Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inaltare Feroza

calin_p

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 245
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Re: Inaltare Feroza

Salut!

Stie cineva de la ce model de masina se potrivesc amortizoarele de spate dar cu cursa mai lunga?

Am modificat cerceii cu 60mm si la flexari pe partea descarcata puntea nu coboara prea mult din cauza amortizorului.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

NU PRELUNGI TIJA AMORTIZORULUI !

Se modifica grav dinamica amortizorului si risti ca masina sa devina incontrolabila la prima curba sau frana !

Prelunigirea tijei cred ca e mai degraba inconstienta, decat tiganie....

Link spre comentariu

Sunt constient ca prelungirea tijei nu este o solutie viabila, oricum nu aveam intentia sa circul cu masina avand tija prelungita ci doar sa flexez puntea pe rampe pentru a vedea de cata cursa a amortizorului am nevoie.Multumesc pentru sfat.

Link spre comentariu

Am facut treaba asta acum cativa ani la o Toyota lj73 (provizoriu pana la schimbarea cu amortizoare potrivite) si nu am observant modificari semnificative referitor la stabilitate dar vei distruge destul de repede amortizoarele pentru ca toate socurile la capat de cursa vor fi preluate de ele. Atentie cu cat lungesti tija deoarece cursa amortizorului difera destul de mult fata de cursa la extremitatea puntii (la roata) in functie de locul si de unghiul in care este montat. Daca modificarea o faci prin sudura, incearca sa mentii tija cat mai rece pentru a nu distruge simeringurile si alte componente din interiorul amortizorului.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Idea era sa masor diferenta la capatul tijei partea nefiletata sau la partea de fixare pe punte cu puntea flexata pana in momentul in care arcul lamelar era detensionat.Lungirea tijei nu m-ar fi ajutat banuiesc la incarcarea completa puntea s-ar fi oprit in tija amortizorului comprimat mai degraba decat in tampon.

Daca aveti sugestii le astept cu interes.

Multumesc.

Link spre comentariu

Eu dupa modificarea suspensiei am masurat distanta dintre punctele de prindere ale amortizorului in ambele situatii (cap cursa inferior si superior), am mai adugat 5 cm (pentru linistea mea) si asa am descoperit de ce cursa am nevoie la amortizoare. Toata operatiunea am facut-o cu amortizoarele demontate. Daca vrei sa modifici amortizoarele doar pentru a afla cursa necesara...nu prea inteleg idea. Masoara fara ele, este mult mai simplu.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Era o idee care mi-a trecut mai rapid prin cap.Eu nu prea inteleg de ce vrei sa iti flexeze spatele mult avand in vedere ca puntea fata este cam limitata la flex orice ai face.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 4 luni mai târziu...

am gresit eu,pe 15 trebuie,de ce zici ca e greu pentru ea ca acum am eu 235`75`15 si mergr foarte usor

eu vreau sa castig la stabilitate pt inclinare cu ele mai ales ca am jante pe 8j si acum le tot dejantez

Editat de perca_felician
toyota bj 70
Link spre comentariu

Nu stiu cat o sa castigi la stabilitate. Ma gandesc ca te referi la traversari pe plan inclinart lateral. Acolo conteaza latimea maxima a masinii (la nivelul rotilor), RAPORTATA la centrul de greutate. Deci, chear daca maresti latimea dar o inalti, nu castigi mare lucru ...

In schimb, cu niste anvelope mari, cu siguranta pierzi semnificativ din cuplul la roata, ceea ce este un dezajamtaj major din punctul meu de vedere. Gandeste-te ca ai totusi un motor pe benzina de, 1.6 si o masina nu tocmai usoara. Daca ii mai pui una alta pe ea (bari, praguri, troliu, si alte dracovenii de-ale noastre) o sa fie si mai grea ...

Eu am ales Insa Special Track 205 70 r 15 (am masurat si in realitate sunt doar foarte putin mai mari decat dimensiunea din cartea tehnica 195 80 r 15) si pot sa zic ca sunt super multumit. Oricum, datorita crampoanelor anvelopele sunt ceva mai late decat alt profil, la aceeasi dimensiune. Pentru latire i-am pus flanse. E drept ca si flansele afecteaza putin cuplul...

Oricum, ce pot sa afirm cu siguranta, cand schimb rotile de noroi cu cele de iarna, masina parca prinde viata. Se simte o diferenta dpdv al tractiunii. Daca as fi avut ditamai rotile de noroi....nici nu vreu sa ma gandesc cat s-ar forta nu numai motorul, dar si tot ce inseamna transmisie ...

Link spre comentariu

235.70.15 eventual niste flanse sau jante cu ceva ET este suficient pentru Feroza, daca si suspensia este in stare buna masina se conduce super atat pe asflat cat si in teren.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Va multumesc pt interesul acordat si pt sfaturi dar vreau sa va spun urmatoarele experiente ale mele

Am pe masina acum resapate 235.75.15,profil dakar,deci mai mari decat 235,75,15 neresapat,un tabel imi spune ca ce vreau eu este mai mare cu 7,3% la normal

235 / 75-15 31 / 10.5-15 Diferență

Diametru (mm) țoli 28.88 (733.5) 30.98 (786.84) 2.1 (53.34) 7,3%

Inch Lățime (mm) 9.25 (235) 10.51 (267) 1,26 (32) 13,6%

Circum. inch (mm) 90.72 (2,304.36) 97.32 (2,471.93) 6.6 (167.57) 7,3%

Inci flanc Înălțime (mm) 6,94 (176.25) 7,99 (202.92) 1.05 (26.67) 15.1%

Rotații pe mile (km) 698.39 (433.96) 651.05 (404.54) -47.34 (-29.42) -6.8%

Forum Cod embed:

E normal ca pierd ceva la cuplu dar va spun ca asa,cu rotile astea am urcat o panta grea de vreo 600m polizand pamantul in 5-6000 de ture in viteza 1,o panta pe care o urca pe ud putine masini dar nu asta e important,totusi voi tine cont de ce mi-ati spus si voi cauta sa imprumut pt o tura de munte o pereche de gume de 31 ca sa nu arunc 2500 lei pe fereastra

Pe spate am flanse de 30mm dar pe fata nu-mi permite sa virez cu flanse deoarece am jante star trac 15*8jj foarte late si iesite in afara,nu stiu sa citesc exact darele de pe ele.

Mai am un motiv sa incerc asta deoarece jantele imi plac si nu vreau sa renunt la ele dar in momentul de fata nu pot rula cu o presiune mai mica de 2atm in roata ca dejantez anvelopa care fiind resapata este tare,dura.

Saptamana viitoare cred ca voi reusi sa-mi montez si BEADLOCK INTERIOR .

Off topic pt ca stiu ca motorul e mic probabil il voi upgrada cu un motor de bmw caci am vazut pe viu ce face un rocky freclimber cu motor de 2.7 benzina,caut o masina donatoare acum

Voi reveni cu foto ale masinii pt ca trebuie sa le redimensionez

Editat de perca_felician
toyota bj 70
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare