Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cardan Freelander

treger_felix

Postări Recomandate

Re: Cardan Freelander

TVB000090G-1-170x133.jpg.3cb5c32d4c37622bf0c5640122e12bfa.jpg

Asta, adica cel de Freelander 1 (1997-2006), vine gata echipat cu tripoda.

Da acesta este la 1.603,64 ron la **********

Editat de DKW
http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79749-Trimiteri-catre-adrese-de-firme-piese-LR-altele-decat-cele-de-pe-forum
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va salut! Ma gandesc daca nu cumva poate fi modificat cardanul la iesirea din IRD - adica in loc de tripoda sa se adapteze o flansa pentru cruce cardanica! Oare ar merge?

Buna ziua

Chiar daca pare complicat se poate inlocui si se pune cu o culisanta . Avantajul este ca se poate inlocui apoi crucea foarte simplu .

Nu stiu acum daca pare economic sa platiti 1400.oo lei pentru inlocuire si echilibrare in set complet.

[ATTACH=CONFIG]202764[/ATTACH]

Da acesta este la 1.603,64 ron la **********

Sau 1080.oo lei pentru inlocuire "tripoda "tot cu echilibrare in ansamblu.

Editat de DKW

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Va salut! Ma gandesc daca nu cumva poate fi modificat cardanul la iesirea din IRD - adica in loc de tripoda sa se adapteze o flansa pentru cruce cardanica! Oare ar merge?

Atata vreme cat poti gasi la dezmembrari cardane cu tripoda in stare buna, sau optiunea de noi si care pot fi schimbate "in fata blocului" daca nu ai 2 maini pe stanga, nu vad de ce ai incerca un "upgrade" care nu va aduce vreo imbunatatire. Daca era vorba de o masina cu motorul montat longitudinal nu era o problema, dar la motoarele montate transversal s-ar putea sa schimbi mai des crucea cardanica fata de clasica tripoda. Daca aducea vreun beneficiu montarea unei cruci cardanice cel mai probabil ca BMW si marcile din grupul Rover ar fi facut acest upgrade.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Atata vreme cat poti gasi la dezmembrari cardane cu tripoda in stare buna, sau optiunea de noi si care pot fi schimbate "in fata blocului" daca nu ai 2 maini pe stanga, nu vad de ce ai incerca un "upgrade" care nu va aduce vreo imbunatatire. Daca era vorba de o masina cu motorul montat longitudinal nu era o problema, dar la motoarele montate transversal s-ar putea sa schimbi mai des crucea cardanica fata de clasica tripoda. Daca aducea vreun beneficiu montarea unei cruci cardanice cel mai probabil ca BMW si marcile din grupul Rover ar fi facut acest upgrade.

Categoric!

Dar cautam varianta mai umana financiar cu o durata mai lunga de viata .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Pentru ca am inteles ca tripoda se rupe cam des si nu se gaseste simpla! Asa o cruce cardanica se inlocuieste repede.

Tripoda nu se rupe chiar asa usor decat in cazul in care burduful de protectie s-a spart/rupt si a intrat mizerie la rolele ace. Cu o mentenanta minima tripoda aia rezista mult si bine.

mașina mea e din 2001 și nu a rupt tripoda, indiferent pe unde am mers

e adevărat că am schimbat mulți rulmenți, dar asta e altă poveste

Tu ai automata, nu se pune.:ha:

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Va salut ! Am revenit sa va arat ce am facut cu cardanul. Am dus cardanul la un atelier ce reconditioneaza planetare, rotule, tot ce se poate si a comandat un burduf care se potriveste, amontat tripoda la locul ei si eu acasa le-am montat pe rand la locul lor, am strans suruburile, dupa care am tras burduful si am pus coliere de plastic. Se poate vedea in poza. Nu bate nu vibreaza merge ca unsa. Am schimbat vascocupla si masina se misca mai usor acum la manevrele de intoarcere.Fotografie073.thumb.jpg.ac066883b4425c0d45cedd126665c6ee.jpgFotografie075.thumb.jpg.734592d7b29e98499117a1d444df7b0d.jpgFotografie044.thumb.jpg.d9ab63fce2a308c8e0545824ab35acc8.jpg

• Like 1
Link spre comentariu

:br:grin:.......@luci45 daca ai VCU nou te-as ruga sa pui niste indici de rotatie.....in genul celor de pe youtube....poti sa pui si un video s-a vedem si noi cum se comporta un VCU nou:tk

un exemplu....https://www.youtube.com/watch?v=L0ytdkWyEsQ

Editat de tonytherunner
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

[=luci45;941424]Va salut ! Am revenit sa va arat ce am facut cu cardanul. Am dus cardanul la un atelier ce reconditioneaza planetare, rotule, tot ce se poate si a comandat un burduf care se potriveste, amontat tripoda la locul ei si eu acasa le-am montat pe rand la locul lor, am strans suruburile, dupa care am tras burduful si am pus coliere de plastic. Se poate vedea in poza. Nu bate nu vibreaza merge ca unsa. Am schimbat vascocupla si masina se misca mai usor acum la manevrele de intoarcere.[ATTACH=CONFIG]204415[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204417[/ATTACH]

Dupa o tura cu un pic de viteza .. in jur de 130 verificati burduful . Se poate sa aveti o surpriza neplcuta !

Stiu ca viata-i scumpa dar mai bine verificati ca-i pacat de munca ...

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Dupa o tura cu un pic de viteza .. in jur de 130 verificati burduful . Se poate sa aveti o surpriza neplcuta !

Care ar fi motivul? Daca tot ati deschis subiectul veniti si cu un argument viabil.

Link spre comentariu

Care ar fi motivul? Daca tot ati deschis subiectul veniti si cu un argument viabil.

Pai nu puneau la fabrica un burduf de planetara fara garda metalica ? Forta centrifuga va avea castig. Acel burduf este conceput pentru articulatie planetara , pentru mobilitate fiind executat din materiale moi numai bune pentru miscari ample .

In vederea scaderii pretului final pentru aceste reparatii am incercat si aceste variante pe bancul de probe avand rezultate negative in acest sens .

De aceea am recomandat verificarea ca ar fi pacat sa se distruga acea bucata de cardan .

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Proba timpului va da verdictul. Cat despre burduful in cauza exista si replacement care arata la fel cu cel din poza, doar ca vine si cu colierele aferente.

1593497480_TDR100710_LIreplacement.jpg.93531c33c3b1d8909f7381788b124392.jpg

Link spre comentariu

Proba timpului va da verdictul. Cat despre burduful in cauza exista si replacement care arata la fel cu cel din poza, doar ca vine si cu colierele aferente.

Un cod la acestui burduf?

Tare as verifica.

Editat de DKW

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Multumesc , sincer nu-mi pare varianta buna . Ar fi nemaipomenit sa tina dar nu cred , macar sper.

Cel mai bine maine dupa prima tura la verificare pentru a fi siguri de reusita . Daca ramane fara vaselina se va distruge repede .

Editat de DKW

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

...sincer nu-mi pare varianta buna . Ar fi nemaipomenit sa tina dar nu cred , macar sper.

Totusi, pe ce se bazeaza aceasta speculatie?

In caz de necaz se poate schimba cu modelul vechi:

716470620_Freelander1propshaftgaiter.jpg.1adb05c370894edff30e59cc401c42e4.jpg

Link spre comentariu

Totusi, pe ce se bazeaza aceasta speculatie?

In caz de necaz se poate schimba cu modelul vechi:

Unde vedeti speculatie ?

Vorbim sau poate nu pricep eu de ceea ce a incercat sa repare la acel cardan . Daca exista oameni care spun ca este ok acea solutie este clar ca ori vorbesc din carti ori se dau a'tot stiutori fara a tine o cheie de 3'spe-n mana . Omul s-a chinuit sa rezolve o problema dar nimeni nu a zis sa verifice daca este ok pentru a nu arunca la gunoi si munca si banii pe urmatorul ax sau aici probabil cineva se gandeste ca poate da el o bucata de cardan... unde speculatie ?

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Atata vreme cat piesa schimbata este pentru masina in cauza, dedicata, nu vreo improvizatie, nu vad de ce ar exista probleme, in plus banuiesc ca exista si o garantie a lucrarii.

Cat despre "calificativele" acordate voalat, suntem intr-o comunitate unde se presupune ca ne ajutam reciproc in limita timpului disponibil si a experientei fiecaruia...

P.S: majoritatea celor care posteaza in sectiunea asta cred ca au tinut in viata lor o cheie de "3'spe" in mana.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Pai aici este o problema , piesa este o adaptare vanduta de x dealeri ca original nu este cod sau poate nu gasesc eu in program... nu este originala cum a facut-o mama ei iar colierele de plastic iarasi nu-s ok . Garantie ? Home made service ? Nu-i garantie , ca sare burduful , se uzeaza prematur articulatia in cauza si nu raspunde nimeni . Omu' pierde banii iar povestea cu cheia va garantez ca este adevarata !

Daca aveti posibilitatea vedeti ca in China se gasesc identice cu cele in cauza dar acolo intervine calitatea .

Nu pot fi toate roz...

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

Pai aici este o problema ' date=' piesa este o adaptare vanduta de x dealeri ca original nu este cod sau poate nu gasesc eu in program... nu este originala cum a facut-o mama ei [/quote']

1) depinde de ce program folositi.

2) de-a lungul timpului s-au adus modificari ale unor repere, prin inlocuirea lor cu altele livrate de alt producator.

3) o simpla cautare pe google "Freelander 1 propshaft gaiter" poate fi destul de concludenta.

colierele de plastic iarasi nu-s ok.

Momentan nu avem de unde sa stim daca nu cumva este o solutie provizorie, poate proprietarul are in vedere inlocuirea lor. Pe de alta parte exista si coliere autoblocante de foarte buna calitate care nu cedeaza prea usor la intemperii si stres mecanic, asa ca sa nu ne pripim si sa ne aruncam in afirmatii pana nu vedem finalul lucrarii sau opinia proprietarului.

In zona respectiva, in afara de glisarea fata-spate asigurata de culisa, jocurile laterale sunt aproape inexistente, asadar nu e nevoie de coliere stranse pana "iese apa din ele" pentru a tine burduful in cauza la pozitie.

Daca aveti posibilitatea vedeti ca in China se gasesc identice cu cele in cauza dar acolo intervine calitatea .

Din pacate pentru toata lumea, foarte multe repere de pe foarte multe marci se fac tocmai in China datorita pretului de productie.

povestea cu cheia va garantez ca este adevarata !

In incheiere, daca vreti sa executati diverse operatii la Freelander documentati-va bine inainte de a o face, exista foarte putini mecanici care stiu intr-adevar cu ce "se mananca" un Land Rover, motiv pentru care posesorii ajung incet-incet sa fie proprii mecanici.

Si pentru a detensiona putin atmosfera:

1980654055_LRproud.jpg.4e50839872abd4578ef1a18c8803235a.jpg

Editat de DKW
  • Like 1

Link spre comentariu

In incheiere, daca vreti sa executati diverse operatii la Freelander documentati-va bine inainte de a o face, exista foarte putini mecanici care stiu intr-adevar cu ce "se mananca" un Land Rover, motiv pentru care posesorii ajung incet-incet sa fie proprii mecanici.

:

M-am tot invartit de doi ani in jurul freelander-ului, mi-am tot bagat nasul pe unde am putut si cu toate vaicarelile noastre pot spune ca modelul freelander 1 nu e nici o masina iesita din comun nici una complicata. Motorul Td4-99% identic cu al unui BMW berlina pe care l-am vazut pe un banc de lucru. Cardan, VCU, cutie transfer = o gluma pe langa alte sisteme de transmisie similare. Electronica-la limita necesarului fara artificii si butoane inutile.

In concluzie (dupa parerea mea) un mecanic auto care se incalceste intr-un Freelander, cu parere de rau, ala nu e mecanic adevarat.

Link spre comentariu

@Radu-N, pentru a putea repara o masina trebuie sa intelegi si cum functioneaza toate ansamblele de pe ea, este valabil pentru orice marca, dar asta inseamna si un dram de minte, ceea ce nu-i caracterizeaza pe unii mecanici.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare