Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Valea Doftanei - Azuga - Diham 19 septembrie 2010

razvanutza

Postări Recomandate

Saptamana trecuta am facut traseul Valea Doftanei - Sorica - Azuga si am decis sa-l incercam si invers cat de curand posibil. Si l-am facut...ieri.

Participanti:

Giorgel (Patrol y61 3.0)

Vetu (Patrol y61 2.8)

Andrei+Cristi1 (Grand Cherokee 4.0)

Razvanutza (Patrol Y60 2.8)

Am plecat la 7 din Bucuresti si la ora 9 si ceva eram deja la intrarea in traseu:

C10OH03b7jg

Vremea era destul de mohorata, am avut si parte de ceva stropi de ploaie, dar urcarea a fost mai usoara decat ne asteptam. Pamantul era inca uscat, daca ar fi apucat sa se imbibe cu apa probabil am fi avut parte de ceva distractie.

U2DRivXupu8

Am ajuns repede in golul alpin si am intrat ...in ceata.

tmmoyImidlA

Ceata s-a indesit, asa ca a trebuit sa mergem foarte aproape unii de altii.

22HA4445Wbc

Am ajuns rapid la zona cea mai dificila a traseului: o urcare foarte abrupta pe grohotis cu un hau de cateva sute de metri in stanga. Am decis sa fac eu prima incercare si spre surpriza mea masina a urcat mai usor decat m-as fi asteptat. Cred ca lucrul care a contat cel mai mult a fost faptul ca am lasat rotile la o atmosfera ceea ce mi-a oferit o foarte buna aderenta pe piatra.

Dupa mine a urcat si Andrei (cu pretul unui prag lateral pe care l-a pierdut pe drum). Dupa Andrei au urmat Vetu si Giorgel:

a5_bJuyCEqU

gocXhGGUgKk

KwnDdARv_lE

Am rasuflat usurati si spre bucuria noastra a iesit si soarele asa ca am avut parte de o priveliste superba:

N9-dOtyEogU

4N199HAUpDE

Am ajuns la Sorica, unde ne-am intalnit cu Davema&friends care facusera un alt traseu.

Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Valea Doftanei - Azuga - Diham 19 septembrie 2010

Dupa ce am mancat vestitii carnati ai lui Giorgel si o portie sanatoasa de slanina cu ceapa am inceput sa coboram spre Azuga.

Daca saptamana trecuta ne-a luat patru ore sa urcam, acum, datorita terenului uscat am coborat in 20 de minute. Ajunsi in Azuga destul de devreme, am hotarat sa mai facem un traseu: Busteni - Gura Diham - Diham.

Am trecut si pe la Georgenis sa-l salutam si undeva pe la ora 15 abordam deja prima panta pe langa cabana Gura Diham. Traseul urca destul de abrupt, daca ar fi fost ud probabil am fi pus troliul din 50 in 50 de metri. Georgenis ne-a avertizat ca desi nu plouase, pe traseu sunt cateva zone cu noroi destul de sanatos. Lucru pe care l-au aflat destul de rapid Vetu si Giorgel:

_udi9nJ6SjE

Vdi8d5EN9fc

Dupa ce l-am troliat pe Vetu, Giorgel a mai bagat o fisa, de data asta cu pedala la fund:

T1ywbLrF3KU

Nu a trecut bine Giorgel, ca in spatele meu se aude Fraaaaanaaa - fraanaaaaa - te rastooooorni. Ma intorc la timp sa-mi vad masina plecand cu spatele undeva in hau. Ce se intamplase? Costel, copilotul meu, pe care-l rugasem sa dea Patrolul putin mai in spate a scapat-o in sant. Noroc lui ca sub drumul principal exista un alt drum :h5

Qwx27c2V6D8

Intre timp, copilotul lui Vetu a inceput sa-i dezmembreze Patrolul:

vIzVV67qbzA

Am plecat in sfarsit mai departe, unde am dat de un sleau in care ramasese intepenit Andrei.

ru2qQrL_MWY

Dupa ce Andrei s-a troliat, a fost randul lui Vetu si al lui Giorgel sa incerce o abordare mai tehnica:

DgzbUFntgok

U8QcoPKDFFE

La un moment dat am ajuns la o portiune ce era brazdata de niste santuri urate. Vazand ca Andrei a pus Cherokee-ul pe burta am incercat o alta abordare, cu ceva mai multa adrenalina:

veuHa1fJ-K4

Imediat a urcat si Andrei, urmat de Vetu si Giorgel:

uuZZ_CHq678

87fhqndbxFQ

N4gYnZt3tAw

In continuare am mai avut un singur sant cu ceva probleme, Andrei si Giorgel preferand abordarea ''ín forta'', pe cand Vetu, incaltat cu MT-uri a ocolit groapa cu succes:

uUmqZcmLjVs

s6bmAppJ64s

j1FQTyLsQY4

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Cateva poze si ceva filmulete...

Traseul de duminica a fost usurel , totul fiind uscat. Putina actiune a fost pe drumul conductei spre cabana Diham . Acolo am mai gasit niste gropi adanci si niste santuri prin care mai era ceva noroi.....

Pe creasta a fost ceata si vant puternic dar ulterior a aparut si soarele dar n-a disparut vantul....

Link spre comentariu

Urcarea pe uscat din Valea Doftanei va fi ceva atractiv pe ploaie.....probabil doar pentru unii....

Urcare Jeep panta grohotis

Urcare Vetu panta grohotis

Urcare Giorgel panta grohotis

Editat de Astral
Link spre comentariu

bravo nenicilor!

urcarea aceea pe care noi doar am coborat-o este cam interzisa ptr noi veveritzoii!

tare mi-ar place s-o fac dar daca am elastic in fata de la jeep altfel nu cred!

p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig

teamoffroadprahova.RO

Link spre comentariu

Eu zic ca urca si veverita:wink::wink:. .:c1

+1:h5

.....................

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare