Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Apicultura si stupi

moshu68

Postări Recomandate

Re: Apicultura si stupi

Rog un apicultor serios sa confirme sau sa infirme 2 zvonuri despre miere:

1. Mierea veritabila se zahariseste. Adevarat sau fals.

2. Mierea gatita (bagata in cuptor in compozitia prajiturilor) devine toxica. Adevarat sau fals.

Internetul asta e ca un cos de gunoi. Toti arunca de toate si ceilalti scormonesc. Parafrazat dintr-un film cu Alain Delon. Are dreptate pe undeva, intrucit, pe unele site-uri zvonurile de mai sus sunt adevarate, pe altele nu ... nu mai stiu ce sa cred.

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

2. Mierea gatita (bagata in cuptor in compozitia prajiturilor) devine toxica. Adevarat sau fals.

Internetul asta e ca un cos de gunoi. Toti arunca de toate si ceilalti scormonesc. Parafrazat dintr-un film cu Alain Delon. Are dreptate pe undeva, intrucit, pe unele site-uri zvonurile de mai sus sunt adevarate, pe altele nu ... nu mai stiu ce sa cred.

1. Garantat

2. daca trece de 40 de grade, isi pierde proprietatile, de toxic nu stiu ce sa zic, dar nu cred.

SSangYong Korando 2.3i GPL
Link spre comentariu

Aha ... inseamna ca trebuie sa renunt la prostul obicei de a baga mierea zaharisita in apa fierbinte sa-si revina la starea lichida?

Se poate tine in apa incalzita (doar sa nu depaseasca 40 de grade) pentru a deveni din nou fluida, dupa cum spunea si colegul mai sus.

Mierea nu devine toxica, chiar daca se foloseste la prajituri sau in lichide mai calde/fierbinti de 40 grade, doar isi pierde calitatile nutritive/curative (enzime, vitamine, etc.).

• Like 1
:club: :j [fulgu]
Link spre comentariu

1. Doar mierea poliflora. mierea de salcam foarte greu se zahariseste(trebuie mute grade minus).

2. mierea naturala nu poate fi toxica, chiar fiarta.

mierea nu se tine in frigider!!!

• Like 1

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

E careva dintre voi care poate produce miere in cantitati mari?

Am un colaborator din Belgia care cauta furnizori de miere din Romania pentru export in China.

Daca vrea cineva un contract mare in acest domeniu sa ma contacteze pentru a va pune in legatura.

eu produc in jur de 7 tone an, insa aceasta cantitate nu e incadreaza in cerinte.

exista pe piata deja cei care achizitioneaza mierea de ordinul sutelor de tone, care au ceva contracte in Europa.

multumim Maxx de informatie!

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

1. Asta era un criteriu de identificare a mierii veritabile, dar am inteles ca unii reusit sa pacaleasca si acest criteriu cu tot felul de porcarii bagate in miere.....:uameni

Acum, cea mai sigura metoda de a-ti procura o miere naturala este sa fii de fata la extractie, adica atunci cand baga ramele la centrifuga....Eu n-as mai avea incredere decat in mierea facuta de albinele lui tata, daca mai traia.....

2. Singura problema ar fi ca peste 40-50 gr Celsius toate vitaminele din miere sunt compromise si de aceea se recomanda ca mierea zaharisita sa se faca pana la aceste temperaturi.....Deci, gatita, raman din ea doar zaharurile.....

• Like 1
Link spre comentariu

1. Asta era un criteriu de identificare a mierii veritabile, dar am inteles ca unii reusit sa pacaleasca si acest criteriu cu tot felul de porcarii bagate in miere.....:uameni

Acum, cea mai sigura metoda de a-ti procura o miere naturala este sa fii de fata la extractie, adica atunci cand baga ramele la centrifuga....Eu n-as mai avea incredere decat in mierea facuta de albinele lui tata, daca mai traia.....

2. Singura problema ar fi ca peste 40-50 gr Celsius toate vitaminele din miere sunt compromise si de aceea se recomanda ca mierea zaharisita sa se faca pana la aceste temperaturi.....Deci, gatita, raman din ea doar zaharurile.....

Daca vrei miere veritabila, naturala 100%, dintr-o zona nepoluata, apeleaza cu incredere la mine. Tatal si fratele meu se ocupa cu apicultura, iar calitatea produselor apicole , primeaza cantitatii. Sau ar mai fi varianta produselor bio cu certificare (preturile sunt mai mari, clar), dar totusi, sunt de preferat decat mierea de la piata.

Link spre comentariu

1. Ternenul corect este "cristalizare" si da mierea cristalizeaza in timp .... unele mai devreme (floarea soarelui nu apuca luna) si altele mai tarziu (salcamul dupa 2 ani)

2. Toxic este mult spus, dar mierea "gatita" dezvolta rapid o aldehida HMF - hidroximetilfurfurol aceasta tema tratata destul de oki - http://www.mierepenet.ro/devine-mierea-toxica-la-temperaturi-inalte, aceesi problema apare si cu mierea veche ... nu-si pierde gustul dar in timp dezvola HMF .

Asa cum au spus colegii incearca sa nu supui mierea la temperaturi de peste 40 de grade si totodata nu consuma miere cu mai mult de 2 ani vechime.

Oricum eu folosesc mierea la gatit .... ca-s pofticios de felul meu :old si nimic nu se compara cu carnea de porc in crusta de miere, o viata am si prefer sa nu-mi reprim prea multe pofte.

Eu decristalizez mierea cu o metoda lejera, asez recipientul (care de cele mai multe cazuri este o galetusa de pana 1 litru) pe calorifer, intercaland un prosop .... in calorifere am apa la maxim 60 grade (asa setez centrala) .... prin prosop si recipient sigur nu ajunge la miere mai mult de 40 de grade .... dureaza mult e adevarat (adica cam 48 de ore) dar daca sunt prevazator nu ma grabeste nimeni. La mine in casa iarna sunt minim 2 galetuse pe calorifer.

Daca tot fac pe desteptul .... inca o recomandare .... feriti mierea de lumina .... dauneaza poate mai mult decat "gatitul", si nu cumoparati niciodata mierea etalata pe taraba in plin soare.

Editat de tarzy
  • Like 2
Link spre comentariu

...

Acum, cea mai sigura metoda de a-ti procura o miere naturala este sa fii de fata la extractie, adica atunci cand baga ramele la centrifuga.........

hai sa-ti stric feng shui -ul .... nici macar atunci nu poti fi foarte sigur .... se practica la greu hranirea albinelor cu tot felul de siropuri obtinute din surse si prin metode care mai decare mai dubioase ... la mare moda si foarte popular este hidrolizatul din porum - http://biblioteca.regielive.ro/referate/industria-alimentara/tehnologia-de-extractie-a-amidonului-de-porumb-129858.html

foarte folosit de altfel in industria alimentara in loc de zahar .... cu efecte foarte putin discutate

Exista stupari care cumpara tone de astfel de produs ... si-n mod ciudat ... produc si cam tot atatea tone de miere .... deci e trecut prin gusa albinei .... dar totusi nu-i miere obtinutat din nectar de plante :ha:

• Like 1
Link spre comentariu

...Daca tot fac pe desteptul .... inca o recomandare .... feriti mierea de lumina .... dauneaza poate mai mult decat "gatitul", si nu cumoparati niciodata mierea etalata pe taraba in plin soare.

Acesta este unul dintre motivele pentru care nu recomand mierea de pe piata sau de pe marginea drumurilor forestiere, in zone turistice, chiar daca pare impresionant ca au stupii langa taraba.

Link spre comentariu

De foarte multe ori m-am oprit pe marginea drumului, (de gura nevestei care a vazut nu stiu ce sortiment deosebit de miere) si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca pavilioanele cu pricina nici macar nu aveau urdinise, erau ....desenate, la fel si albinele,

(

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Si eu am inceput sa-mi pierd timpul cu albinele, am 2,5 stupi ! :)

Adica 2 familii albine ... si un roi, de 2 luni ! :)

Tatal meu a avut stupi si 'm-a muncit', carandu-i, scotand mierea, intepandu-ma...da` am supravietuit!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare