Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Radiator fisurat

dan03

Postări Recomandate

Re: Radiator fisurat

La intersectie este OMV ... Lukoil este ceva mai sus inspre fabrica de paine ... sau mai bine zis spre pod ... oricum sa vede unde este pentru ca are o oarece ,,firma'' pe gardul vilei.

Toyota Hilux Surf 3.0 TD SSR-X Limited 1994

Audi A6 Avant Quattro 2.5TDI 2003

Volkswagen Polo 1.4 TDI 2003

De mic mi-a plăcut volanu / Şi nu am iubit ghiozdanu, / Copiii-nvăţau engleză / Şi eu să bag în viteză

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• 1 lună mai târziu...

Re: Reparatie radiator

Dupa cum spune si titlul, trebuie sa oblojesc un radiator care a crapat in partea superioara.

as putea sa adaug pe radiator un senzor de temperatura cu aceasta ocazie ...

dar castig ceva?

Ce insemna crapat ? Daca este numai fisura minora se poate rezolva. Fa si tu niste poze sa nu te pun sa trimiti degeaba radiatorul la Bucuresti !

Link spre comentariu

era o fisura finuta ... care s-a tot intins in cateva zile

in plus are si cateva gaurele care ar fi trebuit sa "stopeze" intinderea crapaturii :grin:

@yonutz - am cautat, dar acolo era fie motoare care fierbeau fie reparatii propriu zise

eu intrebam daca merita sa mai adaug un termostat pe capacul superior al radiatorului daca fac unul "custom"

am citit ca ar exista riscul de supraincalzire si pot sa stropesc radiatorul pentru o racire mai eficienta vara, eventual a 2-a alarma de supraincalzire (la vitara indicatorul de temperatura sta aproape de minim indiferent cat se incalzeste motorul)

Link spre comentariu

In primul rand rezolva problema radiatorului. Nu este ceva deosebit, se alameste. Cat priveste montarea unui al doilea termostat, cred ca este o prostie. Curata bine instalatia de racire, inclusiv radiatorul (foloseste solutie de sare de lamaie vrac si nu te doare capul), pune un termostat nou si nu ai motive de ce sa te mai ingrijorezi. Faza cu stropitul radiatorului....este tare! Daca instalatia de racire este curata, termostat bun si motorul fara probleme....da-i bataie pe ce coclauri vrei. Foloseste atat vara cat si iarna lichid de racire pe baza de antigel si nu apa simpla. Pompa de apa isi face ungerea presetupei cu solutie de antigel. Nu se accepta pierderi de lichid.

Si nu uita , japonezul daca considera necesar sa mai puna un termostat, l-ar fi pus de mult. Dar cum nu sunt doua...inseamna ca nu este necesar.

Bafta!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

am bagat de seama ca am o fisura in partea de plastic a radiatorului, cea de sus;

1. cu ce o lipesc (stiu ca cel mai bine se "lipeste" cu un alt radiator:cr)

2. de ce a crapat? ca sa nu o patesc iar?

salut cred ca cu aceasi problema ma confrunt va asculy cu nerabdare

Link spre comentariu

eu am rezolvat problema inlocuind capacul superior fisurat cu unul de metal (alama)

am o dimensiune ciudata la radiator, plus ca am si racirea cutiei automate la parte inferioara a raditorului

acum nu mai am probleme si rezolvarea este muuult mai ieftina decat un radiator nou

cu lipitul ... riscant la materialul din care e facut capacul la Vitara

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare