Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

inmatriculare pe CLUB OFFROAD ?

mickey3

Postări Recomandate

am auzit ceva , cum ca s ar putea ca o masina( 4x4) sa fie inmatriculata pe ' club offroad' nu stiu prea multe , tot ce stiu e ca trebuie sa ai un anume atestat de pilot offroad , si sa ai iesiri la activ ?

e cineva de stie mai multe? asteptam informatii

:h5

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: inmatriculare pe CLUB OFFROAD

am auzit ceva , cum ca s ar putea ca o masina( 4x4) sa fie inmatriculata pe ' club offroad' nu stiu prea multe , tot ce stiu e ca trebuie sa ai un anume atestat de pilot offroad , si sa ai iesiri la activ ?

asta se numeste wishfull thinking!:h5

Link spre comentariu

Re: inmatriculare pe CLUB OFFROAD ?

Si uite asa se naste un zvon :). Tu ai auzit de la cineva care a auzit de la un preten care stie de varuso la care i-a zis prietenul lui taicso le stiind la randul lui probabil de la unu care era beat :)

Mai glumim si noi :)

Link spre comentariu

Mickey ...ce ai auzit tu se cheama "pasaport tehnic" ...Ce inseamna asta?

Se ia o masina se inmatriculeaza sau nu si se scoate un pasaport tehnic la ea. Din cate stiu acesta are o oarecare legatura si cu RAR care verifica anumite norme de echipare ale masinii conform cu datele inscrise in acel pasaport. In baza acelui pasaport federatia iti confera drept de circulatia in cadrul competitiilor nationale sau internationale.Faza e ca nu poti circula LEGAL cu aceasta masina decat in cadrul unei competitii deci in spatiul competional numai pe durata acelei competitii. Folosirea abuziva a acelui pasaport tehnicin scopul de a folosi masina in alt sens (adica in interes personal sa zicem) se pedepseste conform legii, adica penal conform legii circulatiei.

Acest pasaport tehnic se cumpara de clubul afiliat la FRAS si se da membrului afiliat la acel club pentru a il completa si a il viza.

Sigur exista tot felul de zvonuri. Dar conform teoremei ca nu tot ce zboara poate sa si inoate ... stii urmarea ... :grin:

Se poate de asemenea inmatricula masina pe club sportiv DAR, ca si ONG (actele necesare in cadrul inmatricularii ca si in cazul unei SC) numai in conditiile legii cu plata neconditionata a taxelor ce se impun (inclusiv TPI).

Din informatiile pe care le detin pot sa-ti spun ca la ora actuala cam nimeni nu e scutit de plata taxelor specifice ...exceptie facand organele de stat sau CD.

Lamurit?

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

ai auzit tu ceva dar nu chiar bine.

Se poate inmatricula un autoturism ca autoturism de concurs, lucru care implica urmatoarele:

- sa ai in masina toate chestiile cerute de FIA (centuri, instinctor, roll-cage, etc)

- toate modificarile trebuiesc facute dupa standarde FIA

- ITP-ul se poate face doar la RAR pe Grivita

In rest taxe la fel ca la orice masina, singurul avantaj este ca daca te opreste gigelu pe strada si se ia de tine ca ai gume mai mari, sau caroseria taiata ii arati talonul si te lasa in pace.

Dar trebuie sa ai inainte de asta pasaportul tehnic de care vb Yonutz mai sus, iar tu sa ai licenta de pilot.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Iwa ... atentie

Pasaportul tehnic cu tot cu vize NU iti poate garanta mersul pe drumurile publice "in regula" cu un prototip (masina modificata devine prototip, adica o chestie neomologata ptr circulatia pe drumurile publice, ea fiind omologata EXCLUSIV ptr competitie)! Mi se pare ca scrie chestia asta si in pasaport. Am un exemplar ... ma documentez si raspund. :h5

Link spre comentariu

Nu te mai uita......la pariu ca nu se poate pt ca altfel nu le-ar mai cara nimeni pe platforma pana la locul competitiei......ar pune gume de strada si s-ar duce cu ele pe roti pana acolo !!!

Link spre comentariu

Pai poti oricand ca sa iti inmatriculezi masina pe un club de offroad dar

nu vad care ti-ar fi avantajul. Aceleasi taxe cretine trebuiesc platite statului roman.

Link spre comentariu

pe bune ,face statu asta cum face si ne ia banii morti copti,la toti ,la fel ...nu conteaza ca ai 10 masini si le bagi sute de mil. n buzunar, nu cont ca ai un matiz de 30 lei impozit..

noi trebuie sa facem ceva ... macar la wrangler , e 45mil impozit ,nu mai punem patrol si inca 3 defendere +altele mici

am incercat jeepu sa vorbesc sa il fac auto utilitar , undeva la slatina , omu de acolo mi a zis ca se poate DAR din nou nu e asa usor pe cat pare ..adica : trebuie ca cineva inaintea ta sa mai fi facut chestia asta la acelas model de masina , pt ca daca nu ,nu stiu cat de mult costa 'proiectu' (nu mai stiu cum a zis in termeni) ..plus ca trebuie facuta modificarea la atelier specializat etc ...

sa vedeti cum o bag eu pe bg. ... sa le bagam alora bani, ca's mai destepti

Link spre comentariu

@Max :

Pai asta intreaba @mickey3 - ce inseamna, cum se face propriu-zis inmatricularea asta pe un club off-road ?

Nici eu nu inteleg pt ca notiunea de "inmatriculare" a unei masini, stiu ca are doar legatura cu circulatia pe sosea si cu masina avand pe ea cum a facut-o producatorul ........(ma rog , in cazul 4x4, mai mult sau mai putin....:grin: )

Link spre comentariu

Mickey vrei sa zici stop joc bani aiurea la stat? BG momentan e singura solutie legala. Probabil ca mai ai si alte variante ...dar ilegale ...:grin:

Link spre comentariu

@Max :

Pai asta intreaba @mickey3 - ce inseamna, cum se face propriu-zis inmatricularea asta pe un club off-road ?

Nici eu nu inteleg pt ca notiunea de "inmatriculare" a unei masini, stiu ca are doar legatura cu circulatia pe sosea si cu masina avand pe ea cum a facut-o producatorul ........(ma rog , in cazul 4x4, mai mult sau mai putin....:grin: )

Nu este nici o diferenta intre inmatricularea pe un club de offroad , o firma sau o persoana fizica.

Erau discutii pe la federatie ca se va face un protocol intre FRAS si RAR pt a putea inmatricula masinile modificate ca si masini de concurs (fara sa fie necesar pasaport FIA) dar deja inclin sa cred ca nu se va intampla niciodata asa ceva.

Link spre comentariu

Erau discutii pe la federatie ca se va face un protocol intre FRAS si RAR pt a putea inmatricula masinile modificate ca si masini de concurs (fara sa fie necesar pasaport FIA) dar deja inclin sa cred ca nu se va intampla niciodata asa ceva.

Discutiii vor fi multe dar pana una alta FRAS-ul nu este recunoscut de FIA sau vreun organism international. Ce organizeaza ei e recunoscut doar...ei. Nu cred ca Rar-ul va face asa ceva vreodata( nu are temei legal).

Traim intr-o tara de basesti si boci in care stanga nu stie ce face dreapta.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

@Gedaci

Daca mergi pe principiul nimeni nu face nimic ...ai doua variante: funia&sapunul sau fuga peste granita cu balonul de sapun! Cum nimeni nu face nimic? Se fura ca-n codru mai rau ca inainte! Cea mai la moda meserie? Hot ... :ha:

Link spre comentariu

@Gedaci

Daca mergi pe principiul nimeni nu face nimic ...ai doua variante: funia&sapunul sau fuga peste granita cu balonul de sapun! Cum nimeni nu face nimic? Se fura ca-n codru mai rau ca inainte! Cea mai la moda meserie? Hot ... :ha:

Vorbesti vulgar......"aceste cuvinte ne doare!"......te rog.....se cheama : parlamentar ! :ha:

Link spre comentariu

@Gedaci

Eu funia si sapunul le folosesc doar cand merg in padure( viva :cl), cat despre sportul national - FURATUL CA-N CODRU- sa fim noi sanatosi....ca hoti sunt destui...

O seara buna tuturor.

P.S. mie inmatricularea pe club off-road mi se pare o gluma ala crucisator:al.

EX-NISSAN :tk
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare