Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Soseaua Sebes - Obirsia Lotrului - Petrosani = Transalpina

SorinD

Postări Recomandate

Salutari :cl,

Maine trebuie sa fac un drum de Petrosani, n-am mai fost niciodata, uitandu-ma pe harta am vazut ca exista o alternativa la E68+E79 (prin Hateg), mai precis DN67C prin Sebes - Obarsia Lotrului.

Stie cineva cum este drumul? Ca m-as baga pe-acolo, as da o fuga sa vad si lacul Vidra...:y

Va multumesc anticipat

:tk

JEEP GRAND CHEROKEE 2,7 TD '03

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Soseaua Sebes - Obirsia Lotrului - Petrosani

trebuie sa ai neaparat gratarul la tine!:y

frontera A 2.0 sport - de off road :tr_____________:jp1

frontera B 2.2 16v sport - de plimbare

Link spre comentariu

multumesc astral :h5

@kriu: nu prea agreez gratarul in natura (dar friptana da :grin:), oi gasi eu pe-acolo o pensiune, ceva...:h5

Link spre comentariu

Maine intentionez sa parcurg acelasi traseu dar in sens invers, catre Sebes-Sibiu. Poate ne intalnim, o sa fiu cu o Fabia albastra si voi avea si CB. Daca am decis sa merg cu Fabia, iti dai seama ca ma astept sa fie un drum care sa nu rupa turismul.

Astral e nitel optimist, Transalpina in sine nu e inca asfaltatat in proportie de 80%, dar Sebes-Obarsie cred ca este. Partea Obarsie-Ranca e in lucru, era in o buna masura pregatita pentru asfaltare (largita, tasata). Intre Obarsie si Petrosani sunt cam 30-35 km unde o sa dai de un drum asfaltat dar cu gropi, in limita suportabilului, cu un defileu de 10 km, Cheile Jietului, care te va recompensa cu peisaje superbe pentru eventualii draci.

Ma gandesc ca nu intentionezi sa te si cazezi dar, daca ai totusi nevoie, la intrarea in Cheile Jietului, inainte de o serpentina dubla ai pe dreapta cabana Groapa Seaca. Daca e deschisa, se doarme bine si acceptabil de ieftin in conditii rustice. Se mananca bine. Daca esti mai pretentios, la 3-4 km mai la vale pe stanga, dupa un pod, e o cabana mai dotata, cabana Mija. In zona Obarsie sunt ceva pensiuni intre intersectie si coada lacului de acumulare.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Mersi de informatii, eu cred ca am sa fiu in jurul pranzului la Cabana Oasa, sunt curios ce friptane fac acolo :grin:

Am si eu statie (o tin pe 16), masina e un Ford Maveric cica verde, poate ne intalnim :h5

Link spre comentariu

am parcrs drumul wekendul trecut.sunt doar vreo 2 portiuni neasfaltate.partea cea mai rea este chiar la plecarea din obarse.drumul poate fi parcurs cu orice turism

2slow and 2 furious
Link spre comentariu

Partea nasoala din drumul pe care ti-l propui este Obarsie-Petrosani, care dupa parerea mea nu este 'in limta suportabilului' ci 'incredibil de prost'. L-am facut acu 3 saptamani cu LandCruiserul si a trebuit sa incetinesc, am mers chiar cu a 2-a in unele locuri. Asta inseamna ca gropile sunt grave :-(

Link spre comentariu

Sunt dator cu un mea culpa privind starea drumurilor. Am facut sambata cu Fabia traseul Petrosani-Obarsie-Sebes ca parte a unui traseu mai lung. Trebuie sa fiu de acord cu Watcher, limita suportabilului e depasita de cei 15 km, cred, dintre intrarea in cheile Jietului si limita de judet Hunedoara/Valcea. Mai corecta mi se pare categorisirea "sub curu' broastei".

Motivul: camioanele care lucreaza la Transalpina circula din greu intre Obarsie si Petrosani, iar portiunea de dincoace de limita de judet nu e in atentia companiei de drumuri nationale "divizia" cu sediul la Craiova. Pe partea valceana acum e OK, probabil se va asfalta pana sus cat de curand.

Obarsie-Sebes e parfum. Ca o "consolare" pot zice ca E79 Simeria Petrosani are deasemenea o portiune de tot cac..ul intre Calan si Hateg iar Targu Jiu-Petrosani(parcurs azi) e la fel de jenant intre Iezureni si Bumbesti Jiu. In conditiile astea din orice parte ai vrea sa ajungi la Petrosani, ai macar un 10 km de drum tip Berceanu.

@ SorinD: Imi pare rau ca nu ne-am intalnit, am tinut statia pe 16 dar tot ce am auzit intre Petrosani si Sebes au fost unii care pe la Oasa povesteau ceva de capu' lu' lacu'.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Intradevar, strada intre Obirsie si Petrosani nu-i pentru turisme (desi erau cu zecile, la gratare...) dar avea dreptate F_zoltan cand zicea ca eventualii draci se compenseaza cu splendoarea peisajului :grin:

Cat despre Sebes - Obirsia Lotrului, din circa 80 de km doar 6 nu sunt asfaltati, in rest e foarte buna :y

@ F_zoltan: eu pe 16 n-am auzit nimic-nimic, insa din cauza de nevasta somnoroasa am plecat tarziu de-acasa, am ajuns la Cabana Oasa doar pe la ora 14... Ramane sa ne-ntalnim data viitoare ! :2dr

@ restul: zone splendide, friptane bune, hribe la tona, strada acceptabila... Eu zic ca merita o plimbare pe-acolo :y :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare