suvi Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Re: Multitool, pro si contra. Mi-a sosit si mie un leatherman charge tti comandat din SUA, e super ok, sper sa nu-l pierd. Nissan Patrol y60 LWB,Mercedes C combi Honda Dominator nx 650 , 1993 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Aprilie 14, 2011 Partajează Postat Aprilie 14, 2011 Re: Multitool, pro si contra. http://leatherman.ro/default.asp?a=0&pg=1 Fara suparare si fara nici o legatura cu vreo reclama am sunat si am aflat ca de fapt linkul de mai sus duce aici http://www.agcomexim.eu/ Ei sunt importatori si reprezentantii firmelor de multifunctionale despre care s-a vorbit mai sus. Cam greu sa NU te lasi convins de vreunul din produsele astea. Si eu am vreo doua multifunctionale din astea (un victorinox si un no name dar HD vorba aia de care sunt tare multumit). Faza cu muntele de bagaje de peste scule cand te arde buza este tare tare adevarata! :x Ura! Ionut 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian1975 Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Re: Multitool, pro si contra. Am un Leatherman Charge TTi de mai bine de vre-o 7 ani. L-am folosit in zeci de situatii si de fiecare data m-a servit ireprosabil . Materialele din care este confectionat sunt de o calitate exceptionala la nivelul sculelor profesionale .Desigur daca vrei sa repari ceva , ia-ti geanta cu scule ! Daca insa te gasesti intr-o situatie neprevazuta si ai nevoie de ajutor Leatherman Charge TTi este o solutie extraordinara si la indemana , Sky. P.S. Nu este o reclama si nu am actiuni Leatherman :br subscriu, este o scula super ok. folosesc si eu un Leatherman Charge TTi de vreo trei ani, singura chestie care o pot reprosa este ca m-am prins interiorul palmii cand am strans puternic ceva cu patentul si asta NU accidental O SINGURA DATA ci de vreo trei patru ori..... asa ca ATENTIE nu incercati sa strangeti foarte tare de el ..........................sau poate am fost eu neatent ??? :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Noiembrie 21, 2011 Partajează Postat Noiembrie 21, 2011 Re: Multitool, pro si contra. Este tare bine sa ai un astfel de accesoriu la tine, pentru treburi marunte, te va ajuta, o scoti la capat. Am un Victorinos si un Letherman si sunt mandru de ele. Nu il poti insa compara cu sculele profesionale. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Multitool, pro si contra. Este tare bine sa ai un astfel de accesoriu la tine, pentru treburi marunte, te va ajuta, o scoti la capat. Am un Victorinos si un Letherman si sunt mandru de ele. Nu il poti insa compara cu sculele profesionale. multitoolurile nici nu au fost create sa faca concurenta sculelor profesionale, au fost create sa fie usor de purtat, si sa te ajute atat cat sa ajungi acasa atunci cand esti in kaka. Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Decembrie 4, 2011 Partajează Postat Decembrie 4, 2011 Re: Multitool, pro si contra. Am doua Leatherman: un Surge un Charge si un Gerber cu trusa de curatat armament. Ca fost cercetas militar si participant la misiuni internationale va spun ca nu mi-au lipsit niciodata cand am plecat in misiuni sau in tabere si aplicatii. Pt. mine sunt indispensabile, mi-am facut treaba cu ele de atatea ori. Recomand oricui iese in natura. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tudor Tanase Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Apropo; motto-ul armatei elvetiene este: Das Beste ist gerade gut genug ceea ce inseamna ceva de genul "Cel mai bun este pt. noi multumitor". :ha::ha1 Tari elvetienii! Astia cu armata de aici au o vorba care tradusa suna cam asa: "Ai un placut sentiment de siguranta si pace sufleteasca cind iti dai seama ca tot echipamentul pe care il ai a fost cumparat la licitatie de la cel mai ieftin licitant!" "It gives you a warm safe feeling when you realise that all your gear has been provided by the lowest tenderer" :ha: Imi cer scuze ca-s off topic dar zau ca nu m-am putut abtine :sr Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Am citeva noname si doua Gerber multiplier , raspindite prin masina si prin fiecare echipament , nelipsind din kiturile de prin ajutor . Acum ceva timp credeam ca sint 99% inutilitati , chiar ma batea gindul sa vind citeva . Intre timp m-am razgindit , pentru ca am avut pe ce pune laba imediat si rezolva operativ o situatie . In alea trei secunde fac toti banii ..... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STIN7 Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Este FF util...eu am in permanenta la mine (la curea)un VICTORINOX,am incercat in ultimi 15 ani tot,de la chinezisme pana la firme cunoscute,dar cel mai fiabil in timp a fost VICTOR-ul a taiat si batul cu ciocanul direct in cutit.Are 7 ani si inca merge bine,in conditii grele,cred ca nu exista zi sa stea in husa.Cu variante chinezesti mi-am rupt mainile si unealta,Leatherman-ul este usor dar sa-l folosesti ocazional,aliaj moale.Mi-au trecut toate prin maini,dar cel mai multumit sunt de Victorinox si-l recomand,nu exista nici o unealta din dotarea lui nefolosita,multe chiar sunt chinuite rau,a taiat si dezizolat cabluri de pana la 25mm patrati...taiat suruburi fi 10,a spart si lemne pt gratar... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STIN7 Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Am omis un lucru important:toate uneltele sunt pe exterior cand este pliat,asta inseamna ca la folosirea patentului ai o suprafata foarte buna pt strangerile puternice,nu "taie" mana spre deosebire de competitori. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat August 13, 2012 Partajează Postat August 13, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Este FF util...taiat suruburi fi 10,a spart si lemne pt gratar... si marmota uite asa impacheta ciocolata simosul uite asa o barba avea si uite asa o pieptana....:wink: chiar nu suntem toti copii pe aici forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
STIN7 Postat August 14, 2012 Partajează Postat August 14, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Nu stiu ce ai facut tu si cum l-ai folosit,dar iti pot si demonstra,asta daca nu cumva ai incredere in sculele tale si incerci singur...:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tevez Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Părerea mea despre "super-unealtă" e că nu trebuie să lipsească din torpedou, dar că nu tre' să te bazezi prea mult pe ea, e mai mult pentru caz de urgenţă, de cele mai multe ori e mult mai greu de utilizat decât scula dedicată, dar nu le poate avea pe toate. Până ce Moş Crăciun, Moş Gerilă şi Moş Nicolae vor pune bani şi-l vor trimite pe iepuraşul de Paşti să-mi cumpere un Letherman, mă descurc cu acesta: http://s10.postimage.org/qd1vy91th/DSC00951.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Chopper Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Eu unul sunt PRO. Si inca mai astept iepurasul. Ride Free Die Free. A way of life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 (editat) Re: Multitool, pro si contra. Nu stiu ce ai facut tu si cum l-ai folosit,dar iti pot si demonstra,asta daca nu cumva ai incredere in sculele tale si incerci singur...:banana Cu multi-tool am facut multe si m-a uimit de cateva ori...mai ales la partea de suruburi am desfacut cu el ce nu credeam sa se mai desfaca...si e o scula destul de slabuta, acu 5 ani a costat vo' 40 de lei...(era cadou la motofierastraiele Stihl) Legat de afirmatia legata de cutile lu' Soimu...please...am unul pe care l-am abuzat fel si chip...de la taiat carne/legume...la rigips,dusumea,cable...furtune plastic pe la masina...etc....practic oriunde am avut nevoie de o lama ascutita si rezistenta...si nu m-a dezamagit nici o macar o data ...si vorbesc de un nordic nu de un out-door ca si gama ... (Si n-a fost ascutit de cand a iesit din mana mesterului, daca nu ma insel in 2009...si inca e periculos de ''taios'' ) @Soimu...am spart lemn de carpen pt gratar cu un cutit de bucatarie si o piatra...merge si cu m.tool daca lemnu e uscat...(ca dureaza 2 ore/butuc e altceva, dar sa fie butuc nu copac..:))) )...a...si nu vorbesc de spart efectiv ...ci de crepat 1 pentru aprins focul...ca dupaia merge butucu intreg..:))) Editat August 28, 2012 de gnok Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tevez Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Re: Multitool, pro si contra. ...si e o scula destul de slabuta, acu 5 ani a costat vo' 40 de lei...(era cadou la motofierastraiele Stihl) Şi a mea are brandul "Black&Decker" pe ea, tot ceva de genu' cadou când iei o sculă mai serioasă, dar sunt destul de solide bag seama. Pentru spart lemne luăm aşa ceva: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37670-Topor :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mirciulica Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Sunt bune decat deloc. Parerea mea, despre calitatea lor, este alta discutie. Vrabia malai viseaza.....cum visez eu la un HDJ80... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Mergeti la Metro (rog a nu se considera reclama) si gasiti scule Fiskars'. Toporase, cutite, foarfeci...... toate nebuniile de la Fiskars' sunt in Metro. Faptul ca se gasesc in rafturi la Metro alaturi de chinezarii lasa de gandit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
GabrielRad Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Parerea mea e ca nu ar trebuii sa lipseasca de la nici o iesire o asemenea scula. De multe ori te face cel mai fericit in varf de munte, mai ales daca pe langa cel obisnuit cu mii de capete mai ai si unul tip armata cu lingura si furculita! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tevez Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Cel mai important e totuşi tirbuşonul.:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. atata timp cat ai cauciucuri umflate pe masina...n-ai nevoie de tirbuson....:grin: eu in masina am permanent un scaparici de la Primus....un multitool Gerber....un Fiskars.....si un Homelite cu lama de 45 cm :grin: uitasem....mai am un multitool...la un capat e lingura....iar la celalalt capat furculita .....priceless :al 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Si pana la urma, la ce e bun un multi-tool ?!? Stiu, o sa ziceti ca la orice ! Parerea mea ca a fost creat de a fi purtat intr-unul din buzunarele hainelor cu care te afli imbracat, deci sa se afle asupra posesorului aprox tot timpul si astfel sa fie mereu la indemana si sa nu fii nevoit sa-l cauti prin bagaje. Daca nu ar fi asa, nu si-ar mai jusifica existenta pentru ca toate mini-sculele pe care le inglobeaza pot sta f bine intr-un bagaj, nu ? Dar aici vine intrebarea sau intrebarile : chiar merita sa porti asupra ta fieratania ? Chiar asa de util este la orice pas ? Ati reusit sa folositi toate componentele ? Cand le-ati utilizat, una sau mai multe din componente, ati fost in asa situatie limita incat multi-tool-ul sa-si dovedit indispensabilitatea ? De cate ori ati fost intr-o astfel de situatie limita ? (Excludem aici raspunsurile celor a caror ocupatie/stil de viata este unul in conditii extreme pentru ca multi-tool-ul se adreseaza tuturor celor care si-l cumpara, nu ? Si de asemenea, haideti sa nu luam in considerare raspunsurile gen "paza buna trece primejdia rea".......) Pun toate aceste intrebari pentru ca am primit si eu unul cadou si cred ca e undeva prin cotiera masinii de vreo 3-4 ani si stiu ca l-am folosit o singura data si atunci doar ca briceag ca sa tai un mar.......si chiar si atunci a fost de dragul de a incerca "scula" ca mie imi place sa musc din mar ! Toate accesoriile fiind in miniatura mi se par mai degraba inutile sau, hai sa zicem, utile doar pentru lucrari miniaturale pentru ca altfel clestele-patent niciodata nu va face treaba unui patent adevarat (fie doar si pentru ca atunci cand il strangi in mana, neavand un maner dedicat, senzatia e neplacuta si deci nu poti strange nimic cu el suficient de bine....), capetele de surubelnita sunt boante si nu se potrivesc niciodata la suruburile la care ai nevoie si iarasi intervine aspectul manerului care nu-ti permite sa desfaci/strangi ce ai nevoie, acel mititel ferastrau chiar nu inteleg ce naiba poti sa tai cu el pentru ca lama fiind foarte mica, si utilizarea ei este limitata (si iarasi la mai toate am vazut ca are dintii neascutiti sau prost ascutiti ca nici venele nu ti le poti taia....), iar accesoriile de desfacut conserve, capace de bere iarasi mi se par inutile pentru ca daca stii ca pleci undeva unde vei manca doar conserve ma gandesc ca totusi ai avut grija sa-ti pui in bagaj un cutit, fie el si de bucatarie, dar care sigur va desface cu mai mult talent o conserva si, de asemenea, un capac de bere are foarte multe moduri de rezolvare si mult mai simple decat cautarea printre componentele multi-tool-ului a desfacatorului de capace si utilizarea lui, nu credeti ? Ar mai fi vreo "scula-minune" printre componentele unui multi-tool fara de care sa simti ca la primul pas te vei afla in mare dificultate daca nu o ai cu tine.....? Tirbuson ? Pai daca ai nevoie de un tirbuson, inseamna ca te cam tine spinarea sa cari sticlele alea pe care vrei sa le desfaci, nu ? Plus ca poti avea minunata surpriza sa constati ca, fiind tot miniatural, deci cu pasul mic, spirala aia, sfasie dopu si tot nu-l scoate..... Pila ? De unghii sau la ce foloseste aia ? Gandesti ca vei fi vreodata in situatia de a taia grilajul celulei in care ai fost sechestrat sau e pentru manichiura....? Forfecuta ? Asta, da, chiar ca utila ! Spuneti-mi si mie, cei care ati utilizat-o, ce naiba ati taiat cu ea si nu putea fi inlocuita de nimic altceva ?!? Penseta ? Marfaaa !!! Cu mentiunea ca fiind dosita intr-un locas mic-mititel, bratele isi cam pierd elasticitatea si cand vrei sa pensezi ceva cu ea (chiar asa, ati simtit nevoia stringenta ca va deranjeaza un fir de par care musai trebuia executat?!? ), ooops, se cam indoaie de la mijloc si oha forta de apucare-pensare ! Uuuu !!! Scobitoarea !!!:ha:.....No comment......:ha:......Sau mai bine poate era mai utila, zic, ceva floss (ata de dinti), nu credeti ?!? :ha: Tepusa de dat gauri ? Daaa ! Scopul meu in viata asta a fost si este : sa dau diverse gauri mici (pe masura sculei, nu?) !!! :ha: Si, daca-mi permiteti, cred ca nici pentru chestiile miniaturale nu este foarte bun pentru ca acolo e nevoie de scule de finete, dar "hotarate" si cum la multi-tool ele sunt mai din topor, ma cam indoiesc ca pasionatii de sculptat in bob de orez sunt dati pe spate de un multi-tool..... Cred ca principalul motiv pentru care a fost creat/inventat, multi-tool-ul, a fost mai degraba unul psihologic : o astfel de scula aflata in buzunarul hainei/pantalonilor probabil ca ofera o anumita siguranta de sine, incredere, celui care o are, vezi-Doamne, ca e pregatit sa faca fata oricarei situatii "extreme" ! Cu cat mai multe componente (inutile....), cu atat mai mare increderea conferita ! Altfel cum naiba s-ar putea explica cele peste 20-30 componente (vezi Victorinox, etc) pentru ca, repet intrebarea : chiar ati avut nevoie de toate ?!? Nu contest calitatea materialelor si a realizarii unui multi-tool de marca, original, dar care, dupa umila mea parere, desi are un pret foarte mare, este tot un multi-tool tot cu componente pe care nu le vei folosi probabil niciodata, dar pe care le-ai platit cu varf si indesat..... Atat in masina de serviciu am in buzunarul de pe portiera soferului un cutit Balzer (cu teaca de poliestere, luat din targ, din inox cu o lama suficient de buna) si o surubelnita cu doua capete, din cele nemtesti, din trusele de la masinile nemtesti...... Clestele-patent sta in portbagaj....... In concluzie, eu, unul, n-am simtit niciodata nevoia unui astfel de multi-tool si subscriu la parerea lui Turagmes de mai sus ! Dixit ! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexb25 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. uitasem....mai am un multitool...la un capat e lingura....iar la celalalt capat furculita .....priceless :al Am doua d-astea (pe o latura a furculitei sunt si zimti cu care poti taia cate ceva...). Foarte practice. Ca tot ne englezim de la un timp... acest multitool se numeste SPORK (spoon+fork). Jimnyholic inside :j Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. exact asa e si mea...cu diferenta ca a mea e metalica....titan daca nu ma insel :grin: confirm....extrem de practica Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Re: Multitool, pro si contra. Eu am un Gerber , una din variantele de Multiplier pentru uz militar , deci fara prea multe scule , dar cu cele care-mi trebuie mie . Il port si prins la spate cind plec unde mai plec , adica ridic capacul de la cotiera masinii si-l agat de pantalon , intr-o miscare care a intrat in obisnuinta .Nu e folosit numai de mine , ci si de mica mea familie , care probabil ca l-a vazut folosit de mai multe ori si il considera ceva normal si la indemina . Cit de normal si la indemina - am trecut la al doilea , primul servindu-ma cit a putut el mai bine . Cine-l foloseste pentru ca asa i se pare util .... de bine , cine i se pare ca-i doar un balast ...asta e , pina nu incerci nu stii ... Oricum ar fi , nu poate inlocui o scula serioasa , dar sculele serioase nu prea le vad agatate la centura combinate cu rucsacul , ca nu prea ai ce face cu ele in conditii destinate unui multifunctional . Pentru treburi serioase nu faci decit sa pierzi timpul cu multifunctional' , dar pentru chestii mici si rapide pe poteca e numai bun - inca o data , daca esti genul de persoana care face de-astea pe poteca . Uite si o poza cu dusul pe care tocmai il experimentam 'pe poteca' . Uitasem sa iau de acasa dusul , si am improvizat pe drum cu bidoane si furtun , cel mai simplu dus cu reglare prin piston plonjor ( ... suna mai bine decit robinet cu batzu' pe furtun , nu ?) . Gerberu' e ala mic si negru de la locul faptei ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate