prus Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Re: consum real vitara... Vitara 1,6 cu 205/75/15, soft-top, cu pneuri all season: 7% afara si 9-10% in oras. Consum facut la pompa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ghicx Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Re: consum real vitara... Vitara Jx 1,6 8V, cauciucuri 195/80/15 goodyear all wather - consuma 7/8 la suta in afara si 9 in oras Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Noiembrie 4, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: consum real vitara... ati observat cresterea consumului acum k a inceput sezonul rece??? :cl Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
liv_mar2 Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: consum real vitara... Din pacate da, si chiar voiam sa intreb, daca obturez jumatate de radiator cu un carton ajuta la ceva? sau dauneaza...nu as vrea sa o stric pe suzi mai ales acum ca merge asa de bine...:y, ce parere aveti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: consum real vitara... nu are ce sa strice, daca pui carton in fata, doar ca o sa mai creasca temperatura lichidului de racire si a motorului implicit. Dar problema consumului nu e din cauza ca nu se incalzeste suficient de mult motor, ci din cauza aerului care il foloseste la ardere. E mai rece. Sunt unele sisteme care se folosesc am vazut pe circuitul aerului, un fel de "calorifer" electric, care pe timp de iarna are rolul de a incalzi aerul inainte de ardere. Doar cu un sistem de acesta poti pastra constat consumul zic eu. Am observat un astfel de sistem la un model de opel astra cred de prin '80, era pozitionat imediat dupa filtru de aer, fi chiar functiona. Deci daca vreti sa pastrati constant consumul, as zice sa faceti rost de asa ceva, sau eventual sa puneti osu la munca si sa va faceti singur unu. Cred ca toata lumea stie cum se face un resou. Ceva adaptari sa faci pentru un astfel de sistem, dar problema cealalta care intervine, e ca creste exponential consumul de curent. Deci per total, daca nu gasiti un sistem gata facut pentru asa ceva, nu cred ca se merita osteneala pentru 0.5-1 litru de benzina la 100 de km cat se consuma iarna in plus. Succese! Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
akos.kacso Postat Noiembrie 5, 2010 Partajează Postat Noiembrie 5, 2010 Re: consum real vitara... stie cinevan cat consuma o vitara lwb cu motor de 2.0 tdi (mazda)? Cu stima Suzuki Samurai '95 1.3 69CP bodylift 5 cm (homemade) suspensionlift 5 cm (homemade) cauciucuri simex 215/80/R15 si multe altele :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danut Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: consum real vitara... vitara lwb 2.0 diesel, cauciucuri dakar insa turbo 235/70/16, cam 10% in afara. In oras sau off road peste 10 bine... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Zaf Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: consum real vitara... Am citit, am calculat si din tot ce s-a postat am ajuns la concluzia ca este pe undeva la 9-10 benzina si 10-12 gaz. eu zic ca este un consum rezonabil avand in vedere ca putini le folosim doar pe sosea. Eu unul nu ma pot aptine cum vad in noroi sau o movilita, sa nu ies de pe sosea, sa ma var acolo cat mai adanc, sau sa urc cat mai sus. ;) Pajero Pinin 2.0 GDI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horatiu B. Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Re: consum real vitara... Pentru o Vitara 2.0 24v benzina, 5usi, anvelope de iarna 215/75/16 consum urban 13.2l/100km, consum extraurban 8.3l/100km consumuri calculate de la plin la plin. In teren ... :x Don't drink water cause fish fuck in it! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
petricaiancu Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: consum real vitara... vitara 2.0 v6 benzina ~10 l in afara loc. 12-13 l in oras :cl suzuki vitara 2.0 v6 vw jetta 1.6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
spy07 Postat Noiembrie 14, 2010 Partajează Postat Noiembrie 14, 2010 Re: consum real vitara... nu are ce sa strice, daca pui carton in fata, doar ca o sa mai creasca temperatura lichidului de racire si a motorului implicit. Dar problema consumului nu e din cauza ca nu se incalzeste suficient de mult motor, ci din cauza aerului care il foloseste la ardere. E mai rece. Sunt unele sisteme care se folosesc am vazut pe circuitul aerului, un fel de "calorifer" electric, care pe timp de iarna are rolul de a incalzi aerul inainte de ardere. Doar cu un sistem de acesta poti pastra constat consumul zic eu. Am observat un astfel de sistem la un model de opel astra cred de prin '80, era pozitionat imediat dupa filtru de aer, fi chiar functiona. Deci daca vreti sa pastrati constant consumul, as zice sa faceti rost de asa ceva, sau eventual sa puneti osu la munca si sa va faceti singur unu. Cred ca toata lumea stie cum se face un resou. Ceva adaptari sa faci pentru un astfel de sistem, dar problema cealalta care intervine, e ca creste exponential consumul de curent. Deci per total, daca nu gasiti un sistem gata facut pentru asa ceva, nu cred ca se merita osteneala pentru 0.5-1 litru de benzina la 100 de km cat se consuma iarna in plus. Succese! da dar aer mai rece inseamna si crestere de putere; intrand mai mult aer nu ca volum ci ca si densitate si sistemul de injectie ii va da mai mult benzina si deci crestere de putere dar avand in vedere ca iarna prin zapada sau noroi partial inghetat rezistenta la inaintare este mult mai mare mai bine sa consume un pic mai mult de cat sa fie fara putere ca oricum nu sunt ele f voinice OFF-ROAD Club 4x4 CUGIR VITARA 99 :lr Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
symy139 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: consum real vitara... da dar aer mai rece inseamna si crestere de putere; intrand mai mult aer nu ca volum ci ca si densitate si sistemul de injectie ii va da mai mult benzina si deci crestere de putere dar avand in vedere ca iarna prin zapada sau noroi partial inghetat rezistenta la inaintare este mult mai mare mai bine sa consume un pic mai mult de cat sa fie fara putere ca oricum nu sunt ele f voinice Eu nu am vazut, si nici nu am simtit nici o crestere de putere de la nici un fel de motor pe benzina, fie el dacie 1310, suzuki vitara, logan 1.4 mpi, golf 4 1.4. Cred ca vb de oxigen nu de aer, ca la ardere asta se folosete, procentajul de oxigen din aer e tot acelasi. Este adevarat ca aer mai rece, inseamna putere mai mare, dar aer rece pana la o anumita temperatura, ca deja la -20 grade nu mai vb de aer rece. Si catusi de putin, pe europenele noastre is de curate indiferent de cat de multa zapada este, deci nu poti sa spui ca rezistenta de rulare ar fi un motiv pentru cresterea consumului. Eu as ramane la ideea ca temperatura aerului, este principalul motiv pentru care creste consumul iarna. Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 . symy139@yahoo.com 0766718187 - Service 4x4 Iasi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 15, 2010 Partajează Postat Noiembrie 15, 2010 Re: consum real vitara... Ce spuneti voi aici se refera la motoarele cu carburator. Intr-adevar acolo temperatura scazuta a aerului in galeria de admisie poate cauza givrarea (inghetarea) acesteia, mai precis depuneri de gheata fie pe gaurile de progresie fie pe compensator - pompa de sprit, cauzand lipsa de putere la accelerare si chiar oprirea motorului. Pentru evitarea acelor situatii a fost conceputa flansa "pata calda", tinuta calda de lichidul de racire. Sistemul pe care l-ai vazut pe Astra exact asta face, incalzeste putin aerul pentru evitarea givrarii. o miscare a aerului de 10 km/h echivaleaza cu scaderea temperaturii cu 1 grad celsius, parca asa imi amintesc. Deci, daca aerul de intrare are deja -20 grade de afara, cu viteza imprimate de galeria de admisie, ajunge undeva la -25. Iar vaporii de apa din el vor congela instantaneu pe orice componenta metalica (caldura specifica redusa) intalnita in cale. Daca va mai amintiti, la Dacii inaintea filtrului de aer exista o clapeta cu 2 pozitii: iarna/vara. Asta dadea aer fie din afara autovehiculului vara, fie din compartimetul motor (mai cald) iarna. In alta ordine de idei, cartonul din fata radiatorului este destinat sa micsoreze racirea, dand astfel ocazia motorului sa functioneze la temperatura sa optima. Nu este vorba aici despre apa din radiator (presupunand ca termostatul exista si functioneaza corect), ci despre aerul rece care intra in compartimentul motor coborand temperatura lui de lucru (motorul pierde caldura nu numai prin lichidul de racire), marind consumul si in anumite circumstante ducand la givrarea carburatorului. Schimband oarecum iarasi ordinea ideilor, un motor va consuma cu certitudine mai mult la 60 grade decat la 85-90. Iar rezistenta la inaintare creste mult consumul. Chiar si daca vorbim despre o pelicula de apa, aceasta poate creste consumul si cu 20%. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ddoru Postat Noiembrie 16, 2010 Partajează Postat Noiembrie 16, 2010 Re: consum real vitara... motor de 1.6 carburator, nu am reusit sub 7,5l/100km ! condus moderat pana in 120km/h si cu cauciucuri 255/60/15. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
catalin.A Postat Decembrie 15, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: consum real vitara... Deci!? A crescut consumul pe anotimp mai rece sau pe mers prin zapada? :cl Invata regulile, apoi incalca vreo cateva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Naivatco Postat Decembrie 15, 2010 Partajează Postat Decembrie 15, 2010 Re: consum real vitara... vitara 1.6 16 valve cu gluga de kevlar, incaltata cu ce ii recomanda producatorul in talon, fara modificari, inaltari si accesorii, adica in costumul original de botez cu care a exmatriculat-o japonezu' pe poarta uzinei are urmatoarele consumuri raportate la diverse conditii de mers: - in oras daca merg ca un om normal cu tot cu stopuri, blocaje etc. consumul este de 10% - in oras daca merg ca un tataie, sau ca un taximetrist, adica sunt chitros la benzina si o las sa curga in ralantai de la un km de semafor cel putin..... mai jos de 8.5 nu am scos niciodata. - afara daca nu-i dau in gura mai tare de 100 km/ora am consum in jur de 7, daca adopt stilul tataie chittros la benzina si o las la ralantai de la 100 pana la 80 la ora dupa care iar urc la 100 si tot asa... mai jos de 6 nu a coborat niciodata. precizez ca anvelopele sunt umflate ca la carte...... adica 1,6. am incercat si la 1,8 si 2 si tot aia mi-a dat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
A.Marius Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: consum real vitara... salut, pentru inceput vreau sa ma prezint nume: Marius Antofi locatie: Bucuresti, 90 % din timp, Focsani 10 %. masina: suzuki vitara, 3 USI, 1993, 1.6 - tip motor G16A (carburtie), vreo 80 de cai(as vrea eu), ocupatie: jurist, hoby: snowbording, mtb si de ceva timp suzuki meu (dar asta in limita bunului simt - 25%, multumim boc:bx) Acum sa trecem la lucruri mai interesante....am vrut sa vad cat consuma vitara mea [iarna(fara zapada implicit fara 4x4), Bucuresti-infernal de aglomerat, gume cele standard(spre rusinea mea nu stiu dimensiunile, dimineata lasata sa se incalzeasca 10 minute, mers normal pana in 3000 ture)] am urmat principiul "din plin in plin" pe o distanta de 800 KM, pe primi 200 de km am scos undeva in jur de 12, iar la sfarsitul celor 800 de km 15l/100 km. Eu cred ca este cam mult??? voi ce suneti???? imi cer scuze daca am uitat ceva ......emotii, trac, lipsa experienta....este primul meu post....:e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: consum real vitara... salut, pentru inceput vreau sa ma prezint nume: Marius Antofi locatie: Bucuresti, 90 % din timp, Focsani 10 %. masina: suzuki vitara, 3 USI, 1993, 1.6 - tip motor G16A (carburtie), vreo 80 de cai(as vrea eu), ocupatie: jurist, hoby: snowbording, mtb si de ceva timp suzuki meu (dar asta in limita bunului simt - 25%, multumim boc:bx) Acum sa trecem la lucruri mai interesante....am vrut sa vad cat consuma vitara mea [iarna(fara zapada implicit fara 4x4), Bucuresti-infernal de aglomerat, gume cele standard(spre rusinea mea nu stiu dimensiunile, dimineata lasata sa se incalzeasca 10 minute, mers normal pana in 3000 ture)] am urmat principiul "din plin in plin" pe o distanta de 800 KM, pe primi 200 de km am scos undeva in jur de 12, iar la sfarsitul celor 800 de km 15l/100 km. Eu cred ca este cam mult??? voi ce suneti???? imi cer scuze daca am uitat ceva ......emotii, trac, lipsa experienta....este primul meu post....:e Bine ai venit intre noi!:dr2 o intrebare am la tine, Ai urmat principiul di plin in plin pe o distanta de 800 km. Ce capacitate rezervor ai, ca nu am auzit de Vitara cu asa autonomie?:al A mea consuma in felul urmator vara cu 255/60/15 in regim 50% oras 50% afara 9.5 l/100 km iarna in aceleasi conditii 10.5-11% Acum cu anvelope de 31 nu am curaj sa verific 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
A.Marius Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: consum real vitara... Bine ai venit intre noi!:dr2 o intrebare am la tine, Ai urmat principiul di plin in plin pe o distanta de 800 km. Ce capacitate rezervor ai, ca nu am auzit de Vitara cu asa autonomie?:al A mea consuma in felul urmator vara cu 255/60/15 in regim 50% oras 50% afara 9.5 l/100 km iarna in aceleasi conditii 10.5-11% Acum cu anvelope de 31 nu am curaj sa verific pai are in jur de 40-45 de litri dar ideea este ca am plecat din plin si cand benzina ajungea pe la jumatate iar alimentam asta de vreo 3-4 ori...si la 800 de km am mers la peco pt plin ....apoi am adunat toate bonurile, de fapt litri de benzina.....regula de trei simpla...si tot asa..si mi-a dat 15l la 100 de km..:((((ceea ce nu este ok..cred eu.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jojo_davidoff Postat Decembrie 16, 2010 Partajează Postat Decembrie 16, 2010 Re: consum real vitara... Vitara 1.6 cu hardtop, din '96, gume 205 /70 / 15 de vara, slick aproape Baia Mare- Targu Mures- Sighisoara- Poiana Brasov - Sinaia - Bucuresti, fara revizie facuta ( ulei vechi, filtre neschimbate etc. ) , ger ( -20 grade ) , mers normal in limitele de viteza dar pe 4*4 usor a consumat 9 si ceva la 100. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doru_constantiniu Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: consum real vitara... Cel mai important factor in stabilirea consumului unei masini e greutatea piciorului soferului. Vitara mea, 16v, pana m-am obisnuit cu ea, nu consuma decat vreo 8 l, acum trece de 10-11. Auziti, masinile astea nu sunt prevazute cu martor luminos pe bord care sa se aprinda cand ajungi la rezerva? M-am dat cateva zile cu un ignis, care nici ala n-avea. Sau au si al meu o fi stricat? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Decembrie 18, 2010 Partajează Postat Decembrie 18, 2010 Re: consum real vitara... Cel mai important factor in stabilirea consumului unei masini e greutatea piciorului soferului. Vitara mea, 16v, pana m-am obisnuit cu ea, nu consuma decat vreo 8 l, acum trece de 10-11. Auziti, masinile astea nu sunt prevazute cu martor luminos pe bord care sa se aprinda cand ajungi la rezerva? M-am dat cateva zile cu un ignis, care nici ala n-avea. Sau au si al meu o fi stricat? Nu exista martor luminos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cezarcolibri Postat Decembrie 21, 2010 Partajează Postat Decembrie 21, 2010 Re: consum real vitara... Suzuki vitara 1998 cmc motor diesel turbointercoler, 4 usi, fabricatie 1997, consum mediu facut in oras si afara (nu am iesit in teren cu ea) - 8,5% Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pavel_vn Postat Decembrie 23, 2010 Partajează Postat Decembrie 23, 2010 Re: consum real vitara... Consumul de ghidare e cel de la 90/ora la drum lung la masina stock.. In oras depinde de aglomeratie. Alti factori ce pot modifica consumul in sus ar mai fi: modificari aduse masinii( printre care si anvelope mai mari, mai cramponate) talpa, greutatea din masina. Asta e umila mea parere. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Razvy_GL Postat Decembrie 27, 2010 Partajează Postat Decembrie 27, 2010 Re: consum real vitara... Buna baieti! Ma speriati cu asemenea cifre la consum,:oo tocmai ce am luat hotararea de a achizitiona si eu o Vitara, dar imi pun de la inceput semne de intrebare, sper sa nu fie asa. The way of ... Samurai Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate