Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme punere pe Rol Fiscal - Cum se poate rezolva ?

worldscape

Postări Recomandate

Cum se poate rezolva inmatricularea (reinmatricularea) unei masini cumparate prin cesiune Contract de Leasing.

Povestea incepe in 2007:

- masina este contractata pe leasing de la Tiriac de catre firma X care o trece pe rolul ei fiscal in 2007.

- in 2008 se face cesiune de leasing de la firma X catre firma Y, firma Y netrecand-o pe rolul fiscal deoarece cei de la Tiriac au spus ca este pe rolul lor.

- in 2010 se termina contractul de leasing si masina este vanduta catre mine....si acum incep problemele:

Ma duc la fisc sa o trec pe rolul meu cu factura de achizitie de la Tiriac si surpriza, imi trebuie certificatul fiscal al firmei X + certificatul fiscal al firmei Y + dovada de plata a amendei de catre firma Y ca nu a inregistrat-o pe rol cand a preluat-o...

firma X intre timp s-a dizolvat si nu am cum sa mai iau legatura cu nimeni, desi cei de la Dir. Taxe si Impozite Sector 3 mi-au comunicat ca are toate datoriile platite.

cei de la firma Y mi-au dat delegatie sa platesc amenta si sa o pun pe rol-ul lor fiscal si apoi sa o scot in conditiile in care toate taxele ma privesc pe mine.

... deci problema este cum pot obtine un Cert Fiscal al unei firme radiate din 2008 care insa si-a platit darile ?

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme punere pe Rol Fiscal - Cum se poate rezolva ?

Aceste operatiuni trebuie sa le faca vanzatorul (Tiriac Leasing) in momentul cind ti-a vandut masina. Ti-e iti trebuie certificat fiscal pentru liber de sarcini doar de la vanzator si nu de la anteriorii.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Aceste operatiuni trebuie sa le faca vanzatorul (Tiriac Leasing) in momentul cind ti-a vandut masina. Ti-e iti trebuie certificat fiscal pentru liber de sarcini doar de la vanzator si nu de la anteriorii.

In 2006 s-a schimbat legislatia si chiar daca masina era in leasing nu se mai trecea la Fisc la firma de leasing ci la utilizator.

In mod normal daca firma nu are datorii la fisc poate sa-ti elibereze un certificat fiscal, singura problema este ca trebuie sa completezi o delegatie si o cerere si pe astea trebuie sa ai stampila firmei pt care cere.

Rezolvarea o vezi singur.

Cel mai ciudat este ca masina a fost scoasa de la fisc de pe o firma si neinscrisa pe cealalta, deci nu ar trebui decat sa amendeze firma y si sa-ti ceara certificat numai de la Y.

Cel mai bine ar fi sa te duci la circa financiara si sa-i intrebi:y

Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old
Link spre comentariu

Cunosc si eu situatii de genul in care esti tu, dar rezolvare exista.

Dute la Serv Inmatriculari cu Certf Fiscal Y,fisa inmatriculata Tiriac si vezi daca vor sau nu sa ti-o inmatriculeze.Daca nu vor sa o inmatriculeze sa le spui ca tu nu ai de ce sa ceri certificat fiscal pe firma X pentru ca acea firma a fost utilizator (beneficiar al unui contract de inchiriere) o perioada de timp.Firma X nu are calitate nici de vanzator nici de cumparator.

Daca nu tine povestea faci o cerere de mana la DITL prin care soliciti eliberarea unei adeverinte privind bunul tau, adeverinta din care sa reiasa faptul ca firma X nu a figurat de debite la data Cesionarii Contractului de Leasing.Ataseaza la cerere copii de pe CI a masinii,Contract Leasing,Cesionare Contract,Certificatul tau fiscal in copie,Copie de pe fisa de inmatriculare cu viza DITL (Tiriac)s.a.Ar fi bine sa specificiti ca de adeverinta este nevoie la inmatriculare.

Daca nu tine nici asta da in judecata Serviciul inmatriculari si garantat vei castiga in instanta dreptul de a inmatriculara masina pe firm Y fara sa ai certif fiscal de la X.

O seara buna.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

In 2006 s-a schimbat legislatia si chiar daca masina era in leasing nu se mai trecea la Fisc la firma de leasing ci la utilizator.

In mod normal daca firma nu are datorii la fisc poate sa-ti elibereze un certificat fiscal, singura problema este ca trebuie sa completezi o delegatie si o cerere si pe astea trebuie sa ai stampila firmei pt care cere....

foarte corect, numai ca firma X este radiata, la fisc apare ca este radiata, si nu merge faza cu delegatia..... si ei fac pe nebunii si nu vor sa dea acel fiscal...

o sa vedem luni cu "spaga" cum se va rezolva.

Link spre comentariu

Cerificatulfiscal se poate elibera retroactiv, dar se specifica faptul ca la data cesiuni C.Leasing nu figura cu debite scadente si neachitate.

Problema e ca fiind radiata din Reg.Com. nu vad cum s-ar putea elibera Certif Fical.Vezi ca poate tine faza cu adeverinta.

VITARA 16V-MODIFICAT
Link spre comentariu

Cerificatulfiscal se poate elibera retroactiv, dar se specifica faptul ca la data cesiuni C.Leasing nu figura cu debite scadente si neachitate.

Problema e ca fiind radiata din Reg.Com. nu vad cum s-ar putea elibera Certif Fical.Vezi ca poate tine faza cu adeverinta.

eu nu am nevoie decat de o adeverinta sau un certificat fiscal ( nu e totuna ?! ) de la Sectorul 3 ca la data de 12 februarie 2008 cand s-a preluat masina prin cesiune de la tiriac leasing, firma de la care s-a preluat masina ( o ridicase tiriac-ul ) avea datoriile platite la zi la fisc ( asa este, dar astia nu vor sa-mi dea hartia )

... cu hartia asta trebuie sa ma duc la sectorul 1 sa o pun pe rol retroactiv + amenda de rigoare, dupa care sa scot un fiscal la data de 1 octombrie 2010 de la Y....si cu asta sa ma duc apoi la politie.....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare