Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Multitool, pro si contra.

Postări Recomandate

Re: Multitool, pro si contra.

Eu am un Gerber , una din variantele de Multiplier pentru uz militar , .......

Daca-ti place bidonul meu, cel mic, cu robinet , din a treia poza, luna asta cand ajung in GL, te caut si te cadorisesc cu unul sa scapi de-o grija....

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?57630-Toyota-LJ70-a-lui-Astral-Black-Swan&p=819475&viewfull=1#post819475

:h5

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 99
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai tot pe ala il pusesem si eu.....:ha:

Glumesc, era gresit intr-adevar, multumesc de atentionare ! :h5

Link spre comentariu

Si pana la urma, la ce e bun un multi-tool ?!?

Pai sa-ti explic:

Eu am 2, si il astept pe al treilea. Toate Latherman.

Primul a fost asta Mic (10cm inchis) si foarte usor (vreo 200g)

M-a costat o galagie de bani, dar si-a facut treaba, timp de vre-o 3 ani (acum a fost trecut in rezerva)

Actualul este asta

Este ceva mai mare, dar si mai greu 335g si n-ai sa crezi: il port tot timpul la mine (la brau, nu in masina) si chiar il folosesc zilnic.

Dar aici vine intrebarea sau intrebarile : chiar merita sa porti asupra ta fieratania ?

Chiar asa de util este la orice pas ?

Ati reusit sa folositi toate componentele ?

Poate sunt eu mai defect, dar imi place mult sloganul Warn: "Go Prepared"

Dupa cum ziceam, la munca il folosesc zilnic: Mai tai o sarma, o strang, tai o sfoara, strang un surub, ii aprind focul lui Astral (in concediu) :wink:

Toate accesoriile fiind in miniatura

Aici te contrazic! La Surge, toate accesoriile sunt "full size", mai putin cutitul, dar nu cred ca se asteapta nimeni sa primeasca o maceta, in momentul in care isi comanda un multitool :grin:

Manerele, sunt foarte confortabile, iar in capul patentului, am ajuns sa am mai multa incredere decat in multe scule "dedicate" pe care am pus mana.

capetele de surubelnita sunt boante si nu se potrivesc niciodata la suruburile la care ai nevoie

Capetele de surubelnita, sunt chiar foarte precise. Ia zi, poti sa gasesti aici vreun bit care sa nu se potriveasca cerintelor de zi cu zi

acel mititel ferastrau chiar nu inteleg ce naiba poti sa tai cu el pentru ca lama fiind foarte mica, si utilizarea ei este limitata

Cu acel mic fierastrau (care este extrem de ascutit), am taiat la un moment dat, niste scanduri de 50/20. M-a mirat si pe mine cat de repede a putut sa taie. Urmeaza si panza pt metal. Fierastraul, fiind interschimbabil cu orice lama de soricel (fierastrau pendular) :wink:

iar accesoriile de desfacut conserve, capace de bere iarasi mi se par inutile pentru ca daca stii ca pleci undeva unde vei manca doar conserve ma gandesc ca totusi ai avut grija sa-ti pui in bagaj un cutit, fie el si de bucatarie, dar care sigur va desface cu mai mult talent o conserva

Accesoriul de desfacut conserve, pot pune pariu, ca desface mult mai repede o conserva, decat cutitul

Pila, se poate folosi si la unghii daca tii neaparat. Pe o parte este pila mai mare (pt lemn) ia pe partea cealalta este pila diamantata (pe care o piti folosi sa ascuti si cutitul) Eu de exemplu, am folosit-o la un moment dat, sa dau pe o platina, pt ca nu luasem smirghel la mine :old

In concluzie, pt mine, este indispensabil. La munca, nu pot sta tot timpul dupa mine cu o trusa de scule.

PS: Cred ca am mai zis pe aici pe undeva: Cand am desfacut bordul de la Samurai, am folosit doar Leatherman-ul si o surubelnita in cruce lunga :grin:

Editat de Astral
VREUN/VREO ...FARA CRATIMA !!!

Viata e scurta si plina de KKT

Samurai 2002

Link spre comentariu

Sunt perfect de acord cu tine ca probabil tie iti este f util si tocmai de aceea am pus toate intrebarile ca sa-si poata spune parerea fiecare in ce masura ii este sau nu util.

Eu cand imi aleg un obiect pun mai multe in balanta : utilitate, ergonomie, pret, design, materiale, calitatea executiei si daca la toate astea, simultan, nu-mi iese "cu plus", fie renunt si caut alternative, fie il mai caut pe cel potrivit.

Sumarizand, cum ai si recunoscut, "il folosesc zilnic la munca", tu esti din categoria celor pentru care chiar este indipensabil si prin natura jobului tau si de aceea ai considerat ca a meritat "galagia" aia de bani.......

Pe de alta parte, am o banuiala ca desfacutul bordului de la masina cu un multi-tool cred ca a fost mai degraba din ambitie sau din dorinta de a-l proba si de a vedea in ce masura isi merita "galagia" de bani dati pe el.......

"Este ceva mai mare, dar si mai greu 335g si n-ai sa crezi: il port tot timpul la mine (la brau, nu in masina) si chiar il folosesc zilnic."......Pai asta vreau sa aflu : LA CE il folosesti zilnic ??? Enumera activitatile alea !

....Si nu te incomodeaza un fier de aproape juma` de kil la brau ??? Dar probabil ca te-ai obisnuit foarte tare cu el deja.....Eu nu mai suport nici tocul de la telefon pe il care agatam la curea.....

"Go Prepared"....Where ? When ? For what ???

Man.....suntem citadini totusi, chiar daca ne incanta "viata la tara"......

In concluzie singura diferenta intre ce-am spus eu si ce-ai spus tu, este ca eu privesc multi-tool-ul din perspectiva unuia caruia nu-i este necesar la munca, iar pentru tine este exact ceea ce-ti trebuie : mica ta trusa de scule la purtator.

Link spre comentariu

@Busu4x4 nu puteam sa scriu mai bine ca tine. Eu am un Surge, un Charge TTI si un Gerber (sunt fan, am toate albumele:ha:)

Cat timp am lucrat in armata, cercetas parasutist, nu mi-a lipsit de la brau, o comoara adevarata si @Astral am folosit toate piesele, chiar si sula( intr-un mars s-a rupt cureaua la ranita - militarii stiu), am cusut-o cu sarma si talpa. Crede-ma nu vrei sa mergi in mars pe munte cu mizeria aia de ranita intr-o curea.

Acum le folosesc mai ales la pescuit si este superb, ascutit, fin, foarfeca taie foarte bine firele textile, desfac mulinete, curat pestele, leg carlige, indrept carlige sau agrafe si multe alte utilitati. De ce as cara in trusa de pescuit

cuter,surubelnite, cutit, foarfeca, patent cu spitz. De ce as cara toate astea cand plec pe malul apei si merg poate si 10 km pe jos( cand pescuiesc la rapitor cu voblere, lingurite...)

Pt mine si-au scos banii de 10 ori.

Link spre comentariu

Sumarizand, cum ai si recunoscut, "il folosesc zilnic la munca", tu esti din categoria celor pentru care chiar este indipensabil si prin natura jobului tau si de aceea ai considerat ca a meritat "galagia" aia de bani.......

Pe de alta parte, am o banuiala ca desfacutul bordului de la masina cu un multi-tool cred ca a fost mai degraba din ambitie sau din dorinta de a-l proba si de a vedea in ce masura isi merita "galagia" de bani dati pe el.......

Nu, desfacutul bordului cu el, nu a fost o ambitie :wink: A fost pur si simplu: lene, comoditate, cum vrei sa-i spui :grin:

Manevra a fost facuta in parcare, in fata blocului si imi era lene sa ma duc de fiecare data in spate, in portbagaj sa iau sculule potrivite. Aveam Leatherman-ul la brau, cu toate sculele de care aveam nevoie.

Ca o paranteza, aici iti dau putin dreptate. La capitolul insurubat, dezsurubat, poate fi putin incomod din cauza ca bit-ul vine descentrat fata de axul de strangere, dar m-am obisnuit:oc

"Este ceva mai mare, dar si mai greu 335g si n-ai sa crezi: il port tot timpul la mine (la brau, nu in masina) si chiar il folosesc zilnic."......Pai asta vreau sa aflu : LA CE il folosesti zilnic ??? Enumera activitatile alea !

Pai ti-am zis mai devreme: tai o sarma, strang o sarma, dezizolez un cablu, tai o sfoara, strang un surub.

Ca scule pe care le folosesc aproape zilnic, ar fi: patentul, sficul, cutitul, surubelnitele. Restul ocazional. Singura scula pe care nu am folosit-o, decat o singura data, este "sula" si atunci am incercat sa le desfac unor colegi o stica de vin, si am reusit sa ma tai destul de nasol :uameni Replica mea a fost: Vreti vin, asigurati-va ca aveti tirbuson. Leatherman-ul NU este pt alcoolici :ha::ha:

....Si nu te incomodeaza un fier de aproape juma` de kil la brau ??? Dar probabil ca te-ai obisnuit foarte tare cu el deja.....Eu nu mai suport nici tocul de la telefon pe il care agatam la curea.....

Nu ma incomodeaza ca m-am obisnuit, ca foca :grin:

PS: M-am cantarit la un moment dat, imbracat. Aveam 62,5kg. Apoi am incercat fara pantaloni 61,5 :ha::ha: (in pantaloni aveam Leatherman-ul ala mic, Zippo, un pumn de chei si portofelul)

"Go Prepared"....Where ? When ? For what ???

Man.....suntem citadini totusi, chiar daca ne incanta "viata la tara"......

Pentru "Orice, Oricand, Oricum - Colonelul Harry Albert "Paddy" Flint"

Fiind mai tot timpul pe drumuri, nu-mi place sa ma las la voia intamplarii :wink: Stiu, suna cam paranoic, dar nu sunt :grin:

Sfarsitul este aproape!!! Apocalipsa vineeee! :ha::ha:

In concluzie singura diferenta intre ce-am spus eu si ce-ai spus tu, este ca eu privesc multi-tool-ul din perspectiva unuia caruia nu-i este necesar la munca, iar pentru tine este exact ceea ce-ti trebuie : mica ta trusa de scule la purtator.

Cum ziceam si mai devreme, nu pot cara dupa mine o trusa intreaga de scule, deci este perfect. Singura problema, este ca provoaca dependenta:grin: Nici in casa nu mai folosesc scule, doar am inca un Leatherman, care sta degeaba :ps

Samurai 2002

Link spre comentariu

@Busu4x4 nu puteam sa scriu mai bine ca tine. Eu am un Surge, un Charge TTI si un Gerber (sunt fan, am toate albumele:ha:)

Eu, inca nu am toate albumele :wink:

Al treilea, pe care il astept cu sufletul la gura (inca nu a aparut inca) este Leatherman OHT

Gerber, a pierdut (le-a expirat) patentul asta vara, pt sistemul de deschidere cu o singura mana. In septembrie, Leatherman, va lansa pe piata OHT-ul, pe care abia astept sa-l tin in gheare :t1

Samurai 2002

Link spre comentariu

:ha::ha: Astraleee, daca nu te-as cunoaste, as spune ca lucrezi la Antena 1 :ha:

Cum incerci tu sa le intorci in favoarea ta:wink: Dar de data asta te-am prins!

Ai ales primul filmulet pe care scria Leatherman, cel mai prost desfacator de conserve + unul care nu se pricepe.

Cat despre al doilea filmulet... interesanta metoda, recunosc! Dar, la noi in padure, este cam subtire cu asfaltul :ha:

Facem un test? Face to face? :2dr

Samurai 2002

Link spre comentariu

Pe cuvantul meu ca n-am ales nimic !

Cautam un filmulet despre ascutirea cutitelor si mi-au fost listate si aiurelile astea doua !

Pe mine mai interseaza sa aflu parerea celor care il cumpara doar de dragul de a cumpara un astfel de multi-tool......:h5

PS - In cutia neagra cu sculele de bucatarie se afla "multi-tool-ul" meu de camping :

2133835611_IMG_8447(Medium).jpg.a54105fc7fbda0d1fbfe4cffad8f6c2c.jpg

Link spre comentariu

E clar, nu te pasioneaza.....

Chestia este ca sunt oameni carora le plac multitools, cutite, bricege si altii pe care nu ii intereseza ceva mai ascutit decat pixul. De exemplu, dupa ce am pierdut sau mi-a fost furat(nu stiu), primul Charge TTI, mi-am luat altul si ii aratam unui prieten ce face, plaselele de titan etc.In timp ce eu eram foarte dornic sa-i explic ce face jucaria, pe el il durea in cotor. L-am tinut minte si la urmatoarea excursie la pescuit nu i l-am imprumutat cand a avut nevoie:grin:. La 2 saptamani dupa aia si-a luat si el..... o mizerie de la chinezi de care era tare mandru....

Pentru ce are el nevoie cred ca e suficient dar eu nu as putea sa am incredere in asa ceva, am vazut cateva rupte cand s-a incercat sa se taie o sarma ordinara.....eu cu leatherman-ul tai si cuie de 3mm. Plus ca prefer sa am echipament cat de bun imi pot permite cand plec pe munte sau in salbaticii.....

Daca in schimb nu le ai cu natura, nu te indepartezi mai mult de 100 de metri de masina si mersul pe jos pe coclauri nu te intereseaza, nu ai nevoie de multitools scumpe sau chiar poti trai o viata intreaga fara sa ai nevoie de asa ceva............

Link spre comentariu

Desi transpare din cele scrise de tine, ceva ce se vrea o fina ironie, o ignor si iti repet ce-am scris mai sus : mi se pare interesanta parerea celor care il cumpara, dar ei nu se incadreaza nici in categoria celor il utilizeaza in munca de zi cu zi, nici in categoria celor care pana la inventarea multi-tool-ului ar fi fost "legati de maini si de picioare" fara el, nici in categoria pasionatilor/colectionarilor si il cumpara doar "ca sa fie acolo, la nevoie", dar nevoia aia nu a existat si nici nu va exista in viata lor......Parerea acelora ar fi interesanta !

Link spre comentariu

Nu cauta ironia unde nu este, pe bune. Spun doar atat, nu sunt de acord cu tine.

In primul rand, sunt oameni care traiesc bine-merci o viata urbana implinita si nu simt nevoia de plimbari pe coclauri, fac sport la sala, muncesc intr-un birou si nu vor avea niciodata nevoie de un multitool. Nu au aceleasi hobby-uri ca mine sau altii, nu ii condamn, nu ii arat cu degetul, fiecare isi traieste viata cum vrea, fiecrare cu pasiunile lui.

In al doilea rand, cei a caror parere o cauti cred ca nu ii vei gasi aici. Sa cumperi ceva de genul asta doar de dragul de a da banii mi se pare aiurea, doar nu e bibelou. Sau poate ma insel ,sunt pasionati de shoping carora le ard banii gauri in pantaloni si o chestie de otel li se pare interesanta.

In al treilea rand, tu nu ai dat bani pe el, ti-a fost facut cadou de cineva care stia ca esti pasionat de off-road, deci a presupus (gresit) ca un multitool ar fi un cadou bun pentru tine. Cred ca acestia sunt cei care dau bani pe el nu pentru functionalitate sau nevoie ci doar pentru ca este un cadou cool si trendy. In acest caz poate ajunge in mainile cuiva care ii gaseste utilitatea sau in cazul tau pur si simplu nu ii trebuie.

Link spre comentariu

Si pana la urma, la ce e bun un multi-tool ?!?

În functie de individ, imaginatia lui, activitatile pe care le desfasoara si unde le desfasoara, la de toate sau la nimic.

E aproape ca si cu prezervativul. Mai bine sa-l ai si sa nu-ti trebuiasca, decît sa-ti trebuiasca si sa nu-l ai.

Unii nu îl folosesc deloc (ca pot f..e si fara), iar altii, împinsi de nevoie, îsi prelungesc viata pastrînd în el o gura de apa în plus, sau pt. a face un delcou, telefon, chibrituri sau alte chestii "waterproof", pt. costructia unui declansator cu efect întîrziat, a unui mic garou, izolatii electrice s.a.m.d.

Eu personal folosesc foarte des multitool-ul si doar foarte rar nu am unul la îndemîna. Si în foarte multe cazuri, folosesc "sculele" lui, pt. ceva complet diferit decît pt. ce au fost gîndite de fapt. Dar asta este un din marile lui calitati. Acel "pachet" pe care ti-l ofera, cu putina ingeniozitate îsi multiplica aria de aplicatii.

Cea mai mare operatie efectuata de mine cu ajutorul lui, a fost la scoaterea unui termostat (bineînteles în "pampa"), unde cu ajutorul patentului am tinut carcasa fierbinte pîna am scos termostatul, cu dalta am îndepartat resturile garniturii vechi, cu pila am "planat" suprafata, cu forfecuta am confectionat o noua garnitura dintr-un autocolant, iar cu cutitasul am decupat gaurile pt. suruburi.

Vezi postul #3 de aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66990-Vf-Moldoveanu-2544-m-N45-35-972-E24-44-166&highlight=Vf.+Moldoveanu

Probabil ca ne-am fi descurcat si fara multitool, dar nu atîti de repede, elegant si curat. Cu ce aveam în masina am fi improvizat ceva care sa tina pîna la primul atelier, trebuind sa renuntam la tinta propusa, nemaipomenind ca la atelier începea iar desfacutul, refacutul ca lumea, ceea ce costa de doua ori din timpul atît de pretios.

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Pe mine mai interseaza sa aflu parerea celor care il cumpara doar de dragul de a cumpara un astfel de multi-tool......:h5

Sorry. Abia acum am citit postul asta. Se pare ca am fost :off mai sus.

Referitor la citat, cred ca raspunsul e inclus în întrebare (cu galben) :ha:

...ce, toti posesorii de vehicole de teren sînt automat UFF-roderi ? :ha:

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

Nu stiu daca am citit cu atentie toate postarile, mai ales postarea lui @astral, dar vin si intreb , din proprie experienta , unde purtati multitool-ul ? La curea sau in masina ? L-am carat la pantaloni de imi cadeau, si nu mi-a trebuit. Cand nu l-am avut, taman atunci mi-a trebuit, si a fost un regret, dar unul trecator. Sa-l ai in masina presupun ca nu este nici o problema, doar achizitia, caci fara doar si poate candva va fi folosit, vezi cazul @patrolator. Intrebarea este , presupun ontopic, unde purtam, unde tinem multitool-ul ?

• Like 1
Rubicon 2.8
Link spre comentariu

E aproape ca si cu prezervativul. Mai bine sa-l ai si sa nu-ti trebuiasca, decît sa-ti trebuiasca si sa nu-l ai.

Unii nu îl folosesc deloc (ca pot f..e si fara), iar altii, împinsi de nevoie, îsi prelungesc viata pastrînd în el o gura de apa în plus, sau pt. a face un delcou, telefon, chibrituri sau alte chestii "waterproof", pt. costructia unui declansator cu efect întîrziat, a unui mic garou, izolatii electrice s.a.m.d.

"Sa-mi bag, sa-mi scot", daca stiam toate intrebuintarile astea ale prezervativelor :g

Probabil ca ne-am fi descurcat si fara multitool, dar nu atîti de repede, elegant si curat.

Exact asta incercam sa-i explic eu lui Astral, la faza cu conservele. Le poti desface curat, cu desfacatorul, sau poti infige de 3-4 cutitul in ea, faci capacul muci si te feresti de muchiile ascutite :4079862908:

... dar vin si intreb , din proprie experienta , unde purtati multitool-ul ? La curea sau in masina ? ...

Eu, am zis mai sus: La curea. Dar m-am obisnuit cu el :wink:

...Sa-l ai in masina presupun ca nu este nici o problema,...

Multi pot spune, ca in masina nu are nici un rost sa-l porti, ca in masina ai trusa de scule. Unul ca mine, sa zicem "comod", ii este mai simplu sa ia multi-tool-ul de la curea sau din torpedo si sa-si faca treaba cu el, decat sa stea sa cotrobaie prin trusa de scule sau, mai grav, sa caute trusa de scule pe sub bagaje :old

Samurai 2002

Link spre comentariu

Interesanta discutie :g

M-am gindit si eu retrospectiv la ce am folosit cele 2 Leatherman-uri (Super Tool si Wave) in ultimii ani:

Unul sta de obicei in masina, dar cam degeaba ca e trusa de scule in spate... si e destul de accesibila :grin: Pe unde merg eu de obicei ce-mi trebuie e drujba, lant, topor, ranga... cam greu la copaci rasturnati cu multi-tool-ul:ha:

Celalalt e in casa in geanta cu care merg in deplasari/excursii/Romania. Asta e utilizat chiar destul de des:

- prin casa (indoit, indreptat, agatat tablouri, schimbat baterii etc etc) - foarte util ca mi-e lene sa cobor pina in garaj :old

- intotdeuna cind plec undeva, utilizarea cea mai importanta fiind "normalizarea" dusurilor din hoteluri!!! E o regula aici ca sa reduca consumul de apa, pun la dus limitator de debit. Ca atare tot atita apa consumi dar dureaza dusul de 10x atit si deabia curge. Leatherman-ul e folosit la desfacut capul dusului, extras piesa de plastic cu cele 3 gaurele microscopice, aruncat cu scirba in cosul de gunoi, si iata, dus "omenesc" :grin:

- la ski: reglat legaturi, etc

- in Romania la ai mei: utilizat zilnic ca parca tot timpul e ceva de reparat/strins/indoit/taiat si pina caut sa vad unde au ai mei sculele si ce scule au e mult mai simplu si mai rapid.

Calitate: Leatherman etc sint scumpe... valoreaza 1/2 cit dai pe ele... iar chinezariile si ele valoreaza... maxim 1/4 din pretul lor :ha::ha::ha: Si cine zicea ca nu se compara cu un patent... depinde de patent (chinezesc sau profi!!!)

Finisaj: eu am ambele negre ca alea stralucitoare combinate cu soarele de aici... daca mi se reflecta soarele in ochi nu mai vad 1/2 de ora:no1

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Nu stiu daca am citit cu atentie toate postarile, mai ales postarea lui @astral, dar vin si intreb , din proprie experienta , unde purtati multitool-ul ? La curea sau in masina ?

Nu stiu daca este o regula în aceasta privinta. La mine este în functie de situatie si de ce am de gînd în ziua/perioada respectiva, cum sînt îmbracat, etc.

De ex. daca ma duc la baie, în sort, shlapi si tricou, îmi pun multitool-ul în portofel...;

la bazin asta:

CIMG2681.thumb.jpg.28c02515428663026040f7b131194a05.jpg CIMG2682.thumb.jpg.6dc44025fc0bce843989cdca7a73e254.jpg

la mare sau "balastiera" asta:

CIMG2683.thumb.jpg.fadc93e0a81f25aec8998f216c2a3a7d.jpg CIMG2684.thumb.jpg.01e34170f7c39eba91d87977d40acf2e.jpg

În viata cotidiana am la curea Leatherman-ul Wave, "tuningat" cu o teaca de nylon, extra plata, care îl face muuuultmai usor si comod de purtat decît în teca lui de piele, nemaivorbind de comparatia cu Victorinox-ul Swisstool X-Plus, care de fapt este preferatul meu, dar e prea mare si prea greu pt. a-l purta mereu la brîu.

CIMG2687.thumb.jpg.bf7ca2092110ca1f20afc7b085d77411.jpg CIMG2688.thumb.jpg.c97cfaab1d4a51bc9f12412cee8b73ca.jpg CIMG2689.thumb.jpg.478ecbd2f9d665606f8b85aed872bbea.jpg

Link spre comentariu

Swisstool-ul îl iau doar cînd plec la padure, în ture sau mai departe de civilizatie.

În rest, pt. vizite la prieteni, plimbari pe promenada, îmi pun în buzunar unul "slim"- asta:

CIMG2685.thumb.jpg.270f59e928ea3e2ed519212d8248de73.jpg

sau în poseta, unul mai "fat"- asta:

CIMG2686.thumb.jpg.c8b5ff100087483717d95b3b8ba35adc.jpg

Pt. ture cu bicicleta, am în geanta bicicletei un Multitool anume pt. bicicleta + un set de vulcanizare "TIP-TOP" + o mica pompa cu cartuse de CO2 (eu sînt mai comod):grin:

CIMG2694.thumb.jpg.a796c3fcde33bb1f1d2cb95b6c978562.jpg

Bineînteles ca si în masini, am în fiecare cîte un multitool.

Editat de Patrolator

Link spre comentariu

L-am carat la pantaloni de imi cadeau, si nu mi-a trebuit. Cand nu l-am avut, taman atunci mi-a trebuit...

Nu te necaji; nu a fost vina ta, ci a lui Murphy cu ale sale legi.

Link spre comentariu

Nu te necaji; nu a fost vina ta, ci a lui Murphy cu ale sale legi.

Nu sunt necajit :h5 Am avut si avantaje, doar ce desfaceam catarama si pantalonii erau jos. Revenind, sotia a primit un multitool gen card in America. A venit acasa cu el bine-mersi in bagajul de mana. La prima plecare , la Otopeni i l-au confiscat.

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Am doua d-astea (pe o latura a furculitei sunt si zimti cu care poti taia cate ceva...). Foarte practice.

Ca tot ne englezim de la un timp... acest multitool se numeste SPORK (spoon+fork).

[ATTACH=CONFIG]149788[/ATTACH]

cu asta innebunesti un italian care doreste sa manince spagetele cu lingura+furculita ... :)

• Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare