mine ca mi-am spus si eu oful.

Ma bucur ca v-a placut coborarea aia.Mie mi s-a parut foarte ok. N-am avut nici un morcovel. Sunt obisnuit cu asa coborari :grin:. Sper sa ne mai vedem si la alta iesire. Dupa jumatatea lunii septembrie o sa organizez o iesire de un weekend cu dormit in Cheia, care o sa cuprinda Muntii Baiului,Muntii Grohotis ( stiu o alta urcare destul de interesanta cu noroi din plin pana in golul aplin) apoi Tabla Butii si Lacul Vulturilor. Mi-a facut placere sa ies cu veveritele si m-am simtit perfect cu voi. O seara Buna tuturor.:2dr

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 134
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Prima data vreu sa-l trag putin de urechi pe Gerogei pt ca e incapatanat si nu asculta bine ce zic oamenii,ciobanii,sau tapinarii aia. Cand ne-am oprit tot in Bughea au trecut 2 cu carutele si Eu i-am intrebat daca ei urca spre golul aplin cu carutele.Au zis ca NU. Deci daca aia nu puteau fi sigur ca tu nici n-aveai sanse. A2a faza cu acel cioban. Taicamiu l-a intrebat daca e demult prin zona cu stana si a zis ca Da. Deci omul ala cunostea muntele f bine si drumurile de acces in creasta pt stane. Ne-a raspuns frumos ca drumul tine 4km apoi se infunda ca de acolo se scot doar lemne si mai urca putin doar tractorul sa traga bustenii. Tu din nou ai tinut-o pe a ta ca hai sa continuam. Aproape de capat l-am intrebat si pe ala de la Taf si la fel a zis ca drumul mai urca putin si se infunda iar tu tot vroiai sa urci :ha:. Nu e prima oara cand te incurci cu GPS-u si ne duci aiurea. Asa ai facut si in Baiului "Hai pe aici ca asa zice GPS-ul meu" .

Ma bucur ca v-a placut coborarea aia.Mie mi s-a parut foarte ok. N-am avut nici un morcovel. Sunt obisnuit cu asa coborari :grin:. Sper sa ne mai vedem si la alta iesire. Dupa jumatatea lunii septembrie o sa organizez o iesire de un weekend cu dormit in Cheia, care o sa cuprinda Muntii Baiului,Muntii Grohotis ( stiu o alta urcare destul de interesanta cu noroi din plin pana in golul aplin) apoi Tabla Butii si Lacul Vulturilor. Mi-a facut placere sa ies cu veveritele si m-am simtit perfect cu voi. O seara Buna tuturor.:2dr

eu ma abonez de pe acuma, dar sa ma tineti la mijlocul coloanei :h5

Va salut !

Link spre comentariu

@lordeko: 'dupa razboi multi viteji se arata';

1 pe urcarea asta nu m-am luat dupa gps (ROAD 2009 nu arata nicio urcare prin valea bratiei pe iezer) ci dupa postul numarul #15

Salut,

Ieri am fost pana la Crucea Ateneului prin Papau.

Din Nucsoara se poate ajunge facand dreapta cam la 1km de unde incepe drumul forestier(venind dinspre tabara). Apoi se face din nou dreapta si se merge pana se ajunge pe drumul in drumul ce vine din valea Bratiei (in jur de7-8 km). Din valea Bratiei se face stanga si se urmeaza drumul pana in golul alpin. De acolo se poate ajunge peste Papau la Crucea Ateneului.

Cel mai simplu se poate ajunge venind dinspre Campulung spre Curtea de Arges si facand dreapta pe Valea Bratiei.

pe care acum, dupa 'razboi' se pare ca nu l-am interpreta bine adica nu am inteles unde trebuia sa fac stinga; omoroka insa l-a interpretat corect si a reusit; daca erai asa grozav nu ne-am fi intors pe rausor; tapinarii aia si ciobanii daca erau asa de 'reliable' ne-ar fi indrumat pe unde a urcat omoroka nu pe un ocol de 20km pe la rausor sau tu ai fi putu sa zici unde am gresit si mergeam pe unde a mers omoroka; daca ne luam dupa 'oameni de bine' nu am fi coborit pe la culmea vacarii si eu nu as fi trecut muntii capatinii pe sub virful ursul (am intrebat atunci vreo 3 daca imi amintesc bine, 2 ne-au zis ca nu exista nici un drum (si ne-au sfatuit sa coborim si sa trecem pe la cheile oltetului, adica un ocol de 30-40 km pe sosea, iar al treilea ne-a zis ca e un drum de atv, dar sa nu intram pe el ca nu mai putem intoarce/trece si e prapastie; noi am fost pe 'drumul de atv' si pot sa-ti zic ca a fost un drum ca ca cel pe care am urcat noi pe la rausor pe culme).

2. cele 2 carute cu fin pe care le-ai intrebat urcau undeva pe baratioara si ti-au zis ca pe baratioara nu se urca; noi planuiam sa urcam pe baratia

3. eu in continuare am regretul ca nu am mers pina la capat pe drumul ala pe valea bratiei; parca era prea mare si prea bun ca sa dispara brusc, in 4km; se zice 'mai bine sa-ti para rau ca ai incercat decit sa-ti para rau ca nu ai incercat'

4. locul asta unde postam este un 'forum' adica un loc unde se schimba idei; eu am postat cu citeva zile inainte ideea mea de traseu; ai fi putut sa vii cu ideea ta si daca era mai buna o faceam/ urmam pe ea; eu am zis de la inceput ca nu cunosc locul si ca astept sugestii si ne hotarim impreuna pe unde o luam

'

5. pe baiului e de fapt pe muntii grohotis si acolo problema a fost ca eu facusem un traseu pe gps, care urca pe culmea grohotisului mai la nord decit ati iesit voi din dj; voi ati iesit din drum si dupa citeva sute de metri, la pod ati avut dilema daca o luam la nord sau la est; gps-ul saracu a zis la nord, ca el asa avea setat traseul, care era de fapt pe maul de vest la doftanei iar noi eram pe malul de est...si de aici toata confuzia

Daca te iei numai dupa 'oamenii de bine ai locului' probabil ca nu vei da gres dar ai sa mergi numai pe drumuri foarte usoare si nu vei avea satisfactia ca ai descoperit tu o noua cale. Pentru mine satisfactia asta comepnseaza cu mult micile 'esecuri' ale metodei 'incercare si eroare'. Pentru mine o iesire la offroad fara putina 'orientare' (harta, gps, forumisti, localnici) nu are niciun farmec.

Ca sa cistigi trebuie sa inveti sa pierzi.

'Trasul de urechi' si 'atacurile la pesroana' de tip 'esti incapatinat' cred ca nu fac parte din 'filmul' asta. :uameni

Avem intotdeauna optiunea de a 'vota cu picioarele' (scuze calcul lingvistic din engleza dar nu am gasit ceva echivalent in romana).

Eu iti multumesc pentru poze, pentru 'recunosterea' de pe pajiste pina la stina, pe coborirea pe care ar fi fost destul de greu sa te intorci, daca de la stina in jos nu exista drum si pentru recunoasterea cu piciorul gol a adincimii riului acela de la cabana batrina. :tk

Editat de georgei23
Link spre comentariu

oameni buni, de ce va polemizati in loc sa va bucurati de traseul facut alaltaieri? viata noastra este oricum complicata iar bucuriile ei doar in unele weekenduri si in concediu. de ce vreti sa o complicati si mai mult? :we

Va salut !

Link spre comentariu

Bucurati-va ca ati facut traseul propus si ca v-ati intors intregi. Eu, ieri nu am mai fost asa norocos si .... cam gata cu iesirile in teren.

Pe munte se poate intampla orice. Un drum bun dupa o ploaie s-ar putea sa nu mai existe sau invers (pe unde nu se putea trece poate aparea o oportunitate.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Bucurati-va ca ati facut traseul propus si ca v-ati intors intregi. Eu, ieri nu am mai fost asa norocos si .... cam gata cu iesirile in teren.

Pe munte se poate intampla orice. Un drum bun dupa o ploaie s-ar putea sa nu mai existe sau invers (pe unde nu se putea trece poate aparea o oportunitate.

ne-ai facut curiosi..ce s-a intimplat?

Link spre comentariu

Am gresit drumul, desi aveam ghid local, si in loc sa o luam spre Siriu (eram in zona Ciucas) am luat-o spre un varf ... creasta sau ce dracu era nu stiu, dar drumul era rupt rau si pe o urcare foarte abrupta a cedat malul de pamant si unul din "mastodonti" a plecat la vale, s-a rasucit lateral si era sa se rastoarne. Daca nu se urcau pe praguri si pe bulbar se dadea peste cap si nu se mai oprea pana jos. Eu avand cele mai performante cauciucuri, am urcat pe langa el si l-am ancorat de mine, dar a fost prea mult (nu am avut sufe suficiente, doar 16 metri) si am rupt intermediarul cardanic, am ars ambreiajul si am ramas fara tot sistemul de evacuare, dar cel putin l-am stabilizat si l-am repus pe traseu. Cam atat ...

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

Salutare tuturor!

pana la urma a fost o iesire foarte reusita desi, eu una, sincer am avut ceva emotii:hl

Totusi am si eu ceva de obiectat: daca am fi citit cu atentie sfaturile colegului valu nu am mai fi gresit traseul!:uameni Dar asta este, din greseli se invata deci pe viitor ar tb sa deschidem bine ochii la postarile celor care au fost pe acolo pe unde am vrea noi sa ajungem :tk si sa tinem cont si de parerile localnicilor!

per total a fost super abia astept urmatoarea iesire

Multumiri tuturor participantilor si haideti pregatiti tura urmatoare eu sunt ca si inscrisa copiloata si sotia lui nessum

Din pacate poze nu avem pt ca stiti uitat aparat foto acasa!!:dr3

Link spre comentariu

@georgei23 nu te supara acum, Eko a spus ca vrea sa isi zica pasul nu sa te certe si alte chestii!

Pana la urma iesirea a fost frumoasa si cred ca asta e tot ce conteaza!

Pe viitor ne o sa fim mai atenti la documentare si inainte de a intra in traseu facem un mic brefing! Asa e normal....

Plus ca cel care este in fruntea coloanei sa mearga mai temperat pentru a nu pierde contactul vizual cu restul echipei.

Sa nu uitam ca esti responsabil pentru cel din spatele tau!

Ne vedem cu placere in teren si dicutam fata in fata toate astea!

:2dr :h5

Toate bune si ganduri bune! :tk

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

eu as propune sa terminam cu polemicile si cu micile orgolii!(eko vs. giorgei).Important este ca traseul a fost foarte frumos cu de toate pt toti, compania extrem de placuta si cel mai, cel mai de pret ca am ajuns cu totii bine acasa!:banana

ne pare rau de cele intamplate colegului stelea bine ca au reusit sa se stabilizeze nu mai conteaza cum!:br

Link spre comentariu

Doamne ... cat as fi vrut sa fiu acolo cu voi ... sa incerc fiecare drum, sa ma intorc de o mie de ori ... dar macar sa fiu acolo! Va invidiez sincer!

Off-road in Dobrogea!

Off-road: Toyota KZJ70 3.0TD 94, Suzuki Jimny modified UK, Suzuki Jimny 06,

On-road: Renault Laguna 02,

ATV: Suzuki KingQuad 700 4x4 07, Yamaha Grizzly 700 4x4 08!

Multumesc Asfalttango!

Link spre comentariu

o faza amuzanta a iesirii a fost cand, 'asteptindu-l pe omoroka' la celalat capat al satului fata de grup, din plictiseala, m-am hotarit sa bag veverita la o traversare a bratiei; am vazut eu niste oameni la gratare, dar am cautat o portiune unde aparent nu era nimeni, sa nu-i deranjez

zis si facut dar dupa trecere, in timp ce tot incercam sa iau legatura cu omoroka vad pe oamenii de la gratar ca se agitau nervosi spre mine, cu intentii nu tocmai prietenoase; m-am gandit ca poate dadusem de o gasca de ecologisti (desi nu aratau chiar asa); am bagat in viteza si ma uitam de cea mai usoara cale de 'degajare a zonei'

am zis totusi sa le dau o sansa sa-si spuna pasul si am aflat astfel ca in trecerea prin riu avusesem ghinionul sa le trec peste 'frigiderul' lor si sa le stric berea si sucul

mi-am cerut scuze si am dat o fuga pina in sat cumpar ce stricasem

ne-am despartit prieteni, cred ca nu mai sperau sa bea bere in ziua aia...!

Link spre comentariu

o faza amuzanta a iesirii a fost cand, 'asteptindu-l pe omoroka' la celalat capat al satului fata de grup, din plictiseala, m-am hotarit sa bag veverita la o traversare a bratiei; am vazut eu niste oameni la gratare, dar am cautat o portiune unde aparent nu era nimeni, sa nu-i deranjez

zis si facut dar dupa trecere, in timp ce tot incercam sa iau legatura cu omoroka vad pe oamenii de la gratar ca se agitau nervosi spre mine, cu intentii nu tocmai prietenoase; m-am gandit ca poate dadusem de o gasca de ecologisti (desi nu aratau chiar asa); am bagat in viteza si ma uitam de cea mai usoara cale de 'degajare a zonei'

am zis totusi sa le dau o sansa sa-si spuna pasul si am aflat astfel ca in trecerea prin riu avusesem ghinionul sa le trec peste 'frigiderul' lor si sa le stric berea si sucul

mi-am cerut scuze si am dat o fuga pina in sat cumpar ce stricasem

ne-am despartit prieteni, cred ca nu mai sperau sa bea bere in ziua aia...!

asta e chiar tare. si pana acuma n-ai spus nimic :ha:

si, era bere scumpa ce ai stricat tu acolo? la PET sau la cutie? :ha:

Va salut !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare