baghy Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Eu mi-am luat Insa turbo de iarna si nu au fulg pe ele. Doar M+S. E in regula pentru noua lege? Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Eeeeee..........pai crezi ca e asa simplu ?!? In tara asta trebuie sa se promulge legea, dupa ce iese din parlament, apoi sa fie publicata in Monitorul Oficial, apoi sa se dea o Hotarare de guvern privind aplicarea legii, apoi sa fie aprobate Normele metodologice de aplicare a legii, si abia de apoi poti sa te intrebi ce-ai inteles din toate astea !!!!:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 8, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Astral, bineinteles ca este absolut suficient cand spui ca ai vazut informatiile astea pe BFG, doar ca in topicul ala ai confirmat doar informatia de M+S, nu si de fulgulet, cel putin eu asta am vazut, stiu ca imi trebuie ochelari pentru vedere la distanta, dar nici chiar asa:grin:. Asta era discutia: "Perfect !!! Multumesc mult @wld si Vio !!! Deci BFG AT au simbolul "M+S", adica sunt acceptate de austrieci ! :h5" Daca ziceai ca este si fulguletul aici, nici nu mai ridicam problema:ha:. Deci stai linistit ca sunt convins ca zici bine cand stii sigur ceva. Acum legat de intrebarea lui Irod, problema e in felul urmator. Mai sunt destule anvelope care au si M+S, dar nu sunt la fel de bune pe zapada ca si cele cu fulgulet. De exemplu Goodyear Wrangler HP care e inscriptionat si M+S, dar in mod cert nu se apropie ca siguranta, tractiune, stabilitate pe zapada de alte anvelope cu M+S si fulgulet, gen Goodyear Ultra Grip Performance, daca ne uitam si in teste se vede clar diferenta consistenta intre cele 2 variante, iar in practica in mod cert se va vedea diferenta. Iar austriecii sincer nu stiu daca permit cu anvelopele astea sa mergi in conditii dificile de iarna. Exact chestia asta a intrebat Astral intr-un topic legat de BFG-uri la austrieci si raspunsul a fost pozitiv, dar acum, cum suntem super-ultra-convinsi ca BFG-urile au si M+S si fulgulet :ha:, ma gandesc ca fulguletul este motivul cert pentru care au zis austriecii ca sunt ok. Nestiind exact ce prevede legislatia lor nu putem stii ca un M+S simplu este permis pentru masinile cu tractiune integrala. Posibil sa fie insa! Iar cum e cu legea la noi, cu zice si Astral se vor duce multe batalii, hartii, ordonante, norme de aplicare etc pana o vom vedea si in practica. Ideea e ca asta ar fi singura chestia care poate i-ar mai impiedica pe unii inconstienti sa se aventureze sa treaca Predealul sau Oituzul sau orice zone de munte cu anvelope de vara! Maine dau comanda de anvelope si pana vineri le am. Mai trebuie insa sa dau un telefon si aici in Brasov la sugestia unui coleg de aici de pe forum care mi-a sugerat un furnizor ok si ca atare trebuie sa vad si acolo oferta si disponibilitatea lor. Deci cert e ca sunt sanse mari ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie puse pe masina niste "frumuseti" de GENERAL GRABBER AT2. Arata chiar frumos profilul :y. SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Asa cum este in general toata legislatia din Romania, cred ca asa va fi si cu reglementarea asta privind obligatia de a folosi cauciucuri de iarna. Adica metodologia de aplicare nu va fi 100% clara si se va putea interpreta. In special in domeniul masinilor SUV si ofroad (mai ales) unde majoritatea proprietarilor detin doua randuri de roti: cele "all seasons" folosite in mod curent si care se comporta bine si iarna datorita compozitiei cauciucului si a unui profil de compromis, (comportamentul masinii iarna fiind ajutat si de mecanica 4x4) si un rand de roti de teren gen MT. Adica putini isi permit financiar sa aiba 3 randuri de roti, al treilea fiind 100% de iarna. Ideal este ca rotile de baza sa fie ceva gen BFG AT sau General Grabber AT2 M+S (ultimele erau ca prima dotare la Defender), dar cati au asa ceva pe masina? Majoritatea SUV-urilor sau 4x4 noi se comercializeaza ca prima dotare cu Brigestone Dueller diverse variante, un fel de all seasons cu comportament bun iarna, dar care nu au simbolul M+S pe lateral. Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Concluzia acelui topic. despre gumele de iarna acceptate de legea austriaca, era ca este suficient ca gumele sa aiba simbolul "M+S" pe ele pt a fi ok. Fulguletul era "cireasa de pe tort" : daca apare si ala, cu atat mai bine. Acum, ce va fi la noi.....si cum vor defini ei clar care sunt gumele acceptate la noi, asta deja e alta poveste.......ca doar noi reinventam roata din orice rahat, nu ?.......:ha: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 (editat) Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Domnilor, am avut astazi parte parca de un cosmar cu anvelopele astea. Am inceput cu primul telefon la 8:08 sunand un prieten sa nu dea drumul la comanda de General Grabber AT2 care le vedea in Germania 5 bucati pe stoc. Apoi am urmat sfatul lui @Deadnoise de a suna si la un magazin specializat din Brasov cu preturi ok. S-a dovedit foarte corect, intr-adevar aveau contract bun si au vazut si ei acelasi stoc cu 5 bucati asta pe la ora 9 si ceva. Am zis perfect, intr-o ora si ceva ajung la ei sa platesc avansul. Cand ajuns pe la 11:00 erau deja vreo 3 clienti in fata mea, ajut si eu cu ce pot acolo la procesarea comenzilor:grin: ca se mearga treaba mai repede. Era o singura persoana iar eu oricum ii inebunisem cu vreo 5 telefoane incepand de pa ora 8:45 primul tel! La 11 si un sfert ajungem sa ne uitam din nou pe stoc sa punem anvelopele in cos si surprinza de proportii, am zis ca nu e adevarat - STOC 1 bucata!!! Am zis ca innebunesc. L-am sunat instant pe prietenul meu pe care il pusesem in stand-by, se uita imediat si vede bineinteles acelasi lucru. Dupa aia incercam telefoane peste telefoane, lumea nu raspunde ca alearga toti de parca vine iarna secolului (impulsionati bineinteles si de zvonurile cu noua "lege"). Practic am incercat toate variantele posibile si imposibile, pe la toti distribuitorii pe relatie de Germania, Ungaria si nimic. Am zis asta e, intr-un final pe la 15:00 au sunat la cei din Sibiu cu care vorbisem acum 2 zile si mi-au confirmat ca le aveau ei in depozit 4 bucati pe stoc cu DOT5009 la 589 Ron bucata. Le-am comandat, mi-a facut factura repede si a prins si curierul, iar maine imi ajung in Brasov si ma duc dupa ele (eu stau la 15 km de Bv). Imadiat dupa ce am terminat convorbirea intru pe site si vad la ei 0 bucati, deci au actualizat stocul instant. Tind sa cred ca probabilitatea ca astea sa fi fost singurele 4 bucati de Grabber AT2 din tara este foarte mare. Oricum este o nebunie totala cu stocurile, se cumpara de nu e adevarat si cred ca zvonurile astea aparute in media cu amenzile si faptul ca peste 2 saptamani se va da legea au avut un impact foarte foarte eficient, preturile au crescut saptamana trecuta cu 10%. Imi spunea doamna de la magazin ca din septembrie au avut loc 5 mariri de pret, culminand cu asta ultima de 10%. A ajuns ca pe 195/65/R15 brandurile bune gen Dunlop, Goodyear, Michelin, Continantal sa ajunga spre 300 Ron bucata sau chiar peste 300. Cei de la Sibiu imi confirmasera ca au si fulguletul de nea pe ele, tipa de la vanzari a sunat colega din depozit si a rugat-o sa verifice vizual, deci tind sa cred ca informatia e corecta, decat daca persoana din depozit era foarte foarte cu capul in nori. Asta a fost acum 2 zile cand am sunat prima data si 100% anvelopele alea le-am comandat, in niciun caz altele, ca nu mai exista altele pe stocuri :ha:. Ca au sau nu si fulguletul chiar nu mai conteaza, doar testele si review-urile arata clar capacitatile lor pe zapada, care sunt o mica idee peste BFG All-Terrain. Deci sper maine seara sa confirm intrarea in posesie si primele informatii despre caracteristicile vizuale, montajul urmand se pare pe vineri. Stiu ca am scris o gramada, dar va dati seama prin ce stress am trecut, practic mi-a dat toata ziua peste cap vestea primita ca anvelopele mele au fost luate de altcineva. Editat Noiembrie 9, 2010 de sorin_g SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 (editat) Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Au venit anvelopele General Grabber AT2 265/70/R16 112S:ypu Urmatoarele observatii: - sunt impresionante :ha: - au atat M+S cat si fulguletul de zapada!:br - 2 sunt cu DOT 5009, iar doua cu 2309, zic ca nu e tragedie - au treadwear 680, Traction A, Temperature B - au 13,5 mm adancime profil, le-am masurat - greutate anvelopa 19,3 kg - compozitia cauciucului este cam la fel cu BFG-ul All-Terrain, usor moale, premise pentru un comportament bun pe sosea in conditii de iarna - made in U.S.A - aspectul si impozanta masinii se va schimba in mod cert :y Urmeaza montajul cred vineri si de abia atunci sa vedem cum se simte masina cu ele. http://img833.imageshack.us/img833/3764/photo408.jpg http://img525.imageshack.us/img525/7322/photo407y.jpg http://img593.imageshack.us/img593/5006/photo406.jpg http://img80.imageshack.us/img80/7215/photo410j.jpg Editat Noiembrie 10, 2010 de sorin_g SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Pana la capat ai reusit sa le procuri.....FELICITARI !!! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Multumesc :h5 M-am uitat acum inca o data pe tyrerack si la capitolul "Light snow traction" si "Deep snow traction" sunt cele mai bune. Deci chiar nu au pus degeaba si fulguletul pe ele. Daca o sa avem parte de o iarna mai aspra, caderi abundente de zapada, geruri etc chiar o sa vad cum sta treaba:grin: cu ele. Insa prima impresie va fi la capitolul zgomot la rulare, dupa montaj. Aaa, inca ceva, ce mi-ar place sa ma opreasca nenea Garcea sa ma intrebe daca sunt cauciucuri de iarna :grin:, asta daca vor da astia legea. Toate bune, SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 10, 2010 Partajează Postat Noiembrie 10, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Zgomotul la rulare va fi discret, dar suficient ca sa simti ca ai niste gume faine, nu va fi deranjant nici la viteze mari. Surpriza placuta o vei avea in teren cand vei vedea ca sunt mai capabile decat credeai..........:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Felicitari pentru achizitite. Sa ti le poarte sanatoasa. :h5 Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Multumesc, multumesc. Parca e cu atat mai placuta achizitia, dupa ce am alergat atat dupa ele si aproape ca erau sanse sa le ratez. Daca as fi vazut mailul tau mai repede sau daca as fi plecat de dimineta in Brasov la magazin le prindeam pe cele de pe stoc Germania, dar asta a fost. Bine ca in final s-a terminat totusi cu un happy-end si mi-a trecut oftica cand le-am primit ieri si le-am vazut potentialul pe viu :ha: SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Georgenis Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Si BFGoodrich AT au fulgul de zapada pe ele si scrie M+S insa nu se comporta pe zapada/gheata ca unele de iarna. Se comporta putin mai bine decat MT-urile pe gheata/zapada inghetata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wld Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Reducand presiunea la 1.4-1.6 bar se vor descurca mult mai bine. Un amic cu un LC90 cu BFG AT nu putea urca o panta inghetata pe care o urcasem eu cu masina "civila" cu lanturi. I-am redus presiunea de la 2.2 la 1.4 si a urcat fara probleme pana la urma. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
florum Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER la presiune mai mica de 1,4 si temperaturi de -20 grade, masina lasata peste noapte, dimineata parca aveam senile :grin: asta pana i-am dat putina talpa sa-si revina gumele Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hrn Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Am facut peste 50.000 Km cu BF AT 265/70/17 , arata inca excelent si au sub 40% uzura. (+) Sunt extraordinar de rezistente, mai ales pe drumuri de macadam cu pietre ascutite. Iar atunci cand terenul este uscat poti urca peste limita masinii cu ele. Pe nisip deasemenea sunt bestiale, nu se infunda si au capacitate f mare de tractiune - testate la Vadu...Periboina. Pe stada si autostrada excelete: poti merge si cu 170 Km/h, totodata au si aderenta pe viraje. Spatii de franare medii, la inceput cand sunt noi, bune pe masura ce se uzeaza. (-) In noroi sunt ff slabe, imi amintesc ca imediat ce le-am montat am iesit in tromba sa le testez pe un teren plat si am iesit destul de greu dintr-o mica baltuta. Nu nu sunt deloc pentru noroi. Iarna nu m-au convins in schimb: spatii mari de franare, rup usor aderanta pe zapada batatorita. De aceea iarna folosesc Dunlop SJ 6. Este o diferenta uriasa, ca intre Simex-uri si AT-uri in teren ud. Dar cu cele de iana nu imi permit sa merg nici 1 Km pe piatra sparta se fac imediat... franjuri. LC 120 AT TEMS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 12, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Le-am incaltat astazi. Am pus plumbi cu adeviz. Au intrat pentru toate 4 rotile vreo 500 si ceva grame, cam in medie, nici putin, nici mult, avand in vedere dimensiunile. Ar fi ajutat mult daca aveau indicat din fabrica punctul unde trebuie sa vina valva, minimizand astfel plumbii. 2 anvelope le-a si rotit pe janta cu rezultate bune, adica avand nevoie de mai putin plumb dupa rotire. De asta ziceam ca era bine de indicat punctul unde vine valva, exista anvelope care au asa ceva din fabrica. Oricum una peste alta este foarte bine. Nu am remarcat zgomot crescut. Oricum in afara la viteza mare era greu sa imi dau seama ca a batut vantul foarte foarte tare. Dar am mers in oras pana in vreo 70 km/h si absolut ok. Am luat-o si pe un deal la urcare, ceva panta, bolovani. Nu zice nimic, trece ca tancu' :ha: http://img593.imageshack.us/img593/8996/photo417.jpg http://img839.imageshack.us/img839/6761/photo418.jpg http://img404.imageshack.us/img404/1403/photo421.jpg http://img838.imageshack.us/img838/6452/photo422.jpg SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Asa da !!! Deja e alta masina, nu ? :h5 PS - Cu postarea asta puteai sa-ti incepi un topic al masinii tale.....am o presimtire ca vor mai exista up-grade-uri ......... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorin_g Postat Noiembrie 13, 2010 Autor Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Da, altfel sta treaba acum:y, se poate folosi o parte din ce poate masinuta asta cu 2 diferentiale blocabile. Din pacate cu up-grade-urile lucrurile se opresc aici pentru posesorul ei - tatal meu. Este absolut suficient pentru ce are el nevoie. Are atata grija incat nu o sa-l vad vreodata cu ea in noroi sau prin padure facand off-road decat daca trebuie pentru a isi putea facea treaba. Dar, daca peste vreo 5-7 ani va putea sa o inlocuiasca cu modelul urmator, iar eu sa imi permit sa o iau pe asta pentru mine, vor incepe intr-adevar niste upgrade-uri necesare deplasarilor prin teren accidentat, paduri etc. Doamne ajuta sa se ajunga aici si cat mai repede, asa mult mi-ar placea :ypu. Deocamdata traim intr-o tara cu niste impozite si cu anumite dificultati de ordin financiar. Ca una e sa iei masina stiind ca vei plati un impozit de 250 Euro si alta e cand peste 2 luni impozitul este 500 Euro! Deocamdata important e sa fim sanatosi si sa ne urmam visele cat se poate, iar visul meu este de a deveni intr-o buna zi proprietarul cu acte a LC-ului de mai sus si a o pregati pentru aventura. Ieri dupa ce am montat anvelopele am iesit si eu putin in zona Darste-Bunloc, urcand pe unde este teleski-ul. Am urcat ca si cum as merge pe asfalt, ceva panta, bolovani, usor umed pe jos. Pe acolo in trecut am urcat cu Ford Ranger si chiar si cu Kuga daca va vine sa credeti pana sus de tot la Cabana de pe Piatra Mare. Insa acum dupa doar cateva sute de metri cand sa fac la dreapta si unde stiam ca e panta mai mare, dar se poate urca fara probleme pe uscat si chiar si putin umed cu masina si anvelope potrivite, se pare ca s-a schimbat terenul de cand nu am mai fost eu pe acolo. Cred ca s-a lucrat ceva pe acolo, poate si ploile din vara au mai schimbat terenul fata de acum vreo 2 ani cand stiam eu. Panta era foarte mare si era prea riscant. Oricum mi-am facut damblaua :grin:. Trebuie totusi conditii mai dure sa vad cam cat duc in teren mai dificul, noroi etc. Am fost prin vara pe aici pe aproape pe drum forestier si era plin de noroi, iar anvelopele ce erau pana acum s-au incarcat instant de noroi si fugea masina in toate directiile, ma luptam vitejeste sa mearga pe unde vreau eu. Acolo trebuia vazut ca Grabber-ele cu sta treaba :grin:. Nu imi vine sa fac un topic dedicat masinii din motivul ca eu merg mult prea putin cu ea, practic nu simt ca e a mea. Asa ca doar sa arat lumii ca ia uite ce masina am in familie, dar neputand sa merg cu ea pe unde ar fi capabila nu mi se pare corect. Aici e o comunitate unde toata lumea merge cu masina 4x4 pe unde trebuie si adica in afara soselelor. Repet, sper sa ajung si eu la fel. Doar daca exista membrii aici care doresc sa cunoasca mai multe despre aceasta masina si m-ar indemna sa ii dedic un topic, as face-o. Iti dai seama ca e frustrant sa stiu ce bijuterie am in curte si sa nu pot sa ma incumet sa o folosesc macar la jumate din potential, dar asta este. Poate se vor schimba lucrurile... cert e ca nu voi abandona niciodata pentru ca microbul off-road mi-a intrat in sange de cand eram mic, incepand cu Aro. Intr-adevar poate ar fi interesant sa fac un topic cu povestea incepand din anul 1992 cand a fost in Ungaria si a luat primul 4x4, bineinteles un Aro 243 D cu motor de Brasov:grin: care a daunuit timp de 18 ani, timp in care a facut multe lucruri posibile si fara de care nu ar fi existat astazi inlocuitorul lui, un frumos lucrat TOYOTA LAND CRUISER 90 3.0 D4D MT. Pe saptamana viitoare, pe luni o sa ii fac si directia pentru ca am constatat pe anvelopele vechi o uzura mai mare pe interior a celor de pe fata, deci trebuie corectata situatia imediat. Gata nu mai scriu nimic, ca am deviat de la subiect rau de tot, sunt pasibil de sanctiuni verbale:grin:. SUZUKI Grand Vitara LWB 2.0 TD 110 CP 2001 TOYOTA Land Cruiser J9 3.0 D4-D 163 CP 2001 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flay Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Ai facut o alegere buna! Am si eu General Grabber AT2 , am luat masina cu ele si doar eu am facut peste 50.000 ; mai merg ele, dar le alternez cu altele pentru iarna, si MT pentru noroi. Nu sint rele, pretul e echilibrat, pentru ce vrei tu , probabil 80% asfalt restul drumuri neasfaltate, sint perfecte. Urmeaza sa-mi mai iau un set, tot marca asta. Daca ai 2 blocante, nu vei avea mari probleme cu ele. Land Rover Discovery td5 1999 Jaguar XJ8 2002 Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yuk Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER de ceva vreme folosesc un set de Ranger pe Samurai 1.3 , se descurca onorabil pe camp, iar pe sosea la viteze de croaziera de 70-80 cred ca se justifica resapate. Am avut numai Dueler si Scorpion, deci sunt incantat pe aratura, dar mai atent la franare pe asfalt. Crestele mi se pareau cam mici, dar scot "taietzei" la greu Le-am umflat 2.2 pt ca par mai moi , cu Pirelli puneam numai 1.5 Samurai SJ , Papuc 4x4, YamahaTenere, Golf4TDI, A4B7, DaciaSN, Fiesta2, Renault19D, yaris1,33 Cine minte si fura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
b80xox Postat Ianuarie 19, 2013 Partajează Postat Ianuarie 19, 2013 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Salut, Am avut pana acum 4 masini de teren si pe toate am folosit numai BF AT dar si MT si Couragia. M-am oprit la AT pentru ca este un compromis optim daca nu ai abordari hardcore. Am mers si 80000 km cu o pereche si se deformasera dar nu erau complet uzate. Mai aveau vreo 30%. Pe sosea sunt super ok si neasteptat de silentioase. Pe zapada batatorita se apropie de o anvelopa de iarna medie iar in zapada afanata se misca superb. In nisip sunt super. Punctul lor cel mai slab este noroiul gros si cleios. Se incarca destul de repede si se descarca doar la turatie relativ mare. Cam astea sunt impresiile mele dupa vreo 125000 sau 130000 km facuti cu AT pe Patroale, Navara si Rubicon. Mircea, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Ianuarie 20, 2013 Partajează Postat Ianuarie 20, 2013 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Aseara am avut ocazia sa vad diferenta dintre o anvelopa de iarna dedicata si un compromis care se numeste anvelopa AT (in cazul meu BF Goodrich). Pe la ora 20, fiind in Piatra Neamt impreuna cu Robert Tutuianu, am primit telefon de la un amic sa mergem sa-l scoatem din sant. Masina in cauza, un Nissan Patrol Y61, incaltat cu BF Goodrich AT aproape noi. Pe urcarea catre partie (drum acoperit cu zapada batatorita), pe greu, masina a luat-o la vale cu spatele, iar dupa cateva derapaje si multi morcovei s-a oprit intr-un sant. Soferul a avut noroc, o alta varianta era sa cada in ditamai rapa. Aceeasi panta a urcat-o si coborat-o de cateva ori Robert cu Toyota lui LC150 incaltata cu anvelope de iarna. Concluzia soferului de pe Y61: luni isi schimba gumele. Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabriel d Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Re: BFG All-Terrain T/A KO vs. GENERAL GRABBER AT2 vs. INSA TURBO RANGER Am si eu Insa Turbo Ranger, se comporta foarte bine si in teren si pe asfalt. S-au echilibrat foarte usor , iar zgomotul e relativ redus, dar este...nu iti dai seama din masina, dar de afara se aud, mai ales daca treci de 80 km/h. Eu nu am avut incotro, deoarece am jante pe 18 si in afara de Bf-uri foarte mari , am gasit o singura dimensiune la Insa 255/55 r18. Inainte de a le lua, am cautat pe forumuri si prin strainatate, si toata lumea le-a laudat, ba unii, cum am citit si mai sus, au zis ca sunt comparativ mai bune ca si cele originale, deoarece tin mai mult si au performante asemanatoare. Au cauciuc moale in ele, le poti misca relativ usor cu degetul si cica si iarna, ca am un prieten care are, merg destul de bine pe zapada. Acum fiecare ce crede ca e mai potrivit pentru el si daca e dispus sa plateasca aproape 200 ,daca nu si mai mult in plus . You can go fast :Hr , but I can go anywhere :jp1:ha3:ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate