Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

vitalies

Postări Recomandate

Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ?

....,,Comisarul şef Diniţă a adăugat că măsurile propuse de MAI sunt ca urmare a "numeroselor solicitări a populaţiei". "Foarte mulţi ne-au scris şi ne-au sesizat că sunt nemulţumiţi că ei plătesc taxele aferente în ţară şi alţii nu. Ne-au întrebat de ce legea este pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă?", a spus Diniţă.....,,:ha:...penibil....si e comisar sef :ha:

eu cred ca este doar o propaganda menita sa-i sperie pe cei care poate doresc intr-un viitor sa inmatriculeze o masina in Bg.

nu cred ca exista lege sau ca va exista vreodata ,care sa-mi interzica sa imprumut masina mea

unuei rude sau unui prieten atata timp cat masina are toate actele in regula.nu cred ca se poate asta nici macar in Romania.

iar referitor la cei care cumpara o masina de afara ...faptul ca trebuie sa o inmatriculeze in 30 de zile e valabil de foarte multi ani.

Land Rover Discovery 2 TD5 , Manual an 2000
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 544
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Textul legii aflat in dezbatere publica:

Transparenta decizionala

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Reglementarea propusă urmăreşte crearea premiselor necesare actualizării permanente a evidenţei vehiculelor înmatriculate, facilitând identificarea utilizatorilor acestora şi instituirea unui mecanism suplimentar de asigurare a executării sancţiunii amenzii contravenţionale, care, pe cale de consecinţă, va reduce substanţial posibilitatea de fraudare a prevederilor legale menite să asigure disciplina şi siguranţa traficului rutier. În acest sens, se propune:

1. instituirea obligaţiei persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în România, care conduc pe drumurile publice un vehicul înmatriculat în alt stat, de a prezenta, la cererea poliţistului rutier, pe lângă documentul de identitate sau, după caz, permisul de conducere, documentul de înmatriculare ori de înregistrare a vehiculului condus, documentele referitoare la bunurile transportate, un document doveditor al titlului cu care este deţinut vehiculul; acest document va fi însoţit de traducerea în limba română, în original, efectuată de către un traducător autorizat a cărui semnătură a fost legalizată.

2. ca datele referitoare la autovehicul şi documentul doveditor al titlului cu care este deţinut acesta să fie înscrise în evidenţa autovehiculelor sau remorcilor înmatriculate în alte state, care se ţine de către poliţia rutieră.

3. ca autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute cu orice titlu de persoane care au sediul, domiciliul sau reşedinţa în România, să poată circula pe drumurile publice pentru o perioadă de maximum 30 de zile de la data dobândirii titlului.

4. ca regula menţionată la pct. 3 să nu se aplice:

a) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare;

b) autovehiculelor şi remorcilor cu care se efectuează, în condiţiile legii, transport rutier public de mărfuri sau persoane ori, după caz, transport în regim de închiriere sau serviciu de închiriere;

c) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoane aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare /care au calitatea de asociat, acţionar sau administrator, după caz, în raport cu persoanele menţionate în certificatul de înmatriculare;

d) autovehiculelor şi remorcilor utilizate în baza unui contract de leasing.

Menţionăm faptul că excepţia de la lit. c) a fost introdusă pentru evitarea unor situaţii de îngrădire ori limitare a dreptului la muncă al persoanelor ori libertatea alegerii locului muncii.

5. introducerea de sancţiuni în caz de nerespectare a obligaţiilor prezentate la pct. 1 şi 3 (amendă prevăzută în clasele a III-a şi a IV-a de sancţiuni, reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu număr de înmatriculare);

6. certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu număr de înmatriculare reţinute pentru nerespectarea dispoziţiilor prevăzute la pct. 1 al prezentei să fie păstrate la sediul serviciului rutier din care face parte agentul constatator pentru o perioadă de 5 zile lucrătoare, iar în situaţia în care în acest termen conducătorul vehiculului prezintă documentele care îi conferă dreptul de a conduce vehiculul, certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu număr de înmatriculare se restituie; în caz contrar, acestea se remit autorităţii emitente.

7. introducerea sancţiunii suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule în cazul nerespectării obligaţiei de a achita amenda contravenţională în termenul prevăzut de lege;

Textul acestui document este afişat şi poate fi consultat pe pagina de Internet a instituţiei noastre: http://www.mai.gov.ro, la secţiunea Transparenţă decizională, precum şi la Centrul de Relaţii cu Publicul al M.A.I., din Piaţa Revoluţiei nr. 1 A, sector 1, Bucureşti.

* * *

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail – legislatie@mai.gov.ro în termen de 10 de zile.

Postat la ora 09:20, vineri, 22 februarie 2013

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Sursa

Link spre comentariu

Pe scurt, inteleg ca nu vor fi probleme daca:

1. Ai contract de leasing.

2. Ai contract de inchiriere

3. Esti trecut in certificatul de inmatriculare.

Ce se va intampla cu cei care merg cu procuri de la persoane fizice? Le vor reface lunar? Se vor putea oare inchiria de la persoane fizice?

"Sunt mai multi cei care capituleaza, decit cei care esueaza." Henry Ford
Link spre comentariu

Nu au treaba cu masinile inmatriculate in Romania.

Prevederea cu suspendarea dreptului de circulatie pentru cei care nu solicita inmatricularea pe numele lui, in urma achizitionarii autovehicolului, mi se pare chiar salutara.

Sunt multe cazuri de vanzari de autoturisme unor persoane care nu s-au sinchisit sa-si treaca achizitia pe numele propriu, cu rezultatul ca vechiul proprietar a trebuit sa plateasca impozite, amenzi si cate si mai cate... Acum va fi simplu, vinzi masina, declari la RAR ca ai vandut-o, daca cel care a cumparat-o nu cere in 30 de zile inmatricularea, pierde dreptul de a utiliza autoturismul pe drumurile publice.

Deci sotia, fiii, neamurile, vecinii, prietenii pot sa-mi conduca masina, atata vreme cat eu ca proprietar n-am declarat instrainarea ei.

ce simplu este... in loc sa ai o baza de date comuna: fisc/politie/evidenta populatiei si sa stii tot timpul cine este proprietarul bunului respectiv, mai baga si RAR in ecuatie, politia devine fisc, fiscul devine evidenta si tot asa...:tk1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

4x4MANIA is where we are !!!

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Edy,

Calmeaza-te bre ... viata e frumoasa! :wink:

Astia au inventat chitantierele cu mult inainte facturierelor ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Pe scurt, inteleg ca nu vor fi probleme daca:

1. Ai contract de leasing.

2. Ai contract de inchiriere

3. Esti trecut in certificatul de inmatriculare.

Ce se va intampla cu cei care merg cu procuri de la persoane fizice? Le vor reface lunar? Se vor putea oare inchiria de la persoane fizice?

Probleme tot vor fi :

--Contract de leasing doar de la societati comerciale inregistrate ca atare( leasing financiar sau operational), nu cred ca vor inghiti un contract aiurea facut de un srl neplatitor de tva cum sunt majoritatea firmelor de inmatriculare

--Contract de inchiriere doar celor care fac in conditiile legii transport de marfa sau persoane, transport in regim de inchiriere sau serviciu de inchiriere; pm adica sa ai firma de transport si sa folosesti vehiculele pt. activitatea respectiva; iar serviciu de inchiriere nu poti face pt. ca licentele se elibereaza daca autoturismele sunt inmatriculate in Romania,

--Trecut in talonul masinii; depinde pt. ca legea zica ca oricum trebuie sa faci dovada titlului cu care tu circuli autoturismul, daca un cetatean roman rezident in strainatate prezinta certificatul de rezidenta care atesta ca el este cel rezident si are adresa si nr de strain, cei care sunt ,,utilizatori'' ce vor prezenta?Cum vor face ei dovada ca cei trecuti in actele masinii sunt si cei care conduc?

In schimb un lucru foarte bun este introducerea de la exceptii si a asociatilor in firma care detine autovehiculul; astfel doar acesta calitate iti confera dreptul de a circula, putind tine firma fara activitate cu cheltuieli minime....Eu vad in viitorul apropiat o multime de romani patroni in Bulgaria :)), bineinteles mai multi asociati la o firma :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

Edy,

Calmeaza-te bre ... viata e frumoasa! :wink:

Astia au inventat chitantierele cu mult inainte facturierelor ... :grin:

:ha: hai ca m-ai facut sa rid; dau o BRRC :banana

• Like 1

The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500

“ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius.

Link spre comentariu

Aruncati un ochi si aici sa vedeti ce aberatii de legi ne mai pregatesc "baietii veseli" DE LA GUVERNARE:

http://www.evz.ro/detalii/stiri/premiera-in-codul-rutier-ramai-fara-permis-daca-nu-platesti-amenda-1025135.html#ixzz2LhZwltjb

Asta este o actiune buna din partea lor!

Stiu o gramada de soferi si de tarani care au saci de amenzi si nu le platesc!

Si asta pentru simplul fapt ca nu au nevoie de nici o hartie de la financiar sau de la primarie!

Frate o iei o platesti!

Cel mai simplu:)

TOYOTA LC V8-4.5

TOYOTA COROLLA-TOYOTA AVENSIS

TOYOTA HILUX 3.0-TOYOTA LC 120

Link spre comentariu

Sectiunea a 3-a spune totul !!!

Adica ii doare in p*** de accidentele facute de masini pe BG, de cresterea incasarilor de taxe, de poluarea facuta de masinile vechi inscrise pe BG, etc, pur si simplu o fac ca asa vrea p*** catorva jegosi frustrati si care trebuie sa-si justifice leafa de la stat !!!

• Like 1
Link spre comentariu

Adica ii doare in p*** de accidentele facute de masini pe BG, de cresterea incasarilor de taxe, de poluarea facuta de masinile vechi inscrise pe BG, etc, pur si simplu o fac ca asa vrea p*** catorva jegosi frustrati si care trebuie sa-si justifice leafa de la stat !!!

... si rezultatul e 0. In loc sa verifice asigurarea, sa caute pe cei care produc accidente ... mai bine stau la birou si dau cate o lege

Nu cred ca afecteaza prea multa lume "noua" lege. Majoritatea se incadreaza la Sectiunea 2 / 2 / "4. ca regula menționată la pct. 3 să nu se aplice: a) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoanele menționate în

certificatul de înmatriculare;" ...

Link spre comentariu

In nota de fundamentare zice asta:

'' Ţinând seama de faptul că înmatricularea în alte state a autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoane fizice care fac dovada rezidenţei normale în statele respective constituie o practică des utilizată de cetățenii români care, profitând de condițiile facile de obținere a unei rezidențe (ca şi cetățeni ai unui stat UE), justifică în acest fel deținerea unui vehicul înmatriculat în alte state membre, pe numele unui cetățean al unui stat membru UE şi legitimitatea utilizării acestuia pe drumurile publice din România, situația în cauză nu a fost reţinută printre excepţiile menţionate la pct. 3. ''

Ce sa inteleg, ca daca ai rezidenta nu esti exceptat de la lege daca conduci o masina inscrisa pe numele altui bulgar( cetatean = persoana fizica), dar vei fii daca conduci masina unei firme( persoana juridica) ?

Au facut fundamentarea asta fara noima. :al

Oricum e aproape identica cu cea de anul trecut ( http://www.mai.gov.ro/Documente/Transparenta%20decizionala/EM%20Proiect%20lege%20OUG%20195.pdf )

Diferentele sunt la exceptii

- initial pct.a) spunea: ''a) înmatriculate pe numele persoanelor care le conduc în România;'' , acuma spune: ''a) autovehiculelor şi remorcilor conduse de persoanele menționate în certificatul de înmatriculare;''. Posibil sa fii inteles ca poti fii trecut in talon si fara sa fii proprietar.

-la pct.c) unde initial ''c) conduse de persoane fizice aflate în raporturi juridice de muncă cu persoanele pe numele cărora sunt înmatriculate acestea;'' nu includea si administratorul( asociatii in firma), acuma ii include ....

Editat de petit
Link spre comentariu

Tare asta :grin: , eu cred ca sectiunea a 3-a e secret de stat, si daca o publicau trebuia apoi sa ne impuste. Cine mai platea taxe atunci ?

Link spre comentariu

Vizitator mao

voi chiar va uzari tastatura fara sens... relaxati-va, nu au ce sa faca....

Link spre comentariu

voi chiar va uzari tastatura fara sens... relaxati-va, nu au ce sa faca....

GRESIT ...Ba au ...sa puna militienii sa numere pe strada masinile care circula cu numere de BG ...Si dupa aia sa-si faca socoteala ...sa vada cati bani au pierdut ptr ca sunt idioti! :ha:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Vizitator mao

sincer eu nu m-am gandit asa departe :))))))

eventual sa ne faca si niste poze :D

Link spre comentariu

Pai de ce? E destul sa ceara pozele ca le facem si le trimitem noi... sa fim siguri de calitatea lor... eu am si acum in masina scrisoarea de la un comisar de la UE raspuns la un mail de-al meu din 2007 cand inca nu se scosese legea cu 90 de zile, si eu aveam in tara masina cu numere de Italia permanent, si acolo scria sa circul linistit ca nu se pot pune asemenea restrictii pe teritoriul UE... iar daca sunt se vor scoate.

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link spre comentariu

Sa vedeti de acum incolo cum o sa apara Daewoo si Dacia pe Bulgaria. Eu vreau sa iau de la firma la care lucrez un Matiz din 2006 . Taxa e de 2200 lei !

Pentru ca inca nu m-a innebunit castigul o voi baga la vecini ! :) O sa pun si un stiker pe luneta : " Imi pare rau, dincolo era mai ieftin !"

Link spre comentariu

:ha:Vreau si eu stiker din asta vreo 3 bucati :) Nu facem ceva la nivel mai mare?

Chiar daca nu mai am acum 4x4 sufletul meu toto dupa ele este( acum am luat un T4 Multivan, tot cu 4 se termina :wink: ) dar pt ca taxa inca este prea mare, tot Bulgaria va scrie si la mine

@TaviD

Am vazut ieri masina ta in TM, ai trecut-o pe Bulgarica?Salutari.:h5

Sorin Priboi, aproape pieton ....

________________________________________________________________________________________________________

Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson

Link spre comentariu

In Italia ...aceleasi conditii, se dau amenzi la greu.

Saptamana trecuta, un amic a luat 80€ pentru ca avea numere de Romania. L-au pescuit din parcare.

Daca la ei pot face asa ceva, ma gandesc ca ar fi in stare sa faca la fel si in Romania imho.

Link spre comentariu

In Italia ...aceleasi conditii, se dau amenzi la greu.

Saptamana trecuta, un amic a luat 80€ pentru ca avea numere de Romania. L-au pescuit din parcare.

Daca la ei pot face asa ceva, ma gandesc ca ar fi in stare sa faca la fel si in Romania imho.

Imi e cam neclar .... Deci, eu turist, tranzitez Italia, opresc intr-o parcare sa beau un cico si hop politia imi da amenda ca am numere romanesti!!!

Link spre comentariu

Imi e cam neclar .... Deci, eu turist, tranzitez Italia, opresc intr-o parcare sa beau un cico si hop politia imi da amenda ca am numere romanesti!!!

Amicul...din neatentie, le-a aratat buletin de Italia.

"Aceleasi conditii" ..adica ii taxeaza pe cei care umbla cu numere straine si au rezidenta in Italia, fie Italieni sau de alta cetatenie.

Link spre comentariu

Amicul...din neatentie, le-a aratat buletin de Italia.

"Aceleasi conditii" ..adica ii taxeaza pe cei care umbla cu numere straine si au rezidenta in Italia, fie Italieni sau de alta cetatenie.

....dar diferenta dintre noi si altii, este ca noi avem taxe de cate 5,000 euro pentru inmatriculare, iar altii, cate 2-300.....

"Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism"

Disco 2, TD5 HSE, 02

Link spre comentariu

....dar diferenta dintre noi si altii, este ca noi avem taxe de cate 5,000 euro pentru inmatriculare, iar altii, cate 2-300.....

Sunt multe diferente bune si mai putin bune de ambele parti.

Spre exemplu..in Romania iscri o masina (lasand la o parte problema taxei) intr-o saptamana. In Italia ... din experiente proprii, o masina inscrisa in 2 ,luni jumate, iar la alta..am avut numere dupa 4 luni, iar actele cu probleme.

Nu mi-au trecut carligul si multe alte chestii.

Nervi, umblatura, birocratie si multi bani cheltuiti (departe de "2-300") .incompetenta e la ea acasa, iar la noi...hotia.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare