Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Am facut si eu creasta Baiului azi

omoroka

Postări Recomandate

Astazi pe la 10 am plecat cu Yoke din Bucuresti si ne-am dus sa facem creasta Baiului. La 12 am ajuns in Comarnic si am dat cu zarul pe unde sa o luam. A iesit ca pe valea Florei, chiar inainte de Posada. Insa nu a fost zar castigator. In zona in care drumul ar fi trebuit sa traverseze paraul iar apoi sa iasa in cateva minute in creasta, am dat de o surpatura ce nu putea fi trecuta nici cu atv-ul. Ne-am intors si am gasit un loc prin care sa ne bagam pe firul vaii apoi cu o varianta abrupta am reusit sa urcam in drum din nou pe partea cealalta a vaii. Din pacate si acolo am mai mers doar putin pentru ca drumul s-a surpat din nou, variantele de abordare fiind doua: una foarte abrupta dar nu expusa, alta cu inclinare laterala, chiar pe langa surpatura. Teren umed si pamant lutos in zona surpaturii. Am incercat prima varianta si nu am reusit. La a dou-a n-am insistat prea mult pentru ca riscul era sa-mi fuga curu in rapa si n-o mai scoteam de acolo nici cu elicopterul. Asa se face ca dupa doua ore de cazna si dat la cazma ne-am dat batuti si am luat-o inapoi spre Secaria, cealalta varianta de intrat pe creasta. Pe acolo lucrurile au decurs cuminte. La 2.30 eram deja sus in creasta, pe care nu stiu cum am facut dar am parcurs-o destul de repede. Astfel la 4.45 incepeam coborarea pe culmea orjogoaia, inarmati cu bartai securea pentru ca aveam informatii ca un fag mare blocheaza accesul in portiunea inferioara. Si aici am mers bine pana la padure. In padure insa noroiala, sleauri apoi nu stiu cum am facut ca ne-am lasat mult in dreapta si am iesit de pe creasta. N-am mai intalnit nici fagul, am intrat in schimb in niste noroaie mari pe care fie le-am ocolit prin padure milimetric printre copaci fie le-am abordat direct.

La sase eram in Valea Doftanei de unde am luat drumul spre casa.

Cam asta a fost excursia mea cu yoke, cele doua putori care s-au dus la offroad in amiaza zilei :ha:

LE V-as da si track-ul dar nu am cum sa-l upuladez... asa ca nu vi-l mai dau :grin:

Va salut !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Am facut si eu creasta Baiului azi

"Cam asta a fost excursia mea cu yoke, cele doua putori care s-au dus la offroad in amiaza zilei :ha:"

Omoroka e modest, cum il stiti. Completez: putori doar pane ne-am urnit. Pe traseu insa ne-am miscat cu mult talent. Am lopatat 1/2 mc pamant (atat mi s-a parut mie) intr-o ora, am rulat cu elan, pauze doar pentru admirat decorul si cateva poze. Cateva decizii de traseu rapide si, se pare ca si bune. Omoroka cu suportul logistic (ce zice GPSu', ce zice unul si altul pe forum, acolo ar fi busteanu', etc.), bun designer de trasee. Cum il stiti...

Pana la urma a fost un traseu clasic de o zi. Si foarte frumos; mai ales vremea si coborarea.

Yoke - SJ 410

Link spre comentariu

avem aici si un mic filmulet. din pacate nu se observa surpatura de drum pe care incercam sa o ocolim. la prima incercare panta era abrupta si alunecoasa cu inclinare spre dreapta unde se deschidea foarte adanc un sant de scurgere. la a doua incercare aveam surpatura de drum pe partea stanga si santul de scurgere pluviala pe dreapta iar in fata un mal de pamant cleios inclinat spre surpatura. nu am insistat prea mult pentru ca era prea riscant. inclinarea era spre surpatura drumului, surpatura care se continua cu o rapa de cativa zeci de metri. altfel drumul ar fi fost o alternativa foarte buna de penetrat creasta baiului.

8zbO5VFk2To

Va salut !

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Cu toate ca am fost atentionati de Omoroka ca pe platou e posibil sa fie zapada, noi nu domne ca suntem zmei si ne descurcam. Multumim oricum pentru indicatiile foarte acurate primite.

Asa ca doua Samuraie si un Hilux incercam pe 27.11 sa facem acelasi traseu ca cel descris mai sus. Am reusit, nu foarte usor, sa ajungem pe platou, unde zapada fiind de peste 60 cm (cred ) ne-am blocat.

Dee...caposii sunt caposi pana la capat:uameni

Rezultatul: cu coada intre picioare, ne-am intors pe unde am venit:1

Cateva poze mai jos....Apropo...vantul batea asa de tare ca o usa era sa sara din balamale cand a fost data peste cap

DSC01890.jpg.9603f246de8b5e3366711e3d96c1719e.jpg

DSC01864.jpg.eb456f0082622c9869b3b25517f47760.jpg

DSC01868.jpg.345ad89c0c96cbdd1dfedeeeeb701a22.jpg

DSC01887.jpg.1e9315b698329a6a873a888cc72730d2.jpg

DSC01878.jpg.6923817dc26c42488b6439da132c2a97.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare