VadimD Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Salut, am urmatoarea problema. Dupa cum stiti din alt thread deschis de mine, vreau sa-mi achizitionez un 4runner din perioada 1991-1995. Scop: drumuri nationale, exterior si off-road lejer (plaje, campie, drum forestier). Am gasit cateva in tara, insa nu erau in stare grozava (lovite, interior facut varza, doar putine piese originale ramase, kilometraj dubios - 150000, deci "facute" de proprietar), asa ca m-am gandit sa aduc unul din Germania, unde am gasit o oferta destul de atractiva..multe in stare inca foarte buna, interior ok, la motor cele mai multe piese originale, partea electrica in stare buna, etc etc, siti despre ce e vorba, cum se intretin acolo, ce e cartea de service pentru ei, samd. Totul ok pana la taxa auto, care e ucigatoare. Si nu am inebunit sa dau sa zicem 5000 E pe un 4runner si sa mai platesc 6000 sau cat taxa auto. Si nici la bulgari nu vreau s-o inmatriculez, pentru ca nu e o solutie de durata se pare, plus ca poti lua si tepe. Deci intrebarea mea e: exista si alte solutii? cum e cu aceasta depreciere facuta la RAR, ca sa-ti scoata o taxa cat mai joasa? cunoasteti vreo filiera in acest sens (pot primi informatii si ca private message sau pe mail), pentru ca prefer sa dau la RAR unui baiat de acolo un ciubuc extrem de gras decat sa dau bani statului, macar ala de la RAR chiar munceste. Astept sugestii, informatii, solutii, daca exista. Mersi frumos! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marianmario Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Varianta cea mai eleganta e sa cumperi doua. Unul gata inmatriculat si cat mai ieftin si pe cel din Germania (pe care il treci in actele de vanzare cumparare ca fiind caroserie) si apoi o schimbi (recarosare) iar motorul va pastra doar blocul cu seria. Daca nu are serie esti cel mai norocos ca-l schimbi cu totul. Eu cred ca o tara care incearca sa prospere prin stabilirea de taxe mari este ca un om care, stand intr-o galeata, incearca sa se ridice tragind de miner. (Winston Churchill) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? nu sunt un expert in aceasta materie(inmatriculari)ca drept dovada odata am platit aproape 3000€ pt ca eram reticient la inmatricularile in bg,dar gustul amar devene tot mai acut cind ma gindeam in momente critice financiare ce colac de salvare puteau fi acei bani,am dat 118mil si am primit o hirtie care nu o puteai folosi nici macar sa te stergi la.......gura,nu mai pun la socoteala faptul ca la pretul de vinzare al masini nu ia nimeni in considerare banii astia,deci teapa a fost pina in rarunchi si singerez si azi dupa aproape 3ani,ca sa nu mai zic ca la vremea aceea aveam rezidenta in italia si o puteam tine bine merci cu nr de italia dar am fugit de costurile asigurarilor din italia si am ajuns acum la aproape aceasi fasole deci daca stateam potolit eram fraier asa am fost jmecher si ma doare,la urmatoarea achizitie mi-a fost imposibil sa sadisfac pofta de singe a statului roman asa ca m-am adresat persoanelor mai cu bun simt(bg) si este totul ok. am incercat si eu treaba cu deprecierea dar nu mi-a iesit,practic nu am auzit de acea depreciere decit in anunturile de vinzari auto,personal nu am vazut pe cineva sa reuseasca acest artificiu daca exista macar,tu chiar crezi ca e posibil asa ceva cind ei(baieti cu gulere albe)tin cu dinti de aceasta taxa indiferent cine va venii pe sezlong,eu oricum iti urez succes si poate ne impartasesti si noua cum sa facem. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Daca ai sa scormonesti cu putina rabdare, aici, la sectiunea Juridic, unde, de fapt, ii este locul acestui topic, si nu la Toyota, cred ca vei gasi raspunsurile pe care le cauti.......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Am dus pe cineva la RAR ca nu mai avea numere valabile cu un Golf 3, 1.4 benzina, Euro2, fara dotari. A platit cam 1100 lei taxe inclusiv asta cu deprecierea. Acum am inteles ca trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare in jur de 1000 lei. Plus asigurare, taxa talon, etc. Una peste alta incepuse sa-si bage :pt ca a ajuns la banii de BG. Si acolo avea si asigurare mai ieftina. Concluzie: Daca masina are dotari (A/C, ABS, airbag), nu prea o depreciaza nimeni. Am inteles ca se verifica seriile la producator (la astea de Europa au baza de date) si stiu astfel cu ce dotari a plecat masina din fabrica, deci nu merge sa bifeze omul FARA la toate rubricile (sper ca m-am facut inteles). Tot ce am scris mai sus poate sa fie fabulatie sau adevar. Sunt informatii culese din vorba-n vorba de la cei ce asteptau in curte la RAR si de plictiseala mai schimbau impresii. Eu nu am fost implicat in mod direct in proces. P.S. Am fost si eu naiv (a se citi prost) si am platit 3200 euro la Mazda. Si 1200 la Renault :hw (aici am fost prost rau, ca masina m-a costat 1000), dar intr-un final m-am luminat... si ca un cetatean responsabil ce ma aflu, m-am dus la bulgari:2dr Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VadimD Postat Octombrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Problema e ca ma pot duce la bulgari si maine, dar ce ne facem ca astora de ne conduc li s-a pus pata pe inmatricularile din Bulgaria si l-au si chemat pe ministrul lor de finante la raport (nu-i adevarat ca a cerut el sa vina, ce sunt prosti, prin asta au o sursa suplimentara de venit). Si cica din 2012 gata, suntem nevoiti sa le reinmatriculam in Romania. Doamne, de ce m-am nascut aici? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
emanoeladrian Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Sunt in situatia ta,poate putin mai avansat deoarece masina mea este cumparata si asteapta cuminte in garaj.Taxa de poluare este...tineti-va bine 18.890Euro,motor fata euro si capacitate 3000.Varianta mea este: Fac RAR-ul si dau statul in judecata pentru inmatricularea fara taxa si in paralel obtin rezidenta de BG si o inmatriculez acolo.Cat timp astept derularea procesului ma pot folosi de masina. RAV 4 Model Luxury 2018. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Si cica din 2012 gata, suntem nevoiti sa le reinmatriculam in Romania. Asta de unde a mai aparut?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Eu inca ma mir ca dupa atata timp mai sunt oameni reticenti la inmatricularea in Bulgaria. Rezulta ca statul rumun inca se pricepe la speriat masele. Masinaria dezinformarii inca functioneaza. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HEM Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? La masinile de teren, respectiv 4 runner seria masini este pe sasiu asa ca poti face urmatoarea miscare. O masina inscrisa in Romania cu sasiul ok si restul deterioarat, pe care pui caroseria si motorul din Germania, daca motorul are aceleasi caracteristici, nu-ti trebuie omologare de tip (600 ron) - . Schimbi si restul -punti suspensii etc si ai rezolvat-o mult mai ieftin. Te duci la RAR si-ti modifica in carte culoarea (daca este cazul) si noul motor (motorul este piesa de schimb ) si se poate schimba cu unul cu aceleasi caracteristici sau cu altul care a mai fost pus pe model, fara mari probleme Fliper -KDJ 90 cu peste 200 de caluti:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gnok Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Si cica din 2012 gata, suntem nevoiti sa le reinmatriculam in Romania. Aha...ca va sti premierul bulgar care masina e sau nu in BG sau in RO...ma indoiesc, da nu se stie poate ca ai nosti ca brazii il conving pe nea' premieru bulgar sa se alinieze cu taxele la cele din RO,sau poate ii pun vo' pila la FNI...chiar...oare pe ei de ce nui obliga FNI,UE si alte institutii de gen sa creasca taxele,tva si altele,sa scada poluarea -> da asta e alta discutie:ooo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marse Postat Octombrie 29, 2010 Partajează Postat Octombrie 29, 2010 (editat) Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? N-au nevoie sa se imprumute de la FMI. Le dam noi banii si pe ei nu-i costa nimic :wink: LE: Mea culpa. FMI, nu FNI Editat Noiembrie 2, 2010 de Marse Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin: Prahova 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VadimD Postat Octombrie 29, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Asta de unde a mai aparut?? Stirea am vazut-o la TV, cu prilejul vizitei ministrului de finante bulgar la noi, dar se pare ca nu am inteles totul chiar corect. Iat-o, de fapt doua sunt: http://www.newz.ro/stire/113496/adio-masinilor-inmatriculate-in-bulgaria-cresc-taxele-si-la-vecini-din-2012.html http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/adio-masini-inmatriculate-in-bulgaria.html Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Asta de unde a mai aparut?? 2012 , chestia cu sfirsitul?! :ha: Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dac Postat Noiembrie 2, 2010 Partajează Postat Noiembrie 2, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Aa, si mai e ceva: 1. ce este FNI ? 2. Cum poate cineva sa ma opreasca sa conduc masina unui prieten, fie el bulgar, italian, englez sau "european" ? Discutam de masini inmatriculate intr-un stat european, cu verificare tehnica si taxe platite, cu asigurare valabila si toate conditiile indeplinite pe care statul in care a fost inregistrata le-a cerut. Cit mai aproape de imposibil ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator bogdanbip Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? e vorba doar sa mareasca taxa in bulgaria nu sa interzica masinile inmatriculate acolo Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 19, 2010 Partajează Postat Noiembrie 19, 2010 Re: Cum putem aduce un 4runner 1991 din Germania fara sa ne ruinam cu taxa auto? Cred ca asta e topicul potrivit pt intrebarea mea. @ALPINA : La ce te referi cand spui "derogare" ? Cum vine asta ? E vorba de o derogare de la plata taxei de prima inmatriculare ? Cum se face ? E vreo chichita legala sau ce ? http://forum.club4x4.ro/showpost.php?p=641235&postcount=2 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate