chevy Postat Noiembrie 1, 2010 Partajează Postat Noiembrie 1, 2010 salut, intentionez ca in aceasta iarna sau cel tarziu la primavara (sa evitam caldurile insuportabile din maroc) sa-mi iau sotia si baiatul (3,5ani) si sa vizitam Marocul si toate tarile de pe traseu. daca sunt doritori,sunt deschis la alegerea de comun acord a datei si traseului. Mentionez ca nu doresc sa fie o cursa contra cronometru ci sa si savuram majoritatea locurilor prin care trecem. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator costinell Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Cu ce masina mergi? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MPS2005 Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Eu imi propusesem acum o luna de zile sa fac o expeditie de Craciun, in Lapland (100 km dincolo de cercul polar, in Finlanda). Din pacate, din motive financiare, prietenul cu care urma sa plec (cu familiile si 2 masini) nu a mai putut sa isi sustina excursia. Dupa esuarea planului, mi-am facut un altul...sper sa il pot pune in practica la anul....sa ajung in China cu masina, pe drumul matasii. Nu am cautat amatori de astfel de expeditii...dar cine stie..... Respectul de sine se reflecta in respectul fata de ceilalti.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Cu ce masina mergi? toyota land cruiser hdj81 din 92 Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Noiembrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Eu imi propusesem acum o luna de zile sa fac o expeditie de Craciun, in Lapland (100 km dincolo de cercul polar, in Finlanda). Din pacate, din motive financiare, prietenul cu care urma sa plec (cu familiile si 2 masini) nu a mai putut sa isi sustina excursia. Dupa esuarea planului, mi-am facut un altul...sper sa il pot pune in practica la anul....sa ajung in China cu masina, pe drumul matasii. Nu am cautat amatori de astfel de expeditii...dar cine stie..... prefer ceva cu siguranta mai ridicata,maroc a recomandat toata lumea ca super ok. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator costinell Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Cu Claudia Pop ati mai tinut legatura, ei organizau anual Maroc ? Parca era si Zolameister cu o expeditie pe acelasi traseu, dar am vazut ca topicul de acolo a cam murit. Ar fi cam 2 saptamini minim nevoie si 2-3000 euro daca mai tin bine minte. Ai calculat ceva aproximativ pina acum, timp/bani? Varianta asta ai vazut-o? http://forum.club4x4.ro/showthread.php?t=58505&highlight=siria Amindoua sunt de facut, pacat ca nu se pot atinge impreuna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stealthTT Postat Decembrie 7, 2010 Partajează Postat Decembrie 7, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC salut, eu sunt interesat de traseul asta si poate mai conving un prieten(comun cred :) ) sa mearga cu noi. te gandesti si la dormit in masina? nu prea am loc in Toyota de dormit decat daca imi acopar bena, in schimb avem loc de bagaje la greu. cati km sunt in total? Ilie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC nu,nu ma gandesc la dormit in masina,merg cu baietelul de 3,5 ani si cu sotia,asa ca nu poate fi vorba de asta. dorim sa vizitam,sa incercam bucataria locala,sa nu ne grabim,cu alte cuvinte o vacanta inc are sa ne bucuram de fiecare zi si fiecare loc prin care trecem. traseul are in medie cam 4500-5000 km dus si ma gandeam ca la ducere sa intram si in fiecare oras mare pe langa care trecem,sa ne cazam si sa-l vizitam,iar pe traseul de intoarcere sa alegem un traseu diferit,dar care sa mearga prin orase mai mici si sate,ceva mai putin turistic,ceva de genul: "suntem la intersectia asta,in ce directie o luam,stanga,dreapta sau inainte" si sa ne ghidam dupa simturi,bineinteles avand aceiasi destinatie finala: Romania :grin: sa spunem ca facem o medie de 4-500 km pe si si urmeaza o cazare,deci in principiu un minim de 20-24 de zile,dus-intors,deci sa spunem 25 de zile de cazare,mese la restaurante/taverne/tratorii/tarabe/piete/fast-food-uri,ceva suveniruri,poze,vizite la obiective turistice etc asta ar fi cam un minim de 100 euro/zi,am pus undeva la +3000 euro si mai sunt o medie de 1500 litrii de motorina undeva la +1750 euro,taxe de autostrada etc,deci sa zicem 5000 euro pentru toata treaba. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC eu merg cu masina asta,am noroc ca mai are inca un rezervor de 160 l,deci am in total 260 l autonomie,loc pt bagaje suficient,troliu,chingi,sufe,ocheti,scripete,hi-lift,kit de roti sau canistre la nevoie. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mosu Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC salut, intentionez ca in aceasta iarna sau cel tarziu la primavara (sa evitam caldurile insuportabile din maroc) sa-mi iau sotia si baiatul (3,5ani) si sa vizitam Marocul si toate tarile de pe traseu. daca sunt doritori,sunt deschis la alegerea de comun acord a datei si traseului. Mentionez ca nu doresc sa fie o cursa contra cronometru ci sa si savuram majoritatea locurilor prin care trecem. daca traseul tau trece pe langa Bordeaux sa te opresti si pe la mine :old, daca fac rost de bani vin si eu in Africa:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mosu Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC nu,nu ma gandesc la dormit in masina,merg cu baietelul de 3,5 ani si cu sotia,asa ca nu poate fi vorba de asta. dorim sa vizitam,sa incercam bucataria locala,sa nu ne grabim,cu alte cuvinte o vacanta inc are sa ne bucuram de fiecare zi si fiecare loc prin care trecem. traseul are in medie cam 4500-5000 km dus si ma gandeam ca la ducere sa intram si in fiecare oras mare pe langa care trecem,sa ne cazam si sa-l vizitam,iar pe traseul de intoarcere sa alegem un traseu diferit,dar care sa mearga prin orase mai mici si sate,ceva mai putin turistic,ceva de genul: "suntem la intersectia asta,in ce directie o luam,stanga,dreapta sau inainte" si sa ne ghidam dupa simturi,bineinteles avand aceiasi destinatie finala: Romania :grin: sa spunem ca facem o medie de 4-500 km pe si si urmeaza o cazare,deci in principiu un minim de 20-24 de zile,dus-intors,deci sa spunem 25 de zile de cazare,mese la restaurante/taverne/tratorii/tarabe/piete/fast-food-uri,ceva suveniruri,poze,vizite la obiective turistice etc asta ar fi cam un minim de 100 euro/zi,am pus undeva la +3000 euro si mai sunt o medie de 1500 litrii de motorina undeva la +1750 euro,taxe de autostrada etc,deci sa zicem 5000 euro pentru toata treaba. Cred ca vorbesti de 4-5000 km doar dus, pana la Bordeaux de la Bucuresti sunt fix 3000 km.:grin:. Motorina consumata pana la Bordeaux cu toyota 80 este cam 350-400 euro. Parerea mea e ca cel putin in Franta nu merita sa mergi pe autostrada (Mouhose-Bordeaux in jur de 60-70 euro), creste consumul de motorina (pt ca ii vei da gaz :grin:) iar timpul de calatorie va fi cu 2 ore mai mic /500 km (daca mergi pe autostrada)+peisaje super+drumurile nationale si departementale sunt goale (fara trafic aproape) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mosu Postat Decembrie 9, 2010 Partajează Postat Decembrie 9, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC nu,nu ma gandesc la dormit in masina,merg cu baietelul de 3,5 ani si cu sotia,asa ca nu poate fi vorba de asta. dorim sa vizitam,sa incercam bucataria locala,sa nu ne grabim,cu alte cuvinte o vacanta inc are sa ne bucuram de fiecare zi si fiecare loc prin care trecem. traseul are in medie cam 4500-5000 km dus si ma gandeam ca la ducere sa intram si in fiecare oras mare pe langa care trecem,sa ne cazam si sa-l vizitam,iar pe traseul de intoarcere sa alegem un traseu diferit,dar care sa mearga prin orase mai mici si sate,ceva mai putin turistic,ceva de genul: "suntem la intersectia asta,in ce directie o luam,stanga,dreapta sau inainte" si sa ne ghidam dupa simturi,bineinteles avand aceiasi destinatie finala: Romania :grin: sa spunem ca facem o medie de 4-500 km pe si si urmeaza o cazare,deci in principiu un minim de 20-24 de zile,dus-intors,deci sa spunem 25 de zile de cazare,mese la restaurante/taverne/tratorii/tarabe/piete/fast-food-uri,ceva suveniruri,poze,vizite la obiective turistice etc asta ar fi cam un minim de 100 euro/zi,am pus undeva la +3000 euro si mai sunt o medie de 1500 litrii de motorina undeva la +1750 euro,taxe de autostrada etc,deci sa zicem 5000 euro pentru toata treaba. Iti recomand ro-hu-at-d-fr.....e cu putin mai lung (1-200 km) in schimb este mult mai rapid si mai economic (nu treci prin munti). Buc-Bordeaux 35 ore de condus Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC daca traseul tau trece pe langa Bordeaux sa te opresti si pe la mine :old, daca fac rost de bani vin si eu in Africa:old il fac sa treaca neaparat. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Decembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Cred ca vorbesti de 4-5000 km doar dus, pana la Bordeaux de la Bucuresti sunt fix 3000 km.:grin:. Motorina consumata pana la Bordeaux cu toyota 80 este cam 350-400 euro. Parerea mea e ca cel putin in Franta nu merita sa mergi pe autostrada (Mouhose-Bordeaux in jur de 60-70 euro), creste consumul de motorina (pt ca ii vei da gaz :grin:) iar timpul de calatorie va fi cu 2 ore mai mic /500 km (daca mergi pe autostrada)+peisaje super+drumurile nationale si departementale sunt goale (fara trafic aproape) da,5000 km doar dus. nu vroiam sa merg pe autostrazi,decat la dus si oricum chiar daca mergeam pe autostrazi,intentionam sa intru in orasele mari si sa le vizitez,apoi sa reintru pe autostrada. dar la intoarcere,NEAPARAT,sa o iau prin sate,pe drumuri secundare,am fost de doua ori asa in franta si mi sa parut fascinant,aproape dupa fiecare casa din piatra te asteptai sa vezi o scena din al 2-lea razboi mondial sau vreun muschetar calare. Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rubi Postat Aprilie 11, 2011 Partajează Postat Aprilie 11, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Salutam organizatorii! Daca v-ati oprit la planificare, pacat. Daca nu, spuneti-ne si noua ce ati mai facut. Sunt direct interesat de experienta. Parea o idee excelenta. Eu abia acum am vazut topicul, altfel m-as fi "inscris". Succes in continuare! :tk:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Aprilie 13, 2011 Partajează Postat Aprilie 13, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Ganditi-va bine ca pana la Traifa faceti 3 zile de condus, deci drumul dus-intors o sa ia minim 6 zile. Asta inseamna cheltuiala cu motorina, taxe de drum, cazari si ceva mancare. Apoi, daca nu stai cel putin 10 zile in Maroc nu prea ai cum sa vezi mare lucru. 16-17 zile e minimul care ar trebui alocat, casa vezi si orase si istorie si chei si desert si ocean.... si cate si mai cate sunt de vazut. Nu cred, ca te poti incadra intr-un buget rezonabil de timp si bani incercand sa vezi si Marocul si tarile de pe drum. Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ama27 Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Daca mai este cineva interesat de Maroc si Mauritania, in jur de 10-15 august plecam din Iasi doua masini. 1998 ARO 243 3.2 UTB 2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v 1984 Mercedes-Benz w 123 300D Kombi 1994 Yamaha Virago XV 535 1999 Yamaha XT 600 1960 IZH Festival Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Va doresc drum bun si succes! Pregatiti-va sa fie cald ca in iad, mai ales in Mauritania! Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ama27 Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Multumim de urari. De caldura nu suferim nici unul :grin: 1998 ARO 243 3.2 UTB 2004 Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16 v 1984 Mercedes-Benz w 123 300D Kombi 1994 Yamaha Virago XV 535 1999 Yamaha XT 600 1960 IZH Festival Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat Iulie 8, 2011 Partajează Postat Iulie 8, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC Multumim de urari. De caldura nu suferim nici unul :grin: Asa am zis si noi! 72 de grade, in masina, la soare! Oricum o sa va distrati si o sa va simtiti bine...si va invidiez pentru asta! Insha'Allah Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
banu adrian Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC de sarbatori (craciun si revelion) intentionam un circuit in maroc . suntem 2 masini ,2 famili (+/- copii)! daca este cineva interesat...:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
chevy Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC de sarbatori (craciun si revelion) intentionam un circuit in maroc . suntem 2 masini ,2 famili (+/- copii)! daca este cineva interesat...:wink: dupa cum spuneam mai sus : salut am revenit cu topicul numai ca datele s-au schimbat: baietel de 5 ani si 3 luni + fetita de 1 an si 1 saptamana. ne gandeam sa plecam de craciun sau dupa revelion pentru voi cand ar fi ok ? voi cati copii aveti ? Are you sure,you want me to lead !!!??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rxn Postat Septembrie 17, 2012 Partajează Postat Septembrie 17, 2012 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC O calatorie la care visez de mult. Anul acesta chiar ma gandeam sa plec de Sarbatori spre Maroc (daca bugetul permite), sa fac revelionul undeva in Spania si ulterior sa continui cu Marocul. Studiez variante mai economice. De cazare nu am nevoie, deoarece am tot necesarul in masina (pat, bucatarie). Ar trebui sa calculez doar motorina, taxe de drum, vaporul... Am si un vecin Marocan ce mi-a promis ca la nevoie, o sa-mi dea mai multe detalii si sfaturi. Momentan e doar o idee/dorinta/speranta...nimic concret. Insa voi urmari cu interes acest topic...nu se stie niciodata. Succes cu pregatirile ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gusteru Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Re: RO-ungaria-austria-slovenia-italia-franta-spania-MAROC aveti deja un traseu aproximativ, un buget? cu ce masini plecati si ce aveti in plan? in principiu cele 3 saptamni alocate laponiei as putea sa le transfer marocului. ma intereseaza insa sudul, orasele prea putin ma incinta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate