Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Suzuki : Samurai versus Vitara

rusti

Postări Recomandate

Re: Sfaturi achizitie Suzuki

sigur 100% nu are euro 2,si are rugina de cand o so vezi nu ti-o mai trebuie,masina trebuia sa o iau eu din germania si am sunat un prieten la rar si mi-a zis ca masina nu are euro 2,stopul de pe spate stanga,telescopul de la haion si un capac de oglinda de pe dreapta le-am cumparat eu de pe masina aia cand era in germanai,nu te sfatuiesc sa o iei.

Off topic: si pe mine m-ar fi interesat masina de mai sus; ce bine ca sunt colegi forumisti dispusi sa impartaseasca informatii atat de vitale!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Off topic: si pe mine m-ar fi interesat masina de mai sus; ce bine ca sunt colegi forumisti dispusi sa impartaseasca informatii atat de vitale!

De acord. Tu ai gasit vreo oferta interesanta? Poate poate facem schimb :P

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Ori Vitara, ori Jimny iti vor face treaba. Dar du-te si vezi masini, pune mana pe ele. Exista vitare sub 100000 km si la cca 4000 eur inmatriculate, 1995 - 1996 - 1997 ar fi minunat, fabricatie Japonia mai bine decat Spania.

romeo

Link spre comentariu

Vitara din 95-97 cu km sub 100 000? Nu te amagi! Numarul de km de la bord sa-ti fie ultimul criteriu pe care sa il ai in vedere. In primul rand vezi starea caroseriei ca aici au belea cronica cu rugina. Fiind des folosite in teren , sunt predispuse la lovituri, reparatii ascunse,etc! Daca ai un prieten cunoscator, ar fi de dorit sa ii ceri parerea.

Link spre comentariu

Un sfat ,in cazul ca achizitionezi una din Germania [ cazul meu suzuki vitara 2000cmc v6 an 1996] pe acte era euro 2 iar la noi ...cica conform seriei motorului nu era????.....si dupa multe cautari ....s-a rezolvat... ? Vezi ca diferenta intre taxa de inmaticulare pt. euro2 si euro1 este mareee..!

:cl

suzuki vitara 2.0 v6

vw jetta 1.6

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Eu va spatuiesc pe cei doritori de Samurai sa va ganditi f bine daca chiar vreti o masina ca aceasta...ca si aspect si performante in off road "no comment"(in ideea ca nu te lasa la greu)...dar la capitolul confort si on road si off road...te termina si psihic si fizic(rinichi...coloana...etc.)ma refer la foile de arc care sunt foarte rigide si nu o sa pot intelege niciodata de ce au pus foi de arc la o masina asa de mica si usoara precum samuraiul.Va spun toate astea pt ca am avut samurai si acum imi caut vitara.

Link spre comentariu

De ceva vreme, pe autovit este prezenta aceasta gargaritza:

http://i676.photobucket.com/albums/vv129/Astral1969/GUMELE%20ALTORA/Capture-4.jpg

Consumul am inteles ca este in jur de 7-8 in afara si cam 9-10 in oras. O parere in plus este binevenita, mai ales in privinta clasificarii motorului (chiar sa fie euro2?). M-am uitat la aceasta masina pentru ca imi place (are un aer ceva mai spartan) si ca este mai simpla decat un Vitara.

Samuraiul este un tractoras cu arcuri, nu este interzis sa mergi cu el prin oras, dar asta nu inseamna ca nu e o aberatie. In teren fac cam acelasi lucru. Consuma cu 3 litri, mai putin decat Vitara, dar o Vitara merge pe autostrada mai bine decat Clioul tau 2004.

Eu cred ca Samuraiul este pentru categorii de oameni ca : fermieri, vanatori, padurari sau pasionati de off care le modifica si se dau cu ele in timpul liber.

Si da! la 1,90 nu este nici o problema...totusi am banuiala ca daca te dai cu samurake o zi vei renunta si iti vei lua vitara.

Editat de yuk

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Suzuki : Samurai vs. Vitara

Exagerezi Yuk. Personal nu contrazic parerea ta: "Samuraiul este pentru categorii de oameni ca : fermieri, vanatori, padurari sau pasionati de off care le modifica si se dau cu ele in timpul liber". Si eu folosesc rar Samuraiul pentru altceva decat teren, dar nu exclud si mersul pe asfalt cand am nevoie. Sa zici ca e aberatie pe sosea e insa exagerare, japonezii nu au gandit masina exclusiv pentru offroad si am banuiala ca cei care le-au utilizat de-alungul anilor de serviciu au mers cu precadere in regim de zi-de-zi si macar 50% on-road (cu sau fara asfalt).

Samurai incepator
Link spre comentariu

ok... am exagerat putin... ideea este ca samurache nu este chiar atat de "nevinovat" pe cum pare

PS - este util si pt veterinari:grin:

Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33

Cine minte si fura

Link spre comentariu

ok... am exagerat putin... ideea este ca samurache nu este chiar atat de "nevinovat" pe cum pare

PS - este util si pt veterinari:grin:

Fiecare cu preferintele lui... si da... un samurai stock bate la orice ora o vitara stock, asta-i lege...

Depinde ce asteptari ai de la masina. Iti trebuie sa mearga pe strada satisfacator? Ia-ti vitara. Incearca sa rupi samuraiu si vitara in offroad... vezi care-i mai incapatanat si nu se strica ;)... sunt multe criterii, care difera de la persoana la persoana.:h5

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

am samuraiul de 2 ani,,,aproape, sunt medic veterinar, o folosesc ziulnic, sa stiti ca am rinichii ok, nu e chiar asa cum se zice,,,ca scutura,,,cred ca e o masina semiconfortabila, ff fiabila, rezistenta dar cam gurmanda...

audi a4b8
Link spre comentariu

Din experienta mea am vazut ca samuraiul este putin mai solid, dar mai slab ca putere decat o vitara. La vitara grupul fata si planterele sunt punctele slabe. Eu am o Vitara de 4-5 luni si am reusit sa sparg si grupul si sa rup si planetarele la diverse iesiri, pe cand prietenii mei cu samuraiuri nu au avut astfel de probleme.

Si inca ceva in Vitara ai alt confort.

Suzuki Vitara '96 1.6 16V.

Invata din greselile altora, viata e prea scurta pentru a le face tu insuti pe toate.

Link spre comentariu

Intamplarea a facut ca sunt nevoit sa folosesc Samuraiul pt naveta de 30 km pe zi, inceputul a fost dificil.... Scuturatura e deranjanta! Insa dupa ce te obisnuiesti nu te mai deranjeaza nimic, nu mai auzi zgomotele, incepi sa auzi telefonul cand suna si chiar sa vb cu pasagerul din dreapta:). Nu as schimba masina asta cu nimic!

Cu asta cred ca am spus destul!

Link spre comentariu

Intamplarea a facut ca sunt nevoit sa folosesc Samuraiul pt naveta de 30 km pe zi, ....... Nu as schimba masina asta cu nimic!

Cu asta cred ca am spus destul!

Sunt intru totul deacord cu tine. Daca nu ai pasiune pentru ceva, nu iti place nimic. Multora li se pare o buburuza mica, Samurachele( chiar si pasionatilor de off-road). Chiar daca i-ar trebui un motor un pic mai mare, tot e super ok. Eu in Bucuresti imi rup gatul uitandu-ma dupa un Sami pe strada( parcat sau in trafic)- ( eu am Vitara)

Link spre comentariu

In legatura cu preturile celor doua: mi se pare mie sau dupa noul format al odioasei si sinistrei taxe masinutele astea au urcat ca si pret cu cateva sute de euro in medie? Nu ma refer la cele echipate si pregatite pentru off ci doar la cele ce sunt inmatriculate in Romania, unele fiind intr-o stare optica deplorabila (functional cine stie?) dar care au preturi consistente.

Suzuki Grand Vitara XL-7 2003

ex-Land Rover Discovery 2 2004

Link spre comentariu

Asta ar trebui sa-i bucure pe cei care le au si sa-i revolte pe cei care si le-ar dori. Eu am inmatriculat-o pe a mea cu 2 luni inainte de boom-ul taxei. Sunt printre cei fericiti. Scuze de off!

Link spre comentariu

Ma aflu in categoria doritori si de aici si intrebarea mea, care probabil este subiectiva data fiind conditia, de asta ma gandeam sa vad si parearea celorlalti. Sunt constient ca o masina buna va avea mereu un pret in consecinta, dar parca se vad din ce in ce mai rar Samurai-uri inmatriculate sub 2300 de euro si Vitare sub 3000 si care sa nu necesite la o prima vedere alocari de fonduri in afara celor cu uzualele consumabile. Pana la urma, daca asa merge "piata", nu am de ce sa ma revolt, o sa caut mai aprofundat, sau o sa ma reorientez.

Suzuki Grand Vitara XL-7 2003

ex-Land Rover Discovery 2 2004

Link spre comentariu

Ceea ce am citit aici este o re-re-re-editare a ceea ce s-a tot discutat pe forum ani de zile: Samura vs. Vitara. Moderatorii s-au chinuit sa dea link-uri dar vad ca e degeaba...

Pe de o parte, se discuta din nou aceleasi aspecte pentru ca unii oameni nu au putere de decizie, cum s-ar zice... vor sa le aleaga altii masina. Pe de alta parte, este o lene de nedescris. Acest forum este o banca de informatii cum rar s-a intalnit si totusi unii refuza sa caute, sa se documenteze.

Domnilor care nu va puteti hotara, va dau niste sfaturi: mergeti in orice targ de masini, intrati in masini ca sa vedeti daca incapeti, mergeti cu ele in probe, puneti nevestele si prietenele la volan (vad ca au mare putere de decizie), si lamuriti-va.

Dar sa stiti ca pretul pentru aceste masini ajunse deja legenda, nu va fi acelasi ca pentru masinile obisnuite "de strada". Asta niciodata.

Scuze ca am fost asa direct. Bafta tuturor la cumparaturi. :h5

Never Underestimate the Power of Stupid People in Large Groups
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...

Eu am avut Vitara. Acum ma bate gandul sa imi iau un Samurai. De ce? Este mai bun in teren. Sper sa nu ma insel.

Este o buna alegere daca va fi folosit in mare parte pentru off. Daca i veti da un uz mixt eu mi-as lua ceva putin mai spatios si mai confortabil.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare