Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cardan Freelander

treger_felix

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Re: Cardan Freelander

am dat azi cardanul jos. erau mucificati rulmentii. ambii. ca o curiozitate, sellerul de pe ebay de la care am luat VCU reconditionat in 2012 m-a intarziat vreo saptamana spunand ca asteapta niste "rulmenti buni". asa buni au fost ca am mers cu ei haraind de-atunci.

interesant e ca zgomotul de frecatura se ducea pana-n fata in IRD si de pe-acolo se auzea. acum sunt cu cardanul in portbagaj si caut sa mi iau niste gkn-uri din uk. la ziduri mi s-a propus ca buni unii OE la 280/buc., iar genuine nu erau pe stoc la vreo 380 lei.

as fi pus si unii second, dar am inteles ca nu se pot scoate. am stat chiar langa mecanic cand i-a taiat cu... flexul. :grin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am dat azi cardanul jos. erau mucificati rulmentii. ambii. ca o curiozitate, sellerul de pe ebay de la care am luat VCU reconditionat in 2012 m-a intarziat vreo saptamana spunand ca asteapta niste "rulmenti buni". asa buni au fost ca am mers cu ei haraind de-atunci.

interesant e ca zgomotul de frecatura se ducea pana-n fata in IRD si de pe-acolo se auzea. acum sunt cu cardanul in portbagaj si caut sa mi iau niste gkn-uri din uk. la ziduri mi s-a propus ca buni unii OE la 280/buc., iar genuine nu erau pe stoc la vreo 380 lei.

as fi pus si unii second, dar am inteles ca nu se pot scoate. am stat chiar langa mecanic cand i-a taiat cu... flexul. :grin:

Daca iti place sa mesteresti toata ziua, poti pune unii mai ieftini, dar altfel iei ceva de calitate si termini ok treaba. Trecand peste partea cu zgomotul, orice vibratie provocata de rulmenti se propaga in IRD si DIF, si apar alte belele.

Numai bine,

Alin

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

....cine a zis asta (auzi cu flexu') :ha:....ori fi ei intepeniti dar de scos se scot ca nu i-a sudat

nimeni:grin:

• Like 1
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

....cine a zis asta (auzi cu flexu') :ha:....ori fi ei intepeniti dar de scos se scot ca nu i-a sudat

nimeni:grin:

pare ca e o treapta in axul VCU cat grosimea inelului exterior. dupa ce i-ai bagat, n-ai in ce bate sa-i scoti intregi. faceau glume ca ei monteaza si SH, numai sa gasesc pe cineva sa mi-i scoata. chiar aveau la fiare vechi un VCU aruncat..ce avea rulmentii originali FAG..mergeau brici...dar au zis ca n-au cu ce sa-i scoata, si ca daca vreau..imi pun cu tot cu VCU. dar nu dau eu VCU-ul meu recondtitionat cu unul aruncat ca stiu ce-am patit.

bineinteles, extragerea VCU din cardan s-a facut tot la baroase in partea aia de care plangea cineva mai devreme ca i-a spart-o un mecanic istet.

Editat de christi
Link spre comentariu

Daca iti place sa mesteresti toata ziua, poti pune unii mai ieftini, dar altfel iei ceva de calitate si termini ok treaba.

treaba e sa nu ti se vanda unii de "calitate" si sa faca precum cei ieftinache.

Link spre comentariu

Flexul , cheie universala ... rezultate maxime in timp record !

Avem la atelier de la 500w disc 115 pana la 3000 w 230 disc . Taiem orice !

ReparatiiCardane.ro

ReparatiiPerneAer.ro AirRide.ro

Vodafone: 0729898278 0721479812

Orange: 0754823618

Upc 0213468927 , Bucuresti , Sector 3 ,B-dul Theodor Pallady 57 .

Link spre comentariu

Flexul , cheie universala ... rezultate maxime in timp record !

Avem la atelier de la 500w disc 115 pana la 3000 w 230 disc . Taiem orice !

mai, dar ia zi...nu scoateti si rulmenti de pe vcu ..intregi? asa...la distrus oricine poate.

Link spre comentariu

ce magarie. insertia si scoaterea rulmentului de pe axul VCU se face cu o presa. pentru scoatere se apasa pe ax, vcu cazand in jos la finele operatiei si pentru insertie vcu e proptit in ceva si se apasa presa pe rulment prin intermediul unui inel. simplu ca bunaziua.

VCUBearings.thumb.jpg.c472763215ce54fc90ff157ad3230681.jpg

Link spre comentariu

Atelierele mai rasarite au tot felul de extractoare, deci nu se pune pb. de scoatere a unor rulmenti, dar prin centrele de dezmembrare nu sta nimeni la discutie, da cu flexul si scoate VCU. Rulmentii sunt "pomana" fata de un VCU. Apoi ce te face sa crezi ca unii sh sunt mai ok decat unii noi (chiar si after). Am vazut la cineva rulmentii ok (adica nu chitaiau), dar mansonul dus (pb nu au fost centrati bine), cine crezi ca sta sa caute posibilitati de reparare?

Numai bine,

Alin

Editat de alin75
  • Like 1

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

buna ziua. am si eu o intrebare: daca pun vcu-ul de la alt cardan poate sa fie vreo problema? adica trebuie centrat din nou? mulumesc

Ce sa centrezi ??? .....cardanele sunt echilibrate independent de aceea si se vand separat fara a si nevoie de echilibrare totala a cardanului ....si VCU la fel are amortizorul ala de vibratii....este poate cel mai simplu sistem 4x4 care nu prea are nevoie de semne pentru pozitii (la altele daca nu-l pui cum a fost din fabrica vibreaza in draci):wink:

Editat de tonytherunner
  • Like 1
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

mai, dar ia zi...nu scoateti si rulmenti de pe vcu ..intregi? asa...la distrus oricine poate.

Sper ca ati inteles partea cu " flexu ' " , avem tot ce trebuie sa nu taiem toata ziua .

• Like 1

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

eu am luat codu piesei cu G in coada, FAG rulmentii cu GKN mount. 500lei pe ebay cu transp cu tot. +250 dat jos cardan, remontat. montaj la ciocan, mi-au cam deformat shieldurile alea la servisu magazinului.

Link spre comentariu

eu am luat codu piesei cu G in coada, FAG rulmentii cu GKN mount. 500lei pe ebay cu transp cu tot. +250 dat jos cardan, remontat. montaj la ciocan, mi-au cam deformat shieldurile alea la servisu magazinului.

Astia OEM,tot FAG cred ca sunt la baza,si ajung la 520 lei,nu ma mai complic cu e-bay.Oricum,nu se compara cu ce am luat prima oara...:sl

Link spre comentariu

Daca o buna parte din mecanici ar intelege eu cevas mai face ... frumos dar in anumite conditii nu se mai aplica ceea ce este descris in manual . Trebuie presa dedicata sau FLEX ! A , am uitat , noi avem si prese ...

ReparatiiCardane.ro

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare