sdc Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza Cum le-ai springuit?? La cald sau la rece? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza baghy .. primele mele arcuri de pe masina au fost duse la springuit..si chestia a fost ca la prima iesire in teren s`a rupt prima foaie(aia cu cercelul de prindere) exact langa brida....pe partea dreapta am patit treaba asta...stanga s`a comportat normal.pe urma mi`am cumparat din dezmembrari alt arc .. compus din vreo 5 foi .. si astfel din 2 arcuri bune si ala care mi s`a rupt .. am facut o combinatie cu foi adaugate care nu ma prea incanta acum ca scutura din calea afara.sa fie din telescoape oare ? mentionez ca nu le`am schimbat niciodata.Concluzia e ca la mine nu a tinut manevra cu springuirea arcurilor.sunt mai ghinionist eventual :) Cum am zis mai sus, e la noroc faza cu springuitul si depinde si de meserias. Probabil la o masina de sosea e mai mic riscul decat la una de teren. Sunt alte solicitari. Poti sa mergi la un service care face Itp si sa-i faci un test la amortizoare. Asa vezi daca sunt bune sau daca trebuie sa le schimbi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza Salut, Baghy vad ca te-ai documentat serios de la italieni din cate imi mai amintesc eu o functionare indelungata a arcurilor care sunt solicitate incontinuu implica o oboseala a materialului,apar niste modificari structurale interne.... pe romaneste imbatranirea si cred ca springuirea asta nu este decat o modificare a curburii foii de arc care in timp va ajunge tot dreapta. asa ca daca gasim o sursa de arcuri mai rezonabila eu cred ca as vrea mai degraba sa le cumpar noi si originale decat sa mai fac springuirea aia care nu cred ca o sa fie vre o reusita. daca ai vre o sursa de cumanda sau vreun site unde ai gasit asa ceva spune mi si mie te rog PAUL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza Gata le-am scris la astia de la www.milneroffroad.com sa vedem cat costa transportul pana in Romania.Mi se par foarte ieftine arcurile de feroza aproape 70 euro.. si telescoapele la fel. la preturile astea merita sa cumperi totul nou arcuri si telescoape set de arcuri pe spate cu toate telescoapele vad ca nu depaseste 300e acaum sa vedem cat mai este transportul... ce parere aveti de telescoapele astora??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristian1 Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza In loc de springuire, puteti sa le roluiti :grin: Off-Road in Waldland Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 22, 2011 Partajează Postat Februarie 22, 2011 Re: Inaltare Feroza Eu am facut si simulare de comanda. Livrarea se face prin Dhl si e parca 30 de euro pentru primele 30 de kilograme si 1.5 euro pentru kilogramele aditionale.Parca un arc are 33 de kilograme dar nu vreau sa ma insel. Eu de la ei as lua tot kitul care este chiar convenabil. Mai am un site englezesc dar acolo sunt putin mai scumpe. In plus au si arcuri hd cu 4+1 foi dar nu ne ajuta prea mult. Sunt facute pentru greutati mai mari. Amortizoarele de la milner sunt kayaba excel-g din cate am inteles. Stiu ca are Ryder pe masina, schimbate de curand si unu s-a stricat deja. Mai se potivesc unele de la procomp dar am gasit pe un site si aia nu trimit doar in America sau Canada. Am mai gasit de la Rancho dar si aia nu trimit in Europa. Cele mai interesante le-am gasit in Italia. Pe ulei si reglabile. 400 de euro fiecare si merg pentru suspensie 0+50 si pe fata si pe spate. Daca aveam bani acum le luam. Alea si arcurile de la milner. Revenind la springuire. Ai dreptate. Este exact cum ai spus tu. Mai devreme sau mai tarziu orice arc se lasa. Chiar si alea noi doar ca nu mai risti nimic. La springuire mergi pe risc pentru ca nu stii cum e starea arcurilor care le ai pe masina. Si cand ma refer la stare vorbesc despre structura metalului. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Inaltare Feroza SaL Poate ne zice RYDER cum se comporta aceste amortizoare de la KAYABA in ce conditii s au rupt,poate a facut prea mult extrem cu masina... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 24, 2011 Partajează Postat Februarie 24, 2011 Re: Inaltare Feroza Hai sa-ti dau eu o veste Paul. Azi am facut comanda de arcuri. Doua arcuri plus kiturile de montaj. Trimise in Romania costa 206 lire. Mi-au dat mail dupa ce am facut comanda ca sa-mi spuna ca transportul in Romania e mai mult decat apare in formularul de comanda si sa ma intrebe daca sunt de acord sa platesc mai mult. Am raspuns ca sunt de acord pentru ca citisem detaliile in legatura cu expeditia produselor si se specifica acolo ca pana la 10 kg costa 30 de lire si ce e peste costa 1.5 lire la kilogram. Acum sa vedem cand ajung si cum sunt. Amortizatoare nu am luat pentru ca vreau sa iau unele din Italia pe ulei bitubulare. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ryder Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza SaL Poate ne zice RYDER cum se comporta aceste amortizoare de la KAYABA in ce conditii s au rupt,poate a facut prea mult extrem cu masina... Asa am luat masina. Cu un amortizor rupt. Acum am pus tot kayaba, identice cu cele originale, iar dupa 6 luni unul din cele de pe fata deja "plangea". Si nu, nu am facut nimic extrem cu masina, doar am dat in gropi cu ea. VERTIZONTAL. Fotografie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 25, 2011 Partajează Postat Februarie 25, 2011 Re: Inaltare Feroza Si nu, nu am facut nimic extrem cu masina, doar am dat in gropi cu ea. Adica ai mers pe asflat prin Romania.:ha: Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 (editat) Salut, Ce tipuri de arcuri ai comandat? eu parca facusem calculele ca arcul de pe spate iese la 70euro bucata..... dar nici 200lire nu e prea mult ,plus transport poate max 60 lire .. merge... cam 1300roni Salut Baghy cum ai facut plata? i-ai pus sa ti trimita proforma ,dupa care ai platit in lire prin transfer in contul lor? sau ai platit dupa card direct?? cate zile face? merci Editat Februarie 27, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Februarie 27, 2011 Partajează Postat Februarie 27, 2011 Re: Inaltare Feroza Alea 3+1 dar fara telescoape. Am facut comanda pe net si am platit cu cardul apoi mi-au trimis ei mail ca arcurile sunt grele si costa mai mult decat scria in formularul de comanda si sa ma intrebe daca sunt de acord. Am zis ca da si pana la urma a fost 1085 Ron cu tot cu transport. Am luat tot kitul. Le-au trimis vineri si acum parca sunt in Olanda ca am numar de tracking. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Inaltare Feroza Sal, Sunt curios cand le primesti daca se ridica putin cu cele noi.Pana la urma cat te ajunge transportul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 1, 2011 Partajează Postat Martie 1, 2011 Re: Inaltare Feroza 68 de lire pentru doua arcuri si doua kituri. La preturile de pe site trebuie sa adaugi si Tva-ul. Cum ziceam si mai sus 1085 Ron cu totul. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PAUL DOGARU Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Re: Inaltare Feroza Sal, ia zi Baghy ti-a venit marfa, le-ai montat ? s-a mai inaltat masina putin? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 Re: Inaltare Feroza Marfa a venit dar a ramas la Dhl in Bucuresti ca a trebuit sa plec. Au facut aproape o saptamana pana in Romania. Intr-o zi kitul si a doua zi au ajuns si arcurile pe care nu le-am mai luat ca am plecat. Sigur se va ridica masina cu ele. O sa ajunga la valoarea normala. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inaltare Feroza Salut baieti, am inaltat-o de la 78 cm la 84 cm pe spate Am gasit un fierar pe la tara care ii mai facea lui tata pe la aro foile si m-am decis sa incerc A dat jos foile le-a springuit la "semicald" si a mai adaogat el o foaie in plus, am lasat aceleasi bucse si telescoape in caz ca operatiunea o sa fie un esec si atunci am sa-i cumpar tot kitul nou Dupa cativa Km offroad se comporta f bine as putea sa spun deci deocamdata sunt multumit Urmeaza sa o inalt si pe fata din barile de torsiune (poate imi explica si mie cineva cum se procedeaza ca sa inteleg si yo :grin: am tot auzit ca se ridica din bari dar nu inteleg principiu) Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inaltare Feroza Bravo. Old style fierarul. O sa se mai lase putin cu timpul. Te bagi sub masina si o sa vezi barile. In partea din fata sunt prinse de bratele suspensiei si in spate au doua suruburi cu doua piulite. De acolo se regleaza. E mai simplu de facut decat de zis. Important e sa o ridici din ambele la fel si apoi sa faci directia. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inaltare Feroza Bravo. Old style fierarul. O sa se mai lase putin cu timpul. Te bagi sub masina si o sa vezi barile. In partea din fata sunt prinse de bratele suspensiei si in spate au doua suruburi cu doua piulite. De acolo se regleaza. E mai simplu de facut decat de zis. Important e sa o ridici din ambele la fel si apoi sa faci directia. Banuiesc si sper sa se mai lase 1-2 cm desi ti-am zis am adaogat inca o foaie, cat despre fierar no comment :mrgreen: "in spate au doua suruburi cu doua piulite" te referi la cele care sunt pe undeva in dreptul usilor (pe dedesupt) paralele cu sasiul ? Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 14, 2011 Partajează Postat Mai 14, 2011 Re: Inaltare Feroza Da. Una pe stanga si una pe dreapta, mai catre centrul masinii. O sa vezi ca in functie de cat le strangi sau le desfaci se vor ridica bratele suspensiei fata. Foaia aia in plus se pune ca sa mentina forma dupa springuire si face suspensia mai rigida. De parca nu ar fi destul. Important e sa nu ti se rupa si daca se rup nu e vina fierarului. Asta e riscul la springuit. Oricum daca nu faci chestii extreme ar trebui sa fie in regula. Daca ti se rup iti dau eu arcuri si le springuiesti pe alea :)) Cat a fost toata operatia? In Bucuresti duce cam la 3-400 de lei springuitul si inca o foaie. Imi place fierarul, e old style, om muncitor care stie meserie. Mai rar in ziua de azi. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pacepa Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 (editat) Re: Inaltare Feroza demontat + springuit + adogat o foaie + montat = 300 Ron foile tale cand au venit au venit cu tot cu bucse? Editat Mai 15, 2011 de pacepa Nobody remains virgin, life fucks everyone Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Mai 15, 2011 Partajează Postat Mai 15, 2011 Re: Inaltare Feroza cu cauciucuri 30.5/9.5/15 si BL de 4 cm, Feroza mea are pe fata si spate 84cm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codrut23 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza cu cauciucuri 30.5/9.5/15 si bl de 4 cm, feroza mea are pe fata si spate 84cm. sal am primit niste gume 235/70/15 .incap pe o feroza ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
codrut23 Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza sal am primit niste gume 235/70/15 .incap pe o feroza ??? scuze 235/75/15 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sdc Postat Iunie 2, 2011 Partajează Postat Iunie 2, 2011 Re: Inaltare Feroza Eu am dar este inaltata din suspensie, insa cred ca merge si fara sa fie inaltata... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate