nessum Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Umbla vorba ca in preajma alegerilor o sa dispara "taxa de mediu", " timbrul de mediu" si se va reduce impozitul pentru masinile cu cilindree mare. :bx Voi stiti ceva de asta sau e zvonistica pre electorala?:br Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Stiu de asta de peste 2 luni, am mai scris si eu pe forum, inclusiv confirmata de o tanti de la ANAF, care auzise si ea din surse interne ca s-ar suspenda o perioada pentru alegeri. Insa eu nu mai astept, saptamana viitoare o bulgarizez, si mai vedem ce va fi la anul, cand statul roman va pierde iar procesul la Bruxelles. Atunci va fi scos timbrul de mediu sigur si definitiv. Si inlocuit cu inca nu se stie ce... :ha: Am facut un calcul, si in primul an dupa inmatricularea in Bulgaria (chiar daca s-ar scoate timbrul de mediu azi, in RO), fac economie pentru un set de AT-uri. Inca 2 ani in BG si mai fac economie si pentru un kit de suspensie. Si tot asa! :banana Dupa Revolutie, imi voi inmatricula si eu masina in RO. :wink: Editat August 12, 2014 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ERR Postat August 12, 2014 Partajează Postat August 12, 2014 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Din ce am inteles in europa mai de vest se plateste in general un o taxa anuala de poluare calculata in functie de g CO2 / capacitate motor la masinile sub eur3. Erau discutii sa introduca si la noi asta dar e o masura riscanta politic intr-o romanie saraca si cu multe masini vechi. Dar cine stie, poate de la anu... Inmatricularea la bulgari deocamdata pare cea mai usoara solutie pentru cei care pot face anual drumul incolo pt ITP. Sau autoutilitara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? nu cred ca vor scoate nici o taxa. rolul zvonului asta este sa te faca sa crezi ceva, de cele mai multe ori neadevarat. majoritatea pun botul si voteaza cu speranta, chiar daca au mai luat tepe ("hai ca de data asta o sa fie bine") The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Si eu am auzit zvonuri ca cica din toamna. Tot asa de la o tanti de la ANAF. Sincer nici nu stiu ce sa cred, dar de un lucru va asigur. Nu va fi mai bine. Statul are mare nevoie de banii nostri. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat August 13, 2014 Partajează Postat August 13, 2014 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Cu scuzele de rigoare trebuie sa marturisesc ca nu am citit acest topic cap-coada, dar avind in vedere ca e deschis in 2010 si are deja 48 de pagini, nu cred ca se va intimpla ceva prea curind impotriva masinilor de BG.Aia cu scoaterea taxei de mediu nu o cred nici atit.Daca o taxa este desfiintata inseamna o gaura in buget.Acea gaura trebuie acoperita, asadar se va inventa o noua taxa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sorin Priboi Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Aduc din nou acest topic in actualitate. Am auzit de dimineata la radio ca alesii nostrii, parlamentarii, vor sa gaseasca o varianta de verificare a masinilor inmatriculate in BG si dupa o verificare de rutina in trafic sa interzica accesul lor pe teritorul Romaniei daca sunt in tara de mai mult de 90 zile.Incep din nou persecutiile impotriva noastra celor cu bulgaroaice, din cauza ca multi posesori de autovehicule inmatriculate in Ro au suferit daune care nu au fost platite/decontate de catre asigurarile bulgaroaicelor. Cum vedeti acest lucru, si ce am putea face in acest sens, sau poate vor pune si cateva exceptii la lege, cum ar fi cei care sunt proprietari in acte, gen firme, sau cei care au masina inmatriculata pe numele lor(cum am procedat eu si mi am facut rezidenta de Bulgaria)? Editat Martie 18, 2015 de Sorin Priboi Sorin Priboi, aproape pieton .... ________________________________________________________________________________________________________ Daca stii sa vezi ceva bun in fiecare om, aproape toti vor sfarsi prin a vedea ceva bun si in tine. -Ben Carson Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? N-au cadru legal, asta daca mai conteaza ... Si nici n-au cum tine evidenta masinilor (de cat timp sunt in tara). 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? O mare prostie. Daca o impun in orice forma, ne putem considera inapoi in comunism. UE e departe, si nici nu meritam sa fim acolo. libera circulatie, o necunoscuta pentru ei. Ma intreb totusi daca initiatorii sunt din cei 300 de parlamentari legali, sau din restul gloatei pina la 560(sau cati or fi) eu am avut un pajero pe Bulgaria. Modalitatea juridica prin care justificam de ce masina firmei X este in posesia mea, era un contract de inchiriere. puteam sa o inchiriez si de la Hertz din aeroport. tot aia e. firma mi-a dat factura de 1200 leva pentru servicii de inchiriere auto. nici asa nu am cum sa circul? ulterior mi-am facut firma mea la Ruse. producator de mobila. nu am voie sa fac export in Romania? decat 90 de zile? A fost o faza tare cu un garcea. m-a oprit ca nu aveam faza de drum aprinsa. foarte corect mi-am luat amenda. dar mi-a cerut procura. i-am spus ca e firma mea si ca imi fac procura pe genunchi oricand, avand stampila la mine. Reactia normala a fost sa ma intrebe daca pentru clienti fac procura. l-am spus ca fac factura si maxim certificat de garantie. Pentru mobila produsa. Nu a inteles. idiotul nu isi imagina ca exista firma bulgareasca ce poate avea si alt obiect de activitate. urmeaza pasul urmator: rezidenta. si atunci ce mai imi fac. ii raspund lui garcea;" Dobri deni" in bulgareste, si ***uie in romaneste. deschid cu acest prilej o lista a celor care nu vor sa stea sa stinga lumina (daca moderatorii considera, se poate muta intr-un topik separat- il faceam eu dar nu am gasit categoria :) ): 1. eu 2. Editat Martie 18, 2015 de Astral DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Retarzi astia de politicieni la fiecare inceput de an scot din sertar sperietoarea asta! Media aservita si corupta bate toaca vreo saptamana pe tema asta, apoi se potolesc cu totii. :grin: De ce nu-l interpelaza pe Ponta :fk in Parlament despre fondurile obtinute din acciza de 7 centi/l de motorina si benzina, unde sunt banii aia? Parca faceau autostrazi? Deci ma bag si eu. 1.DXX 2.nessum 3. Editat Martie 18, 2015 de nessum Completare lista. Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Martie 18, 2015 Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? 3.PYZ Ma bag si eu! Cu astia nu se mai poate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? 4. dansoare. Am indoieli ca vor si face porcaria asta dar e posibil orice! Prezent si eu la orice tip de protest... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Retarzii astia nu inteleg faptul ca migratia popoarelor, mai mari sau mai mici, se desfasoara continuu de mii de ani incoace. Dupa acelasi principiu. Te duci unde iti e mai bine. Nu inteleg de ce un offshore in Cipru ( prin care se sifoneaza infinit mai multe impozite si taxe decat acesti evazionitice ne gasim) e acceptat in timp ce o firma dusa in bulgaria pentru un impozit cu 6 procente mai mic e discreditata din start. nu inteleg de ce trebuie sa fii Nokia sau Continental pentru a putea sa iti reloci activitatea in alta tara. Ca si ele tot din cauza asta au plecat. pentru a plati impozite mai mici Unde mai pui ca bulgarii au conditii mai rele decat la noi in ceea ce priveste ITP ul ( la 1 an/ la jumate de an). deci cel putin teoretic masinile bg sunt mai in toate mintile decat cele romanesti. Aaaaaa sau ce nu esti in stare sa contolezi, hai ca mai bine le interzici? Si prohibitia de alcool din state, tot din aceasta cauza a fost impusa, dar acolo era o miza. Din ce auzisem, 3 % din automobilele din sudul tarii sunt cu numere de bulgaria ( aproximativ). Pui ca un 10 % in ele produc accidente, din care doar cateva nu au asigurari. deci Vax Albina. cred ca sunt mai multi romani care nu au asigurari ( tocmai se vorbise despre asigurarile romanesti saptamanile trecute. Deci nu aceea este explicatia. Si nu cred ca respectivii senatori nu au si ei ceva rude cu masini de Bulgaria ( parca de curand insasi ministereasa mediului avea in curte un Cayene pe Ruse). Eu am fost atent la schimbarile de cod rutier din ultima perioada. de fiecare data s-au pus in dezbatere mai multe modificari, printre care si aceasta. Romanasii prosti au tabarat sa omoare capra vecinului. dupa dezbatere s-au pomenit cu amenzi marite si tot felul de alte chestii, la care bineintles ca nu au fost atenti. presimt ca va fi la fel. oricum eu am inceput relocarea activitatii la sud de Dunare. 1 DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? 1.DXX 2.nessum 3. PYZ 4. dansoare 5. Johnny B Cred ca procentul e mult mai mare de 3%. Fac saptamanal drumuri prin zone rurale din judet si aproape de granita cu castraveciorii, iar numerele bg-esti sunt intr-un numar extrem de mare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? @ Jhonny B ai alergie la nr de Bg?:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Johnny B Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Oarecum, la unii bizoni care caonduc masini pe bg. Nu am la toti deoarece conduc si eu una... :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Intru si eu pe lista 1.DXX 2.nessum 3. PYZ 4. dansoare 5. Johnny B 6. Catalin40A Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DXX Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? 1.DXX 2.nessum 3. PYZ 4. dansoare 5. Johnny B Cred ca procentul e mult mai mare de 3%. Fac saptamanal drumuri prin zone rurale din judet si aproape de granita cu castraveciorii, iar numerele bg-esti sunt intr-un numar extrem de mare. Nu spun ca e 3 %. Asa ziceau ei la un moment dat. Dar nu cred ca conteaza. Nu asta e problema circulatiei in Romania. DXX Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
diverOne Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? :) pana si la Tv apar masini cu nr de Bulgaria (ferma vedetelor,, pro tv):grin: Daca nu stiu ceva......nu stiu inca..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? :) pana si la Tv apar masini cu nr de Bulgaria (ferma vedetelor,, pro tv):grin: haha :grin: Nu au ce sa faca.Se pot zbate cum vor si cu 1000 de legi.Pot chiar sa dea lege oricum e impotriva la ce prevede UE.Singurele probleme care pot exista ar fi o lege sau o metoda prin care militienii sa retina cetificatul (fara motiv) si sa il trimita in Bulgaria doar ca sa produca probleme.Trebuie sa le intre bine in capul ala a lor plin de taxe ca nu au ce face...5 ani maxim (cand termina majoritatea leasing-ul inceput acum) nu vor mai exista masini cu numere de romania :grin: daca nu putem face sosele macar facem masinile ilegale. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DMM74 Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? :) pana si la Tv apar masini cu nr de Bulgaria (ferma vedetelor,, pro tv):grin: Si ce masina, un disco 1 :br LR Discovery 300 TDI, 1998 LR Freelander TD4, 2005, automat http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? mit, inca: http://www.realitatea.net/masinile-cu-numar-de-bulgaria-ar-putea-disparea_1678688.html "Răspunsul lui Gabriel Oprea a venit trei săptămâni mai târziu: nu se poate, pentru că România a eliminat restricţiile de circulaţie in 2007. prin urmare, maşinile din alte state, pot circula nestingherite, dacă sunt asigurate." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? mit, inca: http://www.realitatea.net/masinile-cu-numar-de-bulgaria-ar-putea-disparea_1678688.html "Răspunsul lui Gabriel Oprea a venit trei săptămâni mai târziu: nu se poate, pentru că România a eliminat restricţiile de circulaţie in 2007. prin urmare, maşinile din alte state, pot circula nestingherite, dacă sunt asigurate." veste buna mai ales dupa ce UE ne-a readus aminte ca taxa de mediu e ilegala.Acum mai ramane ca Poanta si soldatelul sau de plumb sa ajunga prin parnaie si sa stea acolo pana o sa am eu masina inmatriculata in Romania. Marin Cotescu ala ar trebui sa aiba propria sa subspecie de homo sapiens...pe langa ca e prost vad ca o si tine tare in prostia lui. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=46&leg=2012&cam=1 ....cu mecla aia eu as zice ca ar trebui pusa o taxa pe grasime tot la cmc bineinteles. Editat Aprilie 20, 2015 de Marius_Adrian Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 (editat) Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Parerea mea este alta: guvernul Pontacului este intr-o buda maxima, si au scos deliberat la taraba pseudo-scandalul masinilor inmatriculate in BG. Ca diversiune si os de ros pentru mase, ca acestea sa nu mai fie atente la scandalurile in care sunt implicati politicienii penali. Cum au recunoscut chiar ei prin vocea guristului MB, asta este o tehnica utilizata de pesedei dintotdeauna, cu implicarea SRI: cand vor sa devieze atentia publica de la subiecte sensibile, folosesc cea mai mare categorie sociala, adica soferii. In cazul de fata, sunt toti interesati: pe de o parte cei care au masini inmatricuate in BG, pe de alta parte cei care au avut incidente neplacute cu "bulgarii". Din asta mai iese si un "mic razboi" intre cele doua categorii, taman bine pentru sistem ca sa-i tina pe fraieri ocupati cu nimicuri. Si mai cred ca am putea gasi si o rezolvare eficienta la ofurile noastre: tot avem pe aici colegi juristi, avocati, etc... Haideti sa punem oficial de o plangere impotriva statului, pentru incalcarea drepturilor cetatenesti la proprietate, libertatea circulatiei, impozitare excesiva, subminarea economiei nationale (blocarea comertului cu masini SH, trimiterea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro anual la bulgari in timp ce efectele poluarii sunt "pastrate" in Romania), etc... gasim noi ce... In acelasi timp, mai putem face si o sesizare catre DNA si una la ANI, ca sa-i ia la puricat pe toti politicienii care au impus taxele astea prohibitive pentru a favoriza anumite grupuri de interese, pentru ca sunt sigur ca daca se sapa putin, se vor gasi lucruri "interesante" petrecute intre anumiti demnitari si anumiti importatori auto. Daca am avut un "dosar Microsoft", de ce nu am avea si un "dosar Renault", "dosar Citroen", samd... Ce ziceti? La asa ceva m-as baga si eu. Ca daca doar ne strangem ca sa claxonam in fata guvernului sau pe strazi de la periferia orasului, nu rezolvam nimic. Haideti sa-i lovim legal, pentru ca se poate. Avocatii ne pot reprezenta si fara sa ne declinam identitatea, cred eu, asa ca nici nu ne pozeaza jandarmii si SRI-ul pe strada ca sa ne hartuiasca apoi. Editat Aprilie 20, 2015 de Optimus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius_Adrian Postat Aprilie 20, 2015 Partajează Postat Aprilie 20, 2015 Re: Lege anti-inmatriculare Bulgaria - mit sau realitate ? Si mai cred ca am putea gasi si o rezolvare eficienta la ofurile noastre: tot avem pe aici colegi juristi, avocati, etc... Haideti sa punem oficial de o plangere impotriva statului, pentru incalcarea drepturilor cetatenesti la proprietate, libertatea circulatiei, impozitare excesiva, subminarea economiei nationale (blocarea comertului cu masini SH, trimiterea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro anual la bulgari in timp ce efectele poluarii sunt "pastrate" in Romania), etc... gasim noi ce... In acelasi timp, mai putem face si o sesizare catre DNA si una la ANI, ca sa-i ia la puricat pe toti politicienii care au impus taxele astea prohibitive pentru a favoriza anumite grupuri de interese, pentru ca sunt sigur ca daca se sapa putin, se vor gasi lucruri "interesante" petrecute intre anumiti demnitari si anumiti importatori auto. Daca am avut un "dosar Microsoft", de ce nu am avea si un "dosar Renault", "dosar Citroen", samd... Ce ziceti? La asa ceva m-as baga si eu. Ca daca doar ne strangem ca sa claxonam in fata guvernului sau pe strazi de la periferia orasului, nu rezolvam nimic. Haideti sa-i lovim legal, pentru ca se poate. Avocatii ne pot reprezenta si fara sa ne declinam identitatea, cred eu, asa ca nici nu ne pozeaza jandarmii si SRI-ul pe strada ca sa ne hartuiasca apoi. Eu m-am gandit ca se poate face ceva prin avocatul poporului.Eu sunt oricand dispus sa ajut cum pot.Sunt total de acord ca toate taxele astea interzic proprietatea.Pe vremea lu' Ceausescu cel putin iti spunea "nu ai voie cu x" ...acum au gasit o metoda perversa "ai voie cu x dar trebuie sa dai 100000 miliarde" . Eu nu stiu nici o tara care pentru o masina de @2000euro sa platesti impozit 2100euro (chiar si atunci cand masina nu e inmatriculata) sau acciza de 1euro pe cmc sau taxa de inmatriculare de peste 5000euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate