Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cardan Freelander

treger_felix

Postări Recomandate

Re: Cardan Freelander

@DKW orice masina are secretele ei dar nu la asta ma refeream ci la organe si subansamble standard! I-ti inchipui ce pateste un novice ca mine cand intra pe mana unor astfel de mecanici.

De ex. VCU este un simplu cuplaj elastic cu bolturi.....:sh2.

Stii ca nu toti au cunostinta de filtrul epurator!!! Ca atare nu-l schimba.

Nu demult s-a dezbatut in cadrul unui topic problema tobei ....intermediare. Problema a fost ridicata de un coleg de pe forum care nu e mecanic auto dar cand un mecanic te abureste cu toba intermediara (ca doar si Dacia 1300 avea la fel :ha:)nu cred ca e scuzabil. Asta nu e o particularitate LRF.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

[=luci45;941424]Va salut ! Am revenit sa va arat ce am facut cu cardanul. Am dus cardanul la un atelier ce reconditioneaza planetare, rotule, tot ce se poate si a comandat un burduf care se potriveste, amontat tripoda la locul ei si eu acasa le-am montat pe rand la locul lor, am strans suruburile, dupa care am tras burduful si am pus coliere de plastic. Se poate vedea in poza. Nu bate nu vibreaza merge ca unsa. Am schimbat vascocupla si masina se misca mai usor acum la manevrele de intoarcere.[ATTACH=CONFIG]204415[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204416[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]204417[/ATTACH]

Dupa o tura cu un pic de viteza .. in jur de 130 verificati burduful . Se poate sa aveti o surpriza neplcuta !

Stiu ca viata-i scumpa dar mai bine verificati ca-i pacat de munca ...

Da ai dreptate, este o solutie ieftina ce am facut eu, stiu ce se poate intampla, datorita cheltuelilor cu VCU nu m-am intins mai mult. Poza am facuto dupa o saptamana de circulat cu masina, oricum urmaresc ce se intampla dedesupt, multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

Pai aici este o problema , piesa este o adaptare vanduta de x dealeri ca original nu este cod sau poate nu gasesc eu in program... nu este originala cum a facut-o mama ei iar colierele de plastic iarasi nu-s ok .

In link-ul pe care ti l-am dat ai producatorii aferenti (inclusiv LR), iar magazinul este unul de renume din UK.

Daca ai ceva sa ne propui, furnizezi, repari, etc de ce nu ne spui direct? Stim ca reconditionezi cardane. Da-ne niste exemple de cardane, preturi, garantie, etc si rezolvam toate discutiile. Nu este mai bine asa? Multumesc.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Treaba cu colierele de plastic,o cred,eu am folosit la burduf coliere de tabla de unica folosinta,cele care se strang cu clestele.Exclus cele care au surub. A costat 15 lei setul.Aceasta operatiune am facut-o saptamana asta,numai ca am folosit burduf de planetara de dacie,partea dinspre cutie.Sa vedem cat va rezista.Am mai gasit un burduf fabricat de rolast,mai gros in carne,fata ce cel fabricat de srl,care m-a tinut o luna.O sa va tin la curent cu evolutia lui in timp.

Link spre comentariu

Treaba cu colierele de plastic,o cred,eu am folosit la burduf coliere de tabla de unica folosinta,cele care se strang cu clestele.Exclus cele care au surub. A costat 15 lei setul.Aceasta operatiune am facut-o saptamana asta,numai ca am folosit burduf de planetara de dacie,partea dinspre cutie.Sa vedem cat va rezista.Am mai gasit un burduf fabricat de rolast,mai gros in carne,fata ce cel fabricat de srl,care m-a tinut o luna.O sa va tin la curent cu evolutia lui in timp.

Rezista domnu rezista....de ce sa nu reziste!!(la dacie nu se invirte si sta in conditi vitrege)

Tot secretul este cantitatea de vasilina.

• Like 1
Mai ! dar nu va convine chiar nimic?!
Link spre comentariu

Rezista domnu rezista....de ce sa nu reziste!!(la dacie nu se invirte si sta in conditi vitrege)

Tot secretul este cantitatea de vasilina.

S-a pus un pliculet,care vine de obicei cu burduful.:wink:

Link spre comentariu

Fiind implicat si eu in problema asta,si gasind o metoda de reusita ,ar fi cativa factori esentiali....

-cantitatea de vaselina(cum a zis @jantorero)este esentiala....mai mult sau mai putin duce ori la explozia burdufului ori la ungere insuficienta.....dupa multe cautari am gasit cantitatea ideala de vaselina.... 130 gr.

-calitatea burdufului si firma de care este facut

-montarea burdufului si strangerea colierelor astfel incat burduful sa nu fie nici presat nici prea alungit (cei care au umblat stiu despre ce vorbesc:grin:)

burduful GKN care il am de vreo 5000 km :x

DSC01897.JPG.3de72bc229d115c2b0df8613578cd700.JPG

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Fiind implicat si eu in problema asta,si gasind o metoda de reusita ,ar fi cativa factori esentiali....

-cantitatea de vaselina(cum a zis @jantorero)este esentiala....mai mult sau mai putin duce ori la explozia burdufului ori la ungere insuficienta.....dupa multe cautari am gasit cantitatea ideala de vaselina.... 130 gr.

-calitatea burdufului si firma de care este facut

-montarea burdufului si strangerea colierelor astfel incat burduful sa nu fie nici presat nici prea alungit (cei care au umblat stiu despre ce vorbesc:grin:)

burduful GKN care il am de vreo 5000 km :x

Ai si un cod pt burduf?:grin:

Link spre comentariu

Cardan Freelander

am putin timp si scriu

Pai folosesc in principiu Microcat , Gkn master , Dana ...

Daca o sa caut "Freelander 1 propshaft gaiter" pe Google o sa am prima poza cu adevaratul burduf...

Conform tuturor legilor nescrise tot ce este provizoriu devine definitiv . Asta chiar daca in 2 posturi mai sus sustineati ca nu este vreo improvizatie ...

Jocurile laterale aproape nu sunt dar exista , iar la cardane exista si o suficienta forta centrifuga .

Din China puteti gasi reparele care ar trebui dar identificarea lasa de dorit .. timp ... pret mic si calitate aferenta sau pret normal pentru un reper la pretul corect .

Spre incheiere nu stiu daca ati facut referire la mine in vederea documentarii .. dar daca DA mai documentati-va!

Pentru mine atmosfera nu a fost chiar tensionata pe cat credeati .

Domnul Luci in poza parca am vazut urme usoare de vaselina , va rog , verificati ca altfel o sa crape .

Domnul MariusG , nu trebuie sa spun ca repar , fac , dreg , carpesc.. , daca cititi bine postul veti vedea ca am sfatuit sa verifice nu am sfatuit sa cumpere de la mine sau din alta parte pentru ca din pacate eu nu am pe stoc exact ce trebuie . Credeti ca in stocul meu de piese nu se gasesc si ceva coduri de burdufe de planetara ? As putea monta dar nu vreau sa gresim ...

Referitor la oferta voi deschide un post la sectiunea Promo.

Cu deosebita consideratie

Mircea Balas

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Dupa o luna de "ploi putrede" (vorba lui Sadoveanu) azi am vazut in sfarsit soarele. Si ca sa nu pierd bunatate de zi degeaba am dus masina la un consult.

Printre altele am ajuns la concluzia ca rulmentii intermediari de pe cardan trebuie inlocuiti cat mai curand. Nu fac zgomot dar garniturile de fixare in carcasa nu mai au viata lunga. Stiu ca s-a mai discutat problema asta pe forum dar nu gasesc topicul respectiv. La magazinul ala care incepe cu L si are sufixul "atelier" sunt disponibili rulmenti GKN si ALLMAKES. Citisem undeva pe forum ca un coleg montase ALLMAKES si nu tinusera decat 500 Km. E adevarat? Nu de alta dar GKN sar deocamdata din buget ca anul pana in iunie sunt programate toate cele (schimb uleiuri, filtre, din nou bieletele schimbate dealtfel acum 2 ani, ITP etc).

Si daca tot schimb rulmentii, din topicurile citite am inteles ca e recomandabil sa se schimbe si prezoanele flanselor de capat si burduful tripodei eventual. Voi asa ati procedat?

Editat de Astral
Link spre comentariu

Salut! Eu am rulmenti ALLMAKES la cardan si am cam 3000 km cu ei si nu au nicio problema. Eu folosesc masina in mediul forestier 60%. Am un coleg care a folosit suportii de grup spate ALLMAKES si dupa doua saptamani i-a schimbat pentru ca s-au rupt bucsile de cauciuc. Am vazut ca diferenta de pret este destul de mare intre GKN si ALLMAKES. Eu as merge pe ALLMAKES la rulmenti. Numai bine.

Link spre comentariu

Salut! Eu am rulmenti ALLMAKES la cardan si am cam 3000 km cu ei si nu au nicio problema. Eu folosesc masina in mediul forestier 60%. Am un coleg care a folosit suportii de grup spate ALLMAKES si dupa doua saptamani i-a schimbat pentru ca s-au rupt bucsile de cauciuc. Am vazut ca diferenta de pret este destul de mare intre GKN si ALLMAKES. Eu as merge pe ALLMAKES la rulmenti. Numai bine.

Mersi de info. A fost necesar sa mai schimbi ceva cand ai dat jos cardanul?

Link spre comentariu

Totusi: 3000km nu sunt edificatori pentru comportamentul rulmentilor. Parerea mea!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Totusi: 3000km nu sunt edificatori pentru comportamentul rulmentilor. Parerea mea!

Corect insa cineva a afirmat ca picasera din nou dupa numai 500 km. Din pacate am scormonit forumul dar nu mai gasesc topicul respectiv sa vad ce si cum.

Nu arunc nici cu banii dupa caini dar nici niste rahaturi nu vreau sa pun. Am schimbat bieletele stabilizatoare acum fix 2 ani. Acum bate una, in concluzie cele noi au fost niste trante si trebuie sa le schimb pe amandoua pt. ca mai mult ca sigur va pica si cealalta.

Link spre comentariu

Corect insa cineva a afirmat ca picasera din nou dupa numai 500 km.

M-am uitat acum, din pura curiozitate dupa unul din coduri (nu e neaparat nevoie sa fie exact codul de care ai nevoie, se pare ca sunt ceva diferente in functie de VIN): oferta lrdirect cuprinde nu mai putin de 8 produse din surse/producatori diferiti, intr-o plaja de preturi destul de larga. Ca idee: "Allmakes", din ce stiu eu nu este un producator, ci reprezinta o sursa de aprovizionare incerta (pot fi comercializate repere de la producatori diferiti sub acest nume, producatori necunoscuti dealtfel).

Pentru edificare:http://www.lrdirect.com/TOQ000040-Bearing-Propshaft-Freelander/

Link spre comentariu

Corect insa cineva a afirmat ca picasera din nou dupa numai 500 km. Din pacate am scormonit forumul dar nu mai gasesc topicul respectiv sa vad ce si cum.

Nu arunc nici cu banii dupa caini dar nici niste rahaturi nu vreau sa pun. Am schimbat bieletele stabilizatoare acum fix 2 ani. Acum bate una, in concluzie cele noi au fost niste trante si trebuie sa le schimb pe amandoua pt. ca mai mult ca sigur va pica si cealalta.

Pe masina sotiei (userul @Alexa) am schimbat tampoanele de la diferential si au picat foarte repede, dar au fost schimbate pe garantie, la vremea respectiva a fost un lot cu probleme. Din cate stiu stocul a fost returnat...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

@teddybear, merci mult de link. Din pacate eu nu prea am rabdare sa sap pe net asa ca adresa e binevenita.

Nici nu trebuie sa sapi prea mult:wink:

Etapele necesare sunt:

• identifici codul piesei necesare; aici, de multe ori ai nevoie de VIN-ul masinii! Daca totusi ai incertitudini, in comentariul pe care-l faci la efectuarea comenzii, specifici seria masinii (ultimele 7 cifre din VIN)
  • bagi codul in goagal
  • alegi "magazinul" care iti convine

Pentru prima etapa ai nevoie de Microcat (ori instalat pe calculator, ori de unul on-line), gasesti amanuntele necesare intr-unul din topicurile "sticky" din sectiunea LR:wink:

Spor la cumparaturi!

Link spre comentariu

Nici nu trebuie sa sapi prea mult:wink:

Etapele necesare sunt:

• identifici codul piesei necesare; aici, de multe ori ai nevoie de VIN-ul masinii! Daca totusi ai incertitudini, in comentariul pe care-l faci la efectuarea comenzii, specifici seria masinii (ultimele 7 cifre din VIN)
  • bagi codul in goagal
  • alegi "magazinul" care iti convine

Pentru prima etapa ai nevoie de Microcat (ori instalat pe calculator, ori de unul on-line), gasesti amanuntele necesare intr-unul din topicurile "sticky" din sectiunea LR:wink:

Spor la cumparaturi!

Mersi de sfaturi. Pana acum pentru coduri am folosit un catalog BM foarte simplu si rapid de utilizat. Am sa incerc si Miocrocat-ul cel faimos.

Last edit

Catalogul de care vorbeam mai sus e de fapt un microcat in format scris. Totusi sunt unele detalii pe care nu le da adica nu am totul pana la ultimul surub. Probabil contine numai reperele furnizate de Bearmach. Asa ca un soft microcat urmeaza.

Editat de Radu-N
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Eu cred ca va trebui sa schimb tampoanele pe cardan, pentru ca la o debraiere fina se aude un tacanit scurt. Rulmentii intra in vibratie pe la 80-100 kmh, trebuiesc schimbate si ele. Acum ma orientez dupa piese de schimb.

Link spre comentariu

Eu cred ca va trebui sa schimb tampoanele pe cardan, pentru ca la o debraiere fina se aude un tacanit scurt. Rulmentii intra in vibratie pe la 80-100 kmh, trebuiesc schimbate si ele. Acum ma orientez dupa piese de schimb.

Buna seara

Nu va apucati sa cumparati tampoane , verificati prima data crucile si tripoda fata . Noi acolo gasim defect in general . Cardan6l intra in vibratie din cauza dezechilibrului indus de componentele mai sus enumerate .

Pentru alte nelamuriri nu ezitati sa puneti intrebari .

Mircea

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Nu va apucati sa cumparati tampoane , verificati prima data crucile si tripoda fata . Noi acolo gasim defect in general.

Partea asta ati sarit-o.

Rulmentii intra in vibratie pe la 80-100 kmh

Tripoda ar putea fi de vina, in schimb crucile cardanice la Freelander cedeaza destul de greu, mult mai des se uzeaza rulmentii intermediari, cei de la VCU, si dau acele vibratii la o anumita viteza.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare