Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Suzuki Vitara versus Suzuki Samurai

Gabi4x4

Postări Recomandate

Re: Suzuki Vitara versus Suzuki Samurai

La vitara daca vrei sa o ridici 8cm din SL te chinui mult pe fata. La Samurai numai decat. Ai un MARE avantaj ca ai punte rigida fata/spate.

Daca cosideri avantajul cu punte rigida fata doar la montarea unui SL, te contrazic. Mai am un post pe aici pe undeva, "Do it yourself", unde am incercat sa explic cum sa montezi SL singur in maxim jumatate de ora, fara prea mare bataie de cap.

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Daca cosideri avantajul cu punte rigida fata doar la montarea unui SL, te contrazic. Mai am un post pe aici pe undeva, "Do it yourself", unde am incercat sa explic cum sa montezi SL singur in maxim jumatate de ora, fara prea mare bataie de cap.

Am vazut ceva vitare in offroad si m-am convins cum se comporta.Nu laud jimny-ul pt ca am unul.Totusi daca dai de un drum cu mult noroi si bolovani ascunsi si dai talpa ca sa iesi o sa-ti trozneasca planetarele in draci:wink:sau ai surpriza sa rupi una din ele sau mai stiu eu ce alte belele.

Link spre comentariu

Detin de o luna Vitara JX scurta, metal top volan pe dreapta din 1996 motorul de 1,6 8V. Pur si simplu m-am atasat fantastic de jucarie. Ziua si in timpul saptamanii conduc o toyota auris dar abia astept sa vine weekend-ul sa ma dau pe dealuri cu jucaria. Am inceput deja sa o pregatesc pentru mici modificari( scut, sl, ceva cauciucuri, statie, antena ...)

Recomand modelul. e foarte ieftin la intretinut. taxa de inmatriculare mica...

Link spre comentariu

Mi-au dat fara probleme. Am si calculatia la taxa de inmatriculare (1765 ron) cu depreciere maxima. mai am un rand de numere rosii si apoi o inmatriculez. pot sa va fac un scan la acte.

Link spre comentariu

vitarele de Anglia ,cele scurte,sunt cu 16 valve numai in 1995(+ sau -cateva luni).dupa 1996,toate,pana in 2000 sunt cu 8 valve ,EURO 2.ciudata schimbare.si asta numai in Anglia.in germania,dupa 1995,toate sunt cu 16 valve!!!

Link spre comentariu

vitarele de Anglia ,cele scurte,sunt cu 16 valve numai in 1995(+ sau -cateva luni).dupa 1996,toate,pana in 2000 sunt cu 8 valve ,EURO 2.ciudata schimbare.si asta numai in Anglia.in germania,dupa 1995,toate sunt cu 16 valve!!!

confirm, a mea e din 97 si are 8 valve

vitara softop '97(de vanzare): :dr2 ->:cort ->:fh

woo cielo '96(de vanzare)

craysler voyager 2.4 benzinar

Link spre comentariu

buna

fiind nou in club va rog sa-mi dati voie sa ma prezint

ma numesc nelu b, sunt din Timisoara, 48 ani si bineinteles bolnav dupa 4x4 acomodat iesirilor in teren

intamplator am intrat in sectorul suzuki, eu avand un LR Freelander, si am vazut discutia despre aceste jucarii

marturisesc faptul ca de mult ma gandeam la una cu care sa nu am probleme in teren, in special cu noroi.

m-am lamurit din discutiile dintre d-voastra si am ramas agatat, in eventualitatea ca ma voi hotara, la un Vitara de 1,6 litri. Pana acum, nu stiu de ce, fara sa aud nici o discutie, eram convins de un samurai. se pare ca spatiul e cel care ma intors(de, dimensiunile mele sunt cam...)

mai fratilor, am auzit cam tot ce ma interesa mai putin o parere. Cum stau aceste doua masinute la consum; sosea, afara, oras, teren accidentat, cu remorca.

intamplator si eu sunt in situatia de a fi obligat la tractarea unei remorci cu barca , motor, frigider, cort, etc. etc. etc. ca ma doare capul cate sunt acolo. total greutate remorca in jur de 700-800 kg.

va multumesc tuturor pentru opinii si astept raspuns si pe aceasta tema

cu stima NELU B

Link spre comentariu

buna

fiind nou in club va rog sa-mi dati voie sa ma prezint

ma numesc nelu b, sunt din Timisoara, 48 ani si bineinteles bolnav dupa 4x4 acomodat iesirilor in teren

intamplator am intrat in sectorul suzuki, eu avand un LR Freelander, si am vazut discutia despre aceste jucarii

marturisesc faptul ca de mult ma gandeam la una cu care sa nu am probleme in teren, in special cu noroi.

m-am lamurit din discutiile dintre d-voastra si am ramas agatat, in eventualitatea ca ma voi hotara, la un Vitara de 1,6 litri. Pana acum, nu stiu de ce, fara sa aud nici o discutie, eram convins de un samurai. se pare ca spatiul e cel care ma intors(de, dimensiunile mele sunt cam...)

mai fratilor, am auzit cam tot ce ma interesa mai putin o parere. Cum stau aceste doua masinute la consum; sosea, afara, oras, teren accidentat, cu remorca.

intamplator si eu sunt in situatia de a fi obligat la tractarea unei remorci cu barca , motor, frigider, cort, etc. etc. etc. ca ma doare capul cate sunt acolo. total greutate remorca in jur de 700-800 kg.

va multumesc tuturor pentru opinii si astept raspuns si pe aceasta tema

cu stima NELU B

incepem cu inceputul:

1)pe sosea se comporta ok, e un pic cam rigida, te mai zgaltaie oleak pe drumurile mai denivelate, dar nu iesit din comun;

2)consumul - daca cauti este un post plin cu parerile fiecaruia in privinta asta, dar mediu cred ca s-a ajuns la vreo 6-7max litri afara, 10-11 oras, pe teren accidentat, consumul nu mai intra in discutie, ideea e sa ai cat mai mult in rezervor, nu se stie niciodata;

3)daca o ai echipata catusi de putin cu, cauciucuri si in functie de ce mai ai bani sa ii pui (troliu, SL, BL, scut, etc.) o sa se descurce exemplar;

4)daca vrei sa tractezi nu e nici o prb, eu am venit din anglia cu o rulota la vreo 750kg, si nu am avut nimic de obiectat, in privinta tinutei de drum, tragea, totul o mers ok, doar ca in comparatie cu rulota, ca volum era de 3-4 ori mai mica, si facea un balans fenomenal cand mai treceau tiristii cu viteza pe langa mine :uameni; deci o barca tio tracteaza fara prb;

5)fiabilitate destul de mare la cutie, motor, transmisie in general (asta daca nu le soliciti la extrem varianta stok a masinii, si daca le nimeresti in stare buna de functionare);

6)spatiu decent la varianta scurta de vitara, pentru 2 persoane, pentru mai multe+bagaje, devine cam problematica; solutie pentru mai multe persoane +bagaje=grand vitara;

In rest, mai multe detalii gasesti pe forum tot ceea ce iti doresti, doar sa cauti!

Spor!

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

multumesc mult pentru informatii symy139

o sa vad, dar cred ca pana la urma tot ma pricopsesc eu cu una ca prea i-mi plac

oricum daca intru in sectiunea de club Suzuki, actualmente fiind in cea de LR, dau un chiot de prezenta

stima tuturor, NELU B:2dr

Link spre comentariu

Motor diesel din cate stiu eu s-a montat doar pe samuraiul ala spaniol Santana (unele modele) si e cel de 1.9 D care este si pe dacia papuc.

Merge montat cu adaptor de la ACME, motorul de 1.6 td de la VW, si samuraiul va putea urca dealuri in off-road numai din ambreaj.

Dar strugurii sunt acrii rau pt mine!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

buna

te rog koais 2 intrebari:

ce este adaptorul ACME ? cunva o flansa intre motor si cutie ori alceva.

daca da, cum arata, unde se pote gasi, detalii rogu-te.

cred ca obligatoriu trebuie pastrata cutia de suzuki pentru a nu pierde raportul 4x4 , mic, etc.

a doua; se poate monta numai pe samurai ori si pe vitara ?

:hl

scuza-mi ignoranta

cu stima NELU B

Link spre comentariu

Ti-am trimis pe PM, ca aici as fi si off-topic si as face si reclama.

In linkul respectiv ti se explica tot, ce contine si cum se asambleaza. Pana acum nu stiu de nici un suzuki convertit in romania cu astfel de kit. Daca te apuci de treaba, te rog sa deschizi un topic pentru ca ar fi f interesant si educativ de urmarit!

Nemo me impune lacessit !
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Vad ca nu aminteste nimeni de problema grupului de fata de la vitara care are carcasa de aluminiu ,carcasa care crapa foarte usor la teren mai greu.In rest alegerea iti apartine in totalitate pentru ca parerile noastre pro sau contra sunt subiective ,in functie de jucaria pe care o are fiecare acasa .Apropo eu am un samurai,vitara am maritato acum un an .Tu decizi....

Link spre comentariu

Vad ca nu aminteste nimeni de problema grupului de fata de la vitara care are carcasa de aluminiu ,carcasa care crapa foarte usor la teren mai greu.In rest alegerea iti apartine in totalitate pentru ca parerile noastre pro sau contra sunt subiective ,in functie de jucaria pe care o are fiecare acasa .Apropo eu am un samurai,vitara am maritato acum un an .Tu decizi....

Problema s-a discutat de atatea ori. S-a gasit si solutia.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

carcasa de fonta de la grand vitara diesel mi-am pus si eu pe vitarica mea si, dupa vreo 10 iesiri, pot sa spun ca este foarte rezistenta...am topait cu simexuri de `31 cat am putut.

An investment in knowledge always pays the best interest.

Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare