Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie L200 1995

maxx0772

Postări Recomandate

Salutari la toata lumea!

Citesc zi de zi forumul de cateva luni, de cand se impune achizitia unui 4x4, in special unul utilitar, intr-o prima faza...si, de ce nu, implinirea unui vis pentru partea de hobby.

Ca urmare a discutiilor si sfaturilor de aici, foarte amanuntite de altfel, m-am hotarat la un L200, second...din pacate, dar "cresc" eu mare!

Rugamintea mea ar fi daca se pot da cateva detalii asupra urmatoarei descrieri:

" fabricatie: 1995, , 185,000 km, Transmisie: manuala, Putere: 96 CP (71 kW), Cilindree: 2500 cm³, euro2, usi: 4/5, Tara de origine: Germania, cut. man. 5+1, servodir., 4×4 H, 4×4 L, 4×2, cârlig remorcare..."

Am citit paginile dedicate Mitsubishi, dar cred ca nu am gasit nimic referitor la acest model.

Scuze daca mi-a scapat ceva..

Cu respect!

Editat de maxx0772
Mitsubishi L200 / 2002
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfat achizitie L200 1995

Salutare! Ce te intereseaza mai exact la modelul respectiv?

Eu folosesc o asemenea masina de ceva timp (este a doua de acest fel din ultimii doi ani).

De altfel, sunt mai multi colegi pe forum care au in dotare asemenea acaret si care ti-ar putea da sfaturi legate de modelul respectiv.

In general, este un animal de povara care cu o ingrijire minima te poate ajuta la nevoie mai mult decat ar face-o altele.

Motorul de care faci vorbire este cel mai "anemic" dintre cele care au echipat modelul respectiv, dar datorita demultiplicarii cutiei de viteze nu da senzatia de oboseala prea curand.

Singura problema pe care o poate avea (la anii lui), apare eventual la turbina, daca nu a fost protejata corespunzator. De asemenea, verifica cu atentie sistemul de racire (cateodata au prostul obicei sa incalzeasca in sarcina si eventual sa parleasca chiulasele datorita termostatului, viscocuplajului, radiatoarelor infundate, busoanelor de radiator cu supapa blocata sau furtunelor imbatranite.

In rest, transmisia mie mi s-a parut ok, in regim de folosire normala (pe strada sau soft offroad) indiferent daca am mers cu ea goala sau incarcata cu maxim o tona.

La capitolul confort, nu e tocmai o limuzina de lux, dar daca ai bafta sa fie modelul warrior sau 4life, o sa beneficiezi de aer conditionat, scaune de piele, geamuri electrice si inchidere centralizata. Varianta 4work este ceva mai spartan echipata.

Capacitatea de incarcare este destul de mare, datorita arcurilor lamelare spate, in detrimentul sus amintitului confort. La tractat, am reusit performanta de a-l exploata cu 3 tone dupa el un drum de vreo 2800 km, astfel incat ma declar multumit.

In ansamblu, eu am fost multumit de masina, folosind-o zi de zi, astfel ca o recomand. Sa nu uitam aspectul exterior, care mie imi place foarte mult, dar aici e chestie subiectiva, asa ca trecem repede peste...

Nu in ultimul rand, daca esti vitezoman, orienteaza-te la altceva, deoarece un L200 merge cu maxim 160 km/h, iar viteza de croaziera la care se simte bine este de aproximativ 130 km/k.

Bafta la achizitie!

Link spre comentariu

Multumesc mult pentru informatii, iar in speranta ca mai capat cate unele, am sa mai fac cateva precizari ce mi-au scapat.

Viteza maxima nu e o problema, deoarece utilizarea ei nu necesita asa ceva.

Mai exact, motivul principal al achizitiei este accesul la proaspata "mosie", o concesiune a unui luciu de apa de 20 ha ce va fi transformata iintr-o ferma piscicola si baza de agrement pentru pescuit sportiv. Drumul de acces din sosea pana acolo inseamna circa 10 km de drum spart de piatra, plus 2 km de drum de tarla, deci noroaie printre dealuri...asta pana am sa reusesc eu sa-l transform intr-un acces mai facil. Pe vreme buna se ajunge cu orice..dar la prima ploaie...va inchipuiti cum e!!!

Cum in urmatorii 20 de ani cu asta ma voi ocupa (sper), clar se impune , dupa parerea mea, un mijloc de transport mai adecvat.

Am ales varianta pick-up pentru ca deja am fost nevoit sa caut diverse solutii de transport materiale si ...vorba cu omul gospodar si carul...

Deci...utilizare mixta...asfalt si dealuri cu noroi la ploaie, plus ceva de carat cand e cazul.

Iar nu in ultimul rand...stiti cum e cu "jucariile" barbatilor...daca se poate, de ce nu si un inceput de drum in ale off-road-ului, nefiind strain de aceasta latura al spiritului de aventura, mai ales in echipa.

Toate bune si multumesc mult.

Mitsubishi L200 / 2002
Link spre comentariu

oldcarsmaniac ce ai vrut sa spui cu turbina protejata corespunzator?

la pajero asta al meu cu motor de 2,8 am cateodata impresia ca se opreste alimentarea sau nu se mai invarte turbina ceea ce e putin posibil... pt ca se accelereza pana pe la 2500 de ture si apoi parca are un gol dupa care se accelereza normal, dar asta nu mi se intampla tot timpul, adica daca o accelerez la maxim nu se mai simte acel gol....

Link spre comentariu

Maxx0772,unde e viitoarea ferma piscicola,in ce zona?Cind va fi gata poate venim sa dam la un peste si mai dicutam si de 4x4 :h5

La 10 km de Podu-Iloaie, sat Romanesti, dar abia de la anul va avea peste, acum sunt in santier. Oricum, am eu ceva in cap si pentru posibilitati de camping, casute..pontoane cu stuf...bucatarie de vara...tot ce trebui pentru un loc decent si o oaza de evadare si relaxare.

Acum trebuie neaparat sa rezolv cu masina!

Mitsubishi L200 / 2002
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare