Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare Feroza

calin_p

Postări Recomandate

Re: Inaltare Feroza

Totusi cred ca e problema si pe fata acolo surubul se scoate in jos si are o piulita pe caroserie sudata,acolo ce ai facut?Cat despre spate nu cred ca or sa ajunga la momentul asta adica stranse nu au mai mult de 2,5 cm afara.ai facut tija pe filet de 1,25?

Salut,

Pe fata am avut suruburi facute pe strung de Roly cu pas 1,25 si pe spate tije cu pas de 1,25 dar repet, au fost facute nu cumparate.

Daca gasesti sa cumperi este cu mult mai usor dar le poti face si pe strung.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 245
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am sunat un prieten care lucreaza in domeniu si o tija cu lungime de 1m de 10 cu filet de 1,25 costa 200 ron ,ai gasit undeva mai ieftin o tija cu duritate 8?

Salut,

Eu personal nu am cautat tija cu filet de 1,25.

Link spre comentariu

Cu suruburi tratate la aceste lungimi si acest filet e jale unii spun ca nu exista sau nu reusesc sa gasesc eu ,voi chiar ati folosit toti suruburi tratate s-au merg suruburi normale?

Link spre comentariu

Cu suruburi tratate la aceste lungimi si acest filet e jale unii spun ca nu exista sau nu reusesc sa gasesc eu ,voi chiar ati folosit toti suruburi tratate s-au merg suruburi normale?

Ale mele erau suruburi 8.8 fara alte specificatii.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Este foaie la metru unde am fost eu avea la lungimi mari 2-3 m.Unele erau de 60 mm latime altele de 50 altele si mai late pentru dube si camioane.Poti sa folosesti orice arc dar sa fie latimea corecta adica 60 mm parca la Feroza (La Samurai parca este de 50 mm).Eu aveam rupta o foaie*mica, din foaie cea mai mare a facut-o pe cea mica iar pe cea mare a facut-o de la 0.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

@Caphonne

Intr-un alt topic spuneai ca ti s-a rupt un surub sau o tija - nu imi amintesc exact - de la bara stabilizatoare. Poti sa-mi spui ce anume s-a rupt si cum ai rezolvat-o? La a mea am schimbat recent bucsele antiruliu si am observat ca cele doua suruburi atasate de bratele inferioare (pe care se fixeaza capatele barei stabilizatoare) sunt extrem de mancate de rugina si exista riscul sa cedeze.

Multumesc.

Link spre comentariu

Alea s-au rupt, suruburile de pe bascula inferioara ce tin capetele barii stabilizatoare.Nu am rezolvat, merg fara bara.

Ca rezolvare trebuie scoase suruburile vechi care sunt cam sudate, presate etc oricum se scot greu.Trebuie taiat cu flexul si ciocanit bine sau gaurit cu bormasina.Se pun alte suruburi...

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

La mine gnu din prezoanele de pe bascula care tine bara stabilizatoare s-a rupt la desfacere asa ca l-am taiat si pe celalalt am dat gaura de 10 si am pus 2 suruburi de la rola itinzatoare de la Passat 2.0TDI pentru ca sunt o grupa foarte dura. Si am rezolvat problema.

Numai bine

Editat de Astral
....S-A RUPT...L-AM TAIAT....

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Eu cred ca nu am avut un burghiu ok ca de gaurit am gaurit pana mi-au tremurat mainile :))

Cu siguranta nu a fost nici la mine usor dar le-am dovedit :wink:

Silviu Grigore

Tel.: 0760.654.468 / Gratis nu exista, ieftin nu rezista :wink:

E-mail: grigsilviu@gmail.com

Link spre comentariu

Multam pentru raspunsuri si lui Silviu pentru solutie.

Am o bascula de rezerva, in stare exceptionala, iar surubul ala e ca nou. La un moment dat m-am gandit sa mai cumpar una second, in stare buna si sa le schimb, desi nu stiu ce ar presupune operatiunea asta ca pret, timp si alte cheltuieli cu bucse, posibil alte suruburi rupte etc.

Link spre comentariu

Alea s-au rupt, suruburile de pe bascula inferioara ce tin capetele barii stabilizatoare.Nu am rezolvat, merg fara bara.

Ca rezolvare trebuie scoase suruburile vechi care sunt cam sudate, presate etc oricum se scot greu.Trebuie taiat cu flexul si ciocanit bine sau gaurit cu bormasina.Se pun alte suruburi...

Caphonne

Salut,spune-mi te rog cum se comporta masina pe sosea fara bara stabilizatoare pt ca eu vreau sa o elimin pe ea si bieletele antiruliu sa pot inalta mai mult fata din barile de torsiune,ma intereseaza insa cum sta pe sosea masina,daca fuge sau ceva.E un amic la Bistrita care are masina ca a mea si mi-a zis ca el le-a scos si n-are treaba dar nu merge mai mult de 15 km pe asfalt pina la teren,eu merg minim 90 de km pina la padure si trebuie sa imi stea masina si pe strada la o curba o frina ceva

Link spre comentariu

Eu merg cu maxim 100 mai mult nu vrea si nu am avut nici o problema.Pe drumuri mai denivelate gen centura mai danseaza.Pe drum ok pot sa las si volanul.Masina mea are si ea ceva bun o directie foarte fina si care raspunde bine probabil conteaza si asta plus ca am gume mici pe 195.

Sa deviem un pic de la subiect exemplu Dacia Supernova are bara stabilizatoare la Logan 1.6 16v nu au mai pus.Puntild nu difera asa mult.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Apropo cum este Rochy TD?Dccosmin care are tot o Feroza a plecat azi la Deva sa cumpere un Rochy Td si era curios cum trage motorul.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pai trage f bine,umblat putin la pompa si la turbina si sparge tot!mai am amici cu rocky care nu au conturi aici si le lauda(ei fac offroad serios)

Eu cu rocky merg doar la vinatoare,nu fac chiar atit de extrem dar mai sint sleauri destul de adinci si prin padure si nu am ramas nicaieri,acum 2 zile am incercat un rocky care e pt dezmembrat la un prieten,nepregatit ne-nimic,gume slabe de tot si am intrat aproape peste tot unde intru cu a mea mt-urile noi,mie unul imi place rocky,singura belea e ca eu unul imbracat mai de iarna nu incap chiar bine in el

Link spre comentariu

si ce an este masina de la HUnedoara si la ce bani?daca este fabricatie pina in 93 e cu punti fixe si motor posibil euro1 91 de cai,din 94 incep cu elicoidale spate si brate fata motor euro2 102 cai

Link spre comentariu

da,deci e ca al meu,mai zi-mi cu feroza fara bieletele antiruliu,mie imi e sa nu ma vars cu ea daca evit ceva mai la viteza,un ciine un ceva,eu pe timpuri am avut oltcituri si aveau suspensia similara pe fata cu rocky si feroza mai putin bieletele astea antiruliu si statea pe strada ca lipita si imi fugeau masinile alea nu gluma!

Link spre comentariu

Salutare, ma scuzati ca ma bag in seama dar sunt curios cat de usor se decapoteaza Feroza. De aratat arata bestial si nedecapotata dar mult mai frumos decapotata si cred ca e chiar placut vara sa mergi asa.

Se da jos usor? Se pune la loc usor sau trebuie sa ai mana invatata sa il potrivesti la fix?

Multumesc

Link spre comentariu

Dccosmin are prelata vara.Se demonteaza usor , de montat la fel doar sa nu ai ghinionul sa se rupa vreun surub, are vreo 8 parca.Faza este ca prelata este scumpa minim 200 euro si nu prea se gaseste.

Dacia Duster 4x4

Link spre comentariu

Pt a scoate hardtopul e nevoie de o cheie de 12. E mai greu se montat softopul, adica acel cadru metalic cu care vine. Dupa ce l ai montat e super usor sa o capotezi.

Eu am dat 100 euroi pe softtop si nu exagerez ca era ca si nou. Am poze pe facebook cu ea decapotata vara. E misto rau.

Ps: am fost la Rocky, dar nu l am luat pt ca vanzatorul era samsar de joasa speta iar masina era plina de rugina . Motorul nu tragea cum ma asteptam si era ruginit tot. Pe dedesubt la fel inflorit la.praguri etc. Adica avea viata cuplu dar Feroza mea e racheta fata de cum

mergea ala. Nu stiu cum trebuie sa fuga rocky dar comparativ cu Feroza mea era slab. Adica la 100 era gatuit se accelera foarte greu mai departe. Poate ca nu sunt facute sa le frigi pr asfalt. Nu stiu sincer , dar am.comparat cu Feroza si m-am dezumflat.

Link spre comentariu

Mda,trebuie putin bibilite ca sa dea rezultate,pompa,turbina,ambreiaj.Eu cind l-am luat pe al meu de abia se misca,i-am schimbat ambreiajul,i-am debitat pompa si i-am umblat la turbina care avea tija blocata si nici nu intra macar.Oricum viteza constructiva e 135km/h asa ca....

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare