treger_felix Postat August 25, 2010 Partajează Postat August 25, 2010 Mare impas! Dupa ce am comandat si am primit deosebit de prompt rulmentii intermediari de la cardan, precum si semeringul diferentialului spate de la o firma din Anglia, m-am dus la service ca tot omul sa-i schimb. Toate bune si frumoase, mi-au dat cardanul complet jos, au inlocuit semeringul, au completat ulei in diferential si au inceput dezasamblarea cardanului pentru inlocuirea rulmentilor. In scurt timp minunatia s-a produs, ca sa scoata crucile cardanice de pe rulmenti si cuplajul vascos au recurs la metoda romaneasca de ciocaneala in crucea cardanica, fara sa tina cont ca aceasta e confectionata din fonta. :uameni Bineinteles ca dupa 5-10 ciocane "fine" o flansa de la crucea cardanica s-a rupt. Raspuns mecanic: " Dom'le e prima data cand patesc asta, la Aro si tractor asa le-am scos fara probleme". :br Asa ca, in momentul de fata umblu cu tractiune fata, nu mai bate nimic la cardan deoarece se afla in portbagaj. Dupa multe discutii cu "incapabilii" in culpa, am ajuns singur la concluzia ca nu ma pot cobora la nivelul lor de incapacitate mintala acuta (ei bineinteles dupa parerea lor nefiind vinovati cu nimic, eu am fost de vina ca am apelat la ei) si am decis sa renunt la absolut orice pretentie asupra lor, o sa-mi caut alt cardan si merg la un service serios. As intelege foarte usor incapacitatea mecanicilor si a conducerii service-ului daca nu as cunoaste faptul ca e un service cu pretentii din Alba Iulia, reprezentanta unui producator de piese auto si componente electronice auto foarte cunoscut din Germania si la care serviciile au un pret pe masura. NU vreau sa scriu numele firmei in acest post (asta ar fi poate reclama pentru ei - desi negativa), dar daca e cineva in zona are probleme cu masina si cauta un service, sa-mi dea PM si-i raspund la cine sa NU apeleze. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
landrover Postat August 26, 2010 Partajează Postat August 26, 2010 Re: Cardan Freelander Imi pare rau ptr. "intamplarea" nefericita. Probabil nu au stiut sa scoata sigurantele. E bine sa te "documentezi" putin inainte sa mergi la "service" de genul celui de care spui. Eventual le duci la bizoni o poza ca sa stie ca sa faca, cu toate ca toti astia cu service spun "lasa ca stim noi cum se face". Corect ar fi sa-ti plateasca daunele.Un cardan nu e ieftin si ai grija la alinierea rulmentilor intermediari si a viscocuplajului. Treaba era destul de simpla , uite aici: 1 Minunatul LR Discovery II Td5, 2001 White Wolves Offroad Club Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat August 27, 2010 Autor Partajează Postat August 27, 2010 Re: Cardan Freelander Flansa rupta de la crucea cardanica a fost trimisa la Cugir, se va reface in totalitate din acelasi material cu aceeasi duritate, tratamente, etc. Am comandat deja in Anglia 3 cruci cardanice, daca tot e bal bal sa fie, schimb tot. Cat despre desene, le am si eu toate, dar degeaba i le dai la un cioban sa se uite pe ele ca el tot cu ciocanul stie. In fine, sper ca in final sa iasa totul ca la carte. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Re: Cardan Freelander Ar treb sa schimb si eu rulmentii la cardan intr-un viitor apropiat, aceia langa catalizator pe jumatatea masinii. La cat te-au dus rulmentii? De service n-am probleme. La Ciolpani sunt super ok baietii. Tocmai mi-am facut directia si din nou am preferat sa fac cateva zeci de km pana la ei decat sa merg la toti coclitii prin oras. Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 28, 2010 Partajează Postat August 28, 2010 Re: Cardan Freelander Mai bine mergeai pana la Cluj sau Brasov la LR. Sunt cam putini meseriasi in tara de LR asa ca mai bine iti cumperi tu piesele si te duci la reprezentante si platesti manopera. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
treger_felix Postat August 30, 2010 Autor Partajează Postat August 30, 2010 Re: Cardan Freelander Ar treb sa schimb si eu rulmentii la cardan intr-un viitor apropiat, aceia langa catalizator pe jumatatea masinii. La cat te-au dus rulmentii? De service n-am probleme. La Ciolpani sunt super ok baietii. Tocmai mi-am facut directia si din nou am preferat sa fac cateva zeci de km pana la ei decat sa merg la toti coclitii prin oras. Doi rulmenti plus semeringul de la diferentialul spate m-au costat cu transport inclus din Anglia 270 lei. Land Rover Freelander TD4 Alfa Romeo 166 2.5V6, 24v - ex. Alfa Romeo 156 2.0TS - ex. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BlackLord Postat August 30, 2010 Partajează Postat August 30, 2010 Re: Cardan Freelander De pe ce site iei piese? Land Rover Freelander 1.8i 86KW (117HP) - Silver Edition MY01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dantrofin Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Re: Cardan Freelander Buna seara tuturor. De curand am schimbat rulmentii intermediari, si vibratiile pe care le aveam inainte de a-i schimba s-au accentuat intre 40 si 50 km h vibreaza cardanul de zici ca se rupe masina nu alta. Am dat cardanul jos si vibratiile au disparut merg cu 130 km h si nu se mai aude nimic,( cred ca nu e nici o problema daca merg fara cardan) am gasit un pic de joc la crucea din spate langa grup. V-as ruga sa imi spuneti si mie codul de la crucile cardanice si daca se poate sa-mi explicati cum se face alinierea rulmentilor si a viscocuplajului banuesc ca numai de aici pot fi acele vibratii. Va multumesc frumos si imi cer scuze ca intru asa rar pe forum. Land Rover Freelander TD4 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 25, 2011 Partajează Postat August 25, 2011 Re: Cardan Freelander http://lrparts.ru/engl/ Cauta aici, e programul pt repere. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutt daniel Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Re: Cardan Freelander Va salut. Azi am fost azi la revizie si pe langa cele stiute am descoperit joc la crucile cardanice, am comandat crucile cardanice cu 50 lei bucata GKN (si cele originale aveau stantate aceeasi firma. Dimensiunea au masurat-o la magazin dupa demontare. Hyundai Terracan 2.9crdi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
eugengaf Postat Noiembrie 4, 2013 Partajează Postat Noiembrie 4, 2013 Re: Cardan Freelander Buna seara tuturor. De curand am schimbat rulmentii intermediari, si vibratiile pe care le aveam inainte de a-i schimba s-au accentuat intre 40 si 50 km h vibreaza cardanul de zici ca se rupe masina nu alta. Am dat cardanul jos si vibratiile au disparut merg cu 130 km h si nu se mai aude nimic,( cred ca nu e nici o problema daca merg fara cardan) am gasit un pic de joc la crucea din spate langa grup. V-as ruga sa imi spuneti si mie codul de la crucile cardanice si daca se poate sa-mi explicati cum se face alinierea rulmentilor si a viscocuplajului banuesc ca numai de aici pot fi acele vibratii. Va multumesc frumos si imi cer scuze ca intru asa rar pe forum. la montare trebuie aliniate CRUCILE CARDANICE si nu mai vibreaza. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sir. Kid Postat Noiembrie 5, 2013 Partajează Postat Noiembrie 5, 2013 Re: Cardan Freelander Alinierea cardanului este obligatorie. In alta ordine de idei, daca ai rulemnti aftermarket s-ar putea sa fie ei problema. Eu asa am patit si la fel imi vibra si imi batea in caroserie, noi fiind. E de vina caucucurl prea moale care tine rulemntul. Cei de la ciolpani au incercat in toate felurile dar nu a mers. Pana la urma am luat rulmenti OEM si nu am mai avut probleme pana in ziua de azi. Succes Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 12, 2013 Partajează Postat Decembrie 12, 2013 Re: Cardan Freelander pot circula cu freelanderu' meu daca am dat jos cardanul? la mine a aparut un zgomot puternic si l-am dat jos..nu am investigat cauza..as vrea sa folosesc masina asa..doar cu tractiune fata,asa mai scade si consumul...cu anvelopele care le am pot urca si la munte,ideea e masina sa fie inalta ca sa nu ramai suspendat pe zapada troienita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Cardan Freelander la montare trebuie aliniate CRUCILE CARDANICE si nu mai vibreaza. Si cam cum se face alinierea crucilor cardanice ? Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Cardan Freelander Cand se schimba rulmentii de la cardan,se pun pe aceeasi pozitie,sau se dau semne pe caroserie inainte de a-i demonta pe cei vechi. In cazul tau, ca nu se mai cunoaste locul unde au fost rulmentii vechi,ii strangi pe cei noi,nu foarte tare si cu masina pe elevator,treci pana in viteza a5-a pana se echilibreaza singuri,o scoti din viteza si ii strangi pe pozitia care au ramas. Asa faceam la Niva si la Aro,poate la LRF, o exista si alta metoda. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ktalin Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Cardan Freelander pot circula cu freelanderu' meu daca am dat jos cardanul? la mine a aparut un zgomot puternic si l-am dat jos..nu am investigat cauza..as vrea sa folosesc masina asa..doar cu tractiune fata,asa mai scade si consumul...cu anvelopele care le am pot urca si la munte,ideea e masina sa fie inalta ca sa nu ramai suspendat pe zapada troienita. salut! Eu nu am cardanul, si am doi ani de cand merg asa. Am venit si din Anglia si nu am avut nicio problema. Iarna ma descurc cu tractiunea fata, cu anvelope bune, nu am nici o problema. Recunosc ca nu folosesc masina la munte. As vrea sa imi pun si eu cardan dar ma cam sperie costurile ulterioare cu IRD-ul, cu VCU, si prefer sa merg asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Cardan Freelander Cu putin efort se putea gasi poza asta, a mai fost postata. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vasi4manuu Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Cardan Freelander salut! Eu nu am cardanul, si am doi ani de cand merg asa. Am venit si din Anglia si nu am avut nicio problema. Iarna ma descurc cu tractiunea fata, cu anvelope bune, nu am nici o problema. Recunosc ca nu folosesc masina la munte. As vrea sa imi pun si eu cardan dar ma cam sperie costurile ulterioare cu IRD-ul, cu VCU, si prefer sa merg asa. multumesc pt. raspuns 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Cardan Freelander Am mai spus,nu se poate alinia cardanul decat prin fixarea rulmentilor cardanici pe pozitia optima! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 (editat) Re: Cardan Freelander salut! Eu nu am cardanul, si am doi ani de cand merg asa. Am venit si din Anglia si nu am avut nicio problema. Iarna ma descurc cu tractiunea fata, cu anvelope bune, nu am nici o problema. Recunosc ca nu folosesc masina la munte. As vrea sa imi pun si eu cardan dar ma cam sperie costurile ulterioare cu IRD-ul, cu VCU, si prefer sa merg asa. Eu nustiu' cu mergeti voi fara cardan,am mersi eu vreo luna 'de nevoie' si avea tendinte subviratoare,si parca spatele masinii se ridica si venea peste mine :wtf1:.Greutatii transmisiei si motorului nu este distribuita egala,de aici si probleme ale stabilitatii si daca o mai lasi si fara cardan spatele masinii face ce vrea el:wink: Editat Decembrie 17, 2013 de tonytherunner If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Cardan Freelander Eu nustiu' cu mergeti voi fara cardan,am mersi eu vreo luna 'de nevoie' si avea tendinte subviratoare,si parca spatele masinii se ridica si venea peste mine :wtf1:.Greutatii transmisiei si motorului nu este distribuita egala,de aici si probleme ale stabilitatii si daca o mai lasi si fara cardan spatele masinii face ce vrea el:wink: Este normal ce ti s-a intamplat,pt ca masina are centrul de greutate ridicat(fara kit-ul de inaltare),sa nu mai pomenim de socurile din IRD. Eu n-as renunta la 4x4,pt consum sau ca este masina mai "elastica". Prefer sa investesc in transmisie(VCU) si sa am masina in parametri,decat sa recurg la solutii de compromis. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Decembrie 20, 2013 Partajează Postat Decembrie 20, 2013 Re: Cardan Freelander pot circula cu freelanderu' meu daca am dat jos cardanul? la mine a aparut un zgomot puternic si l-am dat jos..nu am investigat cauza..as vrea sa folosesc masina asa..doar cu tractiune fata,asa mai scade si consumul...cu anvelopele care le am pot urca si la munte,ideea e masina sa fie inalta ca sa nu ramai suspendat pe zapada troienita. seamana cu asta (zgomotul) ......... Este cam greu de explicat pt ca sunt doua variante incercate de mine : 1.in mers accelerarea cu viteza cuplata (in afara de treapta intai) de la 1500 pana pe la 2000 se aude dar doar cand calc mai tare pedala de acceleratie,daca accelerez usor nu se aude 2.suspendata aici nu este nevoie de accelerare pt ca se aude foarte bine si motorul sta pe la intervalul acela de turatie (intre 1500 si 2000).Am lasat-o in a 5-a pt ca se auzea cel mai bine in celelalte trepte scadea ca intensitate si fregventa in ordinea descrescatoare a treptelor. Nu stiu daca am mai pus videoclipul asta dar il mai pun o data https://www.youtube.com/watch?v=jNCJ87h2zuA If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tonytherunner Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: Cardan Freelander Pozitia cardanului de la IRD la dift spate cum trebuie sa fie ,liniar perfect ????? la mine are o pozitie c-am ciudata If you own a land rover everyone expect to be a mechanic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 16, 2014 Partajează Postat Ianuarie 16, 2014 Re: Cardan Freelander La Freelander cardanul este deviat in partea din fata, datorita iesirii dezaxate a IRD-ului. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bratu romeo Postat Ianuarie 17, 2014 Partajează Postat Ianuarie 17, 2014 Re: Cardan Freelander La mine era drept ultima data Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate