Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

consum real vitara...

catalin.A

Postări Recomandate

Re: consum real vitara...

Vitara LWB 1,6 16 valve, mers destul de turat 3000 - 3500 ture si in general pe la 100 km si un pic peste, consum mixt ( teren si extraurban ) undeva pe la 11 %. Cauciucuri de iarna 205/70/15. Masina are 150.000 km sper si cred reali. Mi se pare super ok, avand in vedere ca Fiatul Punto pe care il am ( 1,9 turbo diesel ) imi arata pe drum forestier un pic mai rupt, un consum ( dat de calculatorul de bord ) de 18,6 la suta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 148
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

in teren consumul nu prea sa face la km...ci la ora de functionare....

Fiatul afisa consumul mediu...sau pe cel instantaneu?

Consumul mediu. Consumul instantaneu se oprea pe la 20. Probabil e maximul pana la care iti arata computerul ...

Oricum ... sunt extrem de incantat de Vitara si, sincer, o consider o masina buna, fiabila si ... hai sa spun echilibrata ... din toate punctele de vedere.

Link spre comentariu

Am observat din reply-urile voastre ca e o diferenta foarte mare intre 1.6 16v pe grand vitara si acelasi motor pe vitara. La mine, 16.16v am un consum de 6.5-6.7 la 2500 ture, 95km/ora, dar peste 2500 de ture, consumul creste exponential, nu mai zic ca la 160-165 se vede real-time cum scade acul la benzina. Per total, daca merg la consum, maxim 7%, care cred ca e un consum mai mult decat decent pentru o masina foarte adaptabila la orice tip de teren. Aici vorbesc de Vitara stock care nu mi-am permis sa o solicit in teren foarte mult, doar strictul necesar, insa la Vitara modificata de off-road, sincer nici nu ma mai intereseaza consumul, daca vrei tavaleala prin noroaie, trebuie sa faci si compromisuri in ceea ce priveste piese, consum. 20l imi ajunge cam pentru 85-100km de offroad.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Vara trecuta am fost cu Suzi a mea (1.6 16v, soft-top si gume 205/70/15) 5 persoane si ceva rucsacuri pe Valea Muresului si am estimat un consum de 7.5l la suta in conditiile in care nu am trecut peste 100 la ora. La un moment dat cand m-am saturat de cati ma depaseau, am bagat si eu, si pot sa spun ca parca se simtea si ea mai bine doar ca acul la benzina scadea dramatic, oricum aveam aproape 140 la ora si mai aveam pedala, numai ca m-am temut ca nu mai ajung pana la intrarea in Arad cu cat mai aveam in rezervor :ha:, si am lasat-o mai moale, dar nici un moment nu m-am simtit mai putin in sigurantza cu toata viteza aia. Prin orash cum se circula la noi in jur de 60/h ca te imping ceilalti din spate :uameni, a mea papa cam 9-9.5 dar eu nu schimb sub 3000 rpm vitezele, si daca ma uit la toba de esapament in orice moment are culoarea gri nu neagra si inecata cum am vazut la altii. Poate gresesc, dar am vazut ca multi se feresc sa tureze motorul crezand ca asa fac economie de carburant si mai mult rau ii fac mergand cu el subturat.

Link spre comentariu

Poate gresesc, dar am vazut ca multi se feresc sa tureze motorul crezand ca asa fac economie de carburant si mai mult rau ii fac mergand cu el subturat.

Si eu gandesc la fel. Prefer sa las motorul sa-si dea drumul nu sa-l tin gatuit. Ca gresesc sau nu, nu stiu. Dar, asa cum spui, fumul e ... nu prea e ... Doar abur de condens !

Link spre comentariu

Salutare,

A mea are cutie automata 3 trepte si in afara orasului ia cam 7-7.5% , asta in regin de 3300- 3500 rpm; peste creste dramatic.In oras e cam 11-12% iar in offroad nu am facut pana acum un consum.:wink:

Suzuki Vitara '92 JLX - Automata

0765.934.745

Link spre comentariu

Poate gresesc, dar am vazut ca multi se feresc sa tureze motorul crezand ca asa fac economie de carburant si mai mult rau ii fac mergand cu el subturat.

Nu gresesti! Faza cu subturarea e valabila doar la carburatie, la injectie lucrurile stau altfel.

La diesel subturarea e si mai nasola, evacuarea se umple de funingine, idem traseul care contine valva EGR. Nu va uitati ca taximetristii merg asa, ei nu conduc masinile lor, doar economisesc ceva motorina pentru masinile personale:wink:

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

8 - 8,5 l/100 km in afara mers in jurul ia 100 km/h

10-11 l/100 km in oras mers normal

pe teren accidentat nu am facut un consum, dar ma asigur tot timpul cu benzina sa nu am surprize

peste 110 km/h :x

Link spre comentariu

Din cate am auzit, nefiind un expert in GPL ca la vitara 16v consumul este mai mare cu vreo 2 l, asta in conditiile in care este montata o instalatie "secventiala" sau ceva de genul, in comparatie cu 8v unde spuneau unii ca ia in draci.

Oricum eu personal nu vad rostul montarii unei instalatii GPL pe vitara, oricum nu are portbagaj, cu GPL il rezolvi de tot, plus consumul oricum este infim in comparatie cu aproape orice 4x4, din punctul meu de vedere, este irelevant de scazut.

Nu vreau sa aduc atingeri nimanui dar sincer, sa pui GPL pe vitara cred ca este forma maxima de zgarcenie:sl

0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com

http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro

Kituri Suspensie Si BodyLift

Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera

Scuturi Protectie

Link spre comentariu

Vitara 1.6 8v incaltata cu resapate Simex 205/75/15 consum 10,2 %.

Asta pe un drum de 800 Km Bucuresti - Sibiu - Bucuresti cu cel putin 100-150 Km oras si 50 Km offroad destul de greu. Mentionez ca autostrada tur retur 110-115 Km/ ora.

La drum de campie cu mers constant 90 stie sa consume 8,8 %

Nissan Patrol Y60 2.8
Link spre comentariu

Vitara scurta soft top 1.6 8 valve injectie monopunct anvelope 255/60/15 sau 205/70/15 consum extraurban 8l/100km.Urban nu prea am folosit-o.

Oricum ma asteptam dupa ce schimb dimensiunea anvelopelor consumul sa scada.Din pacate nu s-a intamplat asa .Oricum cred ca este un consum onorabil ca sa zic asa !

Ma gandesc in mod activ la o semnatura
Link spre comentariu

Consum ireal vitara 2.0 16v - intre 25-39% sau 7-9l/h ... depinde doar de cat ploua si de cat sta inclinata pe dreata.

Ce parere aveti 'se merita' un GPL?

FJ40 '77(vandut), HZJ74 01 HZJ80 '94, HDJ100 '98 (vandut), 120 '06 (vandut) UZJ100 03, Celica SupraMK2 82, Suzuki SJ500 88 ... si lista ramane deschisa
Link spre comentariu

Consum ireal vitara 2.0 16v - intre 25-39% sau 7-9l/h ... depinde doar de cat ploua si de cat sta inclinata pe dreata.

Ce parere aveti 'se merita' un GPL?

Nu cred ca se justifica GPL-ul decat daca o folosesti zi de zi si pe distante destul de mari.

Cand am avut Vitara am vrut si eu sa pun GPL dar dupa ce am facut socoteala practic amortizam instalatia dupa doi ani si ceva .Practic pentru mine nu prea era avantajos

Ma gandesc in mod activ la o semnatura
Link spre comentariu

am o vitara scurta 1.6, 16 valve, cauciucuri 255/60 R15 consuma in oras 10 catre 11 si in afara 8 litrii la suta.

Am avut o vitara 1,6 , 16 v , lunga din 96 , si in oras imi lua cam 13-14 , si afara 10 dar aveam un prbagaj f.mare din fibra (205 cm ) si cauciucuri mt .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare