ekkakon Posted December 26, 2007 Share Posted December 26, 2007 Incepand cu 2008, vom incerca sa achizitionam o masina pentru interventii in cadrul competitiilor si intalnirilor offroad. Orice sugestie este binevenita si sper ca inca o data membrii :c sa fie alaturi de noi ! http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 16, 2008 Author Share Posted January 16, 2008 Mentionam o "mica" lista cu necesarul (orientativ) de materiale din viitoarea "ambulanta extrema"... :grin: :grin: :grin: :h5 :c DOTAREA AMBULANTEI Dotare cabina sofer : - 2 tuburi oxigen +2 reductoare oxigen; - baston semnalizare 6 leduri; - lanterna cautare (galbena); - extinctor fata; - prelungitor alimentare ambulanta 220 V; - torpedoul contine : borseta acte masina ; incarcator ; alimentator 12 V ; 2 reductii oxigen . Dotare ambulanta propriu-zisa : 1. Targa mobila + suport targa mobila : 2centuri siguranta ; 3 cearsafuri ; o patura . 2. Suport tub oxigen atasat de targa mobila . 3. Scaun pliant cardiaci + suport usa spate stanga. 4. Targa rigida : suport imobilizare car (5 piese+2 centuri) ; 2 centuri siguranta (husa rosie in spatele targii rigide). 5. Tensiometru incastrat in peretele ambulantei 6. 3 scaune insotitori 7. 1 extinctor 8. Aspirator secretii + 2 furtune de conexiune 9. 2 barbotoare + 2 masti 10. 3 gulere cervicale (3 marimi ) asezate in trusa rosie suspendata pe peretele interior . 11. Trusa imobilizare traumatisme spinale : vesta spinala mare + 6 centuri ; atela flexibila . 12. Trusa atele vacumate ? contine 4 piese : 3 atele (mica, mare, mijlocie) si pompa de vacuum. 13. Defibrilator + suport 14. Trusa de urgenta 15. Dulap glisant 16. Dulapul cu 5 sertare colorate 17. Aparatul de RESPIRATIE-VENTILATIE tip SPENCER contine : 5 masti de diferite marimi ; 1 furtun grofat ; 1 furtun alimentare cu oxigen ; un cablu alimentare priza 12 V ? aparat ; un racord (furtun) alb + niplu cuplare oxigen . 18. Foarfece Robin 19. Cutie depozitat ace folosite 20. Ladita frigorifica sau de incalzire 12 V 21. Cos de gunoi 22. Chiuveta care contine : sapuniera +un sapun 23. Dulap chiuveta ? bidon depozitat apa (sub chiuveta). 25. Aparat EKG + accesorii 26. Dotare pentru efectuarea unor analize de urgenta : glucometru ( glicemie), examen sumar de urina, eventual alte teste rapide, la cerere. - 4 suporturi laterale pentru sonde urinare + 4 sonde urinare. - sertarul de sus contine o geanta cu : 4 pungi urinare ; plosca barbat ; plosca femeie ; plosca sticla ; 1 pachet vata . - un sertar cu sonde si masti . - un suport pentru 2 cutii manusi examinare, fiecare cutie continand 100 buc. (manusi) . - un sertar care contine : 26 perfuzoare ; 2 role romplast ; 5 seringi de 5 ml ; 5 seringi de 10 ml ; 3 fluturi . - un sertar cu solutii perfuzabile : 2 pungi glucoza 10 % de 500ml ; 1 punga de glucoza 5% de 250 ml ; solutie Ringer - o punga ; 2 pungi de ser fiziologic de 500ml ; 1 flacon de ser fiziologic de 500ml ; 1 flacon de GEROFUSINE de 500ml ; DEXTRAN 2 flacoane de 500 ml ; 2 flacoane de ser fiziologic de 500 ml ; 1 flacon de bicarbonat de sodiu . - 3 veste reflectorizante . - sertarul rosu contine : balon merlin si trusa de intubatie. Trusa de intubatie contine : 3 pipe Gudel ; laringoscop cu 3 lame ; mandren ; foarfeca ; pensa ; departator ; 11 sonde ; 1 racord ; romplast ; o guma (albastra) . Acest sertar mai contine 10 buc. de masti de protectie. -sertarul verde contine : Pulsoximetrul ; termometru digital ; termometre normale 2 buc. ; stetoscop . -sertarul galben contine : borseta ; trusa chirurgie 5 pense + o foarfeca ; 8 ace de sutura . -sertarul albastru contine : medicatie capsule . -sertarul negru contine : 10 tavite renale ; 6 pungi urinare . CONTINUTUL TRUSEI DE URGENTA : -pachet vata -o fasa mare -un romplast , o sticla alcool sanitar , o sticla apa oxigenata -o sticla rivanol , o sticla alcool iodat -1 spray oximed . -13 seringi 2 ml -6 branule -6 fluturi -8 seringi10 ml -o punga de fesi mici 4 buc. -o punga de fesi gipsate 2 buc. -o punga cu diverse sonde -medicatie (fiole). MEDICATIE : -actrapid 4f -xilina 3f -scobutil 4f -vitamina B1 5f -vitamina B6 4f -vitamina C 3f -papaverina 3f -piafen 3f -propanolol 2f -piracetam 3f -profenid 2 doze -plegomazin 2f -no-spa 9f -metoclopramid 4f -miofilin 3f -HHC 8f -romergan 5f -heparina 2f -gluconat de calciu 4f -furosemid 5f -fitometadion 3f -fenobarbital 2f -glucoza 33% 5f -ketonal 3f -etamsilat 5 f -digoxin 2f -dormicum 3f -diazepam 3f -captopril 25 mg ? 28 tablete -sulfat de atropina 4f -aspirina 10 tablete -algocalmin 7f -adrenostazin 3f -adrenalina 2f -actrapid 1f. http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
niros05 Posted January 16, 2008 Share Posted January 16, 2008 Bine ca ai postat ce contine trusa de urgenta. Miine o sa iau o geanta si o dotez curespunzator, ca sa fie permanent in masina. www.mitsubishi.org.ro T 44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 16, 2008 Author Share Posted January 16, 2008 Bine ca ai postat ce contine trusa de urgenta. Miine o sa iau o geanta si o dotez curespunzator, ca sa fie permanent in masina. Atentie! Lista e ORIENTATIVA ! ... :h5 http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
niros05 Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Un inceput............de masini pentru prim ajutor pe teren accidentat. www.mitsubishi.org.ro T 44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 :B :1 :Gr Sper ca in curand sa asistam la ... dezvoltarea parcului auto de "salvare extrema"... :h5 :lol: :lol: :lol: P.S. Vezi ai grija cu girofarul! Nu-l lasa acolo sus tot timpul... sa nu se lege cineva de el... :h5 http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest deea Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Salut, imi pare rau ca incep postarile cu ceva "critic", dar sper sa intelegeti ca e constructiva. Cred ca lista trebuie discutata mai amanuntit, eventual intre mai multi, si nu pe internet, eventual la o iesire/intalnire. La o privire scurta, din multe nedumeriri, pun doar intrebarea: De ce doar 1 flacon de Ringer, 1 de ser, si doar atat de putina adrenalina si atropina? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niros05 Posted January 22, 2008 Share Posted January 22, 2008 Girofarul il pun numai cind se merge in coloana sau cum am fost la Padina de revelion si era noapte iar mai mult de jumatate nu ne cunosteam asa ca am fost pe post de far calauzitor. www.mitsubishi.org.ro T 44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 Salut, imi pare rau ca incep postarile cu ceva "critic", dar sper sa intelegeti ca e constructiva. Cred ca lista trebuie discutata mai amanuntit, eventual intre mai multi, si nu pe internet, eventual la o iesire/intalnire. La o privire scurta, din multe nedumeriri, pun doar intrebarea: De ce doar 1 flacon de Ringer, 1 de ser, si doar atat de putina adrenalina si atropina? Daca ai privit si la mesajele anterioare ai vazut precizarea : "e orientativa". In lista respectiva am vrut mai mult sa se vizualizeze CE ar trebui sa fie si mai putin CAT. Uita-te numai la adrenalina cate fiole sunt trecute... eu folosesc de multe ori si cate 12 fiole la o singura resuscitare, ca sa ma fac inteles un pic mai bine... :grin: :hi Intalnirea membrilor EMA se pare ca va avea loc cel mai probabil la Sighisoara... data urmeaza sa fie stabilita de comun acord. Oricum, dotarea masinilor EMA va fi facuta conform standardelor UE si dupa ce voi avea o discutie "tintita" pe acest subiect cu dr. ARAFAT... :lol: http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 22, 2008 Author Share Posted January 22, 2008 Girofarul il pun numai cind se merge in coloana sau cum am fost la Padina de revelion si era noapte iar mai mult de jumatate nu ne cunosteam asa ca am fost pe post de far calauzitor. Foarte bine! :grin: :grin: :grin: La fel l-am folosit si eu: la umanitara din Maramures si doar dupa ce am anuntat la Politie coloana si faptul ca va fi semnalizata cu girofar galben. http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dr.lidia Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Salut, imi pare rau ca incep postarile cu ceva "critic", dar sper sa intelegeti ca e constructiva. Cred ca lista trebuie discutata mai amanuntit, eventual intre mai multi, si nu pe internet, eventual la o iesire/intalnire. La o privire scurta, din multe nedumeriri, pun doar intrebarea: De ce doar 1 flacon de Ringer, 1 de ser, si doar atat de putina adrenalina si atropina? Bineinteles ca vom face o lista clara cu tot ce trebuie,si cu cantitatile necesare.....oricum mai trebuie multe de adaugat ca sa fie completa :) :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan Popescu Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 ideea este foarte buna, eu mi-am pus pe agenda inca de anul trecut o ambulanta de teren pentru cursele de rally raid, dar pana cum n-am reusit. insa SFAT: e MUSAI sa fie cu sasiu lung, 4 usi laterale si usa a cincea sa se deschida lateral (dintr-o bucata sau mai bine din doua), pentru ca sa poata lua si targa. Un coleg de-al nostru comun(gabi nicolae) a stat pe jos vreo ora la Carpatica (timisoara) ca salvarea cu targa nu a putut ajunge decat EXTREM de greu. Parerea mea ca o salvare care nu poate cara targa este "useless". FOARTE potrivita este o masina din cele Nissan cu a a vut CONNEX acum cativa ani, si care avea si tavanul suprainaltat. in ceea ce ma priveste am sa incerc sa aduc masina din UK (sunt foarte bine intretinute si nu sunt foarte scumpe), mai ales acum ca am inteles ca volanul pe dreapta nu-i o problema la RAR, si sa o transformam aici. o sa-i fac actele ca fiind donatie, sa nu fie nici taxe. va folosi exclusiv la asistenta specializata la cursele de RR. Referitor la Girofar, daca masina va fi facuta corespunzator si are actele i regula ca fiind ambulanta, va obtine foarte usor aprobare de girofar si sirene. Este strict legal. Va urez spor la treaba si poate ne sfatuim reciproc. LA MULTI ANI Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 ideea este foarte buna, eu mi-am pus pe agenda inca de anul trecut o ambulanta de teren pentru cursele de rally raid, dar pana cum n-am reusit. insa SFAT: e MUSAI sa fie cu sasiu lung, 4 usi laterale si usa a cincea sa se deschida lateral (dintr-o bucata sau mai bine din doua), pentru ca sa poata lua si targa. Un coleg de-al nostru comun(xxxx nicolae) a stat pe jos vreo ora la Carpatica (timisoara) ca salvarea cu targa nu a putut ajunge decat EXTREM de greu. Parerea mea ca o salvare care nu poate cara targa este "useless". FOARTE potrivita este o masina din cele Nissan cu a a vut CONNEX acum cativa ani, si care avea si tavanul suprainaltat. in ceea ce ma priveste am sa incerc sa aduc masina din UK (sunt foarte bine intretinute si nu sunt foarte scumpe), mai ales acum ca am inteles ca volanul pe dreapta nu-i o problema la RAR, si sa o transformam aici. o sa-i fac actele ca fiind donatie, sa nu fie nici taxe. va folosi exclusiv la asistenta specializata la cursele de RR. Referitor la Girofar, daca masina va fi facuta corespunzator si are actele i regula ca fiind ambulanta, va obtine foarte usor aprobare de girofar si sirene. Este strict legal. Va urez spor la treaba si poate ne sfatuim reciproc. Ce spui tu e corect... si noi ne-am orientat catre ceva similiar a ceea ce ai descris tu... :grin: http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Girofarul il pun numai cind se merge in coloana sau cum am fost la Padina de revelion si era noapte iar mai mult de jumatate nu ne cunosteam asa ca am fost pe post de far calauzitor. Nu vreau sa ma bag in seama dar personal nu recomand folosirea unui girofar in conditii de rulat in coloana, mai ales pe timp de noapte. Pentru cei 2 - 3 care merg in spatele "ante-mergatorului" devine extrem de obositor si din experienta va spun ca poate deveni periculos pentru ei. Regula este, girofarul se foloseste ori cand esti singur in trafic, ori pe segmente de drum. Ziua desigur nu este nicio problema deorece lumina naturala o estompeaza pe cea a girofarului. Scuze pentru off topic. :hi Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 26, 2008 Author Share Posted January 26, 2008 Girofarul il pun numai cind se merge in coloana sau cum am fost la Padina de revelion si era noapte iar mai mult de jumatate nu ne cunosteam asa ca am fost pe post de far calauzitor. Nu vreau sa ma bag in seama dar personal nu recomand folosirea unui girofar in conditii de rulat in coloana, mai ales pe timp de noapte. Pentru cei 2 - 3 care merg in spatele "ante-mergatorului" devine extrem de obositor si din experienta va spun ca poate deveni periculos pentru ei. Regula este, girofarul se foloseste ori cand esti singur in trafic, ori pe segmente de drum. Ziua desigur nu este nicio problema deorece lumina naturala o estompeaza pe cea a girofarului. Scuze pentru off topic. :hi Perfect corecte precizarile ! :h5 http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Light Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 ...dar sunt dispozitive speciale pentru girofar astfel incat pentru mersul in coloana sa nu deranje pe cei din spate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
niros05 Posted January 26, 2008 Share Posted January 26, 2008 Sincer girofarul l-am primit si sa stiti ca la munte de revelion in Padina noaptea cind era totul alb ceilalti colegi de :x au putut ajunge la cabana fara probleme, plus ca afara era ceata. Cind am tractat Cielo-ul din sant am pus girofarul si atunci celelalte masini din trafic sau oprit la distanta destul de mare pina am scos masina din zapada. Alta data cind am venit de la munte si era ceata de nu vedeai la 10m am pus girofarul si cind am dat de politie chiar m-a felicitat ca l-am pus. Asa ca trageti concluziile. :hi www.mitsubishi.org.ro T 44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zippo Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 Nu vreu sa fiu inteles gresit. Un girofar este util, mai ales in imprejurari "extreme". :h5 Mmmmm... NISSAN! "Nu este nicio rusine sa te nasti prost. Rusine e sa mori prost." Marin Sorescu - Off Road Club Sibiu - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adanu Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 problema Multumesc ptr primire.Si eu trebuie sa ajung la rar.ma duce si pe mine cineva cu girofar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted January 27, 2008 Author Share Posted January 27, 2008 Re: problema Multumesc ptr primire.Si eu trebuie sa ajung la rar.ma duce si pe mine cineva cu girofar? Nu crezi ca pentru primul mesaj pe acest forum esti un pic... :off ? http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest nr. 150 Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 Duminică, 3 februarie 2008, am achiziţionat în scopul donării către fundaţia EMA, vehicolul din imaginea de mai jos. Din păcate, nu mi-am permis unul adevărat. Aştept preşedintele ekkakon să-mi dea de ştire despre modalitatea prin care maşina să ajungă în posesia sa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adanu Posted February 4, 2008 Share Posted February 4, 2008 service salut.dc reusiti sa o luati va asigur service si intretinerea gratis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ekkakon Posted February 4, 2008 Author Share Posted February 4, 2008 MULTUMIM nr.150 si adanu !!! :h5 :grin: :grin: :grin: http://www.emergency.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest adanu Posted February 6, 2008 Share Posted February 6, 2008 propunere dc tot este important ptr toti mai sa incercam.punem umarul si cum putem fiecare,ajutam.voi stiti probabil mai bine ca un minut este f. important. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted February 15, 2008 Share Posted February 15, 2008 Ambulanta extrema http://www.trilulilu.ro/mafioso/328caefc89c5a2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts