calin_p Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Salutare oameni buni! Sunt si eu proprietarul unui Feroza din 1990 modelul F300 si intentionez sa o inaltez un pic pentru vanatoare. In afara de cauciucuri ce alte modalitati mai am? Si ce cauciucuri recomandati? Cauciucurile pe care le am in prezent pe ea sunt 195 R15. Va multumesc si sper sa ma primiti printre voi. O sa pun si poze zilele viitoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davema Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Inaltare Feroza Sa o stapanesti sanatos! Daca te uiti prin forum vei gasi destule variante! Cele mai cunoscute sa-ti spun asa ar fi: Body lift adica inaltata din caroserie. Suspension lift Din anvelope care este cea mai sanatoasa dar nu poate fi facuata fara cele doua de mai sus! Ca exemplu a mea are 5(cinci foi de arc pe spate!!!!) Cauciu***ile pe care le ai sunt stock. p.S. La fiecare iesire mai adaug cate o cometa!:mrgreen: dar sunt omu'care poa' sa le:ig teamoffroadprahova.RO Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 3, 2010 Partajează Postat Noiembrie 3, 2010 Re: Inaltare Feroza Body lift sau suspension lift. Primul implica niste bucati de fier sau polietilena puse intre caroserie si sasiu dar nu am vazut sa vanda nimeni aici pe forum. Si eu vreau sa cumpar un set si foarte probabil il voi lua din Italia. Suspension implica mai multe foi de arc pe spate, 4 amortizatoare noi mai lungi si ridicata din barele de torsiune. Cel putin eu asa am inteles din cate am citit pe net. Masina o folosesti doar la vanatoare? Daca e asa poti sa-i pui ce cauciu***i vrei eventual ceva mt sau simex. Cu un 215/80 resapate o ridici destul dar nu stiu daca incap stoc. Eu mi-am luat de iarna 225/70/15 resapate si sper sa-mi intre. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Ma bucura subiectul acesta deoarece sunt si eu pe cale sa o comit si aveam si eu niste nedumeriri. Am in zona un domnisor care face regulat treaba asta (bodylift+schimb telescoape+tuning de off), e adevarat in general la suzuki, dar a zis ca nu-l deranjeaza cu nimic sa o ia in calcul si pe a mea. La body mi-a propus 4-5 cm cu niste flanse din ceva polietilena, la telescoape oldmanemu zice-se ca-s formidabile in coclau! Am de gand sa-mi pun ceva gume pe 75 sau chiar 80, depinde ce gasesc pe 15. Ce parere aveti? nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Zi si ceva preturi. Cica la peste 4 cm la body lift apar ceva probleme. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Tocmai am vorbit cu omul care zice asa: telescoapele 120 euroi/buc si bodylift-ul 120. El se jura ca nu sunt probleme cu inaltarea, intradevar pe spate mai trebuie o foaie, o face tot el. nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Cu montaj cu tot sau doar piesele? Din ce am vazut pe net pentru Feroza se gaseste un kit de la trailmaster si e undeva pe la 500-600 euro. Contine 4 amortizatoare si 2 foi pentru arcuri. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ra4x4 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Cu montaj, deci e cam tot pe acolo. Atat ca la trailmaster-ul acela nu stim ce producator e la telescoape, care de altfel sunt singurele care conteaza cu adevarat in aceasta schema nu este niciodata prea tarziu pentru o copilarie fericita Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hodea4x4 Postat Noiembrie 4, 2010 Partajează Postat Noiembrie 4, 2010 Re: Inaltare Feroza Buna ziua , noi putem sa va oferim kit inaltare pentru Daihatsu Feroza F300 Kit inaltare Trail Master + 50 mm Contine : 4 amortizoare , 2 foi arc. Pret 560 euro (TVA + transport inclus ) Just Love Nature , Love 4x4 [/color][/size][/b][/color] [/size] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin_p Postat Noiembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: Inaltare Feroza Pentru inceput si eu ma gandeam sa ii pun doar gume mai cramponate , dar ni stiu ce intra . Cat despre acel kit doar cu 2 foi de arc nu ii inalt daor spatele?:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
calin_p Postat Noiembrie 6, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 (editat) Re: Inaltare Feroza Si in plus toata lumea cu care am vorbit spune ca gumele rEsapate ar fi pre grele. E adevarat? Editat Noiembrie 24, 2010 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Noiembrie 6, 2010 Partajează Postat Noiembrie 6, 2010 Re: Inaltare Feroza Eu am pus de iarna Insa Turbo winter grip 225/70/15. Au intrat fara probleme, masina arata mult mai bine. S-a inaltat de la pamant. Cauciucurile sunt cam grele dar nu stiu nici unele normale de aceasi dimensiune cum sunt. In fata o ridici din barile de torsiune. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: Inaltare Feroza Hello am si yo o feroza din 93 si am pus simex insa special truck 195 80 r15, intra de minune Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Re: Inaltare Feroza Hello am si yo o feroza din 93 si ma intereseaza cauciucuri si un 3-4 cm mai inalta astept sugestii multumesc.:cl Dupa ce ca nici nu te-ai ostenit sa citesti Regulamentul forumului, nici macar ce s-a scris pe acest topic n-ai citit pt ca altfel n-ai mai fi "asteptat sugestii".........:uameni REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza hello dupa mine cea mai buna metoda de inaltare o reprezinta un pic din arcuri si barile de torsiune si un pic din caroserie dupa cum urmeaza :foi de nissan patrol sau orice altceva vreti voi si le poriviti , si un kit de bucse de poliamida intre sasiu si caroserie pe viitor si un kit de telescoape + ad a leaf (se inlocuieste a 2-a foaie de arc) .va prezint detailat operatiunea partea cu foiele de patrol si cu bucsele de poliamida urmand si cea cu kit-ul de telescoape .[ATTACH=CONFIG]97039[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]97042[/ATTACH]acesta este rezulatatul ridicarii din arcuri si bari de torsiune ! urmeaza inaltarea caroseriei : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza desi pe forumuri nu am prea gasit si consider ca este foarte important, aveti mare grija la inaltarea caroseriei ce dimensiuni de suruburi de distantieri etc folositi deoarece o cota luata gresit poate dauna foarte grav diferitelor componente, daca le construiti artizanal este foarte bine dar folositi materiale rezistente si competitive consultand un meserias nu va bazati pe zicala "lasa ca nu mi se intampla mie sau las' ca tine !!" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza faza 1 : se demonteaza deflectorul de aer de pe radiator si se modifica deoarece odata cu inaltarea elicea viscocuplajului va freca in el ! se monteaza inapoi deflectorul si restul componentelor cu verificarea in prealabil a bunei functionari ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza 2 : se inlocuiesc furtunele sau cablurile care sunt foarte intinse sau al caror traseu jeneaza caroseria iar in urma vibratiilor se pot deteriora ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza 3: se slabesc suruburile de sustinere a caroseriei : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza 4 : se extrag din spate prezoanele complete care sustin caroseria se suspenda caroseria (pe rand cate o parte )si se pregatesc bucsele construite in prealabil impreuna cu suruburile (bine unse si de calitate), dupa care se adauga bucsele de poliamida peste cele deja existente de cauciuc. ATENTIE SURUBURILE NU AU ACEIASI LUNGIME !! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
elfinosconcept Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza 5 : se coboara caroseria foarte usor, se pozitioneaza pe centru buscele, se verifica pozita corecta a acestora, se introduc si strang suruburile si restul elementelor (scarite , bari etc ) dupa care rezultatul ::top :2dr:2dr:2dr:2dr:2dr:2dr:2dr:2dr elemente necesare si costuri :poliamida 10 bucati x 4 cm in cazul meu , cost 80 lei , suruburi 10 bucati ; 6 bucati x 17 cm , 4 buc x 12 cm (dimensiunile sunt cu aproximatie si se pot adapta in functie de dorinte si inaltimea distantierului) cost 120 lei (include seibi si grovere pt fiecare),cost prelucrare strungar 100 lei suruburi + distantieri ATENTIE pasul la prezoane este M 1.25 !!!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza Foarte fain:g. Multumim pentru sfaturi:tk. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b06dan Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza Haide CalinP, acum vrem s-o vedem, ai toate informatiile si mai costa si putin. Super detaliata operatiunea :g:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 Re: Inaltare Feroza Salut si mersi pentru poze. Pe spate se pot pune suruburile scose de pe laterala. Acolo e singura problema. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate